TV och massmedia ersätts alltmer av högkvalitativa medborgarjournalister – Martin Gustavsson

25

Martin Gustavsson, Vetenskapliga Partiet, pressbildGenom Internet har nu medborgarnas utbud ökat drastiskt och läsarna tycks gynna kvalitet framför desinformation. Människor undersöker ägarförhållanden och vet därmed bättre var massmedias lojalitet ligger. Vi vet hur massmedia försöker vilseleda Sveriges medborgare i syfte att skapa misstro till exempel Syrien och Ryssland. Det skriver Martin Gustavsson som är det Vetenskapliga Partiets grundare.

Text: Martin Gustavsson – Vetenskapliga Partiet

James Corbett om Medborgarjournalister - Montage: NewsVoice
James Corbett om Medborgarjournalister – Montage: NewsVoice

Det är positivt och jag är tacksam att Newsvoice har tagit intryck av James Corbett vad gäller kvalitet och har så många läsare eftersom jag upplever att Newsvoice försöker vara en sanningsenlig och objektiv kanal. Det är mycket viktigt i en demokrati med sanning och objektivitet eftersom både politiker och medborgare styr landet med denna information eller desinformation som grund.

Ordet ”public service” betyder i princip service för folket. Det betyder INTE att regeringsmakt eller politiskt styrda tidningar ska subventioneras i sina försök att vilseleda eller indoktrinera folket att tro saker som saknar rimlighet eller vetenskaplig grund, men tyvärr är det så många uppfattar TV-avgift, ”presstöd” och s.k. ”public service” idag, så även jag.

Därför är det glada nyheter att TV och massmedia ersätts allt mer av alternativa medier såsom Newsvoice och bloggar av högre kvalitet. Det är min personliga förhoppning att TV-sändningar och massmedia strax kommer betraktas som en rolig gammal historia, mestadels en slags kvarleva för ex. ålderdomshem och mentalvårdande institutioner där den används för att lugna vissa patienter som ville leva kvar i en desinformerad drömvärld, likt extremreligiösa i långa skägg fördjupar sig i en religiös skrift med tillhörande ologiska beteenden.

Dagens Nyheter kan överleva digitalt - NewsVoiceJag anser att massmedia, såsom den fungerar idag, inte längre fyller någon viktig samhällsfunktion utan tvärtom är skadlig för samhällets utveckling. Jag anser dessutom att endast folket självt kan förändra detta politiskt. Jag bojkottar därför själv den utlandsägda presstituerade massmedian inklusive Bonnier-familjens kreationer och märkliga tillsättningar av förvillande DN-chefer eftersom det är min uppfattning att denna massmedia oftast undanhåller viktiga frågeställningar och samtidigt försöker indoktrinera mig att tro saker som helt enkelt inte kan bevisas eller är uppenbara lögner.

Internet innehåller givetvis mycket desinformation och omedvetna bloggare som mest länkar till massmedia och repeterar massmedias lögner, men erbjuder också utmärkta högkvalitativa källor för den som söker kvalitet och vill läsa mer sannolika historier om verkligheten.

Men det finns några motargument som även ganska medvetna bloggare brukar ange som ett slags försvar för att de inte är motiverade att bojkotta massmedia:

  1. Jag måste veta vad alla andra vet.
  2. Jag kan skilja på indoktrinering och sannolika sanningar.
  3. Om jag som bloggare inte länkar till massmedia blir jag inte lika relevant i sökmotorerna och kommer då få färre läsare.

Låt oss undersöka påståendena!

1. Jag måste veta vad alla andra vet

Jasså? Varför då? Det måste du väl inte alls? Du kan istället fokusera på att veta vad alla andra INTE vet. Att basera sin världsbild på en indoktrinerande statsapparat, massmedia ägd av fåtalet girigbukar eller politiska journalister som inte hänvisar till källor för sina påståenden kommer sannolikt inte gynna din hjärnas funktion ej heller lyfta din journalistiska förmåga.

Genom att försöka ”veta” något genom att ta in lögner kommer du inte ha fokus nog att veta vad som är en sannolik sanning. Att avgöra vad som är sanning genom att läsa massmedia där sanningen eller delar av sanningen ofta döljs, sanningen förvrängs eller där rena lögner presenteras är sannolikt mycket svårt.

Jag anser därmed att påståendet är falsifierat.

2. Jag kan skilja på indoktrinering och sannolika sanningar

Mängden information styr oss mer än dess kvalitet, även grupptryck kan förleda vårt medvetande i en sådan styrka att människor börjar hallucinera. Det beror på att hjärnans konstruktion är annorlunda än en dator. Hjärnan fungerar mer likt ett nätverk där signaler kan förstärkas eller försvagas.

Boston Globe avslöjar Washingtonmedier - NewsVoiceVi är dessutom sociala varelser som är programmerade av livet självt att anpassa oss till gruppen. Det är därför man bör överväga om man ska undvika ”mass”-media, välja sina vänner med omsorg, samt fokusera på kvalitet om man verkligen vill ”veta” vad som är mer sannolikt.

I introspektion/meditation kan man förstärka eller försvaga olika signaler medvetet. Ordet ”vet” och ”veta” bör därför först ersättas med ex. ”tro”, ”dröm” eller ”indoktrineras i” till att börja med. Du och alla andra som har haft fokus på massmedia ”vet” alltså sannolikt mindre om verkligheten genom att försöka ”veta” vad alla andra indoktrinerats med.

Genom att söka kvalitativ alternativ media kommer du ofta få ta del av helt andra hypoteser och vittnesuppgifter om samma händelser som andra tror de ”vet” någonting om. Därför kommer du sannolikt ha fler hypoteser om verkligheten än någon som enbart tar del av den likriktade massmedian. Dessutom kommer du inneha den officiella versionen med olika fakta som ofta lyckats falsifierar den, helt utan att ens ta del av den.

Genom fler sannolika hypoteser med källangivelser, som du själv givetvis analyserar, är således chansen större att du ”vet” mer genom att avstå från massmedia.

Jag anser därmed att påståendet är falsifierat.

3. Om jag som bloggar inte länkar till massmedia blir jag inte lika relevant i sökmotorerna och kommer då få färre läsare

Ja och Nej. Du kommer bli relevant för den som söker massmedias gemensamma version av verkligheten, men dessa människor läser sannolikt tidningen direkt och varför skall de återkomma till din blogg ifall du inte har förmåga att tillföra något till rapporteringen, inte kan skriva självständigt eller analysera händelserna någorlunda objektivt med intressanta uppgifter?

Frågan är dessutom om du vill stärka relevansen i sökmotorerna för de utländska tidningarna eller för de alternativa nyhetsförmedlarna eller för intressanta bloggare?

Finns det egentligen något tråkigare än att läsa bloggare som snabbt spottar ur sig undermåliga alster som rapar upp massmedias lögner och desinformation eller partipolitiskt bundna bloggar som oförtrutet försöker bevisa en inlärd ideologi utan att ha intellektuell höjd, bevis, eller hänvisningar för sina påståenden? Vad gäller antalet läsare kan jag meddela att intelligenta kommentarer i intelligenta bloggares kommentarsfält, på lång sikt sannolikt, kommer ge dig både fler läsare, men även fler intelligenta läsare än vad någon bloggportal någonsin kommer kunna ge.

Jag anser därmed att påståendet till stor del är falsifierat.

Text: Martin Gustavsson – Vetenskapliga Partiet

Martin Gustavsson är frilans medborgarjournalist för Newsvoice. Han har en bakgrund som maskinoperatör, maskiningenjör, globetrotter och lärare, samt är partiledare för Vetenskapliga partiet och Valsamverkanspartiet.

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

25 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
1 juli 2016 kl 16:49

@Andreas Obenius
Det är samma sak för alla tidningar. Det kan vara bra för journalister blir av med arbetet också. Journalisterna kan behöva detta för att känna enhet med de arbetslösa och kanske vara med på att aktivt organisera den demokratiska socialistiska ekologiska och protektionistiska förändring som samhället nu behöver för att läka.

Varför ska vi läsa Arbetarbladet?
Jag har tittat på rubrikerna på arbetarbladets hemsida http://www.arbetarbladet.se/ och är uppriktigt sagt förvånad över att Arbetarbladet har så pass många läsare som anges. För mig är det en totalt ointressant tidning när jag tittar på rubrikerna.

Andreas Obenius
Andreas Obenius
Gäst
14 april 2016 kl 16:40

Varför ska vi läsa Arbetarbladet? Relaterat Jag kan tänka mig motsatsen! Att människor faktiskt tar saken i egna händer och skriver till stora grupper av vänner och bekanta på internet. Att några som engagerar sig skriver ordentliga bloggar och granskar saker själva. Att tjänstemän faktiskt också själva informerar allmänheten om vad som försiggår på deras avdelningar. Då dagstidningarna bara tappar läsare hela tiden, måste ni som jobbar där fråga er varför… Jag själv för min del tycker att det är väldigt sällan som journalister verkligen gräver i saker, dessutom skrivs det mest bara negativa saker. Det blir tråkigt att läsa i längden. Så fort en förvaltning gör en tabbe skriver ni, men samma förvaltning kan göra en massa bra saker också, vilket ni aldrig nämner. Rubrikerna i dagspressen är väldigt lika, ofta exakt likadana, i en massa dagstidningar. Förklara för mig varför jag ska betala för er tidning när det sällan skrivs någonting värt att läsa… Jag slutade köpa dagstidningar för 20 år sedan. Läser på internet i stället. Seriöst, ni måste ifrågasätta er egen existens ordentligt, för med stor sannolikhet kommer ni att blekna bort annars. 1. Mitt förslag är att börja skriva i majoritet positiva saker om vad som sker i Gävle, hjälp att göra folk stolta över var de bor med mera. 2. Ha alltid några riktigt grävande journalister, sluta kopiera alla andra tidningars nyheter. 3. Sluta skriv den gjorde fel och den gjorde fel, typ polisen, läkaren, politikern med flera. Seriöst, jag tycker det är dålig journalistik och totalt ointressant. Vänd upp och ner på hela redaktionen och bjud in människor unga gamla, studenter med mera till redaktionen och skriv saker tillsammans. Sluta skriv om folk, skriv tillsammans med folk. Ta bort ointressanta kolumner som vintips, mattips med mera. Börsen kan ni också klippa bort. Ingen seriös aktieköpare läser gammal info. Man läser i realtid. Jag har jobbat på akuten tidigare och jag har faktiskt aldrig läst en artikel i tidningen som varit helt korrekt. Gör saker ordentligt, undersök! Majoriteten av ungdomar misstror myndigheter och media, det kanske finns anledning… Ägarna är mycket suspekta också. Varför ska jag lita på en redaktion som ägs av rika kapitalister. Köp tillbaka aktierna och sälj aktierna till medarbetare och läsarna, då kanske man börjar tro på ert arbete. Andreas Obenius vd och miljöpartist SVAR DIREKT Nätverk ersätter inte journalistik Hej Andreas. Först ett förtydligande: Det är inte så att… Read more »

Castoropollux
Gäst
13 april 2016 kl 09:51

Orkestrerat som en mans verk? En enda syndabock, så intelligent, intrikat, manipulativ, att skulden blott skulle vara dennes? På paret Ceausescu lade man all skuld. De sköts utan rättegång… Medan alla de som vann på konceptet, förmånstagarna, mer eller mindre gick fria..

Till sist var ju Shitler, paret Ceausescu eller andra ledarfigurer blott förbrukade som exponent och drivkraft.

Vad vore privatiseringen utan Alliansen? Vad vore globaliseringen utan girigheten. Kolonialismen utan samma girighet. Quickrättegångarna utan quickjournalistiken?

Journalistik har vridits allt längre högerut efter vårt inträde i EU. Vårt hem har blivit någon annans borg och tredje statsmakten, såväl som myndigheterna, rättsväsendet vänder sin eld mot medborgarna istället..

Sänkta skatter har inte befriat oss utan ökat ofriheten..

Qui Bono?

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
9 april 2016 kl 15:34

@Castoropollux

Drogproblem är svårt, ex. som Hitler med amfetamin, eller som partimedlemmar i politiska partier som beter sig likt blint lallande sektmedlemmar i vilken religion som helst, eller folket som använder massmedia likt en drog på exakt samma vis.

Alla dessa grupp-psykologiska fenomen kan givetvis vilseleda hjärnan in i hallucination eller rentutav orsaka permanenta men, vilket givetvis också skulle kunna förklara flera av Hitlers och Tysklands medborgares dåliga beslut.

Det är också svårt att veta själv ifall drog/sekt-problem kan ha påverkat hjärnans logiska funktion. Man behöver oftast hjälp av en eller flera yttre fungerande hjärnor för att själv inse sin egen hjärnans funktion.

Samtidigt är det givetvis en känslig fråga för den med ett enormt ego, något som Hitler tycks ha lidit svårt av och som kanske förvärrades av ja-sägare och vättskrämda i hans aggresiva närhet.

Ett IQ-test kan vara vägledande för att upplysa sig själv om hjärnans funktion…speciellt naturligtvis innan man kommenterar på Newsvoice så att man höjer kvaliteten för läsarna. 😉

Bevis om Hitlers IQ:
https://pumpkinperson.com/2015/10/18/estimating-hitlers-iq/
Hans IQ tror ha legat mellan 120 och 130.

Men IQ är inte samma sak som intelligens. IQ mäter förmågan att se samband, men säger inget om emotionell intelligens. IQ säger inget om förmåga till självkritik, envetenhet etc. Det är således inte enbart IQ som är viktigt för att lyckas, vilket Hitler helt tydligt bevisade genom att invadera land efter land, vilket i slutändan givetvis ledde till ödeläggelse av Tyskland alltmedan de han sa sig bekämpa gjorde sig rikare genom det militärindustriella komplexet.

Människor med lågt IQ kan vara intelligentare än människor med högt IQ för det är hur man använder det man har som säger något om intelligens, inte siffran ur ett test.

Människor som läser massmedia kan ha högt IQ men när man visar dem massmedias ägarförhållandena eller visar dem betydligt troligare hypoteser om hur verkligheten är, än vad som presenteras unisont av de extremkapitalistiska ägarna, kan de i bland inte smälta allt detta.

Inte ens ett högt IQ är således en garant för motivation att avprogrammera sig ur den massmediala sekterismen.

Castoropollux
Reply to  Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
9 april 2016 kl 21:37

Hette det inte blitzenkrieg. Att förse även manskapet med narkotika så också de jobbade över sin förmåga och sin kapacitet.

Det är inte beundrarsidorna som hävdar att Shitler var intelligent? Annars var ju en hel sfär av skitrika intressen intresserade av att inte bara hjulen gick som smort.

Castoropollux
Reply to  Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
10 april 2016 kl 11:01

Inte kan folket använda massmedia “som en drog”! Hur skulle det gå till. Det är maktmissbrukarna som använder media för att droga folk.. Drogproblem är svårt när man inget förstår, inte någonsin varit i närheten av det.. De dåliga besluten var “uppmuntrade, av hot, skrämsel, av påtryckningar genom massiv propaganda och givetvis började det som här med det begreppet “sverigevänner”… Efter det orkestrala skeendet ska man från intressenterna givetvis avhända sig skuld och ansvar för att målet nåddes genom att skylla på en man, Shitler. Det är ju bara barn som går på den förklaringen.. Var säker om att de egentligt ansvariga såg till att bara en stod för det egentliga beslutsfattandet.. Det är ju inte en fråga om hur det skulle sluta utan hur man undgick fällas för att ha investerat i galenskapen och det gick ju bra.. Man hänger efter rättegångarna mest hundarna, inte de som la grunden för scenariot med alla pengar.. Så kan även senare tiders kapitalstarka sno åt sig makten, inskränka vård, stänga dörrar, lägga ner blott av det skälet att de helt enkelt inte tycker livet är människovärdigt för alla.. De skattar sin rikedom helst själva och delar inte med sig heller.. De vill inte ha ett gott samhälle. De kan se fördelar med fascism, wahabism, you name it så länge det tjänar deras syften. Det är därför muslimer förföljs. För inte ska de kunna berätta att deras tro är frid, fred och medmänsklighet för andra, för flera eller att det finns säkra platser att utöva sin tro på.. Jag förstår av dina rader “Ett IQ-test kan vara vägledande för att upplysa sig själv om hjärnans funktion…speciellt naturligtvis innan man kommenterar på Newsvoice så att man höjer kvaliteten för läsarna. ;-)” Att du själv utfört ett för att garantera läsupplevelsen. Att IQ och intelligens inte är samma sak gavs vi inte bara en antydan utan en försäkran om. Provade själv årets Högskoleprov i “svåra ord” i DN och drog 20 av 20 möjliga. De var väl inte så svåra därav det höga resultatet. I övrigt måste förstås att övervägande delen IQ-test anpassas efter vad man vill fånga, bekräfta eller kunna måla upp. Ärligt talat, en medioker konstnär får 125 i IQ? Varför försöka bevisa intelligens med IQ, när du själv torgför att det inte är samma sak! Om jag föreställer mig att de höga generalerna visste mer och bättre om anfallskrig är det av… Read more »

Castoropollux
Gäst
6 april 2016 kl 11:45

@Martin Gustavsson.

Förstår inte alls varför dina svårigheter att förstå andra skulle vara mina. I dina texter och framförallt gensvar är projektionen det allt genomsyrande.

Shitler hade inget högt IQ. Han gick på amfetamin. Du läser inte dina egna kommentarer utan slutar ditt eget referat av den inre resan med att samme Shitler “var ointelligent”. Logik är inte ditt främsta tillbehör..

Dina schackråd borde du kontemplera på själv först. Det både kunde och borde få genomslag om testkörningarna och resultaten rådbråkades med någon vuxen först. Det låter som tortyr men är nödvändigt för att parodin inte ska bli fullkomlig.

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
25 mars 2016 kl 15:05

@ Castoropollux
Speciellt om man har svårt att förstå saker eller känner motstånd mot logiska resonemang kan det vara bra att ta hjälp innan man gör något alls eller när man försöker tänka. Annars kan man skapa mer problem och lidande genom sitt agerande.

Det gäller motsatt också. Den som har väldigt högt förmåga att förstå saker rent logiskt kan ofta ha hjälp av en emotionellt lagd person att balansera sin logik så att förnuft och känsla kommer i harmoni.

Hitler hade ex. högt IQ, likväl var han känslomässigt störd, hade hybris, försökte avhumanisera andra folk och invadera hela världen, vilket givetvis var ointelligent och blev tyskarnas fall. Tyrannerna faller alltid på slutet.

Det är ungefär som schack. Man måste ha förmåga att tänka rätt i flera steg, Så vinner man ett parti. Men samtidigt, om man har väldans tur jämt när man tänker och man vinner måste man vara en god lärare och generös mot sina medspelare så att båda trivs och utvecklas.

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
24 mars 2016 kl 23:03

@anders
Ytterligare en anledning att vara skeptisk

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
23 mars 2016 kl 19:42

@Magnus Johansson
Jasså? Det tror jag nog allt att vi har. Vad är det vi inte förstått, anser du?

anders
anders
Gäst
23 mars 2016 kl 17:46

En tillämpning av teknik som kan ge lite tankar om vad som är möjligt:
https://www.youtube.com/watch?v=YKkuWX406q4
New Tech Shows Why You Can’t Trust Anything You See on the News

Magnus Johansson
Gäst
23 mars 2016 kl 17:25

Martin! Vetenskapliga partiet borde lyssna igen eftersom det inte verkar som om partiet har förstått allt i monologen.

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
23 mars 2016 kl 17:16

@Magnus Johansson
Tage Danielssons Harrisburg-monolog känner jag till. Det är en intelligent klassiker. Tage har givetvis haft rätt hela tiden, men lyssnar mediokra politiker på intelligenta människor som Tage? Nej. Gör Vetenskapliga partiet det? Ja.

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
23 mars 2016 kl 17:13

@Janne Forsström D T.o.m. för att införa riktigt folkstyre som i Schweiz behöver man representanter. Schweizarna har dessutom sina representanter kvar även om de skulle kunna avskaffa dem i ett nafs. Varför? Jo. det är praktiskt. De har lagt sig på en demokratiskt riktig balans. De har många folkomröstningar där som styr landet, men de överlämnar detaljerna till representanterna. Det finns bra exempel på politiker som inte säljer sig till högstbjudande lobbyister också även i Sverige. De brukar du få se i drev genom den massmedia som ägs av oligarker i Washington som bestämt sig för att byta politiker i Sverige. Valboskap är endast de som läser lögnaktig massmedia, tror på den och lyder. Att du har aversion mot skatt, det kan jag förstå, speciellt om du läser denna massmedia. Psykopaterna ser skatt som ett rån och jag kan hålla med dig om din liknelse, speciellt då man tittar på vart pengarna går idag. Hade däremot skatten gått till bra saker i samhället som gynnar alla människor inkl. dig, ex. skola, vård, omsorg och långsiktigt bistånd, samt varit progressiv så att en rättvis jämlikhet upprätthålls människor emellan inom landet, om skatten skulle lett till harmoni och hederlighet i samhället, ja då skulle du kanske inte uppfatta skatt som ett rån, men som något intelligent? När jag har arbetar betalar jag skatt. Det gör vi alla, nästan alla. När jag gick i skolan fick jag bidrag, när jag blir gammal får jag pension, när jag blir sjuk får jag hjälp. Blir jag rånad, hemlös eller har ett tomt skafferi får jag socialbidrag/medborgarlön. Så ska det givetvis vara. Allt annat leder till ett samhälle där fåtalet sitter på enorma inkomster medan flertalet halkar efter och de fattiga förtrycks såsom i USA, men påföljande kriminalitet. Vetenskapliga partiet är emot dagens folkvandring eftersom den skapar mer miljöproblem och vi vill därför hjälpa de länder vars människor folkvandrar genom att lösa grundorsakerna till deras problem, inte förvärra världens problem genom kortsiktighet och naivitet såsom dagens politiker gör. De som valt in dagens riksdagspartier, vilka styrs av Wall streets massmedier, vill göra sig själva till Wall street-slavar samtidigt som de kastar bort skattepengar på krigspartier som vill ingå i nato. De vill kasta bort sina skattepengar på vuxna icke-flyktingar som kommit i horder p.g.a. de krig och den påföljande terrorism som främst USA skapat. Är det inte demokratiskt att de får exakt vad de ber om… Read more »

