Mångkultur måste innebära repekt för andra människors värdegrund

publicerad 18 februari 2017
- av NewsVoice
Jan Ivarsson

Jan IvarssonDEBATT. Tal om allas lika värde och om berikande mångkultur bör rimligen innebära respekt för andra människors värdegrund. Självklart, säger de flesta, men få i världen har lyckats förena detta på ett friktionsfritt sätt.

Tvärtom är det skillnaderna i religon och värderingar som orsakar konflikter. Sverige har inte lyckats med integration trots satsade miljarder kronor under årtionden.

För några år sedan hörde man politiker uppmana svenska ungdomar att studera. Det är nödvändigt med hög kunskap om vi skall behålla vårt välstånd, hette det.

Efter rapporter om skolans förfall hörs mycket lite tal om höga studier. Numera talar politiker om hur de skall få fram fler enkla jobb. Fackföreningar hävdar att de nya jobben skall betalas med avtalsenliga löner, en krumbukt som ingen hittills klarat av annat än med lönesubventioner och snedvriden konkurrens. Det positiva är att lite lägre arbetslöshet i statistiken.

Tiotusentals personer från världens minst utvecklade områden står på kö som arbetssökande i Sverige, åtminstone i registren. I praktiken är många nöjda med summan av alla försörjningsstöd. Stödformerna är nu så många att myndigheterna inte kan samordna dem. Det leder till missbruk. Mottagare av stöd finner dem höga jämfört med levnadsnivån i landet de lämnat. Det minskar intresset att arbeta.

De som lämnat ett land har inte lämnat sin värdegrund. Den är djupt rotad genom religion och vanor i gamla landet, som de inför i Väst. En fråga är hur lång tid det tar för invandrare att anpassa sig i väst eller om västländer istället blir ekonomiska kopior av länderna som asylsökarna lämnat.

Måste vara okey att debattera att asylsökandes medförda värdegrund leder till friktioner

För att minska dem försöker regeringar och media begränsa negativa nyheter. Svenskar skall så långt som möjligt invaggas i tron att asylsökarnas anpassning går bra. Invandrares värdegrund tränger successivt ut den svenska.

Sammantaget lyckas Sverige inte med integration. Skall västländers folk ha kvar sin livsstil måste de begränsa invandringen.

Om folk i länder med låg utbildning vill åtnjuta västerländsk levnadsnivå, bör de anpassa sig, inte tvärtom. Steg ett är att västländernas politiker inser det och att de ser till att frågorna kan diskuteras fritt.

I Sverige bygger invandrare fina moskéer med utländskt stöd, men inga företag byggs som bidrar till sysselsättning och välstånd. Kyrkbyggen leder inte till välstånd, de utarmar det.

Text: Jan Ivarson, politiskt obunden


Så här kan du stötta Newsvoice

 • Jämlikhet och respekt för andra människors värdegrund har aldrig funnits i Sverige. Är det inte muslimer eller judar man jagar så är det fascister och nationalister. Rimligtvis borde alla få lov att ha sina åsikter ifred utan att stämplas, svartlistas och förtalas.

 • Birgitta 19 Feb, 2017 at 00.08:
  “De [Sveriges politiker] kommer därför på att lansera den löjliga idén om att Sverige är en humanitär stormakt samtidigt som de lånar upp gigantiska belopp från Wall Street….”

  Just det — “den humanitära stormaktens” accelererande lånekarusell — är en inte helt oviktig faktor i sammanhanget!
  Våra från verkligheten helt bortkopplade politiker — ivrigt påhejade av kabala-median — papegojar ständigt mantrat “Det går bra för Sverige….” och pekar på en (påstått!) positiv BNP utan att med ett ord nämna Sveriges GIGANTISKA statsskuld, vilken ökar i en skrämmande takt och ligger nu på ca 1.330 MILJARDER kr (1.330.000.000.000kr) — den tickande Sverige-kollaps-bombens siffror visas i realtid på http://www.statsskuld.com/ !!
  Och förmodligen är även det ofattbart höga beloppet friserat och därmed avsevärt högre….

  I klartext betyder detta att Sveriges kriminellt korrupta politiker finansierar den vansinniga tillika helt okontrollerade massinvandringen med LÅNADE pengar!
  Och VEM drabbar det, VEM kommer att få betala denna helt ohanterliga räkning?
  Jo, oss i den minskande skaran av förvärvsarbetande medborgare med RIKTIGA skattegenererande anställningar, landets PENSIONÄRER samt våra BARN och BARNBARN!
  För alla konstgjorda “jobb” av typ “instegsanställning” och andra liknande “hitte-på-jobb” med märkliga ny-ords-namn är ju enbart KOSTNADER och genererar därför INGA riktiga skatteintäkter — det är ju enbart “rundgång” av siffror i statens/kommuners interna bokföring….

  Oavsett personlig livsåskådning och politisk tillhörighet borde varje normalbegåvad medborgare inse att en Nation står och faller med sin Nations EKONOMI — det är INGEN skillnad på ekonomisk planering för en arbetande familj och ett Land!
  Ingen normalt funtad individ LÅNAR pengar och skuldsätter sig för att GRATIS upplåta sitt hem till icke-arbetande främlingar — inklusive skänka dem kläder, fickpengar, mobiler, körkort etc — och sedan inbilla sig att det någonstans i slutänden ska “gå ihop och ordna sig”!!
  Den individ som gör det skulle av varje utomstående betraktas som kraftigt retarderad och/eller senildement … Men PRECIS just så här retarderat agerar Sveriges politiker!!!

 • I spalter med kritik mot den förda migrationspolitiken lägger många skulden på politikerna. Det är faktiskt svenska folket som väljer politiker och därmed har ansvar för politikens innehåll. Det är förvånade att så stor andel av befolkningen har begåvats med dubbelt ekonomiskt förstånd, ett för den egna plånboken och ett annat för de gemensamma kassorna. Så länge en stor del av befolkningen tänker så kommer svenskarna att få svälta sig till ekonomiskt förstånd.

 • Väl talat: “Vi äter fläsk, dricker alkohol och visar hela ansiktet”. Vi kan väl ha fördragsamhet med visst och annat så länge någon annan står för fiolerna för alla som vill flytta till Sverige. Politiker ska nog inte tro att denna fördragsamhet varar för evigt, särskilt inte när överrullningseffekterna, två år efter kommunplaceringen av “välfärdsturisterna”, börjar märkas i våra plånböcker. Den kommunala skatten måste höjas kraftigt för att bygga bostäder och försörja alla kommunplacerade. Det kommer naturligtvis att kännas svårt för flertalet att se välfärden vattnas ur alltmer samtidigt som man blir ålagd att försörja en allt större skara andra som lojt väntar på att stekta sparvar ska flyga in i munnen på dem. Det får mig att tänka på alla svenskar som länge arbetat och betalat skatt och sedan blir behandlade som paria av socialen när de av någon händelse som t ex arbetslöshet tvingas söka hjälp av samhället till skillnad från kreti pleti som får allt från samhället (helikopterpengar) så snart de kliver över bron.

  Vi ska väl för b*velen inte massimportera svagutbildade människor för att de ska skapa konsumtionstillväxt samtidigt som våra skattefinansierade välfärdsinrättningar inom utbildning, vård och omsorg får infarkter.

  Bakom politikernas positiva inställning till människoimport är att de hyser en osund och ohållbar tanke om “gränslös tillväxt”. När svenskarna skalar ner sin konsumtion och vördar naturen och skaffar sig färre barn pga av instabil omvärld blir den politiska och ekonomiska eliten orolig eftersom dessa värderingar förhindrar en ekonomisk tillväxt. De kommer därför på att lansera den löjliga idén om att Sverige är en humanitär stormakt samtidigt som de lånar upp gigantiska belopp från Wall Street för att finansiera horder av nya konsumenter som slukar i sig statens mångkulturella ideologi om att deras kultur och värderingar ska vidmakthållas.

  https://ledarsidorna.se/2017/01/inom-kort-kan-det-saknas-200-000-enkla-jobb-jobb-som-inte-kommer-att-skapas/

 • Sigge Johansson, väl talat!
  Precis vad vi är tvugna att rätta oss efter när vi beger oss till andar länder, t.ex Saudi Arabien.
  “Hemspråksundervisning” är t.ex något som aktivt motarbetar integration.
  En nyhet som inte verkar ha nått igenom den Svenska MSMcensuren(?) är att Sylvi Listhaug, Norsk integrationsminister, sagt ungefär så här:

  Vi äter fläsk, dricker alkohol och visar hela ansiktet.

  Alltså invandrare i Norge är tvugna att stå ut med att så lever Norrmän.
  Några Norska PK-politiker tyckte att hon borde avgå, men gehöret var sparsamt.
  Hade hon varit politiker i Sverige hade den nuvarande “följa Stefan”-kulturen snabbt medfört hennes “politiska död”. Vad har hänt med Sverige? Vi vet att George Soros infiltrerat de Svenska EU-parlamentarikerna så att han betraktar 65% som “pålitliga medlöpare” enligt en egen sammanställning, som läckts ut. I andra länder har Soros infiltrerat fackföreningar med beroendeframkallande pengastöd, likt läkemedelsbolagen sponsrar diabetesföreningar så att inget alternativ till “normalförloppet” tas upp. Hur ligger det till i Sverige ?

 • Respekt är ett ord som ofta tolkas olika. För svenskar betyder ordet respekt oftast aktning eller vördnad för en person, man värdesätter en persons egenskaper. Respekt kan även kännas och visas för abstrakta ting, som en nations lagar eller en religion och dess innehåll, men det finns andra betydelser.

  En känsla av rädsla men också en respekt som kommer av ett objekts blotta existens, en existens som ställer rättmätiga krav på hur man behandlar det. Så finns det en högre moralisk form av respekt, när man står inför någonting så extraordinärt att man blir ödmjuk och känner sig uppfylld av glädje.

  Problemet är att olika kulturer har olika respekt för olika saker. Därför är integration och mångkultur naturligtvis humbug. Assimilation är det enda som fungerar, men trots detta kan kulturer förändras lokalt i olika riktningar och gör det.

  I vissa kulturer är inte arbete eftersträvansvärt. Kvinnan ska arbeta i hemmet och föda barn. De ser detta som ett arbete. Sveriges system uppmuntrar detta. I statistiken ser det bra ut för tillfället för ekonomer som tror blint på “tillväxt”, men tittar man på vad “tillväxt” orsakar för miljön och människorna i ex. Yemen, Indien eller Egypten så kan det inte direkt kallas jordgubbstårta. Det finns en god anledning till ettbarnspolitik och nedväxt där.

  Vi bör inte enbart begränsa invandringen av de som inte går att assimilera, men snarast respektfullt deportera den dit där den kan assimileras. Mer om varför: https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2016/03/01/utvandring-tillbaka-over-medelhavet-forslag-pa-losning-i-tre-logiska-och-emotionellt-korrekta-steg/

 • Kloka ord! Hur kan någon tro att det är möjligt att integrera? Läs gärna Tino Sanandajis bok Massutmaning för att få lite mer insikt om invandring till Sverige.

 • Allt var bättre förr, då var ungdomarna med i upplopp och kravaller i stadens centrum med politiska förtecken, några halvruttna trä eller någon “hitta på” solidaritet. Dåtidens invandrare bodde i baracker och slavade i våra fabriker, de belastades med allsköns rykten om kriminalitet, spridande av exotiska sjukdomar och de utnyttjade våra oskyldiga svenska kvinnor.
  Gåtan är mera varför deras barn, andra och tredje generationens invandrare, lyckas så bra. De studerar, skaffar både familj och har ett liv.
  Invandrare tar inte seden dit de kommer för den är inte mycket att ha, den svenske seden, de går vidare och följer med i samhällets utveckling i stället för att drömma om den tid inte var.

 • Det finns bara ett (1) enda FUNGERANDE koncept för den som lämnar sin moderjord för att rota sig någon annanstans:
  • “Man tager seden dit man kommer”!

  För den som eventuellt inte begriper innebörden av den korta meningen, följer en lättfattlig “översättning”:
  Individ som lämnar sitt land för att leva/bosätta sig i ett annat land SKALL villkorslöst RESPEKTERA kultur samt RÄTTA SIG EFTER seder och bruk i det nya landet!
  DET innebär i sin tur, att eventuell avvikande ”värdegrund” med kultur, seder och bruk från individens ursprungsland INTE längre gäller efter passering av nationsgränsen/-erna. Vad individen sedan gör inom hemmets väggar är däremot dennes ensak, så länge det inte bryter mot det nya landets LAGAR (t.ex. könsstymninng)!

  (“Man tager seden dit man kommer” är ett gammalt Nordiskt ordstäv.)

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *