Bok: USA som världspolis – Ulf Karlström och Anders Romelsjö

  2
  427

  USA som varldspolisANNONS. Denna skrift är en kraftigt förkortad (100 sidor, inkl. färgbilder), uppdaterad version  av boken ”USA som världspolis” från 2013. Boken på knappt 400 sidor fick omdömet ”De har skrivit en analytisk, läsvärd och nödvändig bok som beskriver framväxten av denna världspolismakt” av Bibliotekstjänsts lektör.

  Vad handlar det om? 
  USA är världens mäktigaste stat och dominerar militäralliansen Nato. Denna stat har sedan mer än 100 år varit inblandad i ett mycket stort antal konflikter och krig över hela världen. USA har blandat sig i andra länders inrikespolitik i en omfattning som saknar historiskt motstycke. Man har smugglat in pengar och vapen till USA-vänliga grupper, startat upplopp och uppror, tillsatt och avsatt presidenter, anfallit och ockuperat andra länder.

  Hur har det kunnat bli så? 
  Boken presenterar fakta och analys av USA:s utrikespolitik, ekonomi, handel och militära kapacitet och hävdar att utrikes- och militärpolitik har sin grund i ekonomiska intressen. Här ges vidare en bred beskrivning av FN och andra internationella organisationer, biståndspolitik, världsfattigdomen samt den globala ekonomiska ordning idag. USA får ökat motstånd av BRICS med Kina och Ryssland med ökade motsättningar sedan ett par år. I två avslutande kapitel försöker vi bedöma motsättningarna i världen och framtidsscenarier.

  Vi beskriver också karaktäristiska för dagens imperialism, mot bakgrund av analys av data och av andra författares arbeten, alltifrån Hobson över Lenin och Magdoff till Amin och Bellamy Foster.

  Beställning: Via mail:  . Pris: 50 kr + porto. 25 kr som pdf-fil via mail. Boken kan beställas på Nomen Förlag: Books-on-demand för 185 kr + porto.

  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

  2 KOMMENTARER

  1. Vill ni veta hur det verkligen ligger till så borde ni läsa boken The creature from Jekyll island, den summerar allt och då menar jag allt som pågår i världen från början till nu, varför världen är som den är! En lättläst bok med mycket deprimerande MEN intressant information.

  2. Vill ni veta hur historien egentligen gick till de senaste 300 år läs s. kings Bok Planet Rothshild 1+2
   När man läser de så tror man först att det är bara författarens påhitt, då vi har fått lära oss något helt annat i skola och media, men King är väl rechercherat och man kan kontrollera hans källor. Häpnadsväckande!
   Man kan bara hoppas att mänskligheten verkligen har lärt sig något när det hela kommer upp i dagen, då skulle vi ha en lyssande framtid men troligen kommer ingen att vilja lämna sina invanda tankemönster och det är just de som de styrande räkna med, de har haft expertis på det psykologiska planet. Då är det slavdomen som väntar.

  KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här