Magnus Johansson
Gäst
23 mars 2016 kl 10:54

“Sannolika sanningar” — jag tror du, Martin, behöver lyssna på Tage Danielssons Harrisburg-monolog.

Curt Widlund
Curt Widlund
Gäst
23 mars 2016 kl 10:40

Pappersmedia kan vi själva välja där har det visat sig att journalistedrna själva är orsaken till pappersmedias förfall och död.
Etermedia anställer stort antal pappersmediaskrivare till pratmedia för att minska kostnaderna för arbetslöshetskassan som vi skall betala med över 2100 kr/år. Vi kan inte skippa licenskostnaden om vi ogillar radio och TV pratarna. Det enda som kan få stopp på den kostnaden är att skrota TVn.
Det kan väl inte vara riktigt att vara tvångsansluten till en rutten navelskådande verksamhet och inte kunna byta till all bra etermedia i övriga Europa och världen.

Castoropollux
Gäst
23 mars 2016 kl 10:13

En vetenskaplig approach skulle vara att Adelsohn-Lijeroth aldrig sagt det andra citerade. Det struntar jag i eftersom de båda moderata=försiktiga företrädarna struntar vad Avpixlat representerar. Så är det med avsiktligt skuldbeläggande..

För övrigt måtte M o CO, Allians och medbrottslingar var överlyckliga att SD med Åkesson fotbojad av argument har upprepat att det är flyktingars, invandrares, icke svenskar, svenskfientligas fel att ekonomin inte tål människor.. Det senare har M aldrig gjort ända sedan de med sitt namn förhindrade sanktioner mot apartheid.. Det politiska spelet och lekstugan begåvades med en svarte petter som åt Alliansen fick komma ut ur en dyster garderob för att säga det de andra inte vågade.

Pågår sådant länge och med framgång kan Adelsohn-Liljeroth, Jan Ericson som nu komma ut som nybadade existenser utan att ha smutsat ner sig..

Castoropollux
Gäst
23 mars 2016 kl 09:51

“Lena Adelsohn Liljeroth” saknar sin gamla plats i solen.. “Han skriver att “DN, SVT m fl” själva bär skulden för sajten Avpixlat, eftersom man har slutat med “objektiv och trovärdig journalistik.””

Adelsohns logik är hänförande åtminstone i hennes och beundrarskarans ögon.. Vem som helst kan bli skyldig till vad som helst med dessa politiska bredsidor.. Annars är väl det Moderata partiets vurm och skydd för apartheid ett mått på hur det är ställt med profitens inverkan på logiken.. Till det lägges migrationsindustrins vinstflöde medan vi funderar på varför Avpixlat enligt Adelsohns förmenande kan rida på medias hållning att inte elda pöbeln med eldfängt bränsle.. Skulle media skriva som avpixlat kunde ju Adelsohn få skulden för dess orsak och verkan.. Den som ger sig in i leken får leken tåla.

Janne D.
Janne D.
Gäst
23 mars 2016 kl 07:17

Leif mitt i prick, vem behöver representanter ? Det finns absolut ingenting som etablissemanget/dårarna kan göra bättre, endast sämre, deras “trackrecord” är ett bevis på detta å likförbannat så går valboskapen till sina fållor vart fjärde år. Martin, om inte jag har “möjlighet/rätt att beskatta/råna mina medmänniskor hur kommer det sig då att du är kvar i villfarelsen att jag kan överlåta den ickerätten till ditt part så att du kan råna mig och alla andra ? Den som inte ännu fattar att skatt är rån kan tänka sig in i situationen som snart kan bli aktuell för många, nämligen att vara husbehovsodlare ( det är att helt på egen hand ordna käk med svett å lite ryggont som insats ) du spadar upp landet, sätter potatisen, kupar och rensar ogräs, vattnar ev. vid behov, jagar sorkar, sen kommer hösten och du tar upp din fina Early Rose, Leksands Vit och Blå Mandel och känner en glädje som är få förunnat i dagens sjuka värld, när du fått upp dina , säg 100 kilo och lagt dom i solen för att torka i jutesäckar (naturmaterial) då helt plötsligt dyker ett gäng “skatteindrivare” upp och kräver med hot om vite och våld 85 kilo av din skörd, är det normalt ? Denna fina dag kan lätt urarta till ett mindre glatt sinnelag. Om jag har gjort jobbet så tillhör väl resultatet mig till 100% eller ? väljer jag sen att investera ev. överskott till områden som jag finner vikt och intresse i så gör jag det med utgångspunkt på hur mycket jag kan avvara för stunden utan att riskera hemlöshet och tomt skafferi. En anställning bygger på att plantageinnehavaren med hot om indragna förmåner och andra besvärligheter DRAR skatten direkt och skickar den till Plantageleasinggänget för dom vet att ingen frivilligt skulle bidra med sitt anletes svett till dagens befolkningsutbyte, galna idiotprojekt i andra sk. länder ( bistånd ) löjliga forskningsanslag på en myriad av områden som aldrig lett till nåt positivt för NÅN. Denna dagens variant på systematiskt RÅN tar inte hänsyn till om slaven har råd med “skatten” eller inte. Vad är det att vara rädd för ? kan det bli sämre ? Varför vägrar majoriteten att själva ta fullständig ansvar för sina liv och genom frivilligt ( utan hot ) samarbete med andra forma det liv vi vill leva. Det ligger mycket i det som Ola Alexander Frisk… Read more »

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
23 mars 2016 kl 05:30

@Leif Bengtsson
Vi försöker nog alla här läsa bra journalistik, tror jag. Den finner vi i alternativ media som Newsvoice och i bloggar. Individen du nämner intresserar oss inte eftersom hon tillhör fel gäng, nämligen de som skriver åt ägarna på Wall street.

Vi har nog relativt bra kort på hand. Vi har tänkt om och sannolikt agerat rätt allihop här (med några få undantag). LInux använder jag redan.

Riktigt intelligenta människor gör demokratin riktigt intelligent. Dessa inkluderas i Vetenskapliga partiet. Med övriga intelligenta valsamverkar vi genom Valsamverkanspartiet. De ointelligenta vet inte hur man samverkar.

Nej. Du har en fördom. Vetenskapliga partiet och valsamverkanspartiet är inte en ny variant av samma sak. Vi har säkrat partiet för att hålla riktningen och en riktning måste man ha annars är det lätt att gå vilse.

Dina skattepengar kan helt klart användas mer intelligent, men då måste du rösta mer intelligent.
Vetenskapliga partiet är nog det enda parti i världen som bojkottar massmedia till förmån för alternativ media och bloggare.

Många skulle kanske anse att det är modigt. Jag anser att det är förbannat nödvändigt.

leif bengtsson
leif bengtsson
Gäst
23 mars 2016 kl 01:13

Jo det finns troll i mediacirkusen.
Problemet är inte deras politiska vilja eller ambition.
Guillou berättade vid något tillfälle att om man vill någonstans för att kolla upp något,
gör eller begär medel för att skriva om den judiska kyrkogården på platsen.
Dvs varje journalist arbetar med självcensur och i riktning dit chefen pekar.
Lena Mellin AB är säkert smartare än hennes artiklar men det ger mat för dagen o hennes namn syns,
dvs hon finns. Till och med i Almedalen även om detta inte vr särskilt charmerande för hennes del.
Vi lever i en tid då vi måste hitta dom enskilda för en attack mot rådande system. Att bygga partier och grupper med ordföranden är historia och är förutsättningen för lobbyframgång av olika slag. Allt från krigsmateriel till nya bankkort. Fundera över varför du måste vara medlem i en butikskedja för att få bästa kompispris.
Kasta alla kort tänk och agera själv.
LInux är modellen.
Du tar tag i det du vill skall hända och ansvarar bara för det du gör eller vill.
Är det bra hänger folk på utan formella grupperingar.
Partipolitik gör galenskapen möjlig.
Vetenskapliga partiet är bara ny variant av samma sak.
Enas i sakfrågor o kör racet.
Gaddaffis gröna agenda är inte dum.
Jag betalar ca:150 000kr i skatt varje år , inkomstskatt, moms, spritskatt, bensinskatt osv.
Räknar jag med bankränta som skatt så blir det mer.
Dvs i min hemkommun (hultsfred) betalar vi cirka 300 miljoner i skatt varje år
Räknar vi med pengar som snurrar lokalt så borde vi ha både dagis sjukvård skola mm.
Men någonstans tappas pengarna ur systemet o blir till utrikesministerns och stadsministerns
monopolpengar.
Stoppa skiten o vägra läsa AB, DN mfl
En “klick,länk” ger legitimitet åt galenskapen som dom inte förtjänar.
Länka til Newvoice och andra källor du gillar istället.
Google vill tjäna pengar dom skiter i vad o varför.

Lyssna till hjärtat o följ

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
22 mars 2016 kl 18:58

He he he. De börjar krackelera likt ett troll man dragit ut i solen. En del av massmedia-trollet vill stanna i grottans mörker och en del av trollet föredrar ljuset.

Torbjörn Sassersson red.
Admin
22 mars 2016 kl 17:53

Just nu pågår ett krig inom etablissemanget. Man träter om svenska gammelmedier är pålitliga eller inte. Det är ovanligt. Annars brukar etablissemanget hålla ihop, men nu spricker det i fogarna.

DN: M-ledamot: “Medierna bär skulden för Avpixlat”

“Tidigare kulturministern Lena Adelsohn Liljeroths uttalanden om att etablerade medier förtiger sanningen om invandringen får stöd på Twitter från moderata riksdagsledamoten Jan Ericson. Han skriver att “DN, SVT m fl” själva bär skulden för sajten Avpixlat, eftersom man har slutat med “objektiv och trovärdig journalistik.”

SvD: ”Uttalandet är extremt oroväckande”

Jeanette Gustafsdotter, VD för Tidningsutgivarna, reagerar starkt på förra kulturministern Lena Adehlson Liljeroths uttalande i DN om att medierna skulle förtiga sanningen om invandringen.
– Det gör mig väldigt förvånad att denna uppfattning finns på så pass hög nivå, säger Jeanette Gustafsdotter.

DN: Vreden på Östermalm

“Tidigare ledande moderatpolitiker anklagar medier för att mörklägga nyheter om invandring. DN:s Björn af Kleen och Anette Nantell skildrar nästa fas i Sverigedemokraternas normalisering.”

Mediavärlden: Medierna ljuger inte!

“Extrem. Situationen med en massiv it-attack som drabbat många mediehus kombinerat med en före detta kulturminister som påstår att medierna mörkar känns inte mindre än extrem. Det menar TU:s vd Jeanette Gustafsdotter.”

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
22 mars 2016 kl 17:39

Det är sant Jocke. Alla inkl. jag och Vetenskapliga partiet skriver givetvis utifrån en värdegrund eller en politisk färg. Undersök den gärna! 😉 Framförallt, ställ frågor eller kritisera om något verkar konstigt eller du inte förstår!

Jocke
Jocke
Gäst
22 mars 2016 kl 14:35

For generations we have been taught that the ideal journalist is fair, balanced and objective. But the idea of the objective journalist is a myth.
https://www.corbettreport.com/episode-265-the-myth-of-journalistic-objectivity/

Går det verkligen vara objektiv som journalist eller bloggare?
Alla dessa människor har väl sina egna känslor och tankar om världen, och påstå att det är möjligt att stänga av detta när det skrivs en artikel blir lite löjligt.
Vi behöver journalister och bloggare som är ärliga med vilka dom är och vilka åsikter de har.
Kanske inte så lätt i dagens klimat, men det är vad som behövs.