NATO kränkte Sverige överlägset mer än Ryssland 2016

4
JAS Gripen i Afrika
Bild: JAS Gripen i Afrika – Källa: SAAB Group, reklamfilm

Försvarsmaktens statistik visar att Sverige kränkte andra länder mer än 2015, men försvaret säger att det berodde på misstag. Kränkningarna av Sverige har fördubblats i jämförelse med 2015. Ryssland kränkte Sverige blott en gång 2016.

De svenska kränkningarna mot andra länder skedde i Danmarks, Finlands och Portugals luftrum samt på Norges territorialvatten.

“Orsaken till att svenska militära enheter kränkt beror ”på misstag i form av felaktig geografisk lägesuppfattning samt administrativa misstag”, enligt Försvarsmakten.” – DN.se

Trots att militära flygplan använder extremt exakta GPS-system lyckades alltså svenska flygplan kränka flera andra länder.

“Kränkningarna av Sverige gjordes av elva olika länder med flyg, fartyg eller fordon. Grannländer inom Nato står för huvuddelen av kränkningarna medan Ryssland kränkte en gång.” – DN.se

Magasinet Filter som bedriver undersökande journalistik skriver i artikeln “Den svenska trollfabriken”:

“Ryssland gjorde ingen överflygning över Sverige 2015. Nato hade inte alls bekräftat någon fingerad rysk kärnvapenövning. Betydelseglidningar var legio – när jag såg om Säpos dragning upptäckte jag att kontraspionagets Wilhelm Unge faktiskt sade: »Vi har inte sett någon större förändring av hotbilden under 2015.« Alltså tvärtom mot vad medierna rapporterade. Däremot nämnde Unge att Säpo noterat en breddad hotbild, som ett preludium till utvikningen om den ryska propagandan – men den riktar sig ju främst till det ryska folket, och han redovisade inga belägg för någon inverkan på oss svenskar.” – Magasinetfilter.se

Text: NewsVoice

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

4 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Anders Lund
Anders Lund
Gäst
24 februari 2017 kl 22:09

Varför säger man att Sverige inte varit i krig på över 300 år? Syftar man på dagens svenska territorium tro?

Johan
Johan
Gäst
24 februari 2017 kl 18:24

@ Sten
rätt ska vara rätt och tre gånger minst är svaret
1719
https://sv.wikipedia.org/wiki/Rysshärjningarna
1808
v.wikipedia.org/wiki/Ryska_ockupationen_av_Gotland_1808
1809
https://sv.wikipedia.org/wiki/Finska_kriget

sten bjorsell
sten bjorsell
Gäst
24 februari 2017 kl 15:12

”på misstag i form av felaktig geografisk lägesuppfattning samt administrativa misstag”,
Felnavigering heter det på klarspråk. Men om “Ryssen” felnavigerar så heter det “kränkning”.
Rackans krigshetsare!
Under dom sista 400 åren har Sverige invaderat Ryssland åtminstone en gång, och tagit många Ryska krigsfångar. Bl.a grävde och byggde dom stora delar av Göta Kanal.
Hur många gånger har Ryssen invaderat Sverige?

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
24 februari 2017 kl 14:48

Om det finns något som skapat en hotbild på sistone är det att Nato har ökad truppnärvaro i östra delarna av EU, samt att Sverige inte tydligt skrev in ett förbud mot kärnvapen i det nya värdlandavtalet med Nato/EU. Det hade varit verkligen enkelt att göra. Frågan är varför man avstod? Nu har vi sannolikt kärnstridsspetsar riktade mot Sveriges större städer helt i onödan. DET är det stora hotet. Tyskarna har börjat leka bunker och skyddsrumslekar med sin befolkning nu… Grattis till folket! Ni har fått exakt vad ni röstat på!
https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2017/02/21/demokrati-folket-har-fatt-exakt-vad-de-rostat-pa-vad-vill-du-ha/