Epoch Times avslöjar att kinesiska hackare infiltrerat det globala banksystemet

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 11 juni 2016
- NewsVoice redaktion
Hackerrobot placerade över 10,000 reklamlänkar på NewsVoice

hackers-epochtimes

Tidningen Epoch Times avslöjar att kinesiska statliga hackare sålt vidare kunskapen om en teknisk svaghet i det internationella banknätverket till kriminella hackers som i sin tur attackerar banker, enligt en insiderkälla. Detta kan vara början på en global bankkris.

Epoch Times beskriver hur en specifik grupp av cyberbrottslingar hackat sig in via en svaghet i SWIFT och kartlagt det globala banksystemet. De har sedan till exempel stulit 81 miljoner dollar från centralbanken i Bangladesh. SWIFT kopplar samman mer än 11 000 finansiella institutioner världen över.

Insidern menar att misstanken att det handlat om hackers från Nordkorea är fel. Det är i själva verket kinesiska hackers.

Insidern hävdar att kinesiska statliga hackare identifierade den ursprungliga svagheten och använde den för att infektera det globala finanssystemet. När kontraktet som dessa hackers haft med den kinesiska regimen löpte ut 2015 sålde de kunskapen om svagheten i SWIFT vidare till andra hackers på den privata marknaden på darknet.

Bilden ovan är en del av skärmdump från den insider som Epoch Times fått infomation från. Bildtexten lyder:

“En skärmdump som Epoch Times fått från en insider visar säkerhetscertifikatet från ett mexikanskägt pengaöverföringsnätverk i New Jersey i USA som filtreras ut. Hackare kan använda certifikatet för att skicka meddelanden genom företagets nätverk, vilka automatiskt godkänns av mottagarna.”

De kinesiska hackarna gjorde sina första attacker på banknätverken redan 2006, enligt källan, och började ladda upp skadlig mjukvara på banknätverken 2013, skriver Epoch Times. Insidern tror att hackningarna och spridningen av “know how” till kriminella grupper är så omfattande att det kan leda till att bankvärlden går mot en global bankkris.

Läs mer i Epoch Times

Text: NewsVoice


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Det är känt att Cia mha 20 miljoner dollar finansierade en falsk flagg operation där trojaner installerades på kinesiska datorer och därefter användes av väst för att simulera att kinesiska hackers begick databrott mot Usa. Jag instämmer givetvis med de skeptiska kommentarerna ovan.
  Epochtimes brukar sprida ounderbyggt nonsens.

 • “kinesiska statliga hackare sålt vidare kunskapen om en teknisk svaghet i det internationella banknätverket”

  Hahahahaha… Detta är ju rent nonsens.

 • Artikeln är troligen en anka, men avslöjar en del intressanta saker.
  1. En part att lägga skulden på då systemet brakar ihop identifieras.
  2. Fotarbetet med att misstänkliggöra systemet som sådant har börjat.
  3. Kina har självklart inget intresse av att de internationella banktransaktionerna brakar samman, tvärtom. Det är bankerna som är intresserade av att krascha systemet då det inte längre går att upprätthålla bedrägeriet.
  4. Vid den kommande finansiella härdsmältan kommer som alltid vi fotfolk att förlora allt, denna gång har finanseliten valt att ha Kina som orsak och skuld till det sammanbrott som inte bara ruinerar oss utan även Kina och andra länder med fodringar i USD.
  5. Ingen hacker överlever 1 dag med information om hur man sänker världens banksystem, tanken att det skulle finnas en levande fri hacker med den kunskapen är absurd, finns denne är han anställd av någon makthavare med intresse i att kontrollera banksystemet, dvs. han jobbar på en bank och inte på darknet.

 • Det här är ursäkten man kommer använda när man tar ner det globala finansiella systemet.

  Egentligen är det FED’s 0% ränta och QE som har drivit den globala valuta devalveringen vi har sett dom senaste 15 åren men tror man att man skulle låta det krasha på egen hand och bli beskylld för det?

  Inte en chans

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *