Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

23%

23.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Mats Sederhom debatterar om “efter Brexit” på SVT Opinion

publicerad 26 juli 2016
- Mats Sederholm
Brexit, Daily Mirror

efter Brexit SVT Opinion SederholmEFTER BREXIT · ”Människor som söker ett annat samhälle, som söker visioner, förnyelse och delaktighet är för länge sedan övergivna. De buntas istället ihop med rasister, auktoritära ledare och invandrarhat av ett enigt och ilsket etablissemang”, skriver Mats Sederholm.

Text: Mats Sederholm, författare, debattör

Brexit berättade inte enbart om de brittiska medborgarnas beslut. Vid alla liknande omvälvande händelser så synas också demokratin, politiken, media och deras förmåga att vara opartiska och sakliga.

Och sällan har vi väl fått en tydligare bekräftelse på just bristen på opartiskhet. Och aldrig har väl ordet etablissemang varit så passande som i dessa dagar då rösterna från nyhetsmedia och politiker varit en röst oavsett politiskt ursprung.

Men det öronbedövande, griniga och delvis onyanserade anti-Brexit-drevet består trots allt endast av en liten procent av befolkningen.

Sanningen är också att över hälften av den svenska befolkningen anser att EU är på väg åt fel håll. Majoriteten som trots allt inte vill ha en Svexit anser med största sannolikhet så för att de är rädda att…

Läs vidare på SVT Opinion, men återkom till NewsVoice eftersom SVT Opinion inte har något kommentarsfält för läsarna…

 


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq