Över 150 amerikanska militära veteraner vittnar om “exotiskt intresse” för kärnvapen

publicerad 2 maj 2016
- Torbjörn Sassersson red.

Rekryteringsprocessen av militär personal som övervakar och kontrollerar kärnvapen är rigorös. Det får inte förekomma att de anställda har psykiska problem. Ingen får tro på tomtar, troll eller flygande tefat. Ändå har över 100 “kärnvapenmilitärer” i USA rapporterat att de sett oidentifierade objekt hovra över missilbaser och vissa av dem uppger att kärnvapnen stängts av. Nu har en dokumentärfilm om det laddade ämnet haft premiär.

Robert Hastings som är forskare och producent intervjuades av George Knapp på den populära amerikanska radiokanalen Coast To Coast AM i slutet av april 2016. Han berättar att filmen är kulmen på flera decennier av forskning på ämnet “[UAP:s] and nukes”. Fenomenet är känt från flera länder som har kärnvapen, inkluderat Ryssland, säger Hastings.

Militär personal vittnar framför kameran om oförklarliga fenomen, om objekt som hovrar ovanför kärnvapensilos och hangarer med kärnvapen. Dessa objekt tycks stänga av kärnvapen eller till och med tillfälligt starta avfyrningssekvenser för att omedelbart därefter stänga av en påbörjad avfyrning. Vissa objekt som är tiotals meter i diameter och oftast diskusformade har setts bestråla silos och lagerlokaler med laserliknande strålar, som om vapnen skannades, uppger vittnen.

“More than 150 U.S. Air Force veterans have gone on-the-record about [UAP:s] hovering over, shutting down—or even temporarily activating—nuclear missiles, as well as directing laser-like beams down into nukes storage depots. These nearly unbelievable incidents have occurred hundreds of times during the Cold War era and beyond, according to the ex-military witnesses.”

Robert Hastings säger att aktiviteterna stressar militären enormt mycket och att de inte har kontrollen. Han menar att detta är den huvudsakliga orsaken till att UAP-fenomenet hållits hemligt sedan andra världskriget då kärnvapnen först skapades och började användas av människan.

UFO-and-nukes-2016

Clas Svahn på Dagens Nyheter skrev 2009 om Robert Hastings forskning:

“Hastings och andra [UAP]undersökares arbete visar att det amerikanska försvaret och underrättelsetjänsten har tagit rapporter om [UAP] på allvar. Trots det har man inte kunnat kommunicera detta allvar ned till de många militärpoliser och servicepersonal som Hastings talat med. Allt för många av dem har nämligen valt att inte rapportera sina observationer till sina överordnande, ett systemfel som också jag har kunnat se i det svenska försvaret.” / DN (2009), ”[UAP:s] stängde av missiler”

Dokumentären “[UAPs] and Nukes: The Secret Link Revealed” finns att se på Vimeo.

Text: Torbjörn Sassersson

Reservation: NewsVoice publicerar denna nyhet eftersom den har allmänt intresse. NewsVoice har som tidning inte låtit granska de vittnen som dokumentären lutar sig mot. Undertecknad har däremot tillsammans med två kollegor bjudit in Robert Hastings till Stockholm för att föreläsa om ämnet. Så skedde 2009 i Stockholm på ABF-huset. Föredraget stoppades inte, vilket förekommit när andra kontroversiella ämnen bokats in på ABF. Vid tillfället videointervjuades Hastings av undertecknad, men den kompletta intervjun har ännu inte publicerats förutom ett utdrag.

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • @Peter Grafström: Såvida man inte har ett Ryskt pass eller har ett kommunistiskt förflutet och älskar Ryssland endast av det skälet att landet en gång i tiden var en kommunistdiktatur bör man som svensk och därmed västerlänning inse att Ryssland alltid kommer att vara en antagonist till Sverige och den övriga västvärlden. Skillnaden mellan Ryssland och väst är att Ryssland alltid varit en totalitär stat vilken saknar demokratisk historia och värdegemenskap. Att ett land, som Ryssland, annekterar ett annat land för att tillskansa sig territorium (Krim, Ukraina) med våld visar vilken begränsad insikt landets politiska elit har om hur en demokratisk rättsstat etableras, fungerar och vinner legitimitet, både hos den egna befolkningen och hos grannländers befolkningar. Följaktligen får inte Ryssland den respekt som annars är bruklig mellan demokratiska nationer. Den enda respekt Ryssland erhåller följer av landets militära styrka och är inget annat än respekt för “den starke” – “respekt för den kloke” erhåller inte Ryssland av någon nation och de förtjänar ej heller någon respekt förrän de kommit till insikt om att verklig styrka (och respekt) har den som aldrig behöver visa sin styrka och än mindre hota någon med den. Med denna förståelse kan man som västerlänning lite skojfriskt le åt de svaga nationer som ägnar sig åt militära parader för att söka tilltvinga sig andra nationers respekt (tänk Ryssland, Nordkorea, Kina…). När du hotar någon med din styrka har du redan förlorat… Peter, jag trodde att du hade någorlunda god koll på vad det innebär att vara svensk och västerlänning jämfört med att vara en svag Ryss.

  • för en gångs skull fick jag ett meddelande från newsvoice så att jag märkte att någon kommit med genmäle.
   Intressant att Sveriges knähundar till Usa talar om ett svagt Ryssland med innebörd att den som tar till maktmedel därmed visar svaghet. Med tillämpning på Usa skulle resonemanget innebära att Usa alltså är ultrasvagt. Känns som om polemiken är lite ansträngd hos Carl.

 • @ Ale. Vad menas med “rigorös” i landet Sverige?

  Här i landet finns väl inga lagar och förordningar. som fungerar som de “skulle ha gjort”

  Den enda “tystnadsplikt” som tycks gälla här i landet är att myndigheter helst inte svarar på frågor från allmänheten! I alla fall blir det sällan “raka” svar!

 • “Rekryteringsprocessen av militär personal som övervakar och kontrollerar kärnvapen är rigorös. Det får inte förekomma att de anställda har psykiska problem. Ingen får tro på tomtar, troll eller flygande tefat”,

  Ingår inte tystnadsplikt i anställningsavtalet?

 • Desinfo som täckmantel för Usas egna drönarattacker mot tex Ryssland.
  Svenska MUSTs Gunnar Karlsson gick ju ut med att offensiva cyberkrigsaktiviteter planeras härifrån.
  I det sammanhanget nämndes att det fanns oro för att kärnvapen skulle stängas av från Rysk sida och att de därför kunde tänkas gå till kärnvapenattack som motdrag.
  Sant eller inte men det innebär ju sammantaget att när Sverige går ut med såna planer kan Usa behändigt ge oss skulden för sina egna cyberkrigsanfall. Smart jobbat knähunden Sverige! Vi sällar oss till skaran av oförnuftigt styrda mindre länder som liksom Polen och Tjeckoslovakien på 30-talet provocerade sig in i onödiga konflikter därför att deras angloamerikanska herrar uppviglade dem.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *