Richard Sakwa: West could sleepwalk into a Doomsday war with Russia

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 30 maj 2016
- NewsVoice redaktion
Richard Sakwa - Wikimedia Commons

Richard Sakwa - Wikimedia Commons“The peace order in Europe, established at the end of the Cold War in 1989, is unstable”, writes Richard Sakwa a professor of Russian and European politics at the University of Kent. “The arrangements made at that time appear to have generated more conflicts than they were able to resolve.”

By Richard Sakwa, NSNBC

“While the European Union claimed at certain points to be a peace project – and internally it has achieved much in that respect – all around the borders of the proposed “ring of friends”, as the then president of the European Commission Romano Prodi put it in 2002, it is an “arc of fire”. In North Africa, states have collapsed and the whole region is challenged once again to find an appropriate balance between security and democracy. The Middle East is the focus of several proxy wars piled upon each other in multiple layers.

Since Russia’s military intervention in Syria at the end of September 2015, one of the most salient conflicts has been the struggle between Russia and the US for the right to decide who would have priority in deciding Syria’s fate. This is just one of the issues over which an armed confrontation could take place. In fact, there are so many potential tripwires that it is impossible to predict which precisely could set off a chain of events that could escalate into outright military confrontation.”

Read more in NSNBC


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • @Margareta.
  Om jag inte minns fel så var det en herr Löfvén, som manipulerade in Sverige i NATO, trots att en majoritet av svenskarna enligt opinionsrapporter var emot det hela!

  Hoppas kanske Löfvén få en framgångsrik karriär i något större amerikansk versamhet – precis som det gick för Fredrik Reinfeldt och Anders Borg?

  Varför de fick amerikanska gengåvor kan alltid diskuteras – men nog måste det ha haft med någon rejäl form av korruption att göra!

  Är det inte dags att ställa Löfvén inför rätta för landsförräderi?

  Hade Sverige haft samma politiska system som i Schweitz – skulle nog ingen av de tre nämnda herrarna kunnat få agera som de med all sannolikhet har gjort!

  Dags för systemförändring i Sverige!!! – Bli som Schweitz istället!

 • Framtiden känns mer skrämmande än någonsin tidigare i mitt liv. Jag hoppas verkligen att jag har fel då jag ser vartåt allt utvecklas. Det behövs ett mirakel för att vända den negativa utvecklingen.

  Jag kan inte förstå hur Sverige kunde fatta ett så idiotiskt beslut som att ingå värdlandsavtal med Nato. Det borde åtminstone ha grundat sig på en folkomröstning. Jag är förskräckt över de svenska politikernas brist på intelligens och mognad. Har de verkligen gått på all den propaganda som sprids för att få oss rädda för Ryssland, lätt att genomskåda var den kommer ifrån, och de som sprider den når ju sakta men säkert sina mål. För jävligt!

 • Alla uppvaknade kommentarer i all ära, behöver vi ytterligare en professor som är en war-mongerer?
  Var enda en som “befara” att ett krig mellan Ryssland och Usa är oundviklig plantera in en ny brainwash tanke i allas hjärnor, att vi till slut finner denna lösningen den enda rätta.
  Är inte ett www3 den slutgiltiga lösningen för alla problem som eliten har skapat? Efter ett krig kommer pga av elände som den skapar ingen att minnas mera varför den har startat precis som de andra www. Dessutom har eugeniker fått sitt och mänskligheten är önskvärd decimerat då tydligen de andra åtgärder som Per räknar upp inte går snabbt nog och snart blir verkningslös då människor börjar fatta vad som pågår. Vem minns de egentliga orsaker av www 1 och 2? För den som är intresserat finns det tillräckligt med litteratur angående detta, då de flesta dokumenten är declassified.
  Det enkla sättet är att aktiv säga nej till allt detta och inte gömma sig bakom en annans rygg och hoppas att en annan ändra på det.

 • Jag håller med BJ Lindgren i allt han säger utom att animalier i sig skulle vara skadliga för oss att äta. Tvärtom är det min övertygelse att människan är omnivor, det vill säga ett rovdjur som behöver både animalier och vegetabilier för att kunna uppfylla sin fysiska och mentala potential. Men det måste vara ett näringsmässigt fullvärdigt intag av animalier, från djur som har behandlats väl och hela livet har levt naturligt, ekologisk och utan negativ stress. Nedanstående föreläsningar och texter tycker jag beskriver väl varför mänskligheten inte klarar sig uteslutande på vegetabilier:

  Filmer på Youtube:

  Nourishing Traditional Diets – Sally Fallon
  The Oiling of America and Heart Disease – Sally Fallon
  Having a Healthy Pregnancy – Sally Fallon Morell
  Conscious Club Dr Natasha Campbell-McBride

  Texter:

  It’s the Beef´- Sally Fallon och Mary G Enig
  Mary G Enig was a lone whistle blower

 • Emil Boethius och Peter Grafströms kommentarer illustrerar sammantaget bra hur den västerländska maktmaffian och deras strateger jobbar: På många fronter samtidigt för att nå världsherravälde. För dem finns ingen annan väg, antingen skapar de raskt en global slavstat eller också glider makten dem ur händerna, i och med att mänskligheten håller på att vakna upp och inse att allt djävulskap som vi är och länge har varit utsatta för inte sker av en slump, utan med kallsinnig beräkning. De kan inte låta oss förstå att läkemedelsindustrin, livsmedelsindustrin, vapenindustrin, bankerna, energibolagen, universiteten, FN, IMF, EU, IPCC, NATO, regeringarna och så vidare inte vill oss väl, utan aktivt förvägrar oss att komma i åtnjutande av alternativa hälso-, födo-, penga- och energilösningar, med vilka mänskligheten skulle ha potential att skapa ett paradis på Jorden. De här existenserna, som saknar ett normalt känsloliv, vet att de måste nollställa mänskligheten kunskapsmässigt genom att bomba oss in i glömska och okunskap, för att nå det världsherravälde de så länge har eftersträvat. Det är sorgligt att så många människor fortfarande sover och inte inser att vi alla tillsammans måste göra någonting för att hindra denna utveckling innan det är för sent.

  Det är svårt att nå ut med information till svenska folket om vad värdlandsavtalet kommer att innebära för Sverige och världen. Den enda publikationen av betydelse som ger en oförvanskad bild av den här frågan är NewsVoice. Jag skulle därför vilja rekommendera att alla som har möjligheten ringer in till Ring P1 vardagar mellan 09.30 och 10.00 och upplyser svenskarna om vad som håller på att hända. Detta program når precis som NewsVoice ut till flera hundra tusen personer varje dag. Telefonnumret är 099-510 10. Man kan ju även inflika under samtalet att nättidningen NewsVoice finns. Överhuvudtaget borde fler av NewsVoice läsare använda detta radioprogram för att nå ut med sådan information som inte kommer fram i gammelmedia.

 • Hur kunde vår statsminister Löfvén ensam få avgöra att vi skulle lämna neutraliteten bakom oss!
  Vilka har tillsammans med honom avgjort en fråga som hela Sverige borda ha fått möjlighet att avgöra?
  Vilka påtryckningar utövades mot de nordiska ministrarna vid det möte som skedde med Obama? – Eller var det kanske så att det fanns fler ministrar, som nu såg en möjlighet att få fina positioner borta i USA – precis som nyligen gemene man borde insett – när vi medborgare fick veta att Reinfeldt och Borg numera har sin ekonomiska framtid tryggad i USA på ledande positioner vid ledande banker!

  Förresten vilka “gåvor” hade stora amerikanska banker fått med hjälp av dessa våra ledande politiker? Vilka naturresurser togs då över???
  Det finns nog anledning att göra en gedigen revision av vad som sker bakom stängda dörrar – även i demokraturen Sverige!
  För inte hamnar man på sådana positioner – som annat än som någon form av “gengåva” ???
  Vad hoppas Löfvén NU på att få som “gengåva” när han mot svenska folkets önskan ordnade till att Sverige blev ett NATO-land! – Vilka hade han som rådgivare? Carl Bildt kanske???

  Vilken skillnad är det mellan att vara medlen i Moderaterna, Folkpartiet, Socialdemokraterna, SD eller Miljöpartiet …

  Borde inte Löfvén ställas inför rätta för landsförräderi?

 • Håller till 100% med Emil. Ingen orkar bry sig. Anledning till detta är helt säkert att “de som vill oss illa” (milt sagt) …”DE” …psykopaterna (kalla dem “eliten”, illuminati, Bilderberger Gruppen eller vad ni vill) som kontrollerar det mesta i samhället har lyckats (genom “mind control”, media control, hjärn tvätt och hemlig medicinering av många slag mm) att få oss att uppträda likt zombies. De mängder av animaliska sjuka fodoämnen, havet av produkter med vitt socker, mjöl produkter, alkohol, tobacco, coca cola, EMF (internet, wifi, mobil), amalgam förgiftning mm. har gjort mångfaldet till slavar, mer eller mindre förstånds handikappade, svaga, empatilösa människor. Säkert fungerar inte en hel rad av våra organ som de normalt skall, ex. hypofysen och tallkottkörteln m fl. pga detta helsjuka intag av produkter som “de” har utvecklat och “serverat” oss. Enda lösningen nu är (min åsikt) att vi alla vaknar upp ur denna sjuka dvala och slutar helt med animaliska födoämnen samt de andra giftiga & farliga ämnen/produkter nämnda ovan. Wake up, wake up every body…time to heal our endocrine system and open up the connection between our hearts and our minds. Time for more John Lennon, Michael Jackson and Prince music! They surely killed them all btw. Namaste.

 • Under tiden uppmärksamheten är upptagen av ww3 i norr river Usa ner BRICS i sydamerika och har lyckats åtminstone tillfälligt separera Indien och Kina eftersom deras handelsväg behöver goda relationer med Pakistan. För att inte tala om MÖ och Afrika där Usas permanenta krig fortskrider.
  Och här hemma har dom många trogna supportrar kvar ändå….

 • Inget förvånar längre i och för sig, men jag kan inte låta bli att undra och förskräckas över att debatten är så lugn i Sverige angående värdlandsavtalet. Antar att många inte orkar bry sig om någonting längre. Det är för mycket elände och oro helt enkelt. Det värsta är att om vi alla bara slutar bry oss, eller bara sköter sig själv, det är då dom har vunnit. Dom som vill oss illa. Det känns som det håller på att hända. NATO=KRIG. Så är det. Om inte det budskapet är viktigt vad är då viktigt? Här kommer ett till krig mellan NATO och Ryssland= ww3. ww3=slutet för oss alla?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *