2000-Talets Vetenskap: Orsaken till drevet mot Riksrevisionen är för att mörka Rapport 9

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 7 augusti 2016
- NewsVoice redaktion
DN-reportrarna som skapade drevet mot Riksrevisionen, 2016

Tidningen 2000-Talets Vetenskap (2000tv.se) uppger att Bonniers iscensatt ett drev mot Riksrevisionens revisorer för att dölja innehållet i Rapport 9 som  handlar om misstänkt korruption på Läkemedelsverket och kopplingar till Big Pharma.

Anna Böhlmark säger till NewsVoice att samma revisorer som tog fram Rapport 9 är de som DN ställt in hårkorset på med syftet att avleda uppmärksamheten från rapportens innehåll genom att misstänkliggöra utredarna.

I videosekvensen ovan diskuterar Ingemar Ljungqvist från 2000tv.se med Margareta Åberg som är chef för Riksrevisionsverket. Hon tycks inte motsäga Ljungqvists reflektioner.

Ljungqvist konfronterar även (nedan) de DN-journalister – Mattias Carlsson och Mikael Dalin – som ligger bakom drevet mot Riksrevisionsverket. Han föses bort av personal.

Läs mer på 2000-Talets Vetenskap om “Rapport 9” och se en längre video

ArcanumSkolan 2024

 

 

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq