Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

17%

17.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

LO Landin: Sverige behöver ett friskt politiskt ledarskap och inget NATO

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 17 juli 2016
- NewsVoice redaktion
Lars Olof "LO" Landin - Foto: Kreaprenör

Lars Olof "LO" Landin - Foto: KreaprenörDEBATT. Mikhail Gorbachev, fd president i Sovjet, visar prov på ledarskap, när han menar att NATO:s beslut att placera trupp i Baltikum och östra Polen för att demonstrera NATO:s beredskap mot rysk aggression är kortsiktigt, farligt och  ytterligare en krigshandling mot Ryssland.

Text: Lars-Olof (LO) Landin, ordförande Kreaprenör, en kunskapsallians för nytänkande

NATO:s beslut leder bara till mer splittring, säger han, och han menar att istället borde en dialog omedelbart återupprättas. Han menar att FN genast bör ta upp denna fråga, och han uppmanar samtidigt Ryssland att INTE svara på provokationerna utan bjuda in till förhandlingar. Och kom ihåg, säger Gorbachev till sist i intervjun i radiokanalen Echo Moskvy, nästa världskrig kan bli det sista.

Läs mer: Gorbachev varnar för att USA kan starta hett krig genom kallt krig


NATO:s nuvarande strategi har totalt misslyckats och Sveriges agerande i sammanhanget är tragiskt.


Bristen på västerländskt ledarskap är akut. Turkiet drivs nu bokstavligen i armarna på Putin. Den misslyckade militärkuppen snabbar på utvecklingen att fjärma Turkiet från Europa och NATO (vem ligger bakom den? Är det återigen USA liksom i Ukraina?).

Putin framstår alltmer som vinnaren i USA:s långvariga krig för petrodollarn, en strategi som ödelagt stater i Mellan Östern, mördat miljoner civila och skapat den värsta flyktingkrisen sedan 2:a världskriget.

Sveriges aktiva medverkan och stöd för denna strategi hotar att dra in oss i konflikten, förstärkt av ÖB:s oförsvarliga agerande i Almedalen, där han på betald arbetstid målar ut Ryssland som Sveriges värsta hot, ett gravt brott mot militärregel nummer ett ”EN SVENSK TIGER”.


Istället för att medverka till en eskalering av världskrisen borde Sverige bl.a. utnyttja sin nyvunna ställning i FN för att mäkla fred.


Men tyvärr läser vi inget om andra lösningar i svenska MSM (Main Stream Media), som ensidigt fortsätter att publicera amerikansk orkestrerad propaganda, sprida rysskräck och ”förundras” över att alltfler européer (gudskelov) allt tydligare markerar avståndstagande till en alltmer lomhörd elit.

Europa behöver mer än någonsin ett starkt politiskt ledarskap, som i motsats till USA:s inte styrs av en kortsiktig och gammaldags industrikapitalism byggd på stordriftens fördelar.

  • Ett ledarskap som förmår att se hur en ny värld växer fram.
  • En global värld som med revolutionerande teknik får fram miljövänligare energier och lönsam småskalighet, som gör att alltfler människor kan ta hand om sig själva i starka lokalsamhällen.
  • Ett ledarskap som inser att ledarnas roll förändras från att styra och kontrollera till att organisera global samverkan.

Låt oss sätta vårt hopp till att kvinnliga ledare som Theresa May och Angela Merkel, gärna med svensk medverkan, förmår arbeta fram en plan för hur Europa skulle kunna bidra med konstruktiva lösningar på den globala krisen. Det skulle kunna ge Margot Wallström vind i seglen för sin s.k. feministiska utrikespolitik, så att inte också detta begrepp slutar sina dagar som ytterligare en retorisk relik i politikens skräpkammare.

Text: Lars-Olof (LO) Landin, ordförande Kreaprenör, en kunskapsallians för nytänkande


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq