Den brittiske premiärministern ställer nu kravet till EU:s stats- och regeringschefer under toppmötet 17-18 december att Storbritannien ska kunna diskriminera arbetssökande EU-flyktingar från Polen, Ungern och andra fattigare EU-länder , enligt The Telegraph.
En anonym källa säger till The Telegraph att människor som deltagit i möten med Cameron blivit chockade över premiärministerns ultimatum, skriver Europaportalen.
Om inte EU tillåter Storbritannien att utesluta utländska medborgare på den brittiska arbetsmarknaden hotar Cameron med att verka för att landet lämnar EU. Camerons krav går emot den grundläggande princip i EU som innebär att ingen arbetssökande EU-medborgare – tex en flykting – ska kunna diskrimineras inom EU.
Europaportalen skriver att David Camerons krav framfördes under en rad stormiga och intensiva möten i Bryssel och Paris på söndag och måndag med EU-kommissionens ordförande. Det avslöjas av The Telegraph.
”Om landet inte får undanta andra EU-medborgare från arbetsrelaterade förmåner under en fyraårsperiod hotar David Cameron med att gå över till nejsidan inför den kommande folkomröstningen om britterna ska vara kvar som medlemmar i den Europeiska unionen.”
Stefan Löfven (S) avvisade i november denna typ av manöver.
”Vi är mycket måna att Storbritannien stannar kvar i unionen. Men det betyder inte att vi accepterar vad som helst. För vi måste stå upp för principer som den fria rörligheten och ickediskriminering när det gäller sociala rättigheter vid fri rörlighet, sade statsminister Stefan Löfven i Stockholm som ett svar på den brittiska finansministerns krav på fördragsförändring.”
Rewrite: NewsVoice
Källa: The Telegraph och Europaportalen
Europaportalen: Camerons hopp om att särbehandla EU-arbetare grusas
@anders
”någon som talar och skriver bra, och som har de tekniska eller andra färdigheterna samt har en attityd som tyder på positiv utveckling?”
Varför skulle dessa egenskaper vara mer associerade med engelsmännen än utlänningar? Poängen med likvärdigheten i den här frågan är ju att sammanväga alla färdigheter… detta verkar vara svårt för dig eftersom du förutsetter engelsmannens överläga. Att ge utlänningar samma förutsättning till anställning handlar om likvärdighet, inte frivillig charity.
Varför kallar man det ”diskriminering” när det är helt andra saker som avgör?
Varför skulle det vara ”diskriminering” att anställa någon som talar och skriver bra, och som har de tekniska eller andra färdigheterna samt har en attityd som tyder på positiv utveckling?
Jag är av åsikten att ordet diskriminering skulle må bra av att inte användas på 50 år eller så.
Annat än i rent avskräckande syfte inom undervisningsväsendet.
Det finns kriterier som måste uppfyllas för att arbetsgivare, anställd och kund/klient skall känna sig nöjda både på kort och lång sikt. Kanske skulle det behövas en diskussion kring ordet diskriminering, och en ersättning som bättre belyser aktuella förhållanden.
”Regeringen vill kunna stänga Öresundsbron, skriver di.se och hänvisar till ett utkast till en lagrådsremiss.”
http://www.epochtimes.se/regeringen-vill-kunna-stanga-bron/
Stefan Löfvén påstår i sitt uttalande härovan att vi skulle vara mycket måna om att England stannar kvar i EU. Men vilka, utom han själv, är egentligen ”vi”? Jag vågar hävda att vi tycker precis tvärtom – och inte bara beträffande England. Utan ju förr ALLA medlemsländer lämnar EU, desto bättre. Utom för alla pappersvändare som blir av med sina jobb.
Stefan Löfven är som Nalle Puh, en dum björn med en mycket liten hjärna. Camerons förslag är ett resultat av muslimernas framfart. Att lämna EU är väl det bästa alla kan göra. Sverige skulle gjort som Norge, gett fan i att gå med!
Vi är inte alls måna om att England stannar kvar i EU. Tvärtom – ju förr ALLA länder lämnar EU, desto bättre!!