Cochranes Peter Gøtzsche släpper bok om dödliga psykiatriska mediciner

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 28 april 2016
- NewsVoice redaktion
Peter Gøtzsche
Peter C. Gøtzsche
Peter C. Gøtzsche. Pressfoto

I höst kommer Peter Gøtzsches nya bok “Dödlig psykiatri och organiserad förnekelse”, en bok som kommer att ändra vår syn på psykiatriska mediciner och den skada de orsakar människor över hela världen.

Peter Gøtzsche har medverkat i Jon Stewart Daily Show, fått pris på British Medical Association Book Awards och nominererats till Årets Dansk av Berlingske Tidende. Efter att Peter Gøtzsche gav ut sin första bok om mediciner 2012 – ”Dödlig medicin och organiserad brottslighet”– har han blivit ett stort namn internationellt i frågor om utvärdering av läkemedel.

Tidigare släppte Peter Gøtzsche den uppmärksammade “Dödlig medicin och organiserad brottslighet”, som handlar om hur läkemedelsindustrin använder olagliga metoder för att sälja sina produkter.

Peter Gøtzsches första bok är i Sverige nästan helt ignorerad trots att den lägger en grund för en ny och mer sund syn på läkemedelsbolagens egocentriska vinstintressen. Hans andra bok kommer med största sannolikhet bli behandlad med samma nollintresse av de svenska journalisterna som fallit ned i ett hål av industrianpassat policyskrivande och förnekelse.

Hösten 2016 ger han ut sin nya bok “Dödlig psykiatri och organiserad förnekelse”, som handlar om antidepressiva mediciner och den stora skada de, enligt Gøtzsche, gör istället för att hjälpa patienten till ett bättre liv.

ArcanumSkolan 2024

Gøtzsche säger att bruket av psykiatriska mediciner bör minska med 98 procent och att en halv miljon människor över 65 år i Europa och USA varje år dör på grund av psykiatriska läkemedel.

Denna siffra kan jämföras med NewsVoice uppskattning att 60,000 personer över 60 år dör i förtid i Sverige på grund av över- och felmedicinering samt medicinering med preparat som förkortar livslängden på grund av bieffekter.

Läs mer: Dör 60 000 äldre per år i Sverige för tidigt pga läkemedelsförgiftningar och vårdmisstag?

Peter Gøtzsche:

“Den viktigaste orsaken till den nuvarande läkemedelskatastrofen är att tongivande psykiatriker har låtit läkemedelsindustrin korrumpera deras akademiska ämnesområde och dem själva. Jag har främst skrivit den här boken för patienternas skull, särskilt för de som desperat har velat sluta med sina mediciner, men har behandlats fientligt och arrogant av sina läkare, och jag ska förklara hur man på ett säkert sätt kan sätta ut läkemedel.”

År 2014 fick boken”Dödlig medicin och organiserad brottslighet” pris i kategorin Bästa medicinska bok av British Medical Association, vars jury ansåg att:

“Den borde vara obligatorisk läsning för läkarstuderande och AT-läkare, som måste bli medvetna om dessa problem”.

Boken “Dödlig psykiatri och organiserad förnekelse” släpps den 5 september 2016 på Karneval förlag. Peter Gøtzsche befinner sig på utgivningsdagen i Stockholm för föreläsningar och intervjuer. Den 23 september 2016 är han en av talarna på Bokmässan i Göteborg.

Rewrite: NewsVoice | Källa: Skuggeco.se

För pressfrågor, intervjuförfrågningar, recensionsexemplar eller högupplösta bilder, kontakta Madeleine Carlsson, Skugge&co, Skuggeco.se, mob: 070-678 19 90.

Relaterat

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq