Snart kommer vaccin mot 50 förkylningar – Men ordet bota finns inte längre

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 9 oktober 2016
- NewsVoice redaktion
Kan vaccin bota förkylningar?

 

Kan vaccin bota förkylningar?
Kan vaccin bota förkylningar?

NOTERAT. Tidningen Illustrerad Vetenskap (IV), vars funktion som media verkar vara att på ett positivt och intresseväckande sätt presentera naturvetenskap och kommande teknologiska marknader, skriver om ett nytt supervaccin mot förkylningar.

IV skriver att varje år finns runt 100 olika rinovirus i omlopp i populationerna som alla kan göra oss förkylda. Nu vill forskare ta fram ett vaccin för alla dessa förkylningar genom att injicera en cocktail bestående av 50 st rinovirus.

Tanken med vacciner är att genom att injicera levande eller inaktiverat virus stimulera kroppen att producera antikroppar mot viruset. Den vaccinkritiska läkaren Suzanne Humphries säger att tanken är god, men att ett komplett immunförsvar består av mycket mer än bara antikroppar och ett vaccin kan således inte artificiellt skapa ett komplett immunförsvar, bara antikropparna, i bästa fall.

Se video: Dr Suzanne Humphries avslöjar den ovetenskapliga vaccinindustrin

Martin Moore - Foto: Emory University
Martin Moore – Foto: Emory University

Arbetet på det nya vaccinet som forskarna nu försöker utveckla sker på Emory University i USA. Arbetet leds av barnläkaren Martin Moore som säger att: ”Det är förvånande att ingen har tänkt på en så enkel lösning under de senaste 50 åren”.

ArcanumSkolan 2024

Ordet bota ska inte användas

IV skriver kryptiskt att vaccinet inte är ett botemedel mot förkylning, men att det vid djurförsök visat på goda resultat i förebyggande syfte. Hur kan något som påstås kunna förebygga en sjukdom inte vara ett botemedel? Svaret har att göra med att ordet “bota” sedan några år städas eller förnekas av vårdetablissemanget och anledningen till det är oklar.

Skribenten och författaren Pia Hellertz meddelar att Websters New World Medical Dictionary inte längre innehåller orden ’bota’ (cure), ’botade’, ’botemedel’ eller ’obotliga’, som hänvisar till Tracy KolenchukWake Up World.

Tracy Kolenchuk skriver att orden ’bota’ och ’obotliga’ inte längre förekommer i Oxford Concise Medical Dictionary, nionde upplagan, 2015. Orden finns inte heller i Bantam Medical Dictionary, sjätte upplagan, 2009, enligt Kolenchuk. Han skriver att ordet ’Cure’ finns inte i Barrons Dictionary, sjätte upplagan, 2013, även om ’obotlig’ definieras som “när ett botemedel inte finns inom sfären av känd medicinsk praxis”.

Medical Terminology for Dummies, andra upplagan, innehåller inte heller ordet ’bota’.

Vidare definieras inte ’bota’ och finns inte heller i index i de flesta, om inte alla stora medicinska referenser, inklusive Merck’s Manual of Diagnosis and Therapy, Harrison’s Guide to Internal Medicine och Lange’s Current Medical Diagnosis and Treatment. Vidare i samma anda är inte ordet “cure” indexerat i DSM 5, the Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders.

Vill du ta vaccin mot 50 förkylningar?

Diskutera gärna nedan varför du tror ordet bota städas undan eller förnekas. Berätta också om du vill ha en injektion med 50 rinovirus för att behandla möjliga framtida förkylningar även om du inte blir botad, bara behandlad.

Text: NewsVoice

Relaterat

Wake Up World: The Disappearance of the Word “CURE” from Modern Medicine

Illustrerad Vetenskap: Forskare är nära att förhindra förkylning med enkelt vaccin

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq