Generell köttskatt utan vetenskaplig grund

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 6 januari 2016
- NewsVoice redaktion
Kött - Public Domain - Wikimedia Commons
Kött - Public Domain - Wikimedia Commons
Foto på kött: Public Domain – Wikimedia Commons

Under lång tid har den del av livsmedelsindustrin som gör sig stormrik på konventionellt monokulturodlade dräpare som soja, majs och vete försökt tvinga fram en straffskatt på kött i Sverige. Man har med hjälp av lobbyister och debattörer i massmedia ägnat sig åt smutskastning av detta födoämne och givit det skulden för många av de folksjukdomar som plågar den västerländska civilisationen.

Text: Per Melin

Målet är att medelst ohederlig argumentation, där man gör vitt till svart och svart till vitt, avlägsna oss konsumenter från den mat vi mår bra av och låsa fast oss vid en diet som primärt består av ovan nämnda skitgrödor.

Det ena argumentationsbedrägeriet består i att man inte gör skillnad på naturligt och onaturligt kött. Processade charkprodukter med suspekta kemikalietillsatser och ful-kött från djur som fötts upp på besprutningsförgiftat, artfrämmande foder och skadliga läkemedelsindustripreparat under tortyrliknande förhållanden, buntas utan vidare ihop med kött från helt naturligt ekologiskt uppfödda djur.

Det andra argumentationsbedrägeriet består i att man vägrar erkänna vilka produkter det är som verkligen framkallar sjukdom: Konstgödsel och besprutningsgifter i jordbruket; industriellt härdade fetter i margarin och andra hel- och halvfabrikat; syntetiska tillsatser som aspartam, glutamat och diverse andra E-medel; soja, eventuellt med undantag för fermenterad ekologisk sådan, GMO-majs och modernt vete; omega-6-haltiga vegetabiliska oljor från till exempel majs och soja; mycket energirika kolhydratkällor som bröd och pasta; frukostflingor, chips, pommes frites och liknande.

Dessa produkter är billiga att framställa och ger till skillnad från ekologiskt kött ofta en extremt hög ekonomisk avkastning. Dessutom framkallar de oundvikligen sjukdom, något som gynnar läkemedelsindustrin, vilken ytterst kontrolleras av samma intressen som styr ovan nämnda, fullständigt hänsynslösa gren av livsmedelsindustrin.

Forskning visar att man i alla välmående kulturer har ätit mat från djur och oberoende av vad samvetet säger oss behöver människan, bortsett från ekologiska vegetabilier, få i sig åtminstone ett, helst fler, av följande matgrupper:

Dessa födoämnen innehåller unik näring, bland annat i form av viktiga fetter, med de fettlösliga vitaminerna A, D3 och K2, och olika animalietypiska aminosyror.

Sålunda känner en del kvinnliga veganer instinktivt att de vid graviditet måste frångå sin diet för att barnet skall få vad det behöver ifråga om näring. Detta är ett tecken på att människan inte är avsedd att leva uteslutande på vegetabilier.

Det finns forskare som menar att barn till kvinnor som före och under graviditeten samt under amningen får i sig ovan nämnda animaliska födoämnen, för resten av livet blir friskare, starkare, intelligentare, gladare, mer harmoniska och helt enkelt utvecklas enligt sin blueprint på ett helt annat sätt än andra barn.

För att nämna något antar skalle och käkparti optimal form, vilket till exempel gör att tandreglering så gott som aldrig är nödvändigt, vilket väl knappast förekommer idag bland våra övergödda men samtidigt oftast undernärda västerländska barn. Flickor utvecklar också en rund istället för oval öppning i födslokanalens bäckendel, vilket resulterar i betydligt smidigare förlossningar med färre komplikationer.

Den onyanserade och i väsentliga delar lögnaktiga argumentation för ökad beskattning av kött som förs i gammelmedia är fördummande och skulle, om den genomfördes i praktiken, få till följd att en stor del av befolkningen tvingades frångå den kost som bäst främjar deras hälsa. 

Visst är en utfasning av den sjuka storskaliga köttindustrin välkommen, men tanken att småskalig, naturlig, ekologisk köttproduktion skall dras över samma kam är absurd.

Utifrån en moralisk aspekt finns det anledning att diskutera det faktum att människan äter djur, men rent vetenskapligt råder det knappast längre något tvivel om, att vi behöver naturlig animalisk föda från friska och välmående djur, för att utvecklas optimalt på individnivå och över generationer.

Text: Per Melin

Föreläsningar
Nourishing Traditional Diets – Sally Fallon
The Oiling of America and Heart Disease – Sally Fallon
Having a Healthy Pregnancy – Sally Fallon Morell
Conscious Club Dr Natasha Campbell-McBride

Hur man bör preparera säd, bönor, linser, ärter
Sally Fallon- Preparing Grains
Proper Preparation of Grains and Legumes

Artiklar
It’s the Beef´- Sally Fallon och Mary G Enig
Mary G Enig was a lone whistle blower

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • De ekonomiska intressen och maktintressen som bland annat driver COVID-19-injektioner för alla, vaccinpass, insekter på menyn, odlat kött, veganism och förslavning av mänskligheten, är en enorm maskin som obönhörligt arbetar sig fram mot sina människofientliga mål. Maskinen ger sig aldrig och måste därför oskadliggöras

  Köttskatt som återigen är på tapeten:

  DOM VILL INFÖRA KÖTTSKATT I SVERIGE??! Reagerar På Detta! 306 visningar15 aug. 2022 https://www.youtube.com/watch?v=ClrkxgxAqEY

  Generell köttskatt utan vetenskaplig grund NewsVoice -6 januari 2016 kl 03:37 https://newsvoice.se/2016/01/generell-kottskatt-utan-vetenskaplig-grund/#comments

 • De ekonomiska intressen och maktintressen som bland annat driver COVID-19-injektioner för alla, vaccinpass, insekter på menyn, odlat kött, veganism och förslavning av mänskligheten, är en enorm maskin som obönhörligt arbetar sig fram mot sina människofientliga mål. Maskinen ger sig aldrig och måste därför oskadliggöras

  Köttskatt som återigen är på tapeten:

  DOM VILL INFÖRA KÖTTSKATT I SVERIGE??! Reagerar På Detta! 306 visningar15 aug. 2022 https://www.youtube.com/watch?v=ClrkxgxAqEY

  Generell köttskatt utan vetenskaplig grund NewsVoice -6 januari 2016 kl 03:37 https://newsvoice.se/2016/01/generell-kottskatt-utan-vetenskaplig-grund/#comments

 • Sanna Ehdin talar, med alla rätt, väl om buljong kokt på skeletten från de djur vars muskler du äter. Hon nämner också vikten av att buljongen kommer från gräsätande, ekologiskt uppfödda djur.

  https://www.epochtimes.se/sanna-ehdin-10-skal-att-koka-benmargsbuljong-battre-halsa/

  https://www.naturalhealth365.com/bone-broth-protein-2346.html

  http://recipes.mercola.com/bone-broth-recipe.aspx

  Gifterna i buljong, kokt på skelett från konventionell uppfödda djur, förtar de annars så stora fördelarna med att inta detta födoämne.

 • Sanna Ehdin talar, med alla rätt, väl om buljong kokt på skeletten från de djur vars muskler du äter. Hon nämner också vikten av att buljongen kommer från gräsätande, ekologiskt uppfödda djur.

  https://www.epochtimes.se/sanna-ehdin-10-skal-att-koka-benmargsbuljong-battre-halsa/

  https://www.naturalhealth365.com/bone-broth-protein-2346.html

  http://recipes.mercola.com/bone-broth-recipe.aspx

  Gifterna i buljong, kokt på skelett från konventionell uppfödda djur, förtar de annars så stora fördelarna med att inta detta födoämne.

 • Jörgen 29 Nov, 2016 at 23:34

  Det stämmer som du säger, GAPS-dieten är oerhört effektiv om man behöver läka en läckande tarm och få bort autoimmuna sjukdomar. Den fungerar även mot till exempel ADHD och autism. En viktig typ av mat som ingår i GAPS är “judarnas antibiotika”, det vill säga kött- och fiskbuljong. Skillnaden mot antibiotika är att köttbuljong från naturligt uppfödda, ekologiska djur inte har några som helst negativa biverkningar.

  Äkta fisk- och köttbuljong ger perfekt näring åt tarmens celler, enterocyterna, och är därför mycket bra på att läka tarmslemhinnan.

  Dr Mercolas intervju med Natasha Campbell McBride är riktigt bra:

  https://www.youtube.com/watch?v=bYJkS3ZBqos

 • Den här texten har ju en del gemensamt med artikeln “Lösningen på autoimmuna sjukdomar sprider sig över världen – Ny dokumentär”. I ett av de sista avsnitten snackar en kvinna om GAPS-dieten av Natasha Campbell McBride, “Ganska tuff att följa men mycket effektiv”, typ. Jag kan intyga att den funkar. Bidrog till att en polare läkte sin läckande tarm. Blev fri från en massa födoämnes-allergier och annan skit. Vi människor är olika. Somliga läker av kokt äpple och kanel, andra av köttbuljong och kött.

 • Jörgen 29 Nov, 2016 at 23:34

  Det stämmer som du säger, GAPS-dieten är oerhört effektiv om man behöver läka en läckande tarm och få bort autoimmuna sjukdomar. Den fungerar även mot till exempel ADHD och autism. En viktig typ av mat som ingår i GAPS är “judarnas antibiotika”, det vill säga kött- och fiskbuljong. Skillnaden mot antibiotika är att köttbuljong från naturligt uppfödda, ekologiska djur inte har några som helst negativa biverkningar.

  Äkta fisk- och köttbuljong ger perfekt näring åt tarmens celler, enterocyterna, och är därför mycket bra på att läka tarmslemhinnan.

  Dr Mercolas intervju med Natasha Campbell McBride är riktigt bra:

  https://www.youtube.com/watch?v=bYJkS3ZBqos

 • Den här texten har ju en del gemensamt med artikeln “Lösningen på autoimmuna sjukdomar sprider sig över världen – Ny dokumentär”. I ett av de sista avsnitten snackar en kvinna om GAPS-dieten av Natasha Campbell McBride, “Ganska tuff att följa men mycket effektiv”, typ. Jag kan intyga att den funkar. Bidrog till att en polare läkte sin läckande tarm. Blev fri från en massa födoämnes-allergier och annan skit. Vi människor är olika. Somliga läker av kokt äpple och kanel, andra av köttbuljong och kött.

 • Har varit vegetarian sedan 34 år tillbaka. På den tiden var det lika ovanligt med en vegetarisk restaurang som det är idag med en restaurang utan vegetariskt alternativ på matsedeln. Så trenden ur mitt perspektiv är att fler och fler minskar på sin köttkonsumtion. Varför? Och är det nyttigt?
  Varför är så individuellt, men grundprincipen måste ju alltid vara att alla ska få äta det man känner behov av och längtar efter. Sen att en del, antagligen en växande skara, väljer bort kött gissar jag har många orsaker. Den etiska aspekten för en del som jag själv, blotta tanken på att tugga på ett dött djur är motbjudande. En del av hälsoskäl, vissa reumatiker mår bättre av att dra ned på köttkonsumtionen. Kanske att en del ser vissa miljövinster, att producera animaliskt protein kräver större resurser jämfört med att producera växtproteiner.
  Oavsett, att alla får äta det de mår bäst av, både fysiskt och psykiskt, borde givetvis vara grundbulten i alla resonemang. Sen är det ju så att vi har en djurskyddslagstiftning av en viss anledning, nämligen att vi anser det vara moraliskt fel att plåga djur. Så länge som djurhushållningen innebär lidande för djuren anser jag dock att allt inte är gjort som går att göra. Om en köttskatt skulle användas för att minska djurens lidande, då skulle jag antagligen ha svårt att tycka att det är fel. Gissningsvis är det inte bara omtanken om djuren som styr önskan att införa fler skatter.

 • Har varit vegetarian sedan 34 år tillbaka. På den tiden var det lika ovanligt med en vegetarisk restaurang som det är idag med en restaurang utan vegetariskt alternativ på matsedeln. Så trenden ur mitt perspektiv är att fler och fler minskar på sin köttkonsumtion. Varför? Och är det nyttigt?
  Varför är så individuellt, men grundprincipen måste ju alltid vara att alla ska få äta det man känner behov av och längtar efter. Sen att en del, antagligen en växande skara, väljer bort kött gissar jag har många orsaker. Den etiska aspekten för en del som jag själv, blotta tanken på att tugga på ett dött djur är motbjudande. En del av hälsoskäl, vissa reumatiker mår bättre av att dra ned på köttkonsumtionen. Kanske att en del ser vissa miljövinster, att producera animaliskt protein kräver större resurser jämfört med att producera växtproteiner.
  Oavsett, att alla får äta det de mår bäst av, både fysiskt och psykiskt, borde givetvis vara grundbulten i alla resonemang. Sen är det ju så att vi har en djurskyddslagstiftning av en viss anledning, nämligen att vi anser det vara moraliskt fel att plåga djur. Så länge som djurhushållningen innebär lidande för djuren anser jag dock att allt inte är gjort som går att göra. Om en köttskatt skulle användas för att minska djurens lidande, då skulle jag antagligen ha svårt att tycka att det är fel. Gissningsvis är det inte bara omtanken om djuren som styr önskan att införa fler skatter.

 • Astro: Du har så rätt i att det saknas en medvetenhet i själva intagandet av föda, vilken du så vackert beskriver. Instämmer till fullo! Många är helt uppslukade av sina skärmberoenden, på bekostnad av sin egen unika livsupplevelse.

  Det finns inget som säger att det är fel att äta kött, för det är rätt så länge det känns rätt. Vad vi än väljer att äta, så tjänar det oss bättre om det intas med tacksamhet och fokus. Vi är ett universum för våra mikroväsen. Visst är växter också levande väsen, även om de inte har samma sinnesorgan som djur och människor för registrerande av smärta. Växternas mikroväsen genomgår en naturlig livsprocess när de tas upp som näring i våra kroppar. Djur som hamnar i köttindustrin däremot, får definitivt uppleva lidande. Ett vilt djur får i alla fall leva ett normalt och bra liv fram till sitt slut.

  Forskaren bakom Kinastudien var inbiten köttätare som ändrade hållning varefter resultaten framträdde. Andra studier tas upp, bl.a. av Dean Ornish som har kommit fram till samma resultat: animaliskt protein gynnar inte hälsan. Men var och en måste få avgöra vad man anser vara riktigt och skapa sin egen världsbild. Tror i alla fall att politiska styrmedel, utan dolda bakomliggande intressen, kan bidra till att påverka folkhälsan i rätt riktning. http://www.svt.se/nyheter/vetenskap/studie-mexikansk-laskskatt-fungerar

  Vi får akta oss för distraktion som passiverar och gör oss självupptagna. Verkligt växande sker när egna insikter och upplevelser leder till vilja att göra gott och ökande förståelse och ödmjukhet. Än så länge är vi som kosmiska barn i utvecklingshänseende. Mörkret kulminerar sannerligen, men vi får inte glömma allt gott som sker, alla goda initiativ som tas i det lilla och i det stora.

 • Astro: Du har så rätt i att det saknas en medvetenhet i själva intagandet av föda, vilken du så vackert beskriver. Instämmer till fullo! Många är helt uppslukade av sina skärmberoenden, på bekostnad av sin egen unika livsupplevelse.

  Det finns inget som säger att det är fel att äta kött, för det är rätt så länge det känns rätt. Vad vi än väljer att äta, så tjänar det oss bättre om det intas med tacksamhet och fokus. Vi är ett universum för våra mikroväsen. Visst är växter också levande väsen, även om de inte har samma sinnesorgan som djur och människor för registrerande av smärta. Växternas mikroväsen genomgår en naturlig livsprocess när de tas upp som näring i våra kroppar. Djur som hamnar i köttindustrin däremot, får definitivt uppleva lidande. Ett vilt djur får i alla fall leva ett normalt och bra liv fram till sitt slut.

  Forskaren bakom Kinastudien var inbiten köttätare som ändrade hållning varefter resultaten framträdde. Andra studier tas upp, bl.a. av Dean Ornish som har kommit fram till samma resultat: animaliskt protein gynnar inte hälsan. Men var och en måste få avgöra vad man anser vara riktigt och skapa sin egen världsbild. Tror i alla fall att politiska styrmedel, utan dolda bakomliggande intressen, kan bidra till att påverka folkhälsan i rätt riktning. http://www.svt.se/nyheter/vetenskap/studie-mexikansk-laskskatt-fungerar

  Vi får akta oss för distraktion som passiverar och gör oss självupptagna. Verkligt växande sker när egna insikter och upplevelser leder till vilja att göra gott och ökande förståelse och ödmjukhet. Än så länge är vi som kosmiska barn i utvecklingshänseende. Mörkret kulminerar sannerligen, men vi får inte glömma allt gott som sker, alla goda initiativ som tas i det lilla och i det stora.

 • Solanne – mycket av det du skriver är heltokigt.

  Jag kollade på “Kinastudien” när den kom, och man kunde snart direkt på nätet läsa hur den blev debunkad som strunt. I själva verket så visar den inte alls “tydliga forskningsresultat”. Cherrypicking vara bara en liten del som författaren nyttjade för att lansera ut sin egen tankevärld om vad som var “rätt” att äta – under skydd av ordet “studie”.

  For example, Campbell conveniently fails to mention the county of Tuoli in China. The folks in Tuoli ate 45% of their diet as fat, 134 grams of animal protein each day (twice as much as the average American), and rarely ate vegetables or other plant foods. Yet, according to the China Study data, they were extremely healthy with low rates of cancer and heart disease; healthier, in fact, than many of the counties that were nearly vegan.

  Så finns det inget som utvecklas, såsom anden… hela historien är ENBART en förteckning på att det är devolution.

  “Kärleksutvecklingen…” kärlek kärlek kärlek… du är programmerad av de miljoner orden av Martinusflummet, och kanske annat New Ageristiskt. New Ageare är HELLURADE, det är tragiskt. Det har oftast fått att tro att bara “livet har sin gång”… så utvecklas man… bara tiden går. Så har man aldrig någonsin tänkt i historien. Det är befängt.

  Om blomman sluter sina blad så är det som du vänder dig till kudden. Allting som har ett ankare eller en kropp här, känner, är medvetet och kan lida.

  Som Birgitta säger så är allt levande. En böna eller en blomma “lider” också. Men inte bara det – om vi tar in “maten” med tacksamhet och respekt – med tacksamma ord, och äter i stillhet och bara gör det – men idag pratar man i mobil samtidigt, ser på tv samtidigt… det är helt skamligt mot de liv man stoppar i sig – att de liven inte ska få “omsvepas” av en “god gud” som äter det, och det kommer in i vårt universum. Istället äter många med förakt och negativa tankar. Tacka istället grisen när den äts – så kommer man att ha gjort det man egentligen ska göra – för man ska inte sänka andra liv genom massa idèer om vad man ska äta, det är synd om si eller så… äter jag det så får jag cancer… pyttsan. För de liven ska det vara en välsignelse att ätas – men folks värld och tanke är nu så lågt, så man är ofta en som drar ned de liven istället De liven kanske egentligen inte alls skulle märka “något dåligt”.

  Märker vi nu hur den lilla molekyl som är vår Vintergata, och det lilla blad den är en del av i en blomma, just nu är på väg in i ett gap för att ätas? Nej just det. Men om man är motfalls, då blir det kanske en jobbig resa.

 • Skillnaden, såsom Martinus förklarar i logiska tankegångar, är att växterna har sitt dagsmedvetande på den andliga sidan av tillvaron. De har endast förmågan att svagt förnimma och ana behag och obehag. Detta visar sig när blommor vänder sig mot solljuset och sluter sig vid skymning och kyla. Djuren har däremot, precis som vi människor, sitt dagsmedvetande här i den fysiska delen av tillvaron och kan liksom vi uppleva lidande och smärta. Ju mer medvetna vi blir desto mindre lidande vill vi tillfoga andra. Så det är en mycket långsam vandring från mineralstadiet, som är helt sovande på det fysiska planet, vidare genom växtriket och djurriket, där vi människor befinner oss i slutet av. För att förhoppningsvis börja inträda i det riktiga människoriket inom några hundra år.

  Så vi är i en ständig förfiningsprocess också när det gäller föda. Det som ligger närmast i tiden är att värna om djurens rätt att leva för sin egen skull. Där vi befinner oss kollektivt just nu, tjänar växterna som en naturlig föda ämnad för oss. Må förnuftet och hjärtat hålla oss ifrån konstgjord mat, när naturen så rikligt försett oss med allt vi behöver.

  Visst kan det vara lätt att misströsta när vi ser hur mörka krafter styr i världen, med allt elände det innebär. Mänskligheten kanske behöver en riktigt omskakande händelse för att vakna upp. Eller så sveps vi bort av en kosmisk vind, och får börja om igen. Om inte de goda krafterna vinner i styrka på allt fler områden. Var och en får börja med sig själv.
  http://www.monsanto-tribunal.org/home/why-a-tribunal/

 • Åke i Sörmland. nedslående läsning. Jag har också tänkt i termer om virus som härjar. Det är nog inte bara Monsanto som ligger bakom folkfördrivningen utan även (S)hell som börjat investera i bioenergi i Ukraina.

  Snart kommer vi att se folkfördrivning även från Sveriges landsbygd in till städerna, speciellt de som bor nära de bästa jordbruksmarkerna då salix, högavkastande energigröda, trivs bäst på denna jord.

  Förnybarhetsrådet säger att vi måste arbeta efter ett högre mål om ett klimatneutralt Sverige 2050. 2050 är det år som arealen av energigrödor planeras att ta upp en lika stor yta som jordbruket gjorde 1850. Det råder dock en viss osäkerhet om detta beroende bl a på vilket motstånd allmänheten och jordbrukarna kan komma att ställa sig bakom och hur världsmarknadspriser faller ut rörande energigrödor.

  Jordbruksverket modellerar med olika faktorer kan komma att utfalla. Klart är att vi kan komma behöva importera nästan alla våra livsmedel från andra länder då jordbruksmarken läggs under energiproduktion. En generell köttskatt kommer naturligtvis att minska jordbrukarnas vilja att hålla köttdjur. Det är också målet då kossornas betesmarker behöver för energiproduktion.

  http://www.fornybarhetsradet.se/sverige-har-nu-over-50-procent-fornybar-energiforsorjning/
  http://www2.jordbruksverket.se/webdav/files/SJV/trycksaker/Pdf_rapporter/ra09_22.pdf
  http://www.shell.com/energy-and-innovation/the-energy-future/future-transport/biofuels.html

 • Läs på veteranstoday om “Soros and the gang” och se vilken “lovande” framtid vi har med flera Monsantoprojekt,med bl.a folkfördrivningen i Ukraina och hur Afrika står på tur.

 • Solanne – mycket av det du skriver är heltokigt.

  Jag kollade på “Kinastudien” när den kom, och man kunde snart direkt på nätet läsa hur den blev debunkad som strunt. I själva verket så visar den inte alls “tydliga forskningsresultat”. Cherrypicking vara bara en liten del som författaren nyttjade för att lansera ut sin egen tankevärld om vad som var “rätt” att äta – under skydd av ordet “studie”.

  For example, Campbell conveniently fails to mention the county of Tuoli in China. The folks in Tuoli ate 45% of their diet as fat, 134 grams of animal protein each day (twice as much as the average American), and rarely ate vegetables or other plant foods. Yet, according to the China Study data, they were extremely healthy with low rates of cancer and heart disease; healthier, in fact, than many of the counties that were nearly vegan.

