Telekombolagens “ekosystem” består av människor, djur, bilar, mikrochips och 5G

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 24 januari 2016
- NewsVoice redaktion

RFID-chip

KRÖNIKA. Teliasonera och Ericsson presenterade vid en presskonferens den 22 januari 2016 hur bolagen ska introducera 5G i Sverige år 2018. Den nya trendiga beskrivningen är att 5G kommer att skapa nya “ekosystem”. Det skriver SVT.

Text: NewsVoice

Katter och hundar chippas redan i Sverige. Snart kryper den transhumanistiska tekniken in under skinnet även på människor. Telekombolagens “ekosystem” ska bestå av människor, djur, mikrochip och 5G. År 2018 börjar förmodligen därför chippningen av människor i Sverige.

“Vår ambition är att ligga i framkant då det gäller ny teknologi”, säger Telia Soneras koncernchef Johan Dennelind i ett pressmeddelande. “Stockholm och Tallinn är två av de städer i världen som är mest uppkopplade och vi vill nu ta dem till en ny nivå. 5G kommer att skapa nya ekosystem för våra kunder.”

En kundgrupp som ska “erbjudas” den nya tekniken är de äldre och patienter i formen av distansmedicin. Detta kommer att innebära “möjligheten” till någon form av chippning med RFID-chips och distansmedicin är ett av de områden som förmodligen kommer att föras fram allt mer av eHälsomyndigheten som använder slogans av typen: “E-hälsa – ett verktyg för jämlik vård”.

Det var samma typ av PR-slogan som användes när läkemedelslobbyisten Johan Thor introducerade HPV-vaccinerna i Sverige. Då handlade det också om “rätten” till “jämlik vård”. Uttrycken utvecklas av PR-bolag på uppdrag av industrin och vårdmaskinen. Syftet är att inte väcka larmklockorna utan istället inge känslor av trygghet och positivitet. När tex det amerikanska chippningsföretaget VeriChip gick samman med Steel Vault Corporation bytte bolaget namn till Positive ID. Att byta namn till Negative ID var naturligtvis uteslutet.

Ett annat område som Teliasonera och Ericsson vill se utvecklas exponentiellt är tekniken som möjliggör förarlösa bilar. Därför samarbetar telekom-bolagen med bilindustrin för att utveckla förarlösa bilen som förutsätter att bilen ständigt är uppkopplad i realtid.

Enligt en rapport från Ericsson kommer 5G-tekniken att få ett snabbt genomslag och  i slutet av 2021 beräknas att det finns 150 miljoner användare.

Vi kommer snart alla att bli garanterat lyckliga och distansmedicinerade chipsters i självåkande bilar. I början är allt frivilligt och fantastiskt.

Text: NewsVoice

Relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Kommer bina att klara av wifi-bombardemanget i samband med EU:s IoT-projekt “Smart farming and food security”? Hoppas att bönderna gör uppror mot detta den ohållbara och osäkra tekniken. Vad blir nästa transhumanistiska steg?. Ska “mat” skapas digitalt via en app i mobilen som beamar olika typer av energier? Det här skulle vara en dröm för ekonomerna då vi inte behöver gå från bandet för att ta lunchpaus. Det bästa för klimatet är kanske att förbjuda all odling i jord för att inte påverka miljön negativt, dvs vi får hålla oss inomhus för att inte smutsa ner naturen med vår närvaro.

  “Around €64 million will be dedicated to precision farming and digital technologies in the agriculture sector under the Horizon 2020 Work Programme for 2016-2017 while €30 million will be invested in the implementation of an Internet of Things Large Scale Pilot on “Smart farming and food security”.

  http://www.euractiv.com/sections/agriculture-and-climate-change-role-new-cap/commission-promotes-smart-farming-mitigate

 • dem var med om en muthärva. klart dem har blivit mutade utav dem som aldrig namnges eller skrivs om i media 🙂 dem tre stora skithögarna. det finns en pyramid form liknande sak med kristaller inbyggda som slår ut alla g nät 11 meter runt och 7 meter uppåt. får inköpa det idag testa jag deras pryl som är till mobilen via en kompis jag besökte. kommer ju lägligt

 • Vill tillägga, att koldioxidhalten varierar mycket på jorden. På vintern är växtligheten låg och koldioxiden konsumeras inte, likaså under torrperioderna på södra halvklotet. Vinter på norra halvklotet och torka på södra som har sommar, ja då blir koldioxidkonsumtionen klar låg. Man har främst hänvisat till en mätstation som står på en aktiv vulkan Mana Loa på Hawaii.
  Risk för allvarliga mätfel då en vulkan som börjar bli aktiv läcker koldioxid.

  Om temperaturen ökar beror det på mobilstrålningen, den värmeenergin är inte försumbar i sammanhanget, med miljontals sändare och 7 miljarder mobiler som strålar. Det är inte lite det. Plus allt annat
  Men tänk om de fått idén att vi skall betala miljöskatt för att vi andas ut koldioxid, att det är en del av shippningen, att kontrollerar våra utsläpp till miljön? Hemska tanke.

 • Gunilla, ja det är väl klart att det finns bundet kol i marken. Jorden är en levande planet med biologiskt liv och då bildas kollager beroende på hur nedbrytningen skett. Detta har ju varit känt länge så FN:s utnämning är absolut ingen sensation eller något märkligt. Vi har ju nyttjat kol och olja långt före 2015.

  Kol och olja har sitt ursprung i biologiskt material. Koldioxid är en naturlig gas som växterna behöver som tillsammans med vatten och elektromagnetisk strålning (i form av solljus) bildar organisk materia som kolhydrater och avger gasen syre, så att vi animaliska varelser kan andas och leva. Detta kallas för växternas fotosyntes.

  Det omvända sker i mitokondriernas citronsyracykel, i våra celler. Då avges solljusets energi, så att vi kan leva och vi andas ut koldioxiden igen. Detta är själva livets cirkel som drivs av solenergin som också lagras i form av kol och olja vars atomer finns strukturerade som grundämnen i det periodiska systemet.

  Som Einsteins relativitetsteori: energi och massa är samma sida av myntet. Därför är artificiell mikrovågsstrålning som innehåller mycket energi och som tränger igenom kroppens vävnader till 100 %, mycket farlig för biologiskt liv. Främst i frekvensområdet 1 GHz- 3 GHz (ungefär våglängden 10 cm). Massa är energi. En animalisk biologisk kropp är en mycket löst ihopsatt (med svaga bindningsenergier) konstruktion och är därför väldigt lätt att skada med energirika mikrovågor.

  Denna energirika artificiella strålningen finns inte alls naturligt i vår livsmiljö. Men naturliga mikrovågor finns knappt heller naturligt på jorden. Att öka denna typ av strålning flera miljarder i vår livsmiljö, trots kända risker är – – – – det finns bara ett ord, vansinne.

  Läs mer här på denna blogg: https://solveig21miljoblogg.wordpress.com/2016/01/26/massa-och-energi-ar-tva-sidor-av-samma-mynt-albert-einstein/

 • Transhumanisten Julian Huxley, FN:s första styresman, var också inspirerad av begreppet ”ekologi” för tillämpad fabian socialism. FN är en systemaktör som konstruerar olika konventioner och den mytiska berättelsen om klimathot för att se till att världens nationer tillhandahåller ett lager med naturresurser och med människor för ekonomisk exploatering.

  FN utnämnde bl a 2015 till “International Year of Soils” under motiveringen att våra jordar innehåller en hög halt av bundet kol och växthusgaser som frigörs vid odling, vilket anses späda på klimathotet. Alla jordar planeras därför att ICT-övervakas. “Integrated soil fertility management” (ISFM), vilket innebär utveckling av standardiserad markanvändning genom tillämpning av gemensamma standarder lokalt, regional och globalt. Frågan är om våra plantor och mikroorganismer klarar av att bombarderas med wifi? Kanske därför de tagit fram en stor variation av olika GMO-plantor som manipulerats genetiskt för att vara riktiga Darwinianska ”överlevare”?

  http://www.fao.org/globalsoilpartnership/iys-2015/en/

 • ”Ekologi” är knutet med cynisk social ingenjörskonst (socialpsykologi) som ryms inom det vidare begreppet ”ekologisk imperialism” som inte gör någon skillnad mellan plantor och människor. Ekonomisk utveckling nödvändiggör avkapning av naturliga relationer mellan biologiska organismer. Tillämpningen av denna ideologi ses i den svenska modellen som odlat fram extrem individualism inom folkhemmet – ”oikos”. I den imperialistiska ekologiska ideologin vill man heller inte att människor ska försitta tid med att tänka utan ska agera istället. Härav handdatorer som tänker åt oss för att vi snabbare ska underkasta oss teknikens villkor än tvärtom.

  Ett problem som diskuterats inom “ekologisk imperialism” är vilka biologiska organismer som ska betraktas som medlemmar i samhället; vilka är “hostile” eller “friendly”? Inom biotech har man utvecklat “kill switch” för genmodifierade växter, vilket innebär att systemet kan stänga av oönskade plantor – antagligen via wifi. Det ligger nära till hands att systemet även kommer att kunna utnyttja “kill switch” för människor genom en kombination av chipning, nanopartiklar i vaccin och ICT-teknik. 5G handlar alltså inte om bara roliga självkörande bilar som Telia tycks göra gällande. Det är ingen vettig människa som efterfrågar teknikernas våta drömmar. Tekniken är inte nödvändig för att vi ska leva bra liv utan bara nödvändig för att implementera teknosystemets totalitära ambitioner.

  Den snabba digitala utvecklingen med 5G och snart 6G, 7G? innebär att inga kollektiva gemenskaper kommer att vara möjliga/tillåtna vid sidan av den samhälleliga ”superorganismen” i form av ICT-teknik – (storebror ser dig).

  När får vi kill swich-hotell i Sverige där vi kan vila upp oss från “taharush”-wifi?

  Imperial ecology: https://books.google.se/books?id=kWwDK8XJlx0C&pg=PA11&lpg=PA11&dq=ecology+fabian+society&source=bl&ots=AbUJ3Jwu1H&sig=zHTj5zbmszGalC98e2yisIZsDKI&hl=sv&sa=X&ved=0ahUKEwjN4euwksfKAhXHCywKHdXFAHgQ6AEIXjAJ#v=onepage&q=ecology%20fabian%20society&f=false

  http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-3351861/Scientists-add-kill-switch-genetically-modified-microbes-Technology-stop-GM-organisms-going-rogue.html

  http://www.emfanalysis.com/hotel-offers-wifi-kill-switch/

 • I.G.@ Vår ”tvist” om vad ordet eko i ekosystem kan tänkas stå för har handlat om en PK ytavläsning av ordets betydelse. Vi måste dock gräva djupare för att blotta den instrumentella roll som begreppet ”ekologi” kommit att spela och det ”operationellt förnuft”, i form av pragmatiskt tänkande, som medvetet lotsat oss mot ruinens brant.

  Ordet ekologi myntades 1866, vilket bygger på en darwinistisk syn; survival for the fittest. Begreppet ekologi är hårt knutet till idéer om ekonomisk plan-/naturhushållning och industriell utveckling; en slags revolutionär bolsjevism inom botanik, distanserad från biologisk harmoni och mångfald. Systemägarna har haft 150 år på sig att ”språkspela” – genom ”double speach” – för att marknadsföra begreppet ”ekologi” i ett naturromantiskt skimmer .

  Under ”ekologisk” täckmantel har fältstudier bedrivits historiskt över hela världen för att kartlägga ekonomiskt värdefulla biologiska organismer och vilka som ska utplånas. I samtiden ser vi i Sverige en mycket omfattande kartläggning av ”ekosystemtjänster” där strikt ekonomisk nytta bestämmer vilka fåtaliga biotoper och landskapsutsnitt som ska bevaras (natur-/kulturresursområden) och vilka områden som ska exploateras för byggande av det ”gröna folkhemmet” med genmodifierade plantor. Vid sidan av ”eko” har man också lanserat begrepp som ”grön” IT som kosmetik för att dölja den underliggande svarta och dödsbringande ideologin som döljs bakom begreppet “ekologi”.

 • Ja Mike så sant så. Industrin har alltid kört över folket och ljugit om riskerna. Förut var det mer arbetsrelaterat som asbest, hormoslyr etc eller allmänt dåliga arbetsmiljöer. Men också en regional naturpåverkan som exempelvis utbyggnad av vattenkraft. Storskalig försurning är en annan extrem miljögiftspåverkan. Ja listan kan bli lång över allt vad industrin skadat genom åren. Men det är annorlunda med den digitala tekniken. Den är en extrem och global miljö- och hälsopåverkan. Men till råga på allt, folk tycker den trådlösa tekniken är kul och hjälper gladeligen till att öka strålningen.

  Att man ökar mikrovågsstrålningen flera miljarder i vår livsmiljö tycks få förstå riskerna med. Att prylarna också förbruka råvaror, slösar med energin, att mobilindustrin stödjer barnarbete i gruvor, samt producerar gigantiska berg av giftiga sopor av elektronik tycks få bry sig om. Inte ens Miljöpartiet nämner ett ord om det. Tekniken är ju så rolig och Sveriges olja, att det sedan heter att Sverige bryr sig om miljön är som “Kungens nya kläder”.

  Men de mest alarmerande är att industrin tvångsbestrålar världens befolkning dygnet runt, samt tvingar folk att nyttja alltmer trådlös teknik med WiFi etc som folk inte bett om att få in i sin livsmiljö. Meningslös teknik för teknikens skull som industrin bestämmer helt över. Allt skall stråla med 5G. T o m om man köper ett träd är det chippat under täckmanteln att det är ett “renrasigt” EU-certifierat träd. Och industrin nyttjar eko som om trådlös teknik är ekologiskt och miljövänligt. Industrin smutsar ner ett värdeord för ren naturlig miljö/produkt, när artificiell mikrovågsstrålning i själva verket är ett av våra värsta miljögifter i vår tid. Det här kan inte sluta väl är jag rädd. Strålning är ingen miljögiftsskada man kan sanera bort. Den är bestående.

 • Text kan manipuleras. Se därför dessa videoklipp från Ericsson om vår uppkopplade värld så får ni allt bekräftat. Men glöm inte att forskning och utveckling kommer från universiteten. Det är det dom är till för. Men numera är forskning till salu och mänskliga rättigheter tycks bara vara ett minne.

  https://youtu.be/IzG68WknFK8

 • Det finns en utbredd föreställning om att vetenskapliga och tekniska framsteg utgör vår frälsning, och ju mer sådana framsteg desto bättre. I forskarsamhället dominerar den närmast totalt, inklusive universitetsledningar och forskningsråd, och hela vägen upp till regerings- och EU-nivå. Enligt min mening är denna föreställning förhastad och livsfarlig.

 • Jag har levt med tekniken utan något informerat samtycke i 8 år. De plockar bl a utt digitala ontologier. D v s maskiner och nätverkstekniken kan läsa och förstå tankar och känslor. Tyvärr kan tekniken också skada människor.

 • Utvecklingen har varit på gång länge och det är oroande att man ännu inte tagit fram lagar och reglerar som gäller vid chippning. Man får uppfattningen att viljan inte finns hos ansvariga myndigheter. När man startade den trådlösa digitala tekniken på 1990-talet fanns heller inga lagar eller regler som tog hänsyn till människors hälsa och miljö trots att det fanns tidigt kända hälsorisker redan på 1950-talet.

  Utvecklingen har inget med Marxistiska läror att göra som Gunilla skriver här. Det är onödigt att förleda läsaren in på att detta är en vänsterinriktad utveckling. Intresset för att få kontroll över människor ligger hos industrin som alltid eftersträvat slavarbete som i USA då 50 000 fria människor skeppades över från Afrika till USA varje år. Slavarna saknade alla rättigheter och så ser det alltmer ut idag. I vårt moderna civiliserade samhälle är elöverkänsliga exempel på helt rättslösa individer i en demokrati, som skall står för alla människors lika värde och rättigheter. Vi är ju födda fria, enligt svensk grundlag.

  De som driver på den trådlösa utvecklingen är industrin, som är de verkliga förövarna och de grova brottslingarna. Industrin känner mycket väl till att folk blir sjuka av den artificiella mikrovågsstrålningen. Annars skulle de inta sagt inför 3G-utbyggnaden: “Lite svinn får vi räkna med”. Det säger allt om industrins syn på människovärdet men också naturmiljöns värde.

  Myndigheternas tjänstemän vågar inget säga. De som avslöjar den korrupta styrningen förlora sitt jobb. I värsta fall blir skadeståndsskyldig också. Industrin har makten över allt och alla idag. De äger redan oss, men historiskt sett finns det alltid människor som kommer att gå sina egna vägar som ingen kan styra över. Dem kommer de aldrig att få kontroll över. Det kommer alltid att finnas kreativa människor, men just nu ser det faktiskt rätt mörkt ut. Utvecklingen går snabbt åt fel håll.

 • 5G och annan trådlös teknik som sänder ut pulserad mikrovågsstrålning skapar inte ekosystem – de förstör ekosystem och skadar allt levande: från celler till växter djur och människor. Den trådlösa industrin är som en cancersvulst som ingen verkar kunna stoppa trots alla bevis som läggs på hög för att tekniken är mycket skadlig. I maj exempelvis varnade 200 forskare världen för strålningsriskerna. Dr Martin Blank sade i ett videotal att tekniken dödar många av oss i förtid och skadar våra cellers DNA. http://www.stralskyddsstiftelsen.se/2015/05/190-experter-uppmanar-fn-och-who-att-battre-skydda-manniskor-mot-halsorisker-med-stralning-fran-tradlos-teknik/
  Strålningen från wifi, 4g, 3g, GSM mm orsakar cancer, degenerativa sjukdomar (Alzheimers mm) och psykisk ohälsa och beteendestörningar.

  Samhället kommer att kollapsa om denna destruktiva vansinnesutveckling får fortsätta: vi kommer inte att ha tillräckligt med människor som kan ta hand om alla sjuka…..

 • Det hela låter som en ny typ av vaccination. Nu finns teknik att placera enheter in i nervsystemet för att “bota” sjukliga tillstånds påverkan på oss. Snart skall väl något fösas in i nyfödda barn, så att de redan från begynnelsen skall bli någon form av robotar …

  Tänk vad duktiga och begåvade vissa är, samt så intressant framtiden kommer att bli för blivande diktaturer …

  Vi är tydligen på väg mot en ny epok i “mänsklighetens vidare utveckling från nuvarande apkonster”!
  Tryck på en knapp, så gör “slavarna” precis vad deras härskare vill! Ingen opposition alls – makten behöver inte längre frukta andra – än dem vilka kommit på samma tekniska möjligheter att styra “robotarna”

  Tänk så duktiga och klart de nya “tänkarna och utformarna av framtidens robotar” är!

 • Birgitta, “ekosystem” är en förkortning av termen “ekologiskt system”. Ordet “ekologi” i sin tur kommer via tyskans Ökologie från grekiska οἶκος ‎(oîkos, “hus”) + -λογία ‎(-logía, “studiet av”).

  När Telia pratar om ekosystem så menar de alltså inte något som ger eko, utan ett nytt sorts ekologiskt system som innefattar såväl biologiska varelser som IT-teknik.

  Läskigt i vilket fall som helst.

 • Odjurets märke är på G !!! och jag är helt övertygad att många järntvättade kommer att nappa på detta hemskheten. Gud bevara oss från alla dessa diaboliska saker.

 • Med självkörande bilar kommer det att bli lätt att göra sig av med obehagliga motsträviga individer, bilolyckor fjärrstyrs.Har sett en video där en SUV hackades med en bärbar dator.

 • Det här låter synnerligen otäckt som från någon hemsk science-fiction-bok. Telia Soneras chef får det att låta som något välgörande när han lägger till det positivt laddade eko före ordet system.

  Enligt Wiktionary förknippas Eko med akustik, fysik och återkastat ljud, vars etymologi härstammar från grekiska ēkhṓ, ”buller, genljud, återljud”. Ekosystem kan då förknippas med någon form av ekopati där 5G installerats för att systematiskt störa människor, djur och andra biologiska organismer. Det får helt enkelt inte finnas någon oeko-miljö.

  Hur ska man tolka 5G? Inom talmystik står talet fem för transformation och förknippas med krigsguden mars. Fem står också för det femte elementet; vår ande och själ och kan bindas samman med tankar om allt levande i naturen som är uppfyllt av gudomligt liv. När det gäller bokstaven G kan den associeras till Nato G som används för elektronisk krigsföring.

  5G:s ständigt bombarderande pulser leder till att vi utvecklar ekosymtom i form av olika ekolaliska tankestörningar som: ”obey, consume, conform”. Det var precis det här som John Carpenter varnade oss för i filmen “They live”. Nu står de mitt ibland oss!

  Frihet, jämlikhet och demokrati är viktiga principer för Socialdemokratin. Det låter bra men är helt omöjligt att realisera då något måste stå tillbaka. I det här fallet med 5G, och många andra politiska beslut som tagits på senare tid, är det helt klart att såväl friheten som demokratin har fått stryka på foten för att skapa ett jämlikt och rättvist samhälle där alla utsätts för samma strålning.

  En bekant till mig nämnde för en tid sedan att hon känner tröst i att hon förhoppningsvis hinner dö så hon slipper uppleva kulturmarxisternas förstörelse av vår fina planet. Det ser dystert ut för mänskligheten, men det är väl så De vill ha det?

  They live: https://www.youtube.com/watch?v=MNNOIoJB150

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *