Reportrar hittar bevis för byteshandel mellan Turkiet och ISIS

2
338

ISIS Turkiet passports - Foto: RT.com, 2016

Turkiet håller gränsen öppen mot Syrien för ISIS-krigare och ISIS säljer olja till Turkiet, enligt ett reportage i RT.

RT har funnit bevis för att ISIS-krigare fritt kan passera gränsen mellan Turkiet och Syrien. ISIS säljer i sin tur olja till Turkiet och kan i utbyte köpa vapen och förnödenheter.

En ISIS-krigare från Turkiet som tillfångatagits av kurderna berättar inför kameran att terrorgruppen säljer olja till Turkiet. Han berättade att det var enkelt för honom att gå över gränsen till Syrien och ansluta sig till ISIS och att Turkiet tillåter det eftersom Turkiet får något i utbyte, dvs olja.

Kurdiska soldater har också kommit över pass som tillhörande döda ISIS-krigare. Passen visar att krigarna kommer från många olika länder men att de alla kommit in i Syrien via Turkiet.

Text: K. Reporter | Foto: RT.com

  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

2 KOMMENTARER

  1. Vi kommer alla att synas i sömmarna. Men inte av ofullkomliga människor. Och inte i denna värld. Men skipande av rättvisa pågår medan jag skriver dessa rader.

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här