New York Times lovar att leverera mer opartisk och sanningsenlig journalistik

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 14 november 2016
- Torbjörn Sassersson
New York Times building. Foto: Michal Osmenda. Licens: CC BY-SA 2.0, Wikimedia Commons
New York Times building. Foto: Michal Osmenda. Licens: CC BY-SA 2.0, Wikimedia Commons
New York Times building. Foto: Michal Osmenda. Licens: CC BY-SA 2.0, Wikimedia Commons

MEDIA. I ett enastående drag av självransakan medger New York Times ansvarige utgivare Arthur O. Sulzberger, Jr. och chefredaktör Dean Baquet i en ledare från den 13 november att tidningen i sin rapportering underskattat den support som Donald Trump har bland väljarna i USA.

Ledningen i New York Times lovar bättring på journalistiken och man erkänner mellan raderna att man inte gett Trump en rättvis behandling. Nu vill man säkra kvaliteten på tidningens artiklar.

Sulzberger och Baquet som signerat ledarartikeln menar att valresultatet som gav Trump presidentposten förvånade alla. De talar direkt till läsaren med bla följande ord i ledarartikeln: “To Our Readers, From the Publisher and Executive Editor”:

“När vi reflekterar över det monumentala resultatet, och månaderna av rapporterande och opinionsundersökande som föregick det, ämnar vi att åter dedikera oss till Times grundläggande journalistik. Det är att rapportera till Amerika och världen på ett ärligt sätt, utan rädsla eller gentjänst [without fear or favor], att alltid sträva efter att förstå och återge alla politiska perspektiv och livserfarenheter i de artiklar vi ger till er.

Det handlar också om att bibehålla en ansvarsskyldighet, opartiskt och orubbligt.

ArcanumSkolan 2024

Du kan lita på att New York Times kommer att leverera samma rättvisa, oberoende täckning och samma nivå av granskning av den nya presidenten och hans team.”

NewsVoice kommentar om New York Times

Ledningen avslutar sin artikel med att tacka för lojaliteten hos läsarna och journalisterna på tidningen. Det är uppenbart att detta meddelande till omvärlden är ett svar på både extern och intern kritik för att New York Times sedan en längre tid avvikit från en värdegrund bestående av sanningsenlig journalistik som nu alltså genom ett direktiv åter ska etableras.

Swisha Sassersson valfri summaVi läsare och medborgarjournalister, som lyft fram kritik mot massmediernas allmäna oförmåga att upprätthålla sitt oberoende skrivande, ser med förväntan fram emot att alla Västmedier följer New York Times goda exempel.

Text: Torbjörn Sassersson, redaktör, NewsVoice

Relaterat

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Vem trodde att New York Times på allvar skulle börja rapportera unbiased??

  Ha, ha, ha… NYT är bara en hästarna i Globalisternas stall av MSM, svenska hästar i det europeiska MSM stallet är Aftonhoran, Spexpressen, Statens Vänster Totalitärer, Svenska Vänster Dårar, mfl, mfl.

  George Soros mfl styr med järnhand…..

 • “In the resignation letter she made public on Tuesday, Weiss calls out the US paper of record for being more committed to the political narrative than the truth. Any piece that “does not explicitly promote progressive causes” gets published “only after every line is carefully massaged, negotiated and caveated,” she writes. Language itself is “degraded in service to an ever-shifting laundry list of right causes,” while some of her colleagues nod along, hoping that would protect them.” -RT

  Bari Weiss resignation letter:
  https://www.bariweiss.com/resignation-letter

 • Ett missbrukat förtroende eller en förlorad trovärdighet går ej att återskapa. Trovärdighet är en kvalitet som tar lång tid att bygga upp, men kan snabbt raseras. Utan att de själva tycks ha fattat det, är det också vad som redan hänt mainstreammedia här. MSM håller helt enkelt inte längre måttet för att kunna tilltala en kräsen, mer analytisk, intellektuellt utvecklad läsare.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *