Romelsjö: Peter Wolodarski desinformerar grovt om Syrien

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 24 februari 2016
- NewsVoice redaktion
Anders Romelsjö - Foto: Sthlm Universitet Press

Jinge.se har åtskilliga gånger kritiserat en missvisande rapportering om Syrien i svenska massmedia, men i söndagskrönikan den 21 februari slår DN:s chefredaktör Peter Wolodarski nästan rekord i osaklighet. Det skriver Anders Romelsjö som är redaktör för den politiska bloggen Jinge.se.

Sammanställning: NewsVoice

Artikeln i DN har titeln ”Tjänsten som världspolis för närvarande vakant”. Wolodarski skriver bland annat om USA:

”Utan USA:s närvaro skapas ett vakuum som snabbt riskerar att fyllas av diktaturer”.

Romelsjö sände snabbt ett mail till Wolodarski. Han påpekar att:

“Detta är verklighetsförfalskning och försköning av USA:s brutala krigspolitik som medfört uppemot 2 miljoner dödsfall i Mellanöstern och stora flyktingströmmar till Europa.”

Romelsjö fortsätter i sin artikel med att räkna upp USA:s historiska interventioner runt om i världen (tex Sydamerika) och rundar bla av med orden:

ArcanumSkolan 2024

Anders Romelsjö - Foto: Sthlm Universitet Press“USA har sedan milleniumskiftet startat krig i Afghanistan, Irak, Libyen (via NATO) och Syrien (via ombud) med uppemot 2 miljoner dödade. Under senare år har militär sänts till Afghanistan, Irak och Syrien. En mycket kraftig upprustning och modernisering har skett av kärnvapen till en kostnad på över 2000 miljarder dollar. Man ska fyrdubbla satsningarna på en europeisk snabbinsatsstyrka. Fler militärbaser har tillkommit, inte minst i Afrika och runt Ryssland och Kina. Dessa krig är huvudorsaken till flyktingströmmen till Europa. Statskuppen i Ukraina för i morgon 2 år sedan, följt av nästan halvering av BNP, inbördeskrig, ökad korruption etc.”

“Summering: DN:s chefredaktör Peter Wolodarski är djupt osaklig i sin artikel, som förskönar USA och demoniserar Ryssland, vilket bidrar till ökad risk för krig. Den kan ses som ett viktigt inslag i USA:s hybridkrigföring. I en tidning som slår vikt om objektivitet och saklighet skulle en sådan artikel aldrig publiceras.”

Wolodarski gav ingen respons på Romelsjös mail eller artikel, säger Anders Romelsjö till NewsVoice.

Läs hela artikeln på Jinge.se

Sammanställning: NewsVoice

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Man kan inte påstå annat än att USA har förorsakat en massa elände i Mellanöstern och Afghanistan etc, en historiskt dålig eller obefintlig kunskap om området och felaktiga hänsyn till Israel och Saudi Arabien har styrt för mycket åt fel håll. På mycket länge har inget blivit rätt, så kanske det är bra att Putin nu sätter ner foten och agerar, det har väl chans att leda någonstans i alla fall. Det finns alltför många grupperingar och intressen i området, alla bär skuld i något sammanhang, så det behövs en större centralisering av makten i området på färre utövare. Men se till att Turkiet håller sig på mattan, inget nytt osmansk imperium tack.

 • Nej, inte vad jag vet, mer än det jag diskuterar med andra på bl. a. FB. Men det finns fler sidor där detta diskuteras. Som t.ex. :
  http://www.ingenstat.se/
  http://www.fredofrihet.blogspot.se/

  Och andra sajter där det kommer att samla fall för att demaskera ogiltigheten i det rådande systemet, som t.ex. :
  https://verumnegotium.wordpress.com/om/
  http://www.lege.net/medvetandeutveckling/frihet-behoevs-foer-kunskapens-och-visdomens-tidsalder.html
  http://www.autentopia.se/blogg/

  Är själv anarkist/”voluntaryist”.

  Det måste finnas andra sätt att ta sig ur rådande ekonomiska slavsystem än att böna och be “våra” ledare att respektera grundläggande mänskliga rättigheter. Precis allt lyder under handelslagar och människan har, genom bedrägeri och hjärntvätt, låtit sig erkännas som en fiktiv konstruktion, som givetvis inte har några mänskliga egenskaper, och då än mindre rättigheter. “All offentlig makt utgår från folket” men inte det privata. Men det offentliga är antagligen även det privat, så makten de “gett oss” är i stort sett ingenting. Kanske därför som politiker och tjänstemän kan komma undan så lindrigt och att politiker så lätt kan vandra från det “offentliga” in i det privata. Det finns ingen intressekonflikt. Och lyder vi under militär ockupation är bara de regler som stiftas som håller på att implementera en polisstat bara för syns skull. Jag bara försöker förstå, kan vara helt ute och cykla.

 • Lisa! Stort tack för videolänken. Det här var det mest upplyftande som jag sett på länge. Äntligen erbjuds ett sätt att slingra sig ur maffiasystemets bluffvärld. Finns det någon anarkiströrelse i Sverige, som man kan gå med i, eller ska man söka sig internationellt?

 • # Lisa
  Tack för denna video. Mycket instruktiv. Kombinera den med emotionella tonskalan och se var symbolism och perverterad sex ligger, så ser man att här är de verkliga psykopaterna.
  Varje emotionell ton har sitt näst intill exakta beteende.

 • Och genetiska yankeen ovan borde sluta trolla och studera historia i stället. När har Guatemala, Chile, Iran, Irak, Libyen, Syrien eller Yemen på minsta sätt hotat USA? Detta är bara några av de länder där USA har mördat demokratiskt valda ledare, bombat eller invaderat sen andra världskriget. USA är världens största och fegaste krigsmakt och har alltid gett sig på svagare “fiender” för säkerhets skull. Fucking schoolyard bullies. Inte ens lilla Grenada fick vara i fred. Detta är inget vänsterperspektiv utan fakta. Om du kallar USAs ständiga krig ett beteende värdigt en demokrati, då hävdar jag att du inte vet vad en totalitär stat är. Framför allt tycks du inte fatta att du redan lever i en sån, även om den kan bli mycket värre. Har du hört talas om den repressiva toleransen?

 • Rolf Sjöwall, bankerna betalar inga krig, det gör du och jag, men bankerna vinner på alla krig. I den kapitalistiska logiken är kriget den yppersta affärsidén.

 • Tyvärr är Rommelsjö är en övervintrad 68-kommunist med närmast genetisk och blint USA-hat vilket grumlar allt han skriver. Har svårt att ta hans vänsterperspektiv på allvar. Han har inget emot att ställa sig på diverse totalitära ledares sida, så länge de är i oppoaition mot just USA.

  • Jag är absolut ingen övervintrad 68-kommunist med USA-hat. Jag har ofta besökt USA och haft trevligt med några av mina många släktingar, vänner och kolleger där. Bodde i Berkeley som forskarstipendiat 1988-89 och trivdes utmärkt. Jag har verkligen något emot att ställa mig totalitära ledare sida, men är motståndare till imperialism och förespråkar utvidgad demokrati och. Det vore mycket bra om “Yankee” för en saklig diskussion i stället för detta. Så gör vänner i USA.

 • @Julius

  I dagsläget har du rätt. Det är min uppfattning att den makten snart kommer brytas. Pågår mycket bakom kulisserna. Bokstavligt talat en kamp mellan ont och gott. Jag tror och hoppas på det. Annars kan man lika gärna lägga ner. Först då kan det bli aktuellt med åtal, eller hellre en sanningskommission.

 • Pål,det tror jag inte eftersom det är som Rolf skriver makten innehas även i Sverige av DE UTTVALDA som styr Wolodarski från bakgrunden.

 • Jag har förstås mailat information om artikeln till Peter Wolodarski, men har som vanligt inte fått.
  Sedan tidigare är jag avstängd av honom från hans Twitter-konto. Så praktiserar DN:s chefredaktör yttrandefrihet och möjligheten till fri debatt.

 • Makten över kapitalet i UZA innehas av de rika judarna. Wolodarski är själv en släktmedlem till dessa, och det är naturligt att hans skrifter är formade att passa den ekonomiska maktens ide’er. Denna makt råder även över Europeiska centralbanken och världsbanken. Resultatet ser vi tydligt i form av massarbetslöshet och massflykten från Mellanöstern och Afghanistan. Glöm inte att det är bankerna som betalar alla krig. Bankerna !

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *