Richard Bransons 10 bästa tips för att skapa framgång – Del 2

publicerad 31 mars 2016
- Extern skribent
Richard Branson 2008 - Foto: Richard Burdett, Wikimedia Commons

Rchard Branson - Foto: Virgin.comVirgin-grundaren Richard Branson skriver att ett av de mest tillfredsställande sätten att skörda frukterna av egen framgång är att få dela med sig av dessa för att hjälpa andra.

Bransons tips:

6. Gör många listor och fortsätt att utmana dig själv. Man kan tro att man kommer ihåg de bra idéer man får men det bästa är att skriva ned dem när man får dem. Gör listor på de mål som du sätter upp för dig själv så att du kan se när du har förverkligat dem.

7. Spendera tid med din familj och lär dig att delegera. Att kunna delegera som entreprenör ä en viktig talang, hitta människor som är bra på det som du utför mindre bra så frigör du tid som du kan ägna åt att planera inför framtiden. Det ger dig också tid för att umgås med din familj som är det allra viktigaste.

8. Försök att stänga av TV:n och se till att komma ut och göra andra saker. Det finns så mycket spännande saker att göra i livet och så många intressanta människor att träffa, det finns ingen tid att förlora.

9. När människor talar illa om dig bevisa att de har fel. Vissa människor reagerar dåligt på andras framgångar. Richard blev själv blev utsatt för en viss skribent som menade att Virgin Galactic var en vit elefant och han tänker bevisa att de har fel och är snart i rymden.

10. Gör det du älskar och skaffa en soffa till köket. Så länge som du är omgiven av människor som du älskar och som du sysslar med det som du älskar att göra så spelar det inte så stor roll vart i livet som du befinner dig. Själv spenderar Richard mycket tid i köket med vänner.

Se tips 1-5 | Foto: Virgin.com

Källa: Virgin.com/richard-branson

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Jo, det är väl rätt lätt för Richard Branson att komma med dessa råd nu. Han började redan 1970 med postorderförsäljning av skivor. Allt var ju som sag lättare på den tiden. Nu är det nya tider och han rör sig bara runt etablerade framgångsrika människor.

  Har man väl pengar idag, så är det “lätt” att förvalta och generera mer pengar, då man inte ens själv behöver arbeta med det. Utan man har hungriga personer som sköter det åt en mot viss provision.

  Idag sätter staten hinder. Det skall vara tillstånd, (som kostar pengar och tid) och extremt hög skattenivå. Dessutom skall du vara kändis från början, för att lyckas.

  Det enda som jag känner att Branson har rätt om är att man skall göra det man tycker om. Problemet är att de flesta sitter fast i ekorrehjulet med lån och etc. Alla kommer inte på som 20-åring, vad man vill göra i livet. De flesta kommer på det runt 35-45 års ålder och då är det oftast redan försent, då man sitter fast i låneträsket och åtagande.

  Det är min syn på det.

  Mitt råd är att ta steget och sälja av allt man har och flytta utomlands till något exotiskt land. Där har man möjlighet att lyckas, eftersom de generellt inte kräver lika stora rikedomar.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *