Tror du att MSM:s neo-marxism vill hjälpa dig till en bättre framtid? – Neo-marxism Del 4

publicerad 10 oktober 2016
- av NewsVoice
DN-skrapan januari 2018 - Foto: Torbjörn Sassersson, NewsVoice.se

ANALYS. Marcus Gullberg som djupdyker ner i neo-marxismens försök att forma hela Västsamhället har tio frågeställningar bestående av flera delfrågor till Sveriges makthavare. I denna artikel presenteras de tre första frågeställningarna som avhandlar massmedia, försvarsmakten och flyktingpolitiken. 

Text: Marcus Gullberg,  civ.ing teknisk fysik, fd VD Gullberg & Jansson, entreprenör och gymnasielärare. Artikelserien om neo-marxism: Del 1 | Del 2 | Del 3

Marcus Gullberg, selfie
Marcus Gullberg, selfie

I de föregående artiklarna om neo-marxism diskuterades den globala neo-marxismens maktövertagande där USA idag har tagit över f.d. Sovjetunionens roll som dess främsta företrädare. Det innebär också att man nu kan läsa mer sanningsenliga artiklar på tex RT.com än i västerländsk MSM.

Hela situationen är omvänd jämfört med under det kalla krigets dagar. I dessa artiklar ser jag på ett antal aktuella och fundamentala frågor för Sverige, tex frågan om hur vi skall kunna föda vår befolkning i ett krisläge, försvarsfrågan, Syrien-krigets orsaker samt dess efterverkningar på Sverige i form av massmigration.

Jag tar även upp MSM:s (Main Stream Media) och statens propaganda mot den svenska kärnfamiljen samt svenskens sociala problem i form av ökad ensamhet och ensamhushåll.

Slutligen lite om de svenska barnens katastrofala nedgång som MSM aldrig kopplar till svenska kärnfamiljens kollaps.

När man betraktar Sverige 2016 ter det sig ganska uppenbart att neo-marxisterna här har kommit mycket långt i förtrycket av folket.

Genom att fokusera hela MSM-debatten på materialism och ekonomi under flera decennier har man lyckats få det svenska folket att glömma bort att en nations trygghet och välmående bortom mat och husrum i huvudsak beror på befolkningens sociala relationer och sammanhållning samt den trygghet man känner.

Vissa av oss har kanske besökt andra länder med mer primitiva (läs: avancerade) kulturer och förvånats över hur lyckliga och friska människorna verkar vara där trots den uppenbara bristen på datorer, Ipads, statlig åldringsvård, industrimat och tv-apparater. När man återkommer hem och ser skillnaden börjar man undra hur det kunde gå så snett för oss.

Genom att bryta upp den svenska familjen, urbanisera befolkningen och driva på massmigration samt eliminera traditionell kultur, religion, försvar och industri har man uppnått flera effekter såsom t.ex. att försvaga landets barn samt att isolera och anonymisera människor och göra dem deprimerade och oroliga.

På det materiella planet gör man folket helt beroende av den centrala mat- och vattenförsörjningen via kommun eller storföretag.

Neo-marxismens fundament är total kontroll över all media så att folket inte får en chans att höra sanningen.

Så fort folket får reda på sanningen kommer de att vända sig mot tyrannerna. Orsaken är att neo-marxismen vill försvaga och förslava människorna och införa sin egen globala diktatur – allt enligt deras egna ord.

Plato sa:

“Dictatorship naturally arises out of democracy, and the most aggravated form of tyranny and slavery out of the most extreme liberty.” 

Det är en mångtusenårig sanning att det sista stadiet i en civilisation är tyranni och den föregås alltid av demokrati. Den “demokratiska människan” är helt upptagen av sina onödiga begär, t.ex. rikedomar, njutning och materiella ting. Hans livsstil saknar struktur och prioriteringsordning. Till slut kommer demokratin att gå under pga individens frihetstörst som leder till anarki. I det läget träder en ny härskare fram och tar makten med järnhand. Den mannen kommer enligt Plato att vara en ond tyrann som mördar och plundrar och saknar all form av moral.

När folket vaknar upp och inser vad som har drabbat dem är det för sent. Detta scenario är vad Plato beskrev för tusentals år i sin bok “Republiken, bok VIII”.

Fredrik Reinfeldt skrev i boken “Det sovande folket” 1993:

“Svenskarna är mentalt handikappade och indoktrinerade att tro att politiker kan skapa välfärd.”

Det känns lite märkligt att vår förre statsminister anser att svenskarna är mentalt handikappade samtidigt som han kanske var ärlig i sitt uttalande. I hur många länder skulle en statsminister ha kunnat uttala sig så om sitt eget folk utan konsekvens? Skulle han inte ha blivit stämplad som en förrädare i många länder?

Menade inte Reinfeldt egentligen att svenskarna är grundlurade av MSM och sina politiker som gjort staten till folkets Gud?

Låt oss undersöka några kärnfrågor för Sveriges framtid i hopp om att hitta sanningen om landets tillstånd – både socialt och materiellt. Låt oss se på vad våra makthavare faktiskt har åstadkommit under de senaste decennierna då Sverige har ansetts vara ett “fantastiskt land” i många internationella undersökningar.

1. Bakgrund: Sverige la ner i princip hela sitt militära försvar under några decenniers tid utan att fråga folket.

Debatt:

 • Har det funnits något land som har överlevt långsiktigt utan ett militärt försvar?
 • Kommer inte Sverige att bli tvunget att ge upp sin suveränitet och alliera sig med NATO/USA vid en storkonflikt?
 • Idag vill politikerna plötsligt rusta upp pga “Rysslandshotet” men är det inte så att det är alldeles för sent att börja rusta upp nu när vi redan sitter i knät på USA?
 • Blir inte konsekvensen att upprustningspengarna kommer att gå till att kriga för USA:s räkning mot Ryssland och andra ”fiender” till de neo-marxistiska globalisterna?

2. Bakgrund: Sveriges regering stödjer USA och Nato i Syrien-konflikten. Alla riksdagspartier smutskastar Ryssland som stödjer Assad-regimen i Syrien.

USA inledde med att officiellt stödja oppositionen i Syrien från 2011 med vapen och pengar. Enligt uppgift var de “pro-demokratiska” rebeller mot Assads regim. I själva verket har USA stött anti-Assad-grupper i Syrien sedan 2005 och Assad-regimen har smutskastats på alla sätt i MSM.

Debatt:

 • Assad är populär bland lokalbefolkningen i Syrien och han har en nationalistisk framtoning. Syrien var ett stabilt land med en välutbildad president som försökte hjälpa sitt folk att hålla ihop så gott han kunde.
 • Den essentiella bakgrunden till USA:s Assad-hat är att Syrien skapade en statligt ägd riksbank, sa nej till IMF-skulder, sa nej till GMO-mat, sa nej till Qatari-gasledningen, var emot hemliga sällskap, var antisionistiska samt stödde sekularism och nationalism.

Ett tydligt nej till hela neo-marxismen och globalismen alltså. Straffet blev obeskrivligt grymt. USA-stödda rebellgrupper och Turkiets armé finns nu i Syrien och landet har förstörts totalt – allt för att få bort Assad. Men MSM skyller nu alltihop på Ryssland som kom in i bilden först 2015 för att hjälpa Assad militärt.

Svenska politiker och neo-marxism bakom flyktingkatastrofen

Sveriges riksdag har stöttat (!) USA.s anfallskrig i Syrien via proxies mot Assad-regimen, ett ofattbart faktum som inte ofta diskuteras. Detta krig har genererat enorma flyktingproblem i Europa. Miljoner oskyldiga människor har drabbats av detta onödiga krig som i grunden handlar om att ett litet land står upp för sin självständighet gentemot de neo-marxistiska globalisterna.

MSM diskuterar inte heller hur det kan komma sig att alla de islamistiska terroristgrupperna de senaste 15 åren undantagslöst attackerar muslimska länder, men aldrig Israel som borde vara deras huvudfiende enligt deras ideologi.

 • Hur kan vi diskutera svenska flyktingproblem utan att först diskutera vår egen roll i skapandet av problemen via alla våra riksdagspartiers stöd för USAs anfallskrig mot Assad i Syrien?
 • Har USA någonsin skapat en välmående stat efter att de ersatt en diktator med en annan marionett?

Via MSM kan man sprida vilka lögner som helst och politikerna tror på MSM och dessutom har MSM makten att utpressa politiker via förtalskampanjer vid behov. Enda chansen att ändra situationen är via alternativ media.

3. Bakgrund: Sverige har tagit emot betydligt fler migranter per capita än andra EU-länder de senaste 25 åren.

De flesta av dessa migranter har en annan kulturell och religiös bakgrund än den västerländska vilket ställer höga krav på migrationshanteringen.

Debatt:

 • Ingen frågade svenska folket om migrationsfrågan och allt ”bara hände”. Blev det inte så att vi misskötte hanteringen av migrationen pga att all migrationsdebatt förtrycktes av MSM?
 • Var allt detta en slump eller var det så att neomarxisterna ville skapa ytterligare söndring i Sverige?

Det som skett i Sverige de senaste 25 åren har mig veterligen aldrig skett i något annat västligt land. MSM har genom att stämpla alla etniska svenskar som ville diskutera migrationsfrågan som “rasister”, lyckats skapa en situation där vi har hundratusentals (oräknat alla illegala migranter) nyanlända, vuxna migranter från främmande kulturer utan högre utbildning och utan chans att få ett arbete på flera år.

En stor del av orsaken är att alla våra lagar och regler hindrar migranterna från att snabbt skaffa sig ett praktikjobb och integreras i samhället. Det paradoxala är att både svenskar och migranter behandlas som statens/MSM:s fiender utan att någon reagerar. Svenska folket skall betala notan för att svenska staten vägrar sköta migrationen på ett bra sätt.

Eftersom det inte finns någon bra migrationspolitik i Sverige utan endast den neomarxistiska ”söndra och härska-strategin” blir följden att många migranter inte kan integreras och skaffa sig ett arbete utan de sitter fast i bidragsberoende. Samtidigt lider hundratusentals ”svenska” barn och ungdomar av allehanda fysiska och psykiska besvär varje vecka men dem pratar vi inte om utan vi ger dem istället piller.

Vi pratar inte heller om den sociala katastrofen bland våra egna medborgare utan vi pratar istället om migranternas fysiska lidande i sina hemländer – ett lidande som vi stödjer till fullo via USA:s krig i Mellanöstern mot ”dåliga diktatorer”. Tror någon att nästa regim kommer att göra det bättre?

Antag att vi tar emot långväga gäster på vårt eget sjukhus som kallas ”Paradiset” i MSM. Patienter delar ut mat och pengar till gästerna som är ganska nöjda. Maten och pengarna är ju bra men vad händer sen? Hur lång tid tar det innan gästerna inser att de hamnat på ”Sjukhuset Sverige” – globalisternas neo-marxistiska drömland där härskarna rånar, hotar och förtrycker folket dagligen utan att någon tycker det är konstigt. Riskerar inte gästerna att känna sig grundlurade när de inser sanningen om deras begränsade möjligheter i Sverige?

Neo-marxisternas planer är som beskrevs tidigare att utnyttja de massmigration för att skapa mer söndring och anarki i samhället så att de kan införa nya lagar och sedan ta all makten i en global diktatur. Allt i linje med Platos uråldriga teori om demokrati följt av tyranni, mord och förstörelse.

Artikelserien om neo-marxism: Del 1 | Del 2 | Del 3 

Text: Marcus Gullberg


Så här kan du stötta Newsvoice

 • Utmärkt artikel. Håller med “Emil” om att det är en kapplöpning och “Åke” skrev om förräderisits” – så då nu på upploppsrakan, klarar vi att se att “förrädare” ges innerspår under hejarop från kommentatorsläktaren? Det skrivs om “global” i kommentar och “Peter” skriver om “demokrati” osv… men alltså, man vet knappt var man ska börja.

  Marcus Gullbergs texter har mycket som visar på att det är en övermakt som vill slå sönder den integritet som vi har som man och kvinna, som blir familjer. Utåt är en kraft som ombesörjer det kallat för “marxism”, en annan är New Age. Jerndal skrev sin senaste artikel för att just promota globalism under ett sammelsurium av falskt ordnyttjande och falska förevändningar och krokar som andlighet och utveckling etc, det var en fruktansvärd läsning. Orden “Så låt ingen vara rädd för oss konspirationsanalytiker” var med – och ingen förmår säga rakt ut att mannen försöker suga in “oss andra” genom att nytta massa ord – in i hans normalisering av tidens upplösningsfenomen och personliga egenheter.

  Vad är då vitsen med att för artikeln ovan skriva kommentarer som tex Peter gör, med en mängd fyrkantiga ord som helt är brickor i dessa onda dåliga krafters ägo: liberala kapitalister, Marxism/kapitalism, Marxismens rötter, Englands och Usas oligarki, borgerliga, angloamerikanska oligarkin… osv.

  Marxismens rötter är inte där du tror Peter. Den upplösande kraften kan gå långt mer tillbaka, kanske tusentals år, och ett antal hundra år innan det fick namn av Marxism eller kommunism så fanns det redan planlagt hur att föra ut det. Peters “demokratins urvalsprinciper” kan aldrig bli annat än mixande av de etiketter som du själv anger – men det är bara medel för att lösa upp, och är inte för återställa sakernas naturliga tillstånd i våra liv, utan dess motsats.

  Det är det med globen, det globala – Jerndals luceferianism – är vad kyrkoledare nyss samlades med påven i spetsen samlades i Jerusalem för, att mer sy ihop EN (heretisk ond) religion, en ny religion i den nya världsordningen. FN har sitt luciferian trust, och meditationsrum… de tillber inte direkt en skapande god gud – utan mer det som hör till tex Scull and Bones.

  Marcus skriver om familj – Peter tror att om man tar bort staten så träder monopol in i stället. Men det är ju fel grundsyn. Förr var det familjen som ägde sina liv, nu ska staten äga våra liv, och transhumanisera det, och man jagar livet ur föräldrar som inte ger upp inför statens våldsmonopol:
  http://www.svt.se/nyheter/lokalt/smaland/foraldrarna-undervisar-barnen-hemma-stort-botesbelopp-vantas

  Det var när livet var “upprätt” man och kvinna, familj, som man utvidgade vad gällde omvårdnad och skydd till sina anhöriga, det blev stammar och klaner – som inte slog mot familj, utan stärkte dom, var i samklang med hur livet i grunden är format. Kan man säga att Romarna förstörde det genom att hitta på medborgarskap i städer, citizenship, vilket vidgades till ett imperium. Nu driver eliten i media och genom indoktrinering agenda om rymden… exoplaneter och “liv” därute, osv (påhitt)… ett hot – så på alla sätt smakar ordet global bättre i folks huvuden – pseudokristna pratar om “brotherhood of man” – så det blir världsmedborgare – alla blir transor i samma röda hatt och kan styras av en hand.

 • Väldans bra artikelserie!

  Har dock ett mindre klagomål att komma med. Att man använder ordet ‘staten’ för att definiera stats-makten i Sverige är ett general-fel anser jag. Ordet ‘staten’ är representativt för hela landets folk. Korrekt uttryckt borde det ju vara – ‘representanter från staten’. På Engelska: ‘A state representative.’ Nåväl..

  Fann ett kraftfullt tal om nymarxismen gjord av Tania Groth från ‘Danish citizens’ initiative’.
  Hon besökte Sverige i år och talade då i bl.a. i Trelleborg, Tensta m.m. Denna video är från Juli 2016.

  En Dansk dam med ryggrad!?

  Feminism that is no longer about womens rights.
  http://www.youtube.com/watch?v=0JAPlZAerFQ

 • På en punkt är jag kritisk och det är den självklara motvilja mot Staten som författaren uttrycker. Staten är vad man gör den till och kan vara ett ytterst samhällsnyttigt verktyg när demokratins urvalsprinciper fungerar. Tar man bort staten träder privat monopolmakt i dess ställe rätt snart.
  Men för dom som känner sig främmande för sambandet Marxism/ kapitalism bör påpekas att Marxismen skapades i samarbete med liberala kapitalister. Precis som nu såg dessa nationalstaten och traditionella grupperingar och värderingar som hinder vilket Marxismen var tänkt att riva ner. Men Englands och Usas oligarki var inte tänkt att försvagas utan endast deras konkurrenter. Marxismens klasskampside har skadat alla drabbade länder. I Sovjet uttalades det tidigt att 90% skulle indoktrineras och 10% röjas ur vägen. Flera kända företrädare för kommunismen har uttryckt liknande uppfattningar. Ett recept för att utrota den kreativa klassen vilket lyckades och Ryssland lider idag av det.
  Marx som under karriären erhöll beskydd av de Brittiska imperialisterna bekräftade att det var Britterna som finansierade alla kommunistiska aktiviteter runt om i Europa i samarbete med andra liberala kapitalister. Han erhöll också arvode som skribent i Usa.
  Allt detta är främmande för socialister som inte vill kännas vid Marxismens rötter.
  Men borgerliga är lika främmande. Så hela politiska spektrum är nyttiga idioter för den angloamerikanska oligarkins manipulerande.

 • detta med Reinfeldts uttalande om det sovande folket försätter honom i en dubbel förräderi sits. Först visste han av kulturella “amnesin” och sedan utnyttjade han den för annans räkning.
  Alltså två skadliga handlingar, en genom neglekt och en genom falsk aktiv handling.

 • Utmärkt bra artikel som väl beskriver den destruktiva politik som svenska folket är attackerat av. En kulturmarxism, bolsjevism eller neo-marxism syftande till att försvaga och förtrycka folket samt stärka ekonomiska, politiska och mediala eliter genom att söndra och härska. En global elit som äger och kontrollerar centralbanker, banker, företag, mediabolag och politiken som lagstiftar och styr världen via en världsregering, ett globalt federalistiskt USA eller EU som styr över alla nationalstater. Globalism och inte nationalism. Vi ser det tydligt i västvärlden idag, hur politik och media bedriver destruktiv politik och propaganda på bekostnad av folket och för oligarkernas och deras storföretags bästa.

 • En väldigt bra analys! Man måste kunna få säga rakt ut som det är utan att få tillmälen. Ju fler som vågar öppna munnen desto bättre och omvänt, ju fler som fortsätter tiga av rädsla för otrevliga “epitet” av verkligt trångsynta desto djupare kris hamnar vi alla i. Men oavsett, troligtvis så kommer de allra allra flesta bli varse om vilka det är som haft rätt hela tiden….förhoppningsvis går saker och ting att styra upp politiskt fortfarande, men jag tror att tiden är knapp. Det är en slags kapplöpning känns det som….

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *