Telekombolagens “ekosystem” består av människor, djur, bilar, mikrochips och 5G

publicerad 24 januari 2016
- av NewsVoice

RFID-chip

KRÖNIKA. Teliasonera och Ericsson presenterade vid en presskonferens den 22 januari 2016 hur bolagen ska introducera 5G i Sverige år 2018. Den nya trendiga beskrivningen är att 5G kommer att skapa nya “ekosystem”. Det skriver SVT.

Text: NewsVoice

Katter och hundar chippas redan i Sverige. Snart kryper den transhumanistiska tekniken in under skinnet även på människor. Telekombolagens “ekosystem” ska bestå av människor, djur, mikrochip och 5G. År 2018 börjar förmodligen därför chippningen av människor i Sverige.

“Vår ambition är att ligga i framkant då det gäller ny teknologi”, säger Telia Soneras koncernchef Johan Dennelind i ett pressmeddelande. “Stockholm och Tallinn är två av de städer i världen som är mest uppkopplade och vi vill nu ta dem till en ny nivå. 5G kommer att skapa nya ekosystem för våra kunder.”

En kundgrupp som ska “erbjudas” den nya tekniken är de äldre och patienter i formen av distansmedicin. Detta kommer att innebära “möjligheten” till någon form av chippning med RFID-chips och distansmedicin är ett av de områden som förmodligen kommer att föras fram allt mer av eHälsomyndigheten som använder slogans av typen: “E-hälsa – ett verktyg för jämlik vård”.

Det var samma typ av PR-slogan som användes när läkemedelslobbyisten Johan Thor introducerade HPV-vaccinerna i Sverige. Då handlade det också om “rätten” till “jämlik vård”. Uttrycken utvecklas av PR-bolag på uppdrag av industrin och vårdmaskinen. Syftet är att inte väcka larmklockorna utan istället inge känslor av trygghet och positivitet. När tex det amerikanska chippningsföretaget VeriChip gick samman med Steel Vault Corporation bytte bolaget namn till Positive ID. Att byta namn till Negative ID var naturligtvis uteslutet.

Ett annat område som Teliasonera och Ericsson vill se utvecklas exponentiellt är tekniken som möjliggör förarlösa bilar. Därför samarbetar telekom-bolagen med bilindustrin för att utveckla förarlösa bilen som förutsätter att bilen ständigt är uppkopplad i realtid.

Enligt en rapport från Ericsson kommer 5G-tekniken att få ett snabbt genomslag och  i slutet av 2021 beräknas att det finns 150 miljoner användare.

Vi kommer snart alla att bli garanterat lyckliga och distansmedicinerade chipsters i självåkande bilar. I början är allt frivilligt och fantastiskt.

Text: NewsVoice

Relaterat