  Så finns det inget som utvecklas, såsom anden… hela historien är ENBART en förteckning på att det är devolution.

  “Kärleksutvecklingen…” kärlek kärlek kärlek… du är programmerad av de miljoner orden av Martinusflummet, och kanske annat New Ageristiskt. New Ageare är HELLURADE, det är tragiskt. Det har oftast fått att tro att bara “livet har sin gång”… så utvecklas man… bara tiden går. Så har man aldrig någonsin tänkt i historien. Det är befängt.

  Om blomman sluter sina blad så är det som du vänder dig till kudden. Allting som har ett ankare eller en kropp här, känner, är medvetet och kan lida.

  Som Birgitta säger så är allt levande. En böna eller en blomma “lider” också. Men inte bara det – om vi tar in “maten” med tacksamhet och respekt – med tacksamma ord, och äter i stillhet och bara gör det – men idag pratar man i mobil samtidigt, ser på tv samtidigt… det är helt skamligt mot de liv man stoppar i sig – att de liven inte ska få “omsvepas” av en “god gud” som äter det, och det kommer in i vårt universum. Istället äter många med förakt och negativa tankar. Tacka istället grisen när den äts – så kommer man att ha gjort det man egentligen ska göra – för man ska inte sänka andra liv genom massa idèer om vad man ska äta, det är synd om si eller så… äter jag det så får jag cancer… pyttsan. För de liven ska det vara en välsignelse att ätas – men folks värld och tanke är nu så lågt, så man är ofta en som drar ned de liven istället De liven kanske egentligen inte alls skulle märka “något dåligt”.

  Märker vi nu hur den lilla molekyl som är vår Vintergata, och det lilla blad den är en del av i en blomma, just nu är på väg in i ett gap för att ätas? Nej just det. Men om man är motfalls, då blir det kanske en jobbig resa.

 • Skillnaden, såsom Martinus förklarar i logiska tankegångar, är att växterna har sitt dagsmedvetande på den andliga sidan av tillvaron. De har endast förmågan att svagt förnimma och ana behag och obehag. Detta visar sig när blommor vänder sig mot solljuset och sluter sig vid skymning och kyla. Djuren har däremot, precis som vi människor, sitt dagsmedvetande här i den fysiska delen av tillvaron och kan liksom vi uppleva lidande och smärta. Ju mer medvetna vi blir desto mindre lidande vill vi tillfoga andra. Så det är en mycket långsam vandring från mineralstadiet, som är helt sovande på det fysiska planet, vidare genom växtriket och djurriket, där vi människor befinner oss i slutet av. För att förhoppningsvis börja inträda i det riktiga människoriket inom några hundra år.

  Så vi är i en ständig förfiningsprocess också när det gäller föda. Det som ligger närmast i tiden är att värna om djurens rätt att leva för sin egen skull. Där vi befinner oss kollektivt just nu, tjänar växterna som en naturlig föda ämnad för oss. Må förnuftet och hjärtat hålla oss ifrån konstgjord mat, när naturen så rikligt försett oss med allt vi behöver.

  Visst kan det vara lätt att misströsta när vi ser hur mörka krafter styr i världen, med allt elände det innebär. Mänskligheten kanske behöver en riktigt omskakande händelse för att vakna upp. Eller så sveps vi bort av en kosmisk vind, och får börja om igen. Om inte de goda krafterna vinner i styrka på allt fler områden. Var och en får börja med sig själv.
  http://www.monsanto-tribunal.org/home/why-a-tribunal/

 • Åke i Sörmland. nedslående läsning. Jag har också tänkt i termer om virus som härjar. Det är nog inte bara Monsanto som ligger bakom folkfördrivningen utan även (S)hell som börjat investera i bioenergi i Ukraina.

  Snart kommer vi att se folkfördrivning även från Sveriges landsbygd in till städerna, speciellt de som bor nära de bästa jordbruksmarkerna då salix, högavkastande energigröda, trivs bäst på denna jord.

  Förnybarhetsrådet säger att vi måste arbeta efter ett högre mål om ett klimatneutralt Sverige 2050. 2050 är det år som arealen av energigrödor planeras att ta upp en lika stor yta som jordbruket gjorde 1850. Det råder dock en viss osäkerhet om detta beroende bl a på vilket motstånd allmänheten och jordbrukarna kan komma att ställa sig bakom och hur världsmarknadspriser faller ut rörande energigrödor.

  Jordbruksverket modellerar med olika faktorer kan komma att utfalla. Klart är att vi kan komma behöva importera nästan alla våra livsmedel från andra länder då jordbruksmarken läggs under energiproduktion. En generell köttskatt kommer naturligtvis att minska jordbrukarnas vilja att hålla köttdjur. Det är också målet då kossornas betesmarker behöver för energiproduktion.

  http://www.fornybarhetsradet.se/sverige-har-nu-over-50-procent-fornybar-energiforsorjning/
  http://www2.jordbruksverket.se/webdav/files/SJV/trycksaker/Pdf_rapporter/ra09_22.pdf
  http://www.shell.com/energy-and-innovation/the-energy-future/future-transport/biofuels.html

 • Läs på veteranstoday om “Soros and the gang” och se vilken “lovande” framtid vi har med flera Monsantoprojekt,med bl.a folkfördrivningen i Ukraina och hur Afrika står på tur.

 • Växter har också ett medvetande och ett liv, vilket speglats folkloristiskt över hela världen.

  Vi delar mycket stora delar av våra gener med såväl växter som med djur. Vi borde fundera på varför så många tveklöst förkastar idén om att äta djur samtidigt som de propagerar för det sunda i att vi ska äta upp växter istället. Hur stor är skillnaden mellan växt- och djurriket egentligen?

  Med tanke på den snabba biotekniska utvecklingen av artificiella livsformer kommer vi snart att få se nästa steg i en ideologisk kampanj som kommer att tala om för oss hur fel det är att äta vegetabilier. Avsikten är naturligtvis att leda oss i en riktning mot en helt artificiellt producerad föda. Med tanke på den “gröna revolutionen”, med genmodifierade grödor, som pågår över hela världen kan det komma en tid då både vi och bilen delar på samma gröna vätska – kanske under konceptet “Soylent green”?

  http://www.svd.se/manniska-och-djur-har-ovantat-lik-arvsmassa

 • Förstår idén med köttskatt, men håller med om att det skulle missgynna konsumtionen av ekologiskt kött och viltkött, vilket är att föredra om man absolut vill äta kött. Vi skulle istället kunna slopa eller sänka momsen på naturlig hälsobringande mat dvs. alla frukter och grönsaker, nötter och fröer. Kanske höja momsen på sockerstinna produkter? Läsk, glass, kakor, godis och fikabröd är ju faktiskt inte mat utan bara ohälsosamma och beroendeframkallande substitut.

  Argumentet att människor alltid har ätit kött bortser från medvetandets evolution, att människan ständigt förfinas i sitt intellekt och i sin kärleksnatur. Detta har den danske upplyste författaren Martinus skrivit mycket om. Kärleksutvecklingen går dock inte alltid hand i hand med den intellektuella, vilket vi kan se i världen. Men livets naturliga gång är att vi kommer bli alltmer allkärleksfulla och då inte längre kunna med att äta våra medvarelser, som faktiskt har samma rätt och vilja till att leva. Vi behöver inte kött för att överleva. Köttindustrin medför mycket lidande för djuren från att de föds fram till slakt. Allas val till att äta kött bidrar till detta hemska som faktiskt pågår. Rekommenderar den sakliga och välskrivna boken ”Äta djur” av Jonathan Safran Foer vilken ger inblick i dessa förhållanden.

  Boken ”Kinastudien” finns nu på svenska. Den visar tydliga forskningsresultat från världens största näringsstudie. Vilket inte alla ser med blida ögon, särskilt inte om vinstdrivande intressen ligger bakom. WHO har nyligen klassat processat kött som cancerframkallande, och rött kött som troligen cancerframkallande. Välfärdssjukdomar som cancer, hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes mm och det animaliska proteinets påverkan på hälsan kan studeras tydligt i Kinastudien.

  Angående gravida veganers påstådda val, så kan det bero på hårt tryck från omgivningen kring risken för bristande proteinintag. Många kanske inte vågar chansa för sitt barns skull om man inte är påläst, trots att argumenten runt om är direkt felaktiga.

  Någon klok person sa att vi inte kommer få uppleva fred på jorden förrän slakthusen är borta. Värt att begrunda, för det vi gör mot vår nästa gör vi mot oss själva. Våra dagliga val skapar världen.

 • Växter har också ett medvetande och ett liv, vilket speglats folkloristiskt över hela världen.

  Vi delar mycket stora delar av våra gener med såväl växter som med djur. Vi borde fundera på varför så många tveklöst förkastar idén om att äta djur samtidigt som de propagerar för det sunda i att vi ska äta upp växter istället. Hur stor är skillnaden mellan växt- och djurriket egentligen?

  Med tanke på den snabba biotekniska utvecklingen av artificiella livsformer kommer vi snart att få se nästa steg i en ideologisk kampanj som kommer att tala om för oss hur fel det är att äta vegetabilier. Avsikten är naturligtvis att leda oss i en riktning mot en helt artificiellt producerad föda. Med tanke på den “gröna revolutionen”, med genmodifierade grödor, som pågår över hela världen kan det komma en tid då både vi och bilen delar på samma gröna vätska – kanske under konceptet “Soylent green”?

  http://www.svd.se/manniska-och-djur-har-ovantat-lik-arvsmassa

 • Förstår idén med köttskatt, men håller med om att det skulle missgynna konsumtionen av ekologiskt kött och viltkött, vilket är att föredra om man absolut vill äta kött. Vi skulle istället kunna slopa eller sänka momsen på naturlig hälsobringande mat dvs. alla frukter och grönsaker, nötter och fröer. Kanske höja momsen på sockerstinna produkter? Läsk, glass, kakor, godis och fikabröd är ju faktiskt inte mat utan bara ohälsosamma och beroendeframkallande substitut.

  Argumentet att människor alltid har ätit kött bortser från medvetandets evolution, att människan ständigt förfinas i sitt intellekt och i sin kärleksnatur. Detta har den danske upplyste författaren Martinus skrivit mycket om. Kärleksutvecklingen går dock inte alltid hand i hand med den intellektuella, vilket vi kan se i världen. Men livets naturliga gång är att vi kommer bli alltmer allkärleksfulla och då inte längre kunna med att äta våra medvarelser, som faktiskt har samma rätt och vilja till att leva. Vi behöver inte kött för att överleva. Köttindustrin medför mycket lidande för djuren från att de föds fram till slakt. Allas val till att äta kött bidrar till detta hemska som faktiskt pågår. Rekommenderar den sakliga och välskrivna boken “Äta djur” av Jonathan Safran Foer vilken ger inblick i dessa förhållanden.

  Boken “Kinastudien” finns nu på svenska. Den visar tydliga forskningsresultat från världens största näringsstudie. Vilket inte alla ser med blida ögon, särskilt inte om vinstdrivande intressen ligger bakom. WHO har nyligen klassat processat kött som cancerframkallande, och rött kött som troligen cancerframkallande. Välfärdssjukdomar som cancer, hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes mm och det animaliska proteinets påverkan på hälsan kan studeras tydligt i Kinastudien.

  Angående gravida veganers påstådda val, så kan det bero på hårt tryck från omgivningen kring risken för bristande proteinintag. Många kanske inte vågar chansa för sitt barns skull om man inte är påläst, trots att argumenten runt om är direkt felaktiga.

  Någon klok person sa att vi inte kommer få uppleva fred på jorden förrän slakthusen är borta. Värt att begrunda, för det vi gör mot vår nästa gör vi mot oss själva. Våra dagliga val skapar världen.

 • Förtydligande

  De animaliska matgrupper som människan behöver få i sig en helst fler av är:

  1. Rå ekologisk äggula.
  2. Ekologiska ohomogeniserade, opastöriserade fullfettmjölkprodukter.
  3. Ekologiskt mättat fett, kött och organ från djur, och buljong från deras skelett och
  kollagena vävnader.

 • Förtydligande

  De animaliska matgrupper som människan behöver få i sig en helst fler av är:

  1. Rå ekologisk äggula.
  2. Ekologiska ohomogeniserade, opastöriserade fullfettmjölkprodukter.
  3. Ekologiskt mättat fett, kött och organ från djur, och buljong från deras skelett och
  kollagena vävnader.

 • Tack för en mycket bra och informativ artikel. Förstår att ämnet inte är något för gammelmedia att skriva om då de bara ger oss andligt förklenande information. Ingen kunskap.

  Människan har i alla tider ätit kött. Dödandet av djur var länge strängt ritualiserat liksom dess konsumtion. Djuren behandlades med respekt. Detta har den storskaliga köttindustrin tappat helt.

  Själv köper jag bara mjölkprodukter och kött från lokalt gräsbetande djur. Det gynnar inte bara min hälsa utan också det lokala landskapet och ekonomin. Visst blir det dyrare, men de pengarna tjänar jag in genom att inte köpa industrimat och -drycker. Ska snart sluta att köpa ost och själv göra färskost eftersom de flesta producenter (bl a Arla, Valio) stoppar i genmodifierat ystenzym istället för löpe i sina produkter.

 • Tack för en mycket bra och informativ artikel. Förstår att ämnet inte är något för gammelmedia att skriva om då de bara ger oss andligt förklenande information. Ingen kunskap.

  Människan har i alla tider ätit kött. Dödandet av djur var länge strängt ritualiserat liksom dess konsumtion. Djuren behandlades med respekt. Detta har den storskaliga köttindustrin tappat helt.

  Själv köper jag bara mjölkprodukter och kött från lokalt gräsbetande djur. Det gynnar inte bara min hälsa utan också det lokala landskapet och ekonomin. Visst blir det dyrare, men de pengarna tjänar jag in genom att inte köpa industrimat och -drycker. Ska snart sluta att köpa ost och själv göra färskost eftersom de flesta producenter (bl a Arla, Valio) stoppar i genmodifierat ystenzym istället för löpe i sina produkter.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *