Hundra samtal med en avliden – En ny bok av Birgitta Segerblom

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 4 januari 2016
- NewsVoice redaktion

Birgitta Segerblom,  pressbildKan de bortgångna prata med de levande och finns ett liv efter döden? Ja, enligt diakonen, socionomen och terapeuten Birgitta Segerblom som nu lanserar en bok med titeln: ”100 samtal med Claes”, om livet efter döden. Gabriella Lücke har skrivit om boken.

Text: Gabriella Lücke | Bild på Birgitta Segerblom, pressfoto

Boken ”100 samtal med Claes” är precis så som titeln antyder, en dialog mellan Birgitta Segerblom och svärsonen Claes. Inte särskilt märkligt kanske, om det inte vore för det faktum att svärsonen tog kontakt med Birgitta på 2-årsdagen efter sin egen fysiska död. Claes ville berätta om vad som hände efter hans trafikolycka och att han fortfarande fanns. Han visste att frågan om ett liv efter döden är något de flesta undrar över.

“Hans önskan var att jag skulle sprida hans berättelse om livet som fortsätter efter vår fysiska död, för att ge hopp och tröst inför den största resan som vi alla ska göra. När Claes frågade om jag ville skriva en bok tillsammans med honom, tvekade jag en vecka. Sedan blev svaret ja, naturligtvis!”

Lyhördhet och tillit

“Så långt tillbaka jag kan minnas har jag upplevt att livet är mer än det vi i dagligt tal kallar verkligheten. Det har också funnits en stark inre övertygelse om att det finns något större som håller samman världen och livet”, säger Birgitta.

För att ta emot budskap från andra världar än vår egen, behöver man, enligt många mediala personer, utveckla en känslighet och en lyhördhet för det subtila i tillvaron – men även total tillit, något som Birgitta burit med sig sedan barnsben.

“Min första riktiga erfarenhet av att mirakler och drömmar kan bli sanna började sommarlovet när jag gått ut första klass, då jag hittade en fyrklöver. Jag ställde mig framför det öppna fönstret i sovrummet på övervåningen och uttalade det som var min största dröm.”

–Jag önskar mig en docka som kan gå.

“När julen kom fanns där pappas paket, lite större än de andra i högen, med en docka som kunde gå.”

Den händelsen i barndomen lade grunden till hennes tillit till att allt är möjligt.

“Fyrklövern är sedan dess en symbol som dyker upp och då i mitt liv som ett tilltal och en bekräftelse på att vara sedd utifrån ett annat perspektiv, en större verklighet”, tillägger Birgitta.

Andligt sökande

Birgitta har sedan länge haft med sig frågor som handlar om livets mening och ursprung och hur mycket vi själva kan påverka våra liv genom att bli mer medvetna.

Det man kallar tillfälligheter och slump är inget jag tror på. Livet som jag upplever det är i allra högsta grad ordnat och följer bestämda regler, som visserligen finns i både det man ser och det man upplever med sina sinnen – men också i livet utanför de fysiska gränserna”, menar Birgitta.

Meditation inom Svenska kyrkans ram, var några av de upplevelser som kom att lägga grunden för ett fortsatt andligt sökande. Många resor, utbildningar och verksamheter senare kunde Birgitta se sig i backspegeln och inse att mycket som då tycktes vara ett tillfälligheternas spel, snarare såg ut som ett intrikat livsmönster med magiska ljuspunkter som band samman hennes livsväg.

Skrivandet har alltid funnits med i Birgittas liv men blev mer påtagligt när Claes ville att hon skulle teckna ned det han hade att berätta. Fler texter är på gång med andra kontakter för att förmedla tillit på själens resa genom den fysiska tillvaron. Att det hon berättar är långt utöver det vanliga, är hon förstås klart medveten om.

“Jag ser att slöjorna mellan världarna blir allt tunnare. Upplevelsen av att det finns betydligt mer än det vi kallar verkligheten, som bestäms av våra sinnen, delas av allt fler. Vi ingår alla i ett sammanhang och i ett kärleksfullt flöde som genomsyrar och binder ihop liv som aldrig tar slut”, förklarar Birgitta Segerblom.

Hon avslutar med ett citat från svärsonen Claes:

”Inget är lämnat åt slumpen. Inget är tillfälligheter även om man i stunden av upplevelse av separation upplever det så. Vi är en del av samma liv. Vi kommer också att följas åt. Tillsammans.”

Text: Gabriella Lücke

FörlagSiljans Måsar


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Ockultism är av ondo, medan Bibeln säger sanningen om livet på Jorden och att hela skapelsen har kommit till,genom vår ende sanne och allsmäktige Gud, vars son Jesus Kristus skall komma åter för att rädda världen.

 • Ockultism är av ondo och lurendrejeri medan Bibeln säger sanningen om hur livet och Universum har kommit till, d v s genom vår ende sanne Gud – Kärleken.

 • Här är det som kapades bort av mitt förra inlägg:

  Så kan de kristna läsa Apostlagärningarna 16:16-18

  En människa blir vad hon fyller sig med. Vänder man sig till dessa krafter så är det dit man går. Det är vad de vill, då de hatar mänskligheten. Men vägen som är det fint dukade New Age-smörgåsbordet ska man inte ta i med tång, utan istället göra sig av med, städa rent, städa rent och hälla i avloppet där det hör hemma. Annars är ens liv förgäves.

  Det är samma krafter bakom dessa förmedlingar, böcker, guidningar och miljonerna FINA ORD in New Age-eriet, som är bakom 99% av dagens magiker, det är alltså demoner, djinns eller kalla det aliens.
  Demon Magicians: Episode 7 – America’s Got Talent – The Best Mask Changer – han säger det själv!
  Den är ganska häftig.

  Fler videos om vad som är bakom ryggen

  Sådana här krafter/demoner tar över och besätter människor i stim. Han som kanske nu är USA:s mest kända medium så gick det på nolltid. Om hans mor tog hem något medium, jag minns inte helt, och han tvingades också till en “session”. Han vara bara arg, för det hon sa stämde, och han rusade ut till ett fält. Hon hade fått hålla i en ring som var hans. Det räckte, han togs över och utnyttjas nu av de krafterna, och den showen är STOR.

 • ivanbjorn

  “Hon (människan) finner inte några svar på sina existentiella frågor någonstans”.
  Du misstar dig. Bibeln ger klara svar på våra existentiella frågor – varifrån vi kommer, varför vi lever här, och vart vi är på väg.

  “…. den materialistiska människosyn som dogmatisk katolicism eller protestantism skildrar stöter ut henne i totalt andligt mörker”.
  Du misstar dig återigen, eftersom du jämställer katolicism och protestantism – fastän du borde veta att protestantismen uppstod just som en protest mot påvekyrkans villoläror och dess anti-bibliska, materialistiska påståenden.

 • ivanbjorn

  Liksom Peter Rudberg och du så har ateister och avgudadyrkare i alla tider försökt förtala och förneka Sanningen i Guds ord – men förgäves.
  Sanningen förblir nämligen sann, hur mycket den än förnekas.

 • “De som lever vet att de dör. Men de döda vet ingenting, för deras minne är borta. Deras kärlek, deras hat, och deras avund finns inte mer.” Bibeln, Predikaren 9:5

  och

  “Allt vad din hand kan göra, gör det med kraft. Ty i graven dit du går kan man inte verka eller tänka och där finns ingen kunskap eller vishet”. Predikaren 9:10

  samt

  “Mina älskade, tro inte alla andar, utan pröva andarna om de kommer från Gud. Ty många falska profeter har gått ut i världen”. 1 Johannes 4:1

 • @ astro

  P.g.a. det du skriver förstår jag att du inte känner till hur Nya testamentet kom till. Nu läser jag en otrolig intressant bok som heter:

  Kyrkan, astrologin och reinkarnationsläran
  av Peter Rudberg

  Varför har den kristna kyrkan förlorat sitt esoteriska arv?

  Nutidens andligt sökande västerlänningar har gjort en gemensam erfarenhet då de vänt sig till kyrkan med sina existentiella frågor: de kan inte få något svar som kan accepteras av en självständigt tänkande och någorlunda bildad person. Denna situation har försatt henne i ett tillstånd av total andlig alienation. Hon finner inte några svar på sina existentiella frågor någonstans. Det hjärtlösa och blint mekanistiska universum som naturvetenskapen målar upp eller den materialistiska människosyn som dogmatisk katolicism eller protestantism skildrar stöter ut henne i totalt andligt mörker.

  https://www.vulkanmedia.se/butik/bocker/kyrkan-astrologin-och-reinkarnationslaran-av-peter-rudberg/

 • Strunt och words måste vara strunt och words även om man (som en del av den agendan) klär paketet i fina papper och snören för att sälja in det – det är standard inom New Agarnas värld att göra så.

  Antingen är något sant eller så är det inte sant. New Age-are tror oftast på att något utvecklas, mognar, för man samlar… – de kan till och med tro på humanismens ord att det finns ingen sanning, utan att det är i betraktarens öga. Även om man “fått texten för att provläsa” så innebär det inte att man som promotare vet vad man talar om.

  Hur saker är förändras inte utifrån “synvinklar” eller andra maskerande ord som tex “mångfald”.

  Det lite extra sorgliga, men som hör till vår tid då allt är övertaget av de dåliga krafterna, är att präster ofta är frimurare, och denna författare är diakon.

  I bibeln och de texter och sammanhang den var i från början, så visste man att sätta RÅGÅNG för dessa krafter. För dessa krafter vilseleder och förstör människor, inget annat. Nu när kyrkan är ond/heretisk så säljs det in via kyrkan. Så de som mest “söker i livet”, är ofta också de som hårdast krokats fast och är svårast att rucka på – för de har tagits över och äger knappt egna tankar och förståelse, längre. Vilsna i New Age-pannkakans garn. I Nya testamentet kan man läsa:

  Do not turn to mediums or spiritists; do not seek them out to be defiled by them / I skolen icke vända eder till andar som tala genom besvärjare eller spåmän. Söken icke sådana, så att I bliven orena genom dem.

  Och om någon vänder sig till andar som tala genom besvärjare eller spåmän, för att i trolös avfällighet löpa efter dem, så skall jag vända mitt ansikte mot honom och utrota honom ur hans folk.

  [KOMMENTAREN VAR FÖR LÅNG – KAPAD VID 315 ORD / Moderator]

 • Skulle vara roligt att få veta om sonen verkligen sa att han var tvungen att “återvända till himlen”? Kan det kanske vara så att han bara sa återvända och att det tolkades till himlen?
  Jag kan tänka mig att sonen tog telepatisk kontakt med mediumet eftersom han på ett himelskt sätt kännt sig kallad av mamman.
  Jag skrämde en gång nästan slag på min pappa när han fann mig nersjunken till knäna i en släckningsgrav för kalk på ett kalkbruk. Jag hade inte kunnat motståe den vita släta ytan utan tog ett steg ut på den tack och lov släckta kalken. Pappa skrek Barbro och sträckte sig ut efter mig, han fick tag i mig och drog upp mig men spräckta ett nyckelben.
  Flera år senare berättade min styvmor att pappa fortfarande drömde om händelsen och vid varje sådant tillfälle ropade han mitt namn fylld av skräck. Det som får mig att tro på telepati är att jag under alla dessa år ibland vaknat av att jag hörde min pappa med skräck i rösten högt och tydligt skrika Barbro! Jag är övertygad om att det var telepati som gjorde att jag hörde pappas skrik. Pappa är borta nu och jag hör aldrig mer hans förtvivlade rop.
  Pappa och jag stod varandra mycket nära och han gav mig tröst när jag några år efter hans bortgång satt och väntade på lungröntgen på lasarettet i Lund. Reultatet av röntgen var livsviktigt och jag var naturligtvis otroligt rädd. Vid sidan om mig på ett litet bord låg det en bok som jag tog och förstrött började bläddra i. Boken handlade om prins Bertil och jag erinrade mig att min pappa nog fanns med i den och visst jag fann bilden. Hur stor är chansen att man vid ett sådant tillfälle finner en bok som inte hörde hemma där utan i lasarettets bibliotek och till råga på allt är en av två böcker där min pappa finns med?
  Det får jag aldrig något svar på men jag kände att pappa var med mig och röntgen visade ett bra resultat, jag var frisk från lungcancern.

 • Jag provläste boken och det står i den följande: ” Min berättelse till dig är ett fragment av en större verklighet, endast en skärva som kan spegla något av det som finns bortom och utanför det fysiska livets gränser.”
  Det är precis vad det är, en berättelse av ett större sammanhang. Denna berättelse är ytterst personlig och en annan ande precis i samma situation skulle berätta denna berättelse ur sin specifika synvinkel. Den berättelse i Birgitta Segerbloms bok som jag provläste anser jag mycket trovärdig.
  Livet är mångfald och etiketter som man klistrar på personer dödar Livets mångfald. För den som vill vidga sina uppgifter i Livet bort om livet kan läsa t.ex. boken Själarnas resa : fallstudier om livet mellan liven av Michael Newton. Kostar bara 51 kronor på Adlibris.

 • @ astro
  Etiketter är människors olycka.

  När någon har en upplevelse som t.ex. Birgitta Segerblom och vill skriva en bok om sin upplevelse så är man inte automatisk någon New Age. Man är en människa, en mamma i detta fall med en upplevelse. Det är fritt fram att köpa hennes bok, eller låta bli. På NewsVoice kan du läsa kommentarer om transplantationer där det står skriver att: ”Exempel var ju om den första personen i världen som fick både nytt hjärta och nya lungor (vilket det gjordes tv-serie om, med Jane Seymor). Hon hade drömmar om motorcykelolycka (vilket donatorn mist livet igenom) och föraren, och såg bilder av honom döendes i motorcykelolyckan inom sig under dagen, och såg även initialerna för hans namn. Läkaren sa bara att dessa organ var pumpar… och hade inget med medvetande eller minnen att göra..”

  Detta innebär att det finns ett medvetande som kommunicerar! Att påstå att det är demoner som ligger bakom sådan kommunikation har förorsakat många människors död genom tiderna inte minst p.g.a. inkvisitionen. Rädslan bör inte vara människans livsval.

  Ovanstående mamma har valt själv och av fri vilja att gå till någon. Om den någon har lurat henne medvetet, eller omedvetet låter jag vara osagd. Det finns tillräcklig många människor som luras i så fal och det behöver inte vara New Age, det kan vara läkare, politiker eller vem som helst. Allt som händer i en människas liv är till för att samla erfarenheter. Den kvinna som du nämner har haft hela informationen i sitt energifält. Denna information lästes av ett medium och därför kunde mediet prata med sonens röst.

  Att läsa av energier kan ha också en baksida som består av att man lägger i tolkning av energierna sina egna föreställningar vilket den personen i din berättelse gjorde.

 • Får en torped från Sanningsministeriet störa lite här. No no Halleluja.

  En mor får rapport om att sonen dödats i Vietnam. Den sörjande mamman tröstas av bekant som bjuder med henne till deras spiritist-New Age-kyrka för att få möta sin döde son. Mediumet där tar fram den döde sonen, allt stämmer, mediumet använder även hans röst och mimik, mm – de säger hur mycket de älskar varandra och kramas och pussas… sonen säger till sist att han måste gå, återvända till himlen. Därefter var mamman en väldigt glad mamma.

  Tiden gick, kanske år. En dag knackade det på dörren, det var hennes son i sina militärkläder. Han hade varit tillfångatagen av Viet Cong, men till sist blivit frisläppt. Det blev en chock för kvinnan.

  Ingen människa som “går bort” från sitt yttre kroppslager “talar med” oss här. Det är ett skämt och bedrägeri, ämnat att fånga godtrogna New Age-are, som också ofta tro att livet är en skola, och man ska samla på saker, såsom “erfarenheter”. Det är inte meningen alls med livet, eller med detta fängelse Samsara. Så har man ALDRIG sagt inom andlighet. Men nu lurar folk varandra och ska alltid haka på ordet andlighet, för att sälja både aktivism och de mörka sfärernas demoniska New Age.

  Vad är det då som kommunicerar/förmedlar? Det kallas aliens, djinns eller demoner. De ser vårt och andra tidsrum, och de har ofta SÅ FINA ORD. Titta bara i New Age-bokaffärerna! De ska “hjälpa”…

  The nine most terrifying words in the English language are, ‘I’m from the government and I’m here to help.’ << Ronald Reagan

 • Så trevligt! Instämmer med Ivanbjörns tankar.
  Dessutom är det roligt att det publiceras nya böcker i ämnet ..i Sverige – som ju tyvärr utvecklat ett ganska ‘kargt klimat’, med förföljelser och förlöjligande, när det gäller mediumskap och andra andliga upplevelser.

 • Det är helt underbart när sådana böcker kommer ut. Jag har läst några stycken under mitt liv, samt har erfarenhet genom människor jag känner om nära dödens upplevelse.

  På basis av litteratur ja läste hittills gör jag mig en uppfattning att det beror på själens mognad hur den andra sidan beskrivs. Erfarna själar beskriver livet på andra sida annorlunda än själar som är mindre erfarna.
  Själen ser jag som ett mellanting mellan den gestaltade materia, den astrala världen och Anden. Det är själen som samlar erfarenheterna och därför blir även den andra sidan det man gör det till.

  Det är alltid spännande när det kommer ut böcker som behandlar detta ämne så att man kan jämföra vad som sägs om den andra sidan från olika synvinklar och källor.

  Enligt min uppfattning blir det dock alltid just den själens upplevelse som är unik i sin berättelse och som inte är en annan berättelse riktig lik.

 • Jag vill ju veta mer om vad Claes har att berätta, varåt det lutar så stt säga 🙂 Nu får man ju veta allt utom vad boken handlar om.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *