Lasse Wikman: Svenska regeringen regerar mot sina landsmän

publicerad 11 mars 2016
- Gästskribent
Amerikansk fallskärmshoppare (US Air Force. Foto: Skeeze

Lasse WikmanDEBATT. Missnöjet växer i Sverige. Normer, lagar och ordningsregler, som är en stor del av den svenska kulturen håller på att försvinna medan vi lojt svansar efter USA. Regeringen genomför en tyst kupp i Sverige, ett ohörbart våld och vi kommer att skämmas som nation. Det skriver Lasse Wikman som är engagerad i Sveriges och EU:s ödesfrågor.

Text: Lasse Wikman (denna artikel refuserades av DN)

Missnöjet växer i Sverige. Fler och fler känner sig otrygga, känner sig distanserade och man känner inte igen sitt land längre. Sverige har alltid varit ett humant land. Vi har värnat och tagit hand om de som behöver vår hjälp. Vi har skyddat människor som är i behov av en fristad och vi har ställt upp för de fria idealen – idéerna och tankarna som gör människan till den rättrådige samhällsmedborgaren vi hyllat.

Vi har genom kloka personers resonemang, skrivit ner och lagstadgat om grunden för vårt samhälles existens och framåtskridande genom de grundlagar vi nu har. Lagar som är kittet i vårt samhällsmaskineri, ett rättesnöre för var och en av oss, oavsett vilket yrke eller funktion vi har i Sverige. På ett mycket finurligt sätt, få alla att känna delaktighet och genom smidigt arbete få kontroll på vårt land när det gäller lokala, regionala eller nationella frågor.

Att kunna kontrollera att rätt beslut tas, utan baktankar eller personliga fördelar. Ett transparent samhälle skapar trygghet och livskraft. Det är ett sunt land där människor kan känna sig delaktiga och därmed bidrar till Sveriges välbefinnande.

Nu håller alla dessa normer, lagar och ordningsregler, som är en stor del av den svenska kulturen och kynnet, på att försvinna.

Genom USA:s vidriga krig och skapande av terrorgrupper runt om i världen, har stora delar av vårt jordklot fått kännas vid, den amerikanska girigheten. Världens supermakt tar sig friheter, som överstiger det mesta i råhet, förnedring, skövling, våld och terror. Människor blir lemlästade och dödade för att USA ska kunna få roffa åt sig av naturresurser och strategiska områden. Ingen pardon ges. Afghanistan, Irak, Libyen, Sudan och Syrien är bara några av de länder som har fått och f n får känna av den amerikanska grymheten. I dess spår skapas enorma flyktingströmmar som nu Europa får kännas vid. För att kunna utöva terrorn, har USA hållhakar på snart alla länder.

EU är inget undantag. Inte heller Sverige. Här svansar ländernas regeringar lojt efter USA:s visselpipa. Sverige vill vara bäst i klassen, så därför ska de avtal som USA vill att Sverige godkänner, också genomföras i Sverige och EU. Sverige har levt i fred i över 200 år. Nu ska vi ingå i en allians med Nato, för USA:s vilja. Ett fullständigt ologiskt beslut, som förklaras med att vi ska känna oss säkra mot eventuella angrepp av vårt land. Det är Nato som skapar osäkerheten, inte tvärtom. Det är Nato som skapar det osäkra läge gentemot vår store granne i öster. Ryssland som inget hellre vill, än att vi ska leva som goda grannar.

Sverige och EU ska dessutom godkänna de förhatliga avtalen TTIP, CETA och TISA. Handels- och serviceavtal, som kommer att förstöra vårt land och stora delar av Europa för all framtid. Amerikanska företag vill roffa åt sig av Europas rikedomar, för girigheten i USA har inga gränser.

Vår svenska regering visar med all önskvärd tydlighet, att man går USA till viljes på alla punkter. Man hjälper hellre USA än att värna landets befolkning. Därför har nu justitiedepartementet utarbetat en förändring av en av våra grundlagar, offentlighetsprincipen. Går den igenom, så kommer Sverige att kastas in i kylan och tar ett jättekliv från demokratin.

Regeringen gör detta för att i tysthet kunna genomföra lagar, som gynnar samarbetet med USA, alltså underkasta sig USA:s vilja och begränsa Sveriges befolkning deras rätt till information om hur landet styrs och vad som kan tänkas genomföras. Man kan säga att detta är en tyst kupp av Sverige, ett ohörbart våld mot vårt land som USA gjort så många gånger förr mot andra suveräna stater.

Swisha-LasseWikmanOm detta blir verklighet kommer Sverige inte längre att vara det humana land, som hyllar människan, de fria idealen och den sunda själen. Sverige sänks ner i mörker och skam. Framtiden är skrämmande ledsam.

Text: Lasse Wikman (finns på Facebook)

Lasse Wikman, är engagerad i flera av Sveriges och EUs ödesfrågor. Lokalt involverad i ostkustbanans dubbelspår förbi hemorten Hudiksvall. Har arbetat inom olika yrken bl a alkoholist/narkotikavård, resebranschen samt dam- och flickfotboll.

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq