Finland inför tvångsmedicinering med vaccin för vårdpersonal som hanterar barn och äldre

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 5 mars 2017
- NewsVoice redaktion
Vaccinspruta - Foto: Andres Rueda, Public domain, Flickr.com

Finland beslutade i februari att införa tvångsmedicinering med vaccin from den 1 mars 2018 för all vårdpersonal trots att många finska läkarna väljer att inte låta vaccinera sig. Beslutet togs utan att låta lagen om tvångsmedicinering först debatteras i Riksdagen eller i media.

Text: Torbjörn Sassersson, uppd. kl 18:51, 6 mars

Linda Karlström som driver bloggen Vaccin.me skriver om beslutet i senaste numret av 2000-Talets Vetenskap. Framtiden ser mörk ut för de som inte ser vaccin som lösningen på barnsjukdomarnas gissel och som inte vill riskera att få sig själva eller sina barn skadade av vaccinernas tillsatser.

Som grund för beslutet om tvångsvaccinering ligger den nya finska smittskyddslagen som som träder i kraft 2017. Den banar väg för beslut om ytterligare och mer omfattande tvångsvaccineringar av särskilt barn. Tvångsvaccinering rättfärdigas med begreppet “patientsäkerhet”, skriver Linda Karlström.

Tvångmedicinering kan leda till smittspridning via nyvaccinerade

Tvångsvaccinering i Finland ska gälla personal som arbetar inom social- och sjukvården med barn under ett år och personer äldre än 65 år samt andra riskgrupper. Vårdpersonal ska från och med 1 mars 2018 vaccineras mot mässling, påssjuka, röda hund, vattkoppor, difteri, stelkramp, kikhosta och influensa. Influensavaccinet måste förnyas varje år och de övriga sjukdomarna ska också återvaccineras emot, oklart hur ofta.

Linda Karlström anser att detta är tragikomiskt eftersom nyvaccinerade personer anses av vaccinproducenten Merck som säkerställda smittspridare. På bipackselden till vattkoppsvaccinet finns en varning om att nyvaccinerade kan överföra sjukdomen till familj och vänner. Samröre med riskgrupper, alltså tex barn och äldre, ska undvikas i upp till sex veckor efter vaccinering, uppger Merck.

Vasa Centralsjukhus körde hösten 2016 en kampanj som skulle locka vårdpersonalen till att vaccinera sig. Både morot och piska användes, skriver Karlström. Kampanjen misslyckades. Endast 60% av läkarna valde att vaccinera sig och 48% av övrig vårdpersonal tog vaccinet.

De som vägrar att låta sig vaccinera riskerar att omplaceras eller få sparken, skriver Karlström. Frågan är om finsk sjukvård klarar att en del av personalen inte tillåts arbeta optimalt eller överhuvudtaget, om läkare, socialarbetare och sjuksystrar vägrar ta sprutorna.

Läs hela artikeln i 2000-Talets Vetenskap, nr 1, 2017

Text: NewsVoice

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • @oriogiro

  Håller med dig. Vi kan inte ta för givet att vacc kommer att vara frivilligt i framtiden bara för att det ser ut så idag. Och nu tar makten fram stora basunen om nya mässlingsfall och glömmer inte att påpeka att det är “mycket smittsamt”. Vad man “glömmer” berätta är att mässlingen är så gott som ofarlig.

 • Håller inte alls med där. Om de får göra det obesvarat så hamnar vi där att folk själva ber om att få bli vaccinerade och om att det blir tvingande. “Jag kan inte ta Melvin till dagiset för Kevin, Elliott och Melvin (man ska heta sådant idag) är nog inte vaccinerade…” – då blir det inte valfritt längre, för folks rädsla, enligt problem, reaction and solution kommer att ge medicinmaffian och all maffia vägen fri att skapa lagar om det.
  Nyss, idag, så skrev svt:
  Ännu ett mässlingsfall i Stockholm
  http://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/annu-ett-masslingsfall-i-stockholm

  Med sådana foton och texter så kommer det inte att bli något större problem att tvinga det på folket.
  Idag skriver svt också om att alla kvinnor ska ha bedövningsspruta efter förlossning. De kommer att komma åt våra kroppar med sina vidrigheter om vi inte står emot. Det är ett slagfält, våra kroppar – tro inte att de kommer att ha något som helst gott i åtanke, utan dessa krafter har ödeläggelse som sin ledstjärna.

 • Idag hade Maria Haldesten en ledarartikel i Hallands Nyheter. Hon kunde inte vara kvar på GP då Alice Teodorescu blev chefredaktör, så hon kom till HN, som väl ingår i samma koncern??? På dagens förstasida gjorde de reklam för hennes ledare – man kan bli ursinnig för mindre. Hon har ingen koll överhuvudtaget, och ljuger, förtalar och sprider hat genom sitt “fake news” om vaccinationer.

  De har inte lagt ut den än på nätet, så jag har skannat den:
  https://drive.google.com/file/d/0B-IW0qEkqLHPT2N6T2NyWjhOM00/view

  Den borde rendera genmäle, korrigering, utöver andra åtgärder och anmälningar. Någon som är i sunt ovaccinerat skick och kan begära genmäle? Den är kränkande av hedervärda människor och media:

  “For the past decade and change, he’s been unjustly relegated to “anti-vaxxer” whipping boy status by the corrupt mainstream media. But gastroenterologist Dr. Andrew Wakefield never committed any fraud, and his study in The Lancet linking the MMR vaccine for measles, mumps and rubella to novel bowel disease and autism has repeatedly been affirmed as accurate in the years following its forced retraction.”
  http://www.naturalnews.com/049273_MMR_vaccine_autism_Andrew_Wakefield.html

  CDC KNEW MMR VACCINES CAUSE AUTISM! Whistleblower Revealed
  https://www.youtube.com/watch?v=y-Xpl4uYRBc

  Alice Teodorescu:
  13 jan. 2015 – 30-åriga Alice Teodorescu blir politisk redaktör på GP
  http://www.gp.se/hon-tar-över-gp-s-ledarsida-1.43964

  Krisen fördjupas på GPs ledarredaktion
  http://www.journalisten.se/nyheter/krisen-fordjupas-pa-gps-ledarredaktion

 • ‘-We will control the masses through diet, injection and injunction!’ (Bertrand Russell år 1931). Bertrand Russell var en del av den elit som fortfarande styr den här jorden. Redan år 1931 sa han alltså att dom skulle kontrollera människohavet genom maten, vacciner och olika lagar, bestämmelser och påbud. Dom här människor har startat båda världskrigen och Vietnamkriget, och ligger bakom nästan allt annat elände vi får dras med, däribland 9/11. Dom styr FN och våra politiker, som nu fortsätter att tvinga in fler i storstäderna trots att redan 54% av världens befolkning bor i städer! Målet är en totalkontrollerad befolkning som sedan kraftigt ska decimeras ner till en halv miljard. Se Georgia Guidestones. Dom här människorna ska inte bakom lås och bom. Deras brott är för allvarliga för det. Det är inte brott mot mänskligheten dom planerar utan utrotning av mänskligheten. Dom bör avrättas!

 • Inga-Britt 9 Mar, 2017 at 13:56

  Jag håller med dig, Inga-Britt, det räcker inte att vi uttrycker vårt missnöje i till exempel vaccinfrågan över internet. Grejer är dock att en stor majoritet av Svenska folket fortfarande inte har fattat att vacciner är extremt farliga.

 • Tror att vi måste organisera oss och gå ut på gator och torg och visa vad vi tycker på riktigt!
  Det är jättebra att detta tas upp här och på en del andra ställen och det är bra att kunna säga sin mening här men det räcker nog inte tyvärr. Mer civil olydnad vore på sin plats i Sverige. Vi , folket, har en större makt än vi förstår, om tillräckligt många visar sitt missnöje måste våra politiker lyssna, problemet är att vi svenskar är så lama när det gäller protester. Demonstrera mera!!!

 • Det hela är mycket obehagligt, tyrraniet kryper allt närmare inpå oss. I Kalifornien måste barnen nu fullgöra vaccinationsprogrammet för att få gå i skola. Senator Richard Pan som varit den mest pådrivande bakom denna nya lagstiftning jobbar nu vidare på att skapa möjligheter att ta barnen ifrån föräldrarna om de inte böjer sig för den allopatiska medicinen. Samtidigt har 103 vaccinrelaterade lagförslag lagts i 30 av USAs delstater bara i januari i år. Mer om detta här:
  http://www.blacklistednews.com/80_Students_Removed_From_Class_For_Being_Unvaccinated%3A_Crossing_the_Line_of_Coercion/57166/0/38/38/Y/M.html
  Införandet av den nya vaccinationslagen i Finland följer det klassiska ”totalitära smyga på tå” tillvägagångssättet (David Icke som myntat det uttrycket tror jag). Man tar ett litet försiktigt steg och väntar sen tills det har lugnat ned sig och folk har vant sig, sen tar man ett litet steg till och väntar sen tills folk har vant sig. Så där håller man på tills man har kommit till en position som alla, något tiotal år tidigare, var helt överens om skulle vara fullständigt oacceptabel. Det är visdomen i den gamla klassiska fabeln om snigeln och haren omsatt i praktisk handling. Snigeln vinner alltid men de flesta fattar inte det. Med nuvarande tempo och inriktining är det fullt möjligt att vi kan hamna i den situation som red målar upp år 2035. Frågan är vad vi kan göra för att förhindra det.

 • Ingrid 7 Mar, 2017 at 12:49

  Jag är så förbannad på makthavarna, undrar hur många andra som känner likadant och hur lång tid det skall behöva ta innan det blir en revoluform.

 • I Sverige går man inte genom lagen men man pressar personal på sjukhus och studenter att vaccinera sig på ett väldigt manipulativt sätt (vilket borde vara förbjudet). De som pressar andra verkar vara experter på manipulativa metoder och på att kringgå sanningen, och de finns överallt. Jag är övertygad om att de flesta är helt medvetna om att det enbart handlar om pengar och inte om hälsan (pga deras fräcka och envisa sätt, även när man lyckas visa sanningen) och att vissa får betalt också.

 • Rättelse. Så härska det stå: Tvångsvaccinering i Finland ska gälla personal som arbetar inom social- och sjukvården med barn under ett år och personer äldre än 65 år samt andra riskgrupper.

  Det stod tidigare att tvångsvaccineringen gällde vårdpersonal och äldre, men det gäller alltså endast vårdpersonal som arbetar med äldre och barn under ett år.

 • Dessa politiker som förespråka tvångsvaccinering och tvångsmedicineing av barn,vuxna,pensionärer,handikappade med flera borde anmälas till både FN-domstolen och Europadomstolen för människorättsbrott.

 • Sigge Johansson 6 Mar, 2017 at 20:29

  Jag håller helt med dig, Sigge, de som propagerar för och driver igenom tvångsvaccinering är helt sjuka i huvudet och skall spärras in.

 • Lagen om psykiatrisk tvångsvård 1991:1128 (LPT) säger bl.a:
  • “Tvångsmedicinering /tvångsinjektion kan ofta uppfattas som en starkt integritetskränkande åtgärd och bör reserveras för akuta situationer eller då andra möjligheter att få en behandlingskrävande patient att acceptera medicinering är uttömda.”
  Vilket i detta fall berör tvångsintagen individ inom psykiatrin.

  Men det man i Finland försöker införa gäller istället FRIA och FRISKA medborgare!!

  Jag vet inte hur många paragrafer i FN.s deklaration om mänskliga rättigheter detta SJUKA lagförslag bryter mot, men det måste vara åtskilliga….
  Att bara komma in på detta tankespår tyder på en ALLVARLIG mental störning varför samtliga bakom detta vansinne omedelbart borde omhändertagas på obestämd tid — SÅ sjuka individer borde verkligen inte få gå lösa bland övriga medborgare!

 • Jag tänker på Karin Boyes bok Kallocain, där alla måste ta sanningsserum. Nu måste snart alla (?) ta vaccin av “patientsäkerhetsskäl” och myndigheterna har inte lyft ett finger för att pressa vaccinindustrin att överge aluminium, kvicksilver-thimerosal och andra kroppsfientliga tillsatser.

  Är förresten inte tvångsmedicinering ett brott mot de mänskliga rättigheterna?

  Var någonstans stannar påträngande åtgärder mot en befolkning? Vi har redan lagt oss platt inför att alla våra telefonsamtal och mail registreras och sparas på servrar i Sverige med backup i utlandet. Nu kommer tvångsmedicinering med vaccin av vårdpersonal och de äldre. Nästa steg är barnen. Steget därefter är alla andra dvs alla medborgare.

  När kommer de obligatoriska mikrochippen in bilden? Kontantlöshet införs med bestämda steg utan större debatt. Vad händer den dag en bank kan stänga av ett inopererat chip (för att man missat att betala in boräntan), ett chip som avgör om man kan handla mat med ett “blipp”?

  Att blippa in en betalning med bankkortet är naturligtvis bara steget innan att blippar med det inopererade chippet. SEB förklarar mer om hur bra det är med att blippa: https://seb.se/privat/betala/blippa
  Ursäkta, men detta är vad den bankkartellstyrda globalismen för med sig.

  Och så tillbaka till det här med vaccin. Jasså du har inte vaccinerat ditt barn. Då är du en säkerhetsrisk och du måste inom 48 timmar inställa dig hos Folkhälsomyndigheten för ett “rådgivande samtal” dvs förhör där du ställs inför olika ultimatum, för du kanske inte är lämpad som förälder.

  Jag lovar detta kommer. Jag bettar 1000 kr på att det här är implementerat senast år 2035. Någon som sätter emot?

 • Det värsta scenariet ett apokalyptiskt sådant blir att alla som har fyllt 100 år blir avrättad om man inför en lag på att alla personer som fyller 100 år ska avrättas antingen med överdos av narkosmedel eller överdos av cytostatika för att staten ska spara in på pensionskostnaderna och övriga kostnader precis som de tyska nazisterna gjorde när de lät avrätta handikappade,judar med flera som i de tyska nazisternas ögon kostade det tyska staten miljarder riksmark om året i olika samhällskostnader.huuuu man blir mörkrädd när det dyker upp såna skrämmande apokalyptiska framtidsscenarior.

 • Myndigheter får aldrig tvinga folk mot sin egna vilja att vaccinera sig det är ett klart brott om man tvingar personer mot sin egna vilja att vacinera sig,Det är likt Orwells 1984 när myndigheterna plötsligt vill styra över folks privata kroppar och hälsa.Fattas bara att man opererar in ett datachip i alla medborgare så att man via den vägen kan använda hot om böter eller fängelse om inte folk vaccinerar sig och en del vacciner är kända för att framkalla narkolepsi det är vaccinet mot fågelinfluensan som orsakade narkolepsi hos flera personer i Sverige under början av 2000-talet. Kan det vara så att det ligger ekonomiska intressen hos företag som tillverkar vacciner och hos hälsovårdsnämnden som vill pumpa i vaccin mot barnsjukdomar hos vuxna personer, för det blir de personer som blir vaccinerade som får betala kostnaderna för varenda vaccinspruta de får och då blir det dyrt.

 • Vansinnig utveckling. Grundläggande rättigheter ger alla människor rätten att försvara sig till varje pris mot övergrepp, med våld om så krävs. Vi måste bemöta detta med fredliga medel så långt som möjligt.

 • Fast jag förstår inte hur man kan motivera vaccinering mot barnsjukdomar för vuxna…är det många äldre som får mässling? Röda hund? Är det utbrott av påssjuka och vattkoppor på äldreboendet? Kikhosteepidemier? Det här är helt galet och jag hoppas att människor i Finland protesterar, om de nu får veta något.
  Vaccindebatten är stor i t.ex. USA just nu och man kan ju hoppas att detta bara är ett sista desperat försök av vaccintillverkarna att håva in lite extra kosing innan korthuset rasar.

 • Enligt Österbottens Tidning, http://www.osterbottenstidning.fi/Artikel/Visa/132356 :
  “Den obligatoriska vaccineringen ska gälla personal som jobbar med eller i närheten av människor som befinner sig i en högriskgrupp. De som enligt lag hör till gruppen är barn under 1 år, personer över 65 år och personer som hör till en högriskgrupp på grund av sjukdom.”

  Lagen är mer omfattande än vad Newsvoice skriver.
  All vårdpersonal som kan jobba med eller nära högriskpatienter
  Alla spädbarn under 1 år, som i Californien idag.
  Alla som klassats i en högriskgrupp! Om man med LCHF är “Typ 0” diabetiker eller att kärlkrampen försvunnit, kanske ett antal läkarbesök kan leda till “friskhetsintyg” från högriskgruppen?
  Alla över 65! suck!
  Så när 95 åriga friska åldringingar blir injecerade med kanske flera vacciner på en gång eftersom de ofta inte vaccinerats på många år, och insjuknar ett par dar senare, vad säger man då?
  Detta är fruktansvärt. Man kan anta att de som siktar på dessa nya enorma vinster planerar samma världen över, till att börja med i EU. Sökning på nyheter på Svenska ger bara Finska resultat. I Sverige noll resultat. Tack Torbjörn för att du informerar så att vi kan göra oss beredda att vässa och protestera ordentligt när förslagen kommer hit!

 • Detta var nog det sjukaste jag hört!!!
  Måste helt klart ligga någon form av hot/utpressning bakom , kan inte förstå varför finska politiker annars skulle komma på något så vansinnigt. Och varför vaccinera äldre över 65 mot barnsjukdomar som de säkerligen redan haft som barn? Går inte depopulationsagendan tillräckligt snabbt…..snart blir det kanske obligatorisk arkebusering vid fyllda 70!!??
  Skrämmande framtid hotar om inget görs, svenska folkhälsoinstitutet tycker säkert också att detta är en bra idé….Anders Tegnell går säkert gärna samma väg.
  Ja, utflyttning till annat land får man överväga, frågan är vilket?

 • Anders Björk 5 Mar, 2017 at 09:59
  “…amerikanska eliten med familjen Rockefeller i spetsen…”

  Familjen Rockefeller må ha sina fingrar i NWO-konceptet, men den riktigt stora och skickligt DOLDA aktören i bakgrunden är den “utvalda” familjen Rothschild, varav George Soros (född György Schwartz) är en av de mer synliga hantlangarna i programmet för att förstöra och konvertera Den Fria Världen till NWO-diktatur.

 • Efter att ha läst William Engdahl:s bok ”Hotet mot livet” och förstått hur den amerikanska eliten med familjen Rockefeller i spetsen har gjort allt för att kontrollen själva grunden för mänsklig överlevnad så litar jag inte ett smack på vacciner. Engdahl beskriver här väldigt utförligt hur man genom GMO har lyckats skapa kontrollen över i stort sett hela jordens matproduktion. Depopulation har länge stått på dagordningen i denna elit och vad är effektivare än ett vaccinera hela befolkningar med steriliseringsmedel mm. Detta har redan gjort i länder som Filippinerna och Kenya.
  http://www.globalresearch.ca/is-the-un-using-vaccines-to-secretly-sterilize-women-all-over-the-globe/5413599
  http://www.adlibris.com/se/bok/hotet-mot-livet-den-genetiska-manipulationens-dolda-agenda-9789197971447

 • Ställ frågan: vem blir inte vaccinerad? Där har vi särintresset. Reinfeldts hånande av det svenska försvaret som ett särintresse får sin förklaring i allt denna kemiska krigföring. “Vad skall ni med vapen till. Vi tar livet av er ändå utan vapen!” Lite lagstiftning och ett korrupt rättsväsen fixar jobbet och infrastrukturen blir oskadd.

 • Det hela handlar självfallet om miljardvinster för de kriminella läkemedelsföretagen — man måste dock ställa sig frågan:
  • VAD är det som gör att politiker slaviskt följer BIG-Pharmas direktiv — HUR bär sig BIG-Pharmas företrädare åt för att ro sådana här vansinniga beslut i hamn?
  Ser bara två möjliga alternativ — personlig utpressning mot agerande/drivande/bestämmande politiker ELLER betydande “dold” personlig vinst i någon form för agerande/drivande/bestämmande politiker.

  Sedan kan man fråga sig hur politiker tänker, när de hotar sjukvårdsanställda “vaccin-förnekare” med avsked…. Hur tror dessa lågbegåvade pk-politiker att sjukvården kommer att fungera om ca 50% av läkare och övrig personal uteblir, kan man undra….

  Har för egen del — sedan 1960-talets polioskydd och militärtjänstens obligatoriska spruta mot stelkramp —
  alltid nekat samtliga former av “vacciner” utan gör som Sten Björsell och tar dagliga doser av vitaminerna B12, C och D3 samt Magnesium och Gurkmeja vilket hitintills fungerat utmärkt mot alla farsoter “etablissemanget” hotat allmänheten med.

 • Fruktansvärt att man inte ska ha rätt till sin egen kropp!

  Någon som vet hur det går med den hemska motionen om obligatorisk vaccinering av barn i Sverige?

 • Fruktansvärt att politiker låter sig köpas av läkemedelsbolagen på detta vidriga sätt. Få bort dem genast.
  Tänk att
  vi betalar politiker för att de skall behandla oss som slavar.

 • Den som försöker tvångsvaccinera mig och/eller mina nära och kära får plikta med döden. För att det inte skall behöva gå så långt måste vi alla jobba på att så snart som möjligt sätta psykopaterna som plågar världen bakom lås och bom.

 • Medborgare behandlade som boskap, bokstavligen. Suck!
  Själv 70 och skulle direkt börja planera utflyttning om jag bodde i Finland.
  Vad säger då finska MSM? Eller är dom också uppköpta och tvingade att tiga enlig anvisning?
  Korruptionen som fått igenom detta storkap för läkemedelsindustrion är otrolig.
  Industrin betalar säkert en del av tjänstemannalönerna i “folkhälsan” där, precis som dom gör i Sverige.
  Sista vaccineringen var för stelkramp för 10 år sedan, efter skada i et finger. Har alltid vägrar idiotiskt flunsavaccin. Tar vitamin D3 och extra magesium höst och vinter. Gick bra utan förkylning eller flunsa i 11 år, men i år tog jag bara en kapsel i veckan, och sjuknade in i säng nästan en hel vecka. Så inget slarv med vitamin D3 i fortsättningen!
  Alla utom de som borde veta, vet att varje genomgången sjukdom stärker immunförsvaret.
  Sedan börjar folk i allmänhet bli medvetna om att även vitamin d stärker immunförsvaret.
  Tror nog att det finns mycket krut i finnarna i gemen att slå sönder det här förslaget, trots att det nu är “lag”.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *