Epoch Times avslöjar att kinesiska hackare infiltrerat det globala banksystemet

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 11 juni 2016
- NewsVoice redaktion
Hackerrobot placerade över 10,000 reklamlänkar på NewsVoice

hackers-epochtimes

Tidningen Epoch Times avslöjar att kinesiska statliga hackare sålt vidare kunskapen om en teknisk svaghet i det internationella banknätverket till kriminella hackers som i sin tur attackerar banker, enligt en insiderkälla. Detta kan vara början på en global bankkris.

Epoch Times beskriver hur en specifik grupp av cyberbrottslingar hackat sig in via en svaghet i SWIFT och kartlagt det globala banksystemet. De har sedan till exempel stulit 81 miljoner dollar från centralbanken i Bangladesh. SWIFT kopplar samman mer än 11 000 finansiella institutioner världen över.

Insidern menar att misstanken att det handlat om hackers från Nordkorea är fel. Det är i själva verket kinesiska hackers.

Insidern hävdar att kinesiska statliga hackare identifierade den ursprungliga svagheten och använde den för att infektera det globala finanssystemet. När kontraktet som dessa hackers haft med den kinesiska regimen löpte ut 2015 sålde de kunskapen om svagheten i SWIFT vidare till andra hackers på den privata marknaden på darknet.

Bilden ovan är en del av skärmdump från den insider som Epoch Times fått infomation från. Bildtexten lyder:

”En skärmdump som Epoch Times fått från en insider visar säkerhetscertifikatet från ett mexikanskägt pengaöverföringsnätverk i New Jersey i USA som filtreras ut. Hackare kan använda certifikatet för att skicka meddelanden genom företagets nätverk, vilka automatiskt godkänns av mottagarna.”

De kinesiska hackarna gjorde sina första attacker på banknätverken redan 2006, enligt källan, och började ladda upp skadlig mjukvara på banknätverken 2013, skriver Epoch Times. Insidern tror att hackningarna och spridningen av ”know how” till kriminella grupper är så omfattande att det kan leda till att bankvärlden går mot en global bankkris.

Läs mer i Epoch Times

Text: NewsVoice


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq