NATO kan beskrivas som en militärdiktatur

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 27 maj 2016
- NewsVoice redaktion

Stefan Löfven - Bild: Iconmagazine.seDEBATT. Sverige är känt för neutralitet, social demokrati och långvarig fred – exempel som ger oss en position varifrån vi ser ner på krig, diktaturer och militärt dominanta länder, men vi kan väl knappast fortsätta med det utan att vara hycklare? NATO kan beskrivas som en militärdiktatur och Sverige blir allt mer insyltat.

Text: Jimmy Skog, uppd. kl 12:51, 27 maj 2016 | Artikeln har tidigare publicerats på Evolve0.webnode.se | Bild: Iconmagazine.se

Under 1900-talet har vi blivit markant mer involverade och allierade med USA, och vi har gradvis urholkat ovan nämnda exempel … men ibland så subtilt att vi (liksom den kokande grodan) inte märker det förrän det är för sent.

Förändringen kan belysas med tre kategorier:

 1. Sveriges agerande: Mer USA-stöd i form av utrikespolitik, handel, kultur och (indirekt) krig. Mindre stöd till svenska medborgare i form av sänkt kvalitet & kvantitet i statlig verksamhet, mindre myndighetsskydd för enskild individ och mer för fri marknad, politiker som sämre uppfyller uppdrag, plikt och moral.
 2. Ändrade lagar: Luftfartsförordning (2010:770) 14 kap. Miljöbalk (1998:808) 14 kap §19. Offentlighets- och sekretesslag (2009:400). Dessa ändringar eller tillägg är alla relativt nya och de gynnar militära intressen.
 3. Ändrat media: Media har överlag blivit mer likformig och har färre ägare. Tonen har hårdnat och blivit mer ensidig (ibland vinklad), och missbrukas till att publicera (krigshetsande) skrämselpropaganda. Ryssland anses vara ett hot – i olika former, av olika media, i annonser från Försvarsmakten (t.ex. på Facebook och Youtube).

Exemplen som nämns i punkterna ovan passar bättre in i en militärdiktatur än i en öppen, fredlig, hållbar demokrati. NATO kan beskrivas som en militärdiktatur och Sverige blir mer integrerat i denna insynsskyddade organism för varje dag.

De kända militärdiktaturer som vi (med hjälp av ensidig media & kultur) ser ner på har ofta starka ledare i fronten t.ex. Hitler och Pinochet, medan NATO har en smart ledare i bakgrunden (USA), en ledare som dessutom leder de tongivande delarna av världens media och underhållningsindustri, vilka under många år matat oss med budskapet att de är ”the good guys” och att vi bör ansluta oss till dem.

Denna ‘smarthet’ tillsammans med makt och stora resurser har fått de (allt svagare) svenska politikerna och etablissemanget att svänga över till USA, NATO och ett militärdiktaturliknande tillstånd.

Detta har skett gradvis och vi håller gärna fast vid vår gamla själv(goda?)bild, så många av oss har svårt att se Sverige för vad det verkligen är idag. Men till slut måste vi våga se verkligheten i spegeln, och hantera att vi numera är en del av en militärdiktatur – en hycklande sådan.

Vi behöver avsluta vår samverkan med NATO helt. Vi bör även avsluta delar av samverkan med USA – t.ex. militärt. Dessutom bör Sverige officiellt be Ryssland om ursäkt, om vi än en gång ska kunna se oss i spegeln utan att skämmas.

Text: Jimmy Skog

Om du vill ta ställning mot NATO kan du aktivera dig:


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Riksdagsteaterns rysshatarpropaganda verkar funka, åtminstone som intern förvändning.
  Tyvärr träder nu allt fler marionetter fram som inte värnar om varken Sverige eller folkviljan.

  “Majoriteten i riksdagen går på tvärs med svenska folkets uppfattning de senaste åren. I en undersökning av Ipsos från januari 2018 svarade bara 31 procent att Sverige bör ansöka om medlemskap i Nato.”

  http://proletaren.se/artikel/sd-oppnar-natomedlemskap

 • Till stig-olof bragmo.

  I min vildaste fantasi, så inbillar jag mig att statsministern inombords är förtvivlad. Hans enda utväg är att signalerar till folket med sina udda val av slipsar, vem han just då tvingas representera offentligt. Han vill visa på att han är fången i systemets krav som han är maktlös mot. Det vore en förmildrande omständighet om något. Men det var bara en dröm.

 • Om man betraktar USA/NWO med sina småkrig överallt och ställningskrig med Ryssland och Kina, så är det helt tydligt en maffiastruktur i storformat. Stora Amerika som beskyddare av smånationer/småföretagare, som betalar för beskydd. Andra uppstickare mördas, hot propageras om att annan maffiakung kan ta över, stöld av rikedomar, utsugning/privatisering av det allmänna.
  Nu skall Ryssland styckas upp i små hanterbara “småföretag” för utsugning.
  Det är ren maffia i kolossalformat.

 • Det blir fred i Världen, först när människorna har utrotat sig själva.

  Det är dags att besinna sig och verka för en fredlig värld, där vapnen är skrotade.

 • Hitler och Pinochet, medan NATO har en smart ledare i bakgrunden (USA) – vi måste vara mer tydliga .Vi kan inye beskylla hela USA befolkning för NATO,vi måste klart och tydligt säga att de i bakgrunden är ZIONISTERNA som styr hela USA kongress m.m.När en politiker blir vald i USA måste skriva på en en trohetsförklaring för Israel då det är klart vilka som är i bakgrunden.
  SVERIGE ÄR UTSÅLD AV VÅRA LANDSFÖRREDARE TILL POLITIKER !!!!!!

 • Människor i allmänhet är vana vid att förknippa fascism/nazism med Hitlertyskland, och känner därför inte igen den när den dyker upp på nytt. Djävulen kommer inte genom samma dörr två gånger. Den här gången kommer han inte vilt gastande, utan smygande i form av en vän, visserligen bedräglig. Tyvärr går det inte att förhindra att Sverige är på väg mot diktatur, liksom alla andra länder. Sverige ligger dock före, om än i en perverterad form så att säga. Och det finns inga argument i världen som skulle kunna stoppa denna utveckling. Med den enorma kapacitet av allt ödeläggande vapen som står till förfogande kommer hela länder och stora delar av mänskligheten att utplånas. Men på sikt, när alla fått erfara samma ofattbara lidande, infinner sig till slut en besinning och vi får, inte en tillfällig vapenvila med några decenniers mellanrum, utan en evig fred.

 • “We will go down in history either as the world’s greatest statesmen or its worst villains.”
  /Hermann Göring 1937

  “No enemy bomber can reach the Ruhr. If one reaches the Ruhr, my name is not Göring. You may call me Meyer.”
  /Hermann Göring September 1939

  “After the United States gobbled up California and half of Mexico, and we were stripped down to nothing, territorial expansion suddenly becomes a crime. It’s been going on for centuries, and it will still go on.”
  /Hermann Göring 11 December 1945

  “Göring: Why, of course, the people don’t want war. Why would some poor slob on a farm want to risk his life in a war when the best that he can get out of it is to come back to his farm in one piece? Naturally, the common people don’t want war; neither in Russia nor in England nor in America, nor for that matter in Germany. That is understood. But, after all, it is the leaders of the country who determine the policy and it is always a simple matter to drag the people along, whether it is a democracy or a fascist dictatorship or a Parliament or a Communist dictatorship.

  Gilbert: There is one difference. In a democracy, the people have some say in the matter through their elected representatives, and in the United States only Congress can declare wars.

  Göring: Oh, that is all well and good, but, voice or no voice, the people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country.”
  /Hermann Göring intervjuad av Gilbert 18 April 1946

  https://en.m.wikiquote.org/wiki/Hermann_G%C3%B6ring

 • Bra skrivet Jimmy Skog. Instämmer helt.
  Vi som är motståndare bör konkretisera hotbilden för att få fler tveksamma bland allmänhet politiker näringsliv att byta sida helt eller delvis.
  En central punkt är att påvisa klyftan mellan renodlad försvarskapacitet å den ena och offensiv kapacitet å den andra. De tveksamma som ändå stöder samarbetet med Nato tror ju att det handlar om försvar mot en oprovocerad attack från Ryssland.
  Men om det försvaret inbegriper offensiv kapacitet med kärnvapen innebär det genom Natos huvudmannaskap en ofrånkomlig provokation som kan ge Ryssland skäl att anfalla i förebyggande syfte. Hade Sverige som neutral stat haft samma vapen vore förehållandet annorlunda. Det är Usa och Nato som gör att offensiva vapen utgör en farlig provokation.
  Om emellertid Sverige på ett verifierbart sätt utesluter såna offensiva vapen försvinner för Usa en stor del av värdet med att utnyttja Sverige. Usa tror inte för en sekund att Ryssland anfaller Sverige om dom vet säkert att inga hot av nämnt slag existerar.
  Det gäller att intressera dom tveksamma för den distinktionen.
  För att ge mer bakgrund bör man vidare förtydliga och precisera hur stationering av offensiva vapen resulterar i olika tänkbara reaktioner från Ryssland. Den konkretiseringen kanske får fler att byta sida.
  Om Ryssland misstänker att en ansenlig del attrapper förekommer kanske strategin blir att låta sig anfallas hellre än att slösa bort många av sina egna vapen och I STÄLLET tretalierar mot tätbebyggda områden i Sverige. Även om det senare visar sig att Sveriges missiler aldrig användes. Mitt resonemang bygger på att liknande förhållanden föreligger i alla mot Ryssland fientliga länder. Jag vet inget om deras strategi men vi vet att spelteori brukas för konfliktlösning.
  Tänk alltså på att många svenska städer kan komma att atombombas därför att vi ur Usas synvinkel ‘är smarta’ och gör det svårare att eliminera de offensiva hot vi härbergerar.
  Om vi inte är smarta utan lätta att bekämpa är vi inte av stort värde för Usa. Usa vill utnyttja glesbygden med föreställningen att Ryssland bara skulle slå till där.

 • USA:s militärindustriella komplex vill starta ett lönsamt tredje världskrig i Europa.
  Det började med illusionen av att två flygplan flög in i, och fick tre byggnader att rasa i WTC New York den 11 september 2001. NATO finns nu på plats för att igen locka fram ryss-skräcken hos svenska folket, sedan Kalla Krigets och terrorbalansens dagar. En rädsla som ska locka fram en höjd försvarsberedskap, meningslös kapitalförstöring och en riggad politisk spänning i Norra Europa.

  Bibehåll Sverige Alliansfritt. Avvisa NATOs charmoffensiv.

 • Det är viktigt att se att NATO främst tjänar intressena hos en liten, mycket mindre än “1%” av USA:s ekonomiska elit att tjäna så mycket som möjligt och kontrollera så mycket som möjligt globalt. Det är ett redskap för USA-imperialismen helt enkelt. Denna har vi analyserat i den mångfasetterade skriften “USA som världspolis” som kan beställas för 50 kronor (http://jinge.se/mediekritik/uppdaterad-forkortade-usa-som-varldspolis-unikt-julklapsstips.htm). Där finns kapitel om NATO, ekonomi, ideologi, historia, handel, valuta och teorier om imperialism, framtidsscenarier.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *