Zikavirusets gåta kan inte lösas med politisk korrekt forskning

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 2 februari 2016
- NewsVoice redaktion
Aedes aegypti - Foto: Vectorbase.org

Aedes aegypti - Foto: Vectorbase.org

Det är vetenskapligt korrekt att undersöka som förstahandsalternativ hypotesen om att zikaviruset är ett resultat av GMO med militärt signum. Det skriver Ingemar Ljungqvist som är chefredaktör på tidningen 2000-Talets Vetenskap. Ljungqvist menar att den politiskt korrekta forskningen inte kommer att utreda zikavirusets ursprung. Här krävs äkta forskningsinsatser där läsarna själva kan bidra med pusselbitar. 

Text: Ingemar Ljungqvist, Dr Science (OIUCM) och chefredaktör 2000-Talets Vetenskap | Aedes aegypti – Foto: Vectorbase.org

Nu når oss nyheten om det otrevliga zikaviruset som kanske kan orsaka att de Olympiska spelen sommaren 2016 i Rio de Janeiro äventyras. När man ser på zikavirusets historik så ser det ganska oskyldigt ut. Det upptäcktes första gången 1947 i Uganda och där den påföljande sjukdomen, påminner om en dengue-variant, men det hände något nytt när zikaviruset för första gången dök upp på den amerikanska kontinenten i maj 2015 i Brasilien. Sjukdomen ger feber, men överlevnaden är hög. Den är fatal bara för små barn och skröpliga åldringar. Det finns dock ett nytt fenomen.

Gravida kvinnor som smittats får barn med allvarlig missbildningar. Barnen föds med en förminskad hjärna – mikrocefali. Sedan dess under 8 månader har det fötts mer än 5000 barn med denna missbildning och man befarar en expontiell epidemi.

Mikrocefali
Bild: Wikimedia Commons

Aedes aegypti-vektorn

Om sjukdomen är allvarlig så är eventuellt bakgrunden ännu mer sinister. När man ser till zikavirusets biologi så överförs det med myggan Aedes aegypti. Den myggan fungerar också som vektor åt liknande virus och sjukdomar som chikungunya och dengue. Två sjukdomar som Kuba under modern tid drabbats av och där kubansk expertis är tämligen eniga om att smittade Aedes-myggor släppts ut på Kuba från Fort Detricks kläckninganläggning av just dessa myggor. Fort Detrick ligger i Maryland, USA och är det största centrat för USA:s biovapenforskning. Ett sökning på Fort Detrick och Aedes Aegypti ger drygt 3500 träffar som visar att man där har intensiv forskning på denna vektor.

Fort Detrick – Maryland, USA

När jag avhandlade HIV-virusets ursprung i bokform AIDS-TABU så var Fort Detrick ett stående inslag i referensmaterialet. Min slutsats då var att för varje ny sjukdom – eller gammal sjukdom fast i ny patogenare skepnad – måste det den första vetenskapliga frågan vara om det inte kan vara ett resultat av de militära forskarnas ambitioner att skapa nya sjukdomar. Detta gäller uppenbarligen för zikavirusets alarmerande utbrott i Brasilien och nu på fler ställen i Sydamerika.

Fort Detrick Bild: Google Earth
Bild: Google Earth

Ebola, Borrelia, HIV och biovapen

Att ställa den frågan var giltigt också för HIV och tidigare för den nya epidemiska varianten av Borrelia liksom för utbrotten av Ebola. När det gäller Ebola var det relevant för det första utbrottet vid floden Ebola 1976 i Kongo Kinshasa – liksom det var det för den stora epidemin i Sierra Leone, Guinea och Liberia.

När det gäller borrelia så går faktiskt spåren tillbaka till Nazitidens Tyskland där forskaren Erich Traub, sysslade med fästingburna sjukdomar som biovapen. Efter krigsslutet fick Traub anställning, via Operation Paperclip (läs mer på CIA:s hemsida) hos amerikanska militären och då på 1950-tal utfördes friluftsförsök med utsättningar på ön Plum Island. När Borrelia första gången detekterades i USA var det i Lyme District, bara tvärs över sundet från Plum Island, därav det amerikanska namnet på Borrelia, Lyme disease.

Äkta forskning får vi göra själva

Huruvida dessa sjukdomar med dess patogener, virus eller bakterier verkligen är ett resultat av GMO eller inte, skulle en äkta forskning kunna visa. Det är idag vetenskapligt korrekt att som förstahandalternativ pröva den hypotesen och här kan faktiskt en intresserad läsekrets vara till hjälp. Att söka alla de bakgrundsfakta som förklarar upphovet. Nu när internet är tillgängligt är det mindre mödosamt än när jag sökte på universitetsbiblioteken runt 1990, men fallgroparna är desto fler.

Att den politiskt korrekta vetenskapen ska utföra det arbetet, kan man glömma. Den går nästan aldrig till orsaken, med någon sjukdom.

Text: Ingemar Ljungqvist, Dr Science (OIUCM) och chefredaktör 2000-Talets Vetenskap

Referenser

Ingemar Ljungqvist.: Aids Tabu, Carlssons Stockholm 1992 Leonard Horowitz: Emerging viruses: Aids and Ebola, Nature, accident or genocide. Tetrahedron , USA 1996. Björn Johan Överbye: Syk av flåttbitt, Veiviseren Forlag, Norge 2014.

Relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Intressant video:
  “Zika virus was developed in 1947 in Uganda from the blood of the experimental Rhesus monkey. Rockefeller Foundation is listed as a “depositor” at ATCC”.

  https://www.youtube.com/watch?v=DzY-R2yWniU

  “A top Brazilian researcher compares the spread of the Zika virus to the HIV/AIDS crisis in the 1980s”
  http://edition.cnn.com/2016/02/05/health/zika-virus-aids-comparison/

  Planerar WHO, Rockefeller och Bill Gates (planned parenthood) för en ny “spansk fluga”?
  http://www.historyofvaccines.org/content/blog/spanish-influenza-pandemic-and-vaccines

 • Senaste från Jon Rappoports dissekering (saxat ur https://jonrappoport.wordpress.com/2016/02/04/zika-update-from-brazil-towering-non-evidence/):
  “Here are the principal facts in the article (after which I’ll comment):
  * As of January 30, 2015, 4,783 suspected cases of microcephaly were reported in Brazil.
  * Of those, 3,670 suspected cases of microcephaly, covering the entire country of Brazil, are being investigated.
  * Of those 3,670, 404 cases have been confirmed as microcephaly or “other alterations in the central nervous system” of babies.
  * Of those 404 cases, 17 “had a relationship with zika virus.”
  * 98% of the 404 microcephaly cases come from the Northeast area of Brazil, and in that area, Pernambuco has the highest number of cases: 56.”

 • Det kan vara så att rapporteringen att 4000 barn har fötts med mikrocefali i Brasilien kan vara fel. Och anledningen till det är att när myndigheterna oktober förra året bad läkarna rapportera in huvudomfång på misstänkta missbildningar så sattes riktvärdet 33 cm och under. Alltså alla nyfödda barnhuvuden som mätte 33 cm och under i omkrets, rapporterades in. Saken är den att många barn kan normalt vara små och ha små huvuden när de föds.

  “Some scientists said the new data suggest that Brazil will have fewer cases of Zika-related microcephaly than originally feared. The country may have over-counted microcephaly cases because it initially asked doctors to report all births of babies with a head circumference of 33 centimeters or less — but some of those were simply children with normally small heads” https://www.washingtonpost.com/news/worldviews/wp/2016/01/29/brazil-may-have-fewer-zika-related-microcephaly-cases-than-previously-reported/

  Zika-viruset upptäcktes i Brasilien maj 2015. Ett virus som tidigare inte gjort så mycket skada, nu helt plötsligt anses ge allvarliga missbildningar. Detta tyder på (om det inte finns andra orsaker, vaccin t ex) att något väldigt skumt pågår bland virus och gmo-myggor.

 • Ursäkta mig, men mitt i alla intervjuer, föredrag och konferenser slarvade jag bort länken till bildspelet: http://revolutiontelevision.net/video/dengue-fever-presentation-by-dr-leonard-horowitz/ Läs om de två Isis och Bernard Taylor
  finns fler nyuppdaterade inlägg. Har sedan sist nåtts av nyheten att man bara finner Zika-virus i ett fåtal av de som drabbats av mikroencefali – men det ändrar inte min ursprungliga fråga. För varje ny uppblossande epidemi bör man vetenskapligt ställa sig frågan om inte ursprunget är iatrogen ,dvs människoskapat, inklusive då ett resultat av farliga vacciner.
  Samla mer fakta är min uppmaning.
  Ingemar Ljungqvist, http://www.2000tv.se

 • Ytterligare en läsvärt artikel i ämnet:

  In two previous articles, I laid to rest the notion that anyone has proved there is an epidemic of microcephaly or that the Zika virus causes microcephaly. Those articles are: Zika freaka: the other shoe drops: lying about case numbers and Zika: biggest news service in America absolutely clueless.

  Bottom line: Brazilian researchers have only been able to confirm, so far, 270 cases of microcephaly, not 4000 as originally trumpeted. And of those 270 cases, only six, that’s six, were found to have any trace of the Zika virus. If that’s an epidemic, a floor lamp can jump up and sing I’ve Got You Under My Skin in Mandarin Chinese.

  But now the Centers for Disease Control has upped the ante—a few cases of “Zika-virus transmission” through, wait for it, sex, have been discovered. The tiny Zika terrorist is riding in semen. OMG. OMG.

  På länken: https://jonrappoport.wordpress.com/2016/02/03/zika-sex-and-bloodsucking-vampire-bugs-the-movie/

 • Stort tack för så många bra debattinlägg som gör att vår gemensamma faktainsamling börjar byggas upp. Först när fakta har ackumulerats kan vi börja göra educated guesses.
  Men den kanske bästa informationen har jag fått från kollegan Leonard Horowitz som är en verklig dokumentalist. I detta bildspel har han satt samman spåren som leder från Isis Innovation – som gjorde GMO-myggor via Bernard Taylor över till ISIS som härjar i Irak-Syiren och det terrordåd som drabbade Paris. Historien är otrolig men lik förbaskat underbyggd med dokument. Det svenska fd Pharmacia återfinns också i utkanten.
  / Ingemar Ljungqvist, chefred http://www.2000tv.se

 • Låt oss skänka alla gravt missbildade barn, som föds i Irak och Afghanistan efter USA:s “demokratiska interventioner” med bl a uttjänt uran, en tanke. Tänk om även dessa barn, i jämlikhetens namn, kunde få lika stor uppmärksamhet av WHO som andra barn.

  Åren innan Monsanto började flygspraya Afghanistans landsbygd med roundup 2006 hade landet Asiens högsta födelsesiffror. Antalet barn har sedan dess stadigt minskat samtidigt som alltfler gravt missbildade barn föds. Många ställer sig frågande till varför USA investerat $120 billion för att nödvändigtvis tvinga bönder att odla soja och även ta emot importerad soja. Roundupen kanske mixas med olika kemikalier i olika länder för att experimentera lite med människor och så skyller man allt på en liten fluga, istället för att granska den stora elefanten?

  http://www.rense.com/general70/deathmde.htm

  Sprayning med roundup: http://www.globalresearch.ca/monsanto-in-afghanistan-the-destruction-of-agriculture/5377558

  Sojaodling: http://www.nbcnews.com/news/investigations/why-did-u-s-spend-millions-make-afghans-eat-soybeans-n163186

 • Vad ska man tro om detta?

  Deadly virus leaked from US laboratory in Donbass – DPR Army and Intelligence

  Varför just nu när Brasilien dikuteras?

  Deadly virus leaked from US laboratory in Donbass – DPR Army and Intelligence

  Länk: https://dninews.com/article/deadly-virus-leaked-us-laboratory-donbass-dpr-army-and-intelligence

  Swine flu OUTBREAK: 72 more deaths as killer disease continues its spread across Europe

  http://www.express.co.uk/news/world/638094/Swine-flu-outbreak-Europe-Ukraine-Russia

  Skulle vara intressant om någon vet om detta har ett samband med Brasilien. D.v.s. i den mening att ringa in världen i ett virushot från alla håll och skapa panik!

 • Argentina som är stor användare av roundup för att kunna odla GMO soya har fått en fyrdubblade ökning av microencelafi. Man ska kunnat påvisa att den giftiga substansen i roundup försakar microencelafi. Fallen i Brasilien kan ju ber på användningen av roundup.

 • Vi är många som på senare tid förvånats över att myggbetten inte längre är som de varit. Myggorna är mer aggressiva och har lämnat stora bölder efter sig. Kanske ett tecken på att GMO myggor redan planterats in?

  Myggor trivs i vatten och särskilt översvämningsmarker. EU:s vattendirektiv innebär, bl a för västkustens del, att 11 500 hektar åkermark ska sättas under vatten till 2021 Det här kommer självklart att leda till att vi får ännu större populationer av översvämningsmyggan aedes sticticus med flera andra naturliga och artificiella arter. EU vill “säkra” vårt vatten, men hur säkert bli det när de vattenvårdande myndigheterna får i uppdrag att stoppa pulver i vattnet för att “säkra” det? Vad sker med folkhälsan när vi ska äta GMO-producerade livsmedel från utlandet istället för att producera livsmedel på åkrarna som ska dränkas?

 • Ivanbjörn@ betr militär som lägger något pulver i vattenansamlingar och brunnar.

  “In 1972 a scientist anonymously published an article in India’s National Herald
  alleging that researchers had been placing mosquitoes treated with thiotepa—described as a mustard gas derivative that causes birth defects and cancer in animals—in village drinking wells. /…/ “in 1974, the Press Trust of India ran a story with the incendiary headline “WHO Works for U.S. Secret Research in India.” The article alleged that the mosquito
  project was being used to test the practicality of using A. aegypti as a biowarfare agent.

  Vad vi ser nu är inte ett krig mot ziga-myggan i sig utan ett projekt mot världens växande befolkling, vilket är nödvändigt då majoriteten är “useless eaters” i en robotiserad värld.

  http://bijaltrivedi.com/Bijal_P._Trivedi/Books_files/WipeOutGene.pdf

 • Valubits grundkälla är alltså WHO, vars trovärdighet efter svinfluensa, SARS och ebola är på goda grunder synnerligen ifrågasatt, som dessutom ärligt nog använder nyckelordet suspected = inga vetenskapliga bevis för mikrocefali. Ännu mindre en eventuell koppling mellan mikrocefali och zika. Det är detta jag anser är pudelns kärna.

  Vore kanon om kompetent folk i detta forum kan hjälpas åt att bottna frågan. Vilka BEVIS finns för att Zika orsakar mikrocefali?

  Det som gör det extra aktuellt är påståendet att det finns en svensk myggart som bära zika (http://www.svt.se/nyheter/inrikes/expert-utesluter-inte-zikavirus-i-sverige). Med denna, enligt mig ännu overifierade, koppling till mikrocefali finns det tyvärr en icke helt oansenlig risk att någon myndighet kan få för sig att vi ska inför genetiskt manipulerade myggor även i sverige. Sveriges myndigheters allmänt positiva inställning (en av de mest positiva inom EU beklämmande nog) till GMO kan leda skapa förutsättnignar för en låg tröskel för en sådan vansinnig handling. Detta kan bli droppen som tippar över opinionsbägaren till att ta steg i den allmänna myggbekämpningen som man inte annars skulle tycka vara värt risken.

 • Tack Ingemar! Min första tanke var också att det här verkar vara man made. Liksom Rascasse funderade jag på om vi nu fått nästa “Ebola-hysteri”. Det får ju inte gå alltför långt emellan pressens, politikers och forskares olika hotbilder. Det ska ideligen smällas av olika media-bomber.

  Den genmodifierade “frankenstein” myggan har skapats av Oxitec, ett brittiskt företag som finansieras av Bill Gates, välkänd eugeniker. På nätet talas det om en pandemi som kommer att hota även Europa. Hur ska detta gå till? Har de redan klonat inhemska myggvarianter med Zika-flugans förmåga att skapa influensaliknande symtom – i syfte att få igång massiva vaccineringar? Influensan har dessvärre hitintills inte riktigt tagit den fart som Folkhälsomyndigheten och vaccinindustrin sett fram emot.

  Betr deformerade och mindre hjärnor hos barn så vet vi inte ännu om de också manipulerats genetiskt för att även stanna i växten, vilket får mig att tänka på transhumanisten Anders Sandbergs artikel om klimatförändringar. Han och medförfattarna diskuterar olika ingrepp, med hjälp av genetisk ingenjörskonst, som bl a ska resultera i att “parents give birth to smaller, less resource-intensive children”; sk hobbitar som ska ge små eko-avtryck för att rädda planeten.

  http://theunhivedmind.com/wordpress3/bill-gates-mutant-mosquitoes-threaten-california-uk-and-europe/

  Hobbitar: http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2114430/Save-planet-genetically-engineering-humans-smaller-suggests-NYU-philosopher.html#ixzz3z61ubLtK

 • På följande länk har jag lagd ut några länkar som har med Zika att göra:

  http://ivansbj.blogspot.se/2016/01/mysterious-virus-in-brazil-220000.html

  Personligen tror jag att Zika är ett resultat av GMO manipulerade myggor, vacciner med stor vaccinkampanj i Brasilien som förorsakar kaos i immunsystemet och bekämpningsmedel som används i jordbruket och försvagar immunsystemet hos människor.

  Till detta kommer svarta rubriker och rädsla som också försvagar immunsystemet.

  P.g.a. detta går militären i Brasilien runt i området och lägger i något pulver i vattenansamlingar och brunnar (ingen vet vad det är) som ska bekämpa myggor.
  Vad det är för pulver är svårt att säga, säkerligen något som inte gagnar varken hälsa eller rent/giftfritt vatten.

  M.a.o. Makthavarna gör precis som de vill, förorsakar enorma skador på livet, gör en massa misstag och den vanliga människan får betala med sin hälsa och skatter…

 • @Ingemar,
  Interessant tes men i mitt tycke är det ett steg för långt eftersom grundförutsättningen är att det finns en bevisad koppling mellan zika och mikrocefali. Därför vill jag backa ett steg.
  Jon Rappoport har i mitt tycke dissekerat detta på ett förtroendeingivande sätt och tydliggjort sambandet är extremt svagt, om ens existerande överhuvudtaget. http://www.nomorefakenews.com/
  Exempelvis har hittills endast 6 fall av bekräftad mikrocefali( som är färre än vad som påståtts) i brasilien haft zika i kroppen…! http://www.sfgate.com/news/medical/article/Brazil-270-of-4-120-suspected-microcephaly-cases-6787928.php
  F ö är det intressant och notera att USA årligen har 25000 fall av mikrocefali. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19752457M a o finns det helt andra orsaker till mikrocefali som borde undersökas (exempel: under 2014 införda Tdap vaccin till all gravida i brasilien, pesticider (brasilien är världens största konsument per capita, genetiskt manipulerade myggor i berört område).

  Visa gärna källor som styrker sambandet och antalet så kan alla vara överrens om grunden innan vi går in på orsakerna.

  //Fredrik

 • Verkar ju vara smart att spruta insektsbekämpning i varje pöl. Detta i ett land som redan nu är den största brukaren av dessa kemprodukter.

  Vi är Bullshittade hela vägen. Den kritiska massan för uppvaknande ligger förmodligen rätt nära nu. Det känns som om “eliten” gör allt för att strypa våra tankar o reflektioner genom olika djävulskap. Allt från massinvandring via sjukdomar till global ekonomi verkar vara delar i sjuka projekt. Komplettera med massövervakning o politiska marionetter så
  ser framtidsbilden i det kortare perspektivet rätt trist ut.

  Inte skall man få ha sex heller dvs i USA påstår man att Zika-viruset överförs genom sex.
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article22194883.ab

 • Det är en skrämmande läsning om hur det finns anledning att tro att människor med avsikt framkallat åkommor för att slå ut medmänniskor i skilda länder, som nu rapporten om att zika-viruset skulle vara resultatet av en fullständigt oetisk forskning – något Ingemar Ljungqvist, chefredaktör på tidningen 2000-Talets Vetenskap, antyder i sin skrämmande text!
  .
  Att det skulle kunna bli en påverkan på Olympiska spelen sommaren 2016 i Rio de Janeiro kanske är ennödvändig information – som skulle kunna få folk att inse att konsekvenserna av kriminell storskalig forskningsverksamhet i slutändan skulle kunna leda till helt oförutsedda konsekvenser – även för dem vilka av någon kuriös anledning startat den!

  Resultatet är dödlig bara för små barn och skröpliga åldringar – men det nya är den mängd barn med allvarlig missbildningar, förminskade hjärnor – mikroencefali – som redan efter 8 månader medfört att mer än 5000 barn drabbats med denna missbildning, samtidigt som det inte går att utesluta en kraftigt ökande epidemi framöver.

  Har några sjuka hjärnor (utan microencefali, men med inskränkt tankeförmåga) tänkt sig att jordens resurser då inte skulle bli alltför tärande för den starkt berikade elit, som just nu tycks tära på jordens resurser som få andra släkten tidigare kunnat göra – vältra sig i lyx och överflöd med baktanken – att konsekvenserna aldrig skulle kunna komma att drabba dem och deras egna familjer …

 • Detta larm om Zika avlöser ebola, fågelinfluensa, AIDS, galna kosjukan och gud vet vad. Så fort en pest har kallnat så dyker ett nytt larm upp som spås kunna få enorma konsekvenser, men det mesta brukar rinna ut i sanden. Så kommer det gå även för detta larm. Jim Stone har en annan, trovärdigare, förklaring till minskningen av hjärnan och den handlar om förgiftat vaccin: http://82.221.129.208/
  “RED ALERT: A NEW TAINTED Tdap VACCINE HAS SUDDENLY CAUSED THOUSANDS OF BABIES IN BRAZIL TO BE BORN WITH FAR UNDERSIZED BRAINS IN THE PAST TWO MONTHS ALONE”
  Till den som är gravid: passa dig för vaccinationer.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *