Ryska ledningen anser att klimathothetsen är en geopolitisk bluff – klimatförändringar är cykliska

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 4 november 2015
- NewsVoice redaktion
Andrey Illarionov - Foto: Wikimedia Commons

Andrey Illarionov - Foto: Wikimedia Commons

New York Times intervjuade nyligen den politiska analytikern och Putin-kritikern Stanislav Belkovsky. Han meddelar att Putins krets anser att klimathotsdebatten drivs på av bluffande krafter som går ut på att begränsa den industriella utvecklingen i flera länder tex Ryssland.

Andrey Illarionov säger till New York Times att Ryska regimen i början av 2000-talet genomförde ett mycket omfattande arbete för att förstå klimatfrågan. Utredningen kom fram till att klimathotsdebatten är en bluff.

Istället drog utredningen slutsatsen att klimatförändringar existerar, men att de är cykliska dvs naturliga. Man ansåg att människans påverkan är begränsad. Illarionov säger att det saknas grund för att bekämpa den globala uppvärmningen med de metoder man hittills valt i Väst.

“Putin’s scepticism dates from the early 2000s, when his staff “did very, very extensive work trying to understand all sides of the climate debate”, said Andrey Illarionov, Putin’s senior economic adviser at the time and now a senior fellow at the Cato Institute in Washington.” / New York Times

Källa: Russian Media Take Climate Cue From Skeptical Putin

Text: NewsVoice | Andrey Illarionov – Foto: Wikimedia Commons

ArcanumSkolan 2024

Relaterat

Evidens för att istiden har börjat och att IPCC vilseleder

Victor Galaz, SvD: ”Striden om en uppdaterad klimatberättelse har börjat”

Lena Krantz replikerar: Dags att kräva korrekt och saklig rapportering i klimatfrågan

Lars Bern om ”Global Warming”: Politisk prestige hindrar korrigeringar

NASA: CO2 kyler ner atmosfären – Koldioxidens roll för klimatet revideras

Globala uppvärmningen upphörde för 16-17 år sedan – IPPC-chefen medger trenden

Vintrarna 2010, 2011 och 2013 extremt kalla de senaste 150 åren

20 toppforskare i unikt upprop: koldioxiden påverkar inte klimatet – Lars Bern får tungt stöd från vetenskapsmän

CERN: Kosmisk strålning ger moln – Henrik Svensmarks teori får stöd

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • “[..] experter ut och säger att invånare måste bunkra för att klara sig 72 tim vid en extrem händelse. ”

  Man bör kanske se till att man har tillgång till analoga pengar då digitala sådana inte kommer att fungera?

  Alltså ännu en god anledning till att behålla kontantväsendet intakt.

 • Det här utspelet kommer väldigt olämpligt inför FN:s stora klimatkonferens om några veckor i Paris.

  Allt fler har dock kommit till insikt om att klimathotet inte är verkligt utan är en modern myt för att bereda vägen för en illegitim världsregering. När inte traditionellt klimathot räcker för att skapa rädsla och underkastelse har de varit tvungna att ta till mer artilleri och än större hotbilder.

  Vid sidan av Vita husets fifflande med temperaturdata sysslar de också med förberedelser för häftiga solstormar, som enligt deras uppfattning, riskerar att utplåna den moderna civilisationen. De säger “This is a real and present danger, this is a real threat”.

  USA samarbetar med andra länder för att förbereda sig för en förödande solstorm. I USA går experter ut och säger att invånare måste bunkra för att klara sig 72 tim vid en extrem händelse. Under den senaste tiden har liknande budskap satts upp inom lokaltrafiken i Göteborg.

  Dagens inställda flyg pga av en s k solstorm, som DI uttryckte det, kan kanske ha utgjort en typ av krisövning istället för en verklig soleruption?

  Är det här en början till en ny trend med mer kopplingar mellan klimathot och solstormar där Sverige också ska bli “världsledande”?

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-3302185/White-House-preparing-catastrophic-solar-flares-wipe-power-world-months-bringing-end-modern-civilization-know-it.html#ixzz3qYuW66Cn

  https://www.msb.se/sv/Forebyggande/Naturolyckor/Fler-typer-av-naturhandelser/Solstormar/

 • Lars Bern kommenterade Stanislav Belkovskys uttalanden:

  “I en artikel i NYT den 29/10 framgår att Rysslands president Putin anser att det inte sker någon global uppvärmning, att allt är ett bedrägeri för att hämma den industriella utvecklingen i flera länder inklusive Ryssland. Med tanke på Rysslands relationer med övriga BRICS länder är det inte en särskilt vågad gissning, att de övriga ledarna i de länderna innerst inne har samma uppfattning.

  Att Putin inte är ute i ogjort väder framgår dagligen av alla uppgifter på nätet om hur Obamas myndigheter krampaktigt sitter och frisserar historiska temperaturdata för att förstärka intrycket av en global uppvärmning trots att den avstannat sedan 25 år. När USA Kongressen begär ut uppgifter om varpå dessa datamanipulationer stödjer sig, vägrar ansvariga forskare i strid med vedertagen vetenskaplig praxis att låna ut data.”

  Läs hela Berns artikel på Antropocene

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *