Reportrar hittar bevis för byteshandel mellan Turkiet och ISIS

2

ISIS Turkiet passports - Foto: RT.com, 2016

Turkiet håller gränsen öppen mot Syrien för ISIS-krigare och ISIS säljer olja till Turkiet, enligt ett reportage i RT.

RT har funnit bevis för att ISIS-krigare fritt kan passera gränsen mellan Turkiet och Syrien. ISIS säljer i sin tur olja till Turkiet och kan i utbyte köpa vapen och förnödenheter.

En ISIS-krigare från Turkiet som tillfångatagits av kurderna berättar inför kameran att terrorgruppen säljer olja till Turkiet. Han berättade att det var enkelt för honom att gå över gränsen till Syrien och ansluta sig till ISIS och att Turkiet tillåter det eftersom Turkiet får något i utbyte, dvs olja.

Kurdiska soldater har också kommit över pass som tillhörande döda ISIS-krigare. Passen visar att krigarna kommer från många olika länder men att de alla kommit in i Syrien via Turkiet.

Text: K. Reporter | Foto: RT.com

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

2 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Lars K
Lars K
Gäst
28 mars 2016 kl 00:02

Vi kommer alla att synas i sömmarna. Men inte av ofullkomliga människor. Och inte i denna värld. Men skipande av rättvisa pågår medan jag skriver dessa rader.

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
27 mars 2016 kl 15:10

Ytterligare en av natos terrorstater. Vi visste det redan, men ytterligare bevis kommer vara bra vid nästa Nürnbergprocess mot de skyldiga terroristerna och de som stött dem.