Mats Sederholm: En ny ordning eller etablissemangets krig – Kommentar om Trump efter Clinton

10

Mats SederholmRevolution och politisk kris är inte ovanliga slutsatser av USA-valet och den spännande frågan är vilken riktning detta kommer att ta framöver. Är det gatuvåld, strejker, misstroende mot domstolar och myndigheter och en alltmer utbredd syn på politiker och media som varandes korrupta som väntar. Eller kommer Trumps etablissemang och spökhus till administration att överträffa nuvarande dårskap?

Text: Mats Sederholm, Klar Sikt

Donald Trump - Foto: Donaldjtrump.com
Bild: Donald Trump – Foto: Donaldjtrump.com

Med mycket tur ser vi istället en ny politisk koncensus växa fram. En som tagit lärdom, som vänt fokus bort från globalisering, unionstänkande, globala parlament eller liknande och istället ödmjukt vänt sig till människor. En nyordning som vänder trenden från etablissemangsstyre till folkstyre. Det skulle innebära en demokratisk förfining och ett nästa steg framåt för hela västvärlden och för mänskligheten.

Tuff resa för etablissemanget

Enligt BBC stöddes Clinton av 200 nyhetstidningar och Trump av mindre än 20 och dessutom hade hon mer än dubbelt så mycket i kampanjbidrag. Gammelmedias katastrofala uppträdande och val har märkts även i Sverige. Snacka om att det nu vaknar upp till en baksmälla. Ja, åtminstone de redaktörer och kulturskribenter som inte väljer att ta en återställare. Tyvärr verkar de flesta ha prövat den medicinen.

Och hur har vi det med en elit som styr allt?

Kanske jag gör någon besviken eller upprörd men jag ser inte den minsta konspiratoriska förklaring till medias övervikt för Clinton. Det behövs inga. Rådande koncensus, de normer och de värderingar som formar vårt samhälle ligger närmare Clinton därför håller etablissemanget på Clinton. Konstigare än så är det inte. Om hemliga eliter haft en sådan makt hade Clinton vunnit, men hon förlorade, punkt slut. Den som ändå vill tro, gå till kyrkan!


Att ha en åsikt handlar oftast om att ha en identitet, identiteten delar man med andra människor, identiteten består av en uppsättning av normer och synsätt som man har en konsensus om.


De som vunnit inflytande i samhället är de som format normsystemet och med stark påverkan sett till att hålla flertalet människor inuti denna trossfär eller drömtillstånd.

De styrande i samhället behöver inte samarbeta eller konspirera det minsta om detta. En kultur är en kultur, den genomsyrar alla och den hålls vid liv så länge alla tror på den, eller tills alla bryter den vilket det finns en stor anledning att hysa förhoppning om.

Så, när exempelvis SvT:s Carina Bergfeldt rapporterade från Hillary Clinton’s kramfest med Bruce Springsteen, Lady Gaga med fler och lyriskt mös så är det ingen som sagt åt henne att göra det. Hon gillar det gänget liksom de flesta i media gör.

Att Clinton en gång sympatiserade med invasionen av Irak som ledde fram till hundratusentals dödade barn ingår liksom inte i den myskupan… jo jag vet, ta ett glas vin och försök slappna av, snart är det fredag, eller lördag eller…nått.

– Världen som en glaskula med tomtar och snö i
– SvT Agenda och hatet mot populiströrelsen
– Journalisten som satte Woolodarski på plats
– Demokratirörelsen DIEM25, vad händer?
– Edward Snowden om USA-valet

Läs resten på Krönikesamlingen Klar Sikt

Text: Mats Sederholm

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

10 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Ivan Björn
Gäst
20 november 2016 kl 20:32

@Mats

Då får du researcha ämnet lite till och med lite mera öppet sinne.

jonulf
jonulf
Gäst
20 november 2016 kl 14:06

Ok, Sederholm, du håller inte på Clinton. Jag skrev ett svar, men det var nog för långt för att admin skulle släppa igenom det. Jag la upp min respons här så kan man läsa det (wordfil)
https://drive.google.com/open?id=0By0Hg9g7iBQnM3IwT1ZfT09ENkE

Birgitta
Birgitta
Gäst
20 november 2016 kl 00:18

Ivan Bjö[email protected] “A president in USA is NOT elected but selected”. Trump och Hillary är avlägsna släktingar så vi kanske kan se deras omdömen om varandra under presidentvalskampanjen som bara lite “gnabb” för att polarisera människor.

Den här sinnessjuka ordningen som de hela tiden talar om ska vi inte ge någon energi åt och inte heller nämna. Vi borde hellre skriva “de som vill skapa oordning och störa det naturliga och sköna i världen kommer ALDRIG att kunna genomdriva detta”, dvs negera deras maktsträvanden.

Ivan Björn
Gäst
19 november 2016 kl 11:55

Trump är lika mycket uppbackad av eliten som Clinton. För allmänheten ska det se ut som om Trump vunnit trotts ”motgångar”.
NWO är mycket nära en total makt över hela planeten. Den dolda makten skulle aldrig släppa in någon som skulle riskera projektet.

Om jag har fel och Trump är verkligen sanningens och uppriktighetens man så skulle han bli förhindrad att tillträda som president nästa år på något sätt.

Om han ändå lyckas tillträda och är fortfarande sanningens man som värnar om människor och livet så borde han göra följande:

Släppa alla hemliga dokument
Avveckla Federal Reserv
Avskaffa de kriminella skatter som finansierar krig och göder byråkrater
Stoppa alla krig och allt dödande
Stoppa chemtrails besprutning
Stoppa GMO och vaccinationsprogram
Nedrusta alla vapen till noll
Avskaffa alla förslavande överenskommelsen mellan länder
Avskaffa Världsbanken
Avskaffa och nollställa alla skulder i hela världen
Verka för återuppbyggnad av länder som föll offer för den kriminella världspolitiken
Offentliggöra alla patent om fri energi
Värna individens rätt att utforska och utveckla sig i livet i en total frihet
När individen nådde friheten avskaffa succesivt alla ämbeten som håller människor i ofrihet genom sina byråkratiska påfund.
Livet ska vara så enkelt att leva att inga advokater och rådgivare behövs någonsin

Om Trump klarar av allt detta är han en sanningens man.

Jan Rosbäck
Jan Rosbäck
Gäst
18 november 2016 kl 21:09

Man behöver knappast vara konspiratorisk för att inte se charaden som utspelas i västvärldens val av politiker.
Inte heller att agendan för en centraliserad korporativ fascism skulle förändras. Donald Trump är bara en omväg med John Bolton som auktoritär medarbetare och det lär han väl snart märka. No2 är alltid hårdare. Men eftersom dollarn tappat sin position som en världsvaluta har plötsligt flera andra alternativ öppnats. Diversifiering och lokalt beslutsfattande firar segrar både globalt och i USA. Washington DC som en världsvid väckelse och City of London som finansiär har fått flera hack i den tilltänkta profilen.

Birgitta
Birgitta
Gäst
18 november 2016 kl 20:35

[email protected] Du får nog läsa Sederholms inlägg igen. Han håller inte på Clinton, tvärtom.

Sederholm är mycket klarsynt. Självklart handlar det om att det råder konsensus bland etablissemanget där allt är klart som korvspad – därför behöver de heller inte tycka att det är något att höja ögonbrynen för när hundratusentals barn dödades i Irakkriget. Konsensus är egentligen ett för svagt ord – hegemoni är än bättre.

Etablissemanget har tappat sunt förnuft och lever som sagt i sin egen lilla glasbubbla. Kanske blir de rädda nu när vi andra knackar på – med all rätt ….

jonulf
jonulf
Gäst
18 november 2016 kl 19:31

Sederholm vill också agera som djävulens försvarsadvokat för Hillary Clinton. Det är väl lika förvånande som vad det gällde Börje Peratt. Vilken naivitet. Vad är det du vill ha sagt egentligen? Du verkar inte alls förstå hur det eliten via Hollywodd mm under människors liv byggs in strukturer från “behind”, som sedan tillåter dom och gör dom till användbara “stjärnor”. Du skriver” Bruce Springsteen, Lady Gaga med fler och lyriskt mös så är det ingen som sagt åt henne att göra det. Hon gillar det gänget liksom de flesta i media gör.” Tror du på vad du skriver? Nog för att jag är van vid dina fåniga artiklar men denna tar priset. De här artisterna liksom de stora mediaorganen är olika delar av samma hydra. Trump sägs nu imnte ge ackreditering för de som agerat vidrigast i valrörelsen. För de har en fasad av media, eller en tidning eller som CNN, osv – men de är i själva verket ett vapen. De visade det hela tiden, för de hade noll respekt för Trump och männiksors syn på att demokrati var vad man sagt. De är “aktörer”. Om de har sin verksamhet för att till varje pris omstörta samhället till sina aägares nya världsorning, globalismen, då är det givet att de ska inte vänta sig att bjudas in till de fina borden i Vita Huset för ppresskonferenser mm i framtiden. De sla elimineras och avslöjas för va de är . och inte som Sederholm skriverier är inom, att ursäkta dessa krafter. De som mest kommer att kämpa emot att dessa onda krafter ska segra, kommer att vara “inifrån”, för de säger sig vara “avslöjare” och konspirationsundersökare, alternativ hit och dit, såsom media. Hillary och Bill är satanister. Hillarys mentor var Saul Alinksy, som var någon sekreterare under Nixon. När du skriver: “Kanske jag gör någon besviken eller upprörd men jag ser inte den minsta konspiratoriska förklaring till medias övervikt för Clinton.” Varför skulle det ha med “konspiration” att göra? Vill du förringa, misstänkliggöra och blanda bort korten för de som nu ser ett hopp att Trump kan bryta en framrusande globalisering och de krig och ödeläggelse det medför? Verkligehetne är som den är, och alla personer som kan kandidera för poster ägs inte av samma krafter. Vissa är bra personer. Kennedy kunde de heller inte stoppa från att bli vald. Sederholm skriver: “Rådande koncensus, de normer och de värderingar som formar… Read more »