Gudainspirerad dansföreställning av Shen Yun skrämmer Kinas regim

publicerad 17 mars 2017
- av NewsVoice
Shenyun

Shen Yun

Med fem danskompanier har Shen Yun blivit den största klassiska kinesiska danstruppen i världen och uppträder i mer än 100 städer varje år. Det här skapar uppenbarligen panik i det kinesiska kommunistpartiet (KKP) eftersom den här föreställningen visar upp allt det goda och vackra som KKP har förstört i Kina de senaste 70 åren.

Text: Marcus Gullberg

Med sin historik av ständig krigföring mot ”himlen, jorden och folkmassorna” använder de hela den kinesiska statsapparaten runtom i hela världen till att försöka krossa Shen Yun.

I tidigare artiklar har jag visat hur nästan samtliga regeringar i väst gör allt för att förstöra sin traditionella kultur utan att ha diskuterat denna avgörande fråga med sina väljare. KKP är inget undantag och förespråkar materialism eller KKP-kontrollerad religion för Kinas befolkning.

Shen Yun har väckt KKPs hat och avundsjuka eftersom deras gudomligt inspirerade dansföreställningar drar fulla hus på många av världens teatrar sedan 10 år tillbaka.  Samtidigt har KKPs egna danstrupper fullständigt misslyckats med sina egna föreställningar vilket inte förminskat deras avsky.

Deras enorma intresse av att förstöra Shen Yun visar på vilket kraftfullt vapen kultur är för den regering som är ute efter att ta kontrollen över sina medborgare och forma dem efter sina långsiktiga maktbegär.

Tittarreaktioner efter att de sett Shen Yuns föreställning

USA-baserat och skapat av amerikanska Falun Gong-utövare visar Shen Yun upp skönheten i traditionell, gudomligt inspirerad kinesisk kultur samtidigt som de informerar publiken om de brutala övergrepp som sker mot mänskliga rättigheter och yttrandefrihet i Kina idag.

2006 samlades en grupp ledande klassiska kinesiska artister i New York med en idé: att återuppliva den sanna, gudomligt inspirerade kinesiska kulturen och visa upp den för hela världen. De kallade den “Shen Yun”. “Shen” betyder gudomlig varelse och representerar den myriad av gudomliga figurer som finns i den kinesiska historien.

Yun betyder rytm och förmedlar en persons hela uppträdande. Shen Yun betyder skönheten av gudomliga varelse som dansar i himlen. Shen Yun kombinerar traditionell kinesisk dans med en unik live-orkester som blandar västerländska och kinesiska instrument. Ett resande danskompani består av närmare 100 dansare och musiker.

Sedan dess begynnelse med ett turnerande danskompani drog Shen Yun fulla hus i många städer runtom i världen.  Idag har Shen Yun vuxit till fem turnerande danskompanier och har därmed blivit världens största kinesiska dansföreställning med över 100 besökta städer på fem kontinenter varje år.

Sedan dess begynnelse har KKP gjort allt i sin makt för att störa Shen Yuns föreställningar runtom i världen. Exempel på sabotage har varit att hota teaterdirektörer runtom i världen, skära sönder däcken på Shen Yuns bussar samt att skicka varningsbrev till olika politiker och att sätta press på regeringar.  

I år har de hittat på en ny taktik: KKP köper reklaminlagor i MSM-tidningar med stora upplagor såsom tex Washington Post, The Telegraph(Storbritannien) och The Age(Australien). I sina artiklar fördömer de och baktalar Shen Yun i mycket grova ordalag. Kommunister är inte kända för att rygga för primitiva och våldsamma metoder i sin iver att krossa sina fiender och än idag tar de till samma metoder när något går emot dem.

Falun Gong-förföljelsen i Kina en orsak till KKPs hat mot Shen Yun

Falun gong-utövare arresterad, torterad
Bild:Falun Gong-förföljelsen pågår ännu i Kina efter 18 år.

Där är två saker med Shen Yun som väcker KKPs vrede mot Shen Yun. Den första saken är att Shen Yun grundades av kinesiska Falun Gong-utövare i USA. Falun Gong har varit illegalt förföljt av KKP sedan 1999 och har utsetts till KKPs främsta fiende i Kina.

Den primära anledningen är inte att Falun Gong har ett andligt innehåll utan att rörelsen inte kunde kontrolleras av KKP eftersom den inte har medlemskap, hierarkier, avgifter eller fysiska tillgångar. Alla officiella kinesiska religioner och Qi Gong-skolor är mer eller mindre infiltrerade och korrumperade av KKP men Falun Gong kan inte infiltreras pga dess lösa organisation och brist på hierarkier.

Dessutom attraherade Falun Gong 100 miljoner kineser på sju år under 90-talet vilket väckte en enorm avundsjuka hos den dåvarande kinesiska kommunistledaren Jiang Zemin.

Den andra anledningen är att Shen Yun försöker återuppliva den briljanta och gudomligt inspirerade femtusenåriga kinesiska kulturen med sin ändlösa historia av dynastier, legender och traditioner runtom i Kinas alla regioner.

Det här är något som skrämmer KKP eftersom de har förvridit fakta om den gamla kinesiska kulturen och historien och sedan har glorifierat sin egen historia som består av ett historiskt folkmord på cirka 80 miljoner kineser samt en närmast total förintelse av all traditionell kultur.

Shen Yun återupplivar också ryktet hos goda härskare i forntiden. Alla gamla härskare och kungar var inte onda tyranner som KKP har påstått. Dessa goda härskare var en viktig anledning till att Kina kunde bevara sitt land och bli den mest folkrika nationen under 5000 års tid. Hade det inte varit för dessa goda härskare hade landet kollapsat för länge sen.

Shen Yun informerar också publiken om sanningen kring KKPs brutala historia. Idag dödar KKP-regimen många Falun Gong-utövare varje dag med olika brutala metoder inklusive organstölder på levande människor utan bedövning. Det uppskattas att minst 1.5 miljoner Falun Gong-utövare har mördats på detta barbariska sätt de senaste 15 åren.

Alla dessa faktorer gör Shen Yun till en helt unik föreställning i vårt moderna marxistiska samhälle. Många människor fascineras av föreställningen pga den skönhet och vänlighet som fanns i den traditionella kulturen och som återspeglas av de fantastiska artisterna. Detta är naturligtvis en mardröm för KKP som vill ha världsmonopol på traditionell kinesisk kultur samtidigt som de förvrider den till en marxistisk variant av mörker, kamp och depression för den lilla människan.

KKP:s senaste försök att sabotera Shen Yun med betalda annonser i internationell MSM-media

KKP publicerade nyligen en annons i “The Telegraph” med rubriken: “Shen Yun Is A Blasphemy Against Real Art”. Artikeln informerar om hur dåligt Shen Yun är och hur dåliga recensioner föreställningen har fått av vissa kritiker.

Artikeln påstår också att Shen Yun ”demoniserar KKP”, något man som västerlänning inte annat än kan skratta åt. De kritiker som citeras är inga experter på kinesisk dans eller dans överhuvudtaget och det finns ingen förklaring i artikeln till varför Shen Yun har attraherat fulla hus i tio år i sträck runtom i hela världen.

Det bästa sättet att ta reda på kvaliteten på en dansföreställning är att se hur mycket publik som kommer. Shen Yun har i detta avseende utklassat KKPs föreställningar trots att KKP satsar enorma pengar på sina föreställningar. Idag är Shen Yun den enda kinesiska föreställningen som attraherar stor publik och det här visar på Shen Yuns skicklighet och att deras beskrivning av den kinesiska kulturen vida överträffar den marxistiska varianten.

Moderna människor kan idag i princip inte hitta några föreställningar som visar upp den positiva sidan av traditionell kultur eftersom alla kulturinstitutioner sedan länge är förvandlade till marxistiska kulturbärare.

Folk går därför till Shen Yun för att de får en unik blandning av gudomligt inspirerad kultur, vackra kläder, fin arkitektur, hopp om framtiden, spiritualitet och skönhet. Många åskådare har också kommenterat att Shen Yuns kvinnliga och manliga artister framhäver sina feminina och manliga aspekter på ett mycket genuint och attraktivt sätt.

Shen Yun presenterar ett budskap att de allra flesta människor i grunden är gudomliga varelser som kom ner till jorden med hopp om att göra en del bra saker innan de återvänder till sin gudomliga rike. Det här budskapet är kraftfullt, inkluderande och det är ett definitivt ett budskap som folk inte får höra under andra dansföreställningar.

Text: Marcus Gullberg