Pål Bergström: Brexit kan vara en pånyttfödelse för ett nytt demokratiskt Europa

publicerad 29 juni 2016
- Pål Bergström
Pål Bergström

Pål BergströmDEBATT. Världen går inte under på grund av en skilsmässa. Att inte vilja leva under samma tak kan vara det bästa som hänt för alla inblandade parter. Brexit behöver inte betyda att man inte kan fortsätta samarbeta inom nya ramar.

Text: Pål Bergström, PalBergstrom.com

EU som fredsprojekt är bara vackra ord på papper som inte rimmar med verkligheten och glappet mellan grundläggande rättigheter för Européer och deras vardag är stor.

Centralisering av makt innebär per automatik en underminering av demokratin. Speciellt om medborgare inte får komma till tals via sina representanter eller mainstream media vilket nog många känner igen sig i.


En politisk elit, vilket inkluderar en centraliserad företagssfär och mainstream media som delar samma politiska och ideologiska åskådning, har drivit EU och tankar om en världsregering som sitt eget projekt utan demokratisk förankring vilket lett oss till randen av undergång.


Britternas val är ett viktig trendbrott som stärker en redan svag demokratisk ordning och öppnar dörren till en inriktning som kan leda till en bättre värld för alla. Det som hänt är ett sundhetstecken och en annalkande sjukdomsinsikt.

Problemen i Europa är så mycket större än EU. Den som ser världen utifrån bortom sin egen lugna tillvaro inser att mänskligheten och jorden inte mår bra.


Vi har förlorat insikt om vad som är normalt samtidigt som etablissemanget tagit patent på vad som är det och vad som får höras i det publika rummet.


Sjukdomar, krig och flyktingströmmar är inte normaltillstånd. Det finns förklaringar och lösningar som kan ge oss hälsa, välstånd och fred istället för kaos och sönderfall, men som hindras av den politiska eliten från att komma in i den allmänna debatten av rädsla för att det ska störa deras projekt och strävan efter en ny världsordning som de naivt tror är vägen till fred.

Brexit ska ses som en väckarklocka. Vi bör alla, inte minst politiker och journalister, ställa oss framför spegeln och fråga vad man bidragit till i bygget av ett hus med så dålig grund att det nu håller på att rasa samman och om det kan byggas på ett annat sätt.

Demokrati är en god idé som nu britterna har återupptäckt. Vi bör välkomna det som hänt. Brexit är inte en mardröm utan en möjlighet till pånyttfödelse för ett nytt demokratiskt Europa som kan leda världen mot fred.

Text: Pål Bergström, PalBergstrom.com

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Det är precis vad eliten har för avsikt med all sin propaganda: tro inte att du är något. Ni tillsammans har ingen makt. Känn dig liten och maktlös. Var rädd. göm dig. Lyssna och lyd.

 • Chockdoktrinens bistra medicin är det som gäller. Så har finans och industri alltid agerat. Vi ska tro missnöjet och givetvis sticka hål på bubblan även här. Bara folk kunde sluta tro och hoppas att SD skulle utgöra biljetten ut ur helvetet. Tyvärr är det inte så och kommer aldrig bli heller. SD är och förblir bara den raggiga svansen åt godtycket och skattesänkarna. Välfärden och trygghetssystemet behöver inte denna blyförgiftning.

 • Om ingenting vi gör, eller tänker, spelar någon roll och att det inte påverkar något, kan vi lika gärna lägga ner allt…

  Men jag vägrar att vara så defaitistisk och måste tro att vår ökade medvetenhet och kunskap, HAR betydelse, för att jag ska kunna fortsätta arbetet med att göra världen mer altruistisk och trygg för ALLA!

  Jag vägrar tro att BREXIT inte var en stor missräkning för Bilderbergarna.

 • Eiwa
  Tax Wall Street Party’s utskick hävdar att det är britternas ‘ruling class’ som lyckats trumfa igenom brexit. http://twsp.us/briefing/20160629
  Och på jinge.se beskrivs det som en seger för arbetarklassen.
  Förvirringen är mao total

  Citat (och jag håller inte nödvändigtvis med)
  “BRITISH RULING CLASS RAMMED THROUGH BREXIT TO SET THE STAGE FOR NEW IMPERIAL ADVENTURES; EXTREMIST FINANCIERS PLAY CHINA CARD;
  CITY OF LONDON LAUGHS AS REACTIONARIES LAUD BREXIT AS INDEPENDENCE DAY FROM GLOBALISM; CAN THERE REALLY BE AN HONEST VOTE COUNT IN THE WORLD’S MOST ENTRENCHED OLIGARCHY? TRUMP PROMISES GOVERNMENT BY “KILLERS” – AND AMERICANS WON’T BE SPARED;
  BEWARE THE TREACHERY OF THE CHINESE-BRITISH BLOC “

 • Men ingen kan väl inte med fog hävda att valresultatet inte var önskvärt? Jag ser också vad som händer samt scannar och åter scannar nätet efter allt vad MSMs kontrollerade journalister (här och utomlands) försöker att få oss att tro. Nämligen att skapa förvirring, så till den milda grad att vi som stöttade brexit nu tvekar om att det ens var önskvärt? Jag säger: dåligt självförtroende hos en loser, som är van vid att förlora och därför inte kan gå stärkt ur en seger!

  Jag var själv i London några veckor innan valet (besökte min dotter) och det gick inte att miste på hur nervös etablissemanget var! Man kände det i luften. Det syntes mycket tydligt i TV-morgonsofforna. De som var för brexit fick aldrig tala till punkt, men förespråkarna var ohygglig mycket mer professionella än vad vi är vana vid här i Sverige.

  Vad etablissemanget allra sist vill är att vi ska få luft under vingarna. Det är inte att vi är numerärt överlägsna som styrkan ligger i, utan vad vi TROR att vi kan åstadkomma.

  Agera nu som en vinnare. Upp med hakan och se stolt era antagonister i ögonen och framförallt TRO på allt vi kan göra. Brexit har visat vägen. Nu måste i Sverige våra gå på den också.

  • Enligt denna beskrivning http://theduran.com/merkel-co-now-pushing-united-states-europe/
   skulle EUs medlemsstater ju lämna över till den ickevalda byråkratin som lyder under? ja vilka oligarker egentligen? Dom vanliga eller en mer Europeiskt centrerat? Just ingenting vet jag om det. Och det är just dom detaljerna som är viktiga. Superstaten får inga nationella centralbanker. Mot den bakgrunden fattar man varför eliten i City of London måste bryta sig loss innan det steget tas men det har isf föga att göra med småfolkets intressen.
   Men rest EU tävlar med City of London om finansinstitut. Dom måste då slänga ut några aptitliga köttstycken att locka hajstimmet med och visa beslutsamhet om att målet fortfarande är ett starkt Europa och att det därför kan förväntas komma lagar som gynnar dom som tyr sig till kontinenten.
   Jag håller med om att dom Bilderbergare som inte ser Brittisk dominans som viktigt ser Brexit som en besvikelse. Men England är ju en finansjätte. Övriga länder som bryter sig ut bör isf ha en genomtänkt plan för hur de skall samarbeta i nya former. Och dom kommer ju att ses som rivaler av rest-EU. Det kräver samarbete under helt nya förutsättningar utanför EU-parlamentet. I hemlighet?
   Dom förhandlingarna bör naturligtvis vara steg 1. Man kan misstänka att övriga länder samlar sig kring England isf.
   Kontinentens vampyr som Tyskland, Frankrike och Ryssland har anledning kalla dom. ;-(
   Allt känns väldigt ovisst.

 • Eiwa
  Jag instämmer helt med din skepsis. Och eliterna är psykologiskt insiktsfulla. Genom den tudelning som uppkommit kan dom studera reaktionerna och begrunda nästa drag.
  Ett tecken på verklig förändring vore om Tyskland och Frankrike håller ihop och knyter starka band österut och att BRICS fortsätter att stärkas. Kort sagt om angloamerikas splittringstaktik inte verkar lyckas.

 • Ja eller ett första steg till än mer kontroll, då vi inte har något som skyddar oss.
  Att det som händer är väntat och rätt, men kanske orkestrerat av makteliten själv för att i nästa steg komma men nya lösningar som binder oss allt mer till dras agenda.

  Flera resonerar i dom banorna och menar att vi ska vara uppmärksamma den närmsta tiden och se vilka aktörer i ytterkanterna som börjar röra på sig.

  Demokrati har blivit ett manipulativt verktyg för eliten att flytta fram sina positioner, då begreppet har helt mist sin betydelse eller formats om.

  Jag hoppas jag har fel

 • Alla som hurrar för det här borde ta ett steg tillbaka och fundera lite innan vi blint tror att det här visar att brittiska folket vann.
  Om globalisterna inte ville att britterna skulle lämna EU, så hade valresultatet slutat annorlunda. De kontrollerar pengarna och i sin tur media samt politiker. Skulle dessa psykopater verkligen låta oss lämna om det inte är så att dom själva vill det med tanke på den makt dom besitter?
  Om vi hade en chans att göra verklig skillnad genom att rösta, så skulle dom inte låta oss göra det.
  Dessutom 2 veckor innan valet var Bilderberger mötet.

  Jag avskyr EU som många andra, men läs den här kommentaren jag läste precis som fick mig att fundera.

  ”Their plan is to create order out of chaos. That’s litterally written on their dollar bill in latin. So they want countries (which are politically fully under their control) to leave EU … then they will unleash big financial crisis upon these countries. So in the end the people will happily welcome a One world Government with one world currency. Democracy nowadays is an illusion. They want us to believe we are in control, while we are not at all.”

  Det ligger en hundbegraven .

  DE SKAPAR NU CHAOS FÖR ATT SEDAN SKAPA ORDO

 • Mer demokrati garanterar inte nödvändigtvis fred lika lite som moralfilosofi garanterar moral om den inte appliceras. Hitler valdes till rikskansler demokratiskt. Erdogan valdes demokratiskt av religiösa turkar. USAs presidenter har valts demokratiskt. Sveriges bomhögerpartier som drar in oss i Nato har valts demokratiskt.

  Ett folk som tillväxer genom barnavel in-absurdum eller massmigration kan lätt bli fascistiskt och sekteristiskt. Folk kan då stödja bombhögerpartier som skapar krig, folkmord och mer migration. En ond cirkel.

  En mass-migration i sin tur kan öka både barnavel in absurdum och därmed även öka fascismen. I detta vettlösa tillstånd förefaller ekologi vara mindre viktigt trots att ekologin är grunden för allas vår långsiktiga överlevnad.

  ”Den mänskliga rasens största tillkortakommande är vår oförmåga att förstå den exponentiella funktionen.”
  / Albert Bartlett https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/citat-om-population-2/

  “Imagine no religion”
  /John Lennon

 • Vi får hoppas att det är början på något nytt, där vi inte längre accepterar det politiska och ekonomiska förmyndarskapet och inte längre ger politiker fortsatt mandat att liera sig med dolda, ickeparlamentariska krafter, istf att vara folkets representant…

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *