NOTERAT. Ett svenskt NATO-medlemskap leder sannolikt till militär upprustning, enligt Regeringens utredare, ambassadör Krister Bringéus. Samtidigt har det läckt ut att Sverige förmodligen återinför värnplikt 2019 med smygstart 2017.

Nyhetsbyrån TT har läst det betänkande som Regeringen beställt. Uppdraget gavs till Krister Bringéus i samband med den försvarsuppgörelse som slöts 2015 mellan regeringspartierna: M, L och KD med syfte att utreda NATO-medlemskap och samarbeten med andra länder och organisationer, skriver SR.

“Krister Bringéus finner det osannolikt att Ryssland skulle vilja angripa enbart Sverige. Något mindre osannolikt – men ändå det mest tänkbara, vore att Sverige skulle dras in i en militär konflikt som en följd av att Ryssland angripit de baltiska staterna.” SR.se

“Relationen med Ryssland skulle bli krisartat dålig men utredaren Krister Bringéus tror inte att det skulle få några allvarligare konsekvenser än militära hot, hård retorik, ekonomiska åtgärder och påverkansoperationer.” SR.se

Värnplikt

SVT skriver:

“Värnplikten återinförs 2019 som ett komplement till det frivilliga yrkesförsvaret. Totalt kan några tusen personer om året – både kvinnor och män – tas ut för mönstring. Det är tyngsta förslaget från utredningen om personalförsörjningen i Försvarsmakten”.

Enligt förslaget ska Rekryteringsmyndigheten 2017 kalla in Sveriges 17-åringar som ska fylla i ett frågeformulär vilket ska utgöra underlag för urvalet.

“2018 ska den utvalda gruppen kallas till mönstring och 2019 startar grundutbildningen ute på landets regementen. Vilka som tas ut för plikttjänstgöring avgörs av saker som lämplighet, villighet och intresse för det militära försvaret.” – SVT.se

Debatt: Frågan är när kriget mot Ryssland ska startas? När tror du? Kommentera nedan.

Text: NewsVoice | Foto: Försvarsmakten


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

4 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Patton
Patton
Gäst
8 september 2016 kl 20:59

Den dagen kriget börjar ska Reinfeldt, Löfven och alla andra förrädare vara fastbundna som kylarprydnader på de första tanksen som rullar ut på slagfältet.

Åke i Sörmland
Åke i Sörmland
Gäst
4 september 2016 kl 18:12

Skulle Ryssland vara intresserad av att starta krig i ett kaotiskt Europa? Sällan, ta en titt på vad som händer i andra änden av Ryssland.
http://sputniknews.com/russia/20160904/1044945899/asia-energy-cooperation.html
Här kunde Sverige vara med och gräva “guld” istället för att fjäska för losern Obama.

Åke i Sörmland
Åke i Sörmland
Gäst
4 september 2016 kl 11:44

Sverige som nation skulle tjäna på att driva handel med Ryssland nu när bl.a. silkesvägen byggs för fullt.
Några få hökar skulle “tjäna” på att skjuta sönder landet Sverige, för att sedan stjäla alla naturtillgångar.
Istigatorn för färgrevolutioner med efterföljande elände Soros har nu en arvinge som skall fortsätta det viktiga arbetet med att omintetgöra de fria nationerna. Därför kan vi räkna med att strulet fortsätter efter gubbens bortgång.
http://yournewswire.com/son-of-soros-comes-out-of-the-shadows/

Tobbe C
Tobbe C
Gäst
4 september 2016 kl 08:57

Jag tänker då inte vara med på något krig. Om vi är tillräckligt många som med bestämdhet hävdar detsamma så blir det heller inget krig. Önskar att fler slänger ut tv:n och slutar att bry sig så mycket om allt nonsens som kommer från Helgeandsholmen med omnejd…