Tim Pool besöker Rinkeby och intervjuar “nightcrawler” Chang Frick

publicerad 2 mars 2017
- Torbjörn Sassersson red.
Tim Pool, eget verk

Journalisten Tim Pool från Chicago som fokuserar på att rapportera från konflikter, katastrofer och upplopp besökte i veckan Rinkeby för att ta reda på om Rinkeby är en “no go zone”. Enligt Pool blev han eskorterad av polisen mitt på dagen på grund av risken för en mobb.

Tim Pool säger i en av sina videos att han avvisades från Rinkeby mitt på dagen eftersom han utsatte sig själv för fara. Pool uppger att polisen sagt att det kan bildas en mobb på 50 personer inom några minuter. Anledningen är att boende i Rinkeby inte gillar pressen. Situationen verkar alltså ge skäl åt uttrycket “no go zone”, en zon som man inte bör besöka.

“Jag trodde ärligt jag skulle kunna gå runt kvarteret utan några problem. Jag hade fel. De trodde att vi var svenska pressen. När vi lämnade började de skrika saker till oss”

Krigsreporter fick poliseskort ut ur Rinkeby, Nyheter idag

Chang Frick “nightcrawler” i Rinkeby

Chang Frick är aktiv i Rinkeby - Foto: Tim Pool
Bild: Chang Frick – Foto: Tim Pool

Tim Pool intervjuade Chang Frick som driver nättidningen Nyheter Idag. Chang Frick berättar att han brukar göra så kallad “nightcrawling” vilket betyder att en journalist nattetid söker efter olyckor och konflikter för att rapportera. Ofta handlar det om att försöka fånga “action” på foto och video.

Begreppet “nightcrawling” blev allmänt känt i Sverige i och med filmen Nightcrawler från 2014 med Jake Gyllenhaal.

Frick säger att oroligheterna i Rinkeby delvis beror på de sociala förhållandena i området, men det är även en följd av flyktingmottagandet, en kombination alltså.

NewsVoice besökte Rinkeby förra veckan på nattetid, men valde att inte skylta med en kamera. Inget hände. Inga bilbränder, men Rinkeby hade just den natten extra bevakning av både polis och väktare. Stämningen i Rinkeby centrum var någon spänd och avvaktande. Chang Frick säger i intervjun att vissa nätter är det lugnt, men det kan snabbt ändras och “helvetet kan bryta loss” i Rinkeby.

Vad som inte framkommer i rapporteringen om Rinkeby är detaljerna kring varför boende i Rinkeby attackerar journalister och bränner bilar. Oftast beskrivs orsakerna till oroligheterna mest som att de beror på “sociala problem”, vilket är en mycket generell förklaring. Att uppge att oroligheterna beror på flyktingar anses vara en felbedömning i det rådande debattklimatet.

Läs mer i NewsVoice: “Dead calm in Rinkeby last night, but…”

Tim Pools hemsida: Timcast.com

Text: Torbjörn Sassersson

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

Tags: Rinkeby
 • Tack Torbjörn, för en verkligt otrevlig video av ‘Den arga filmaren’ ..suck. 🙁
  När ska politiker inse att det som de är del av att skapa orsakar så mycken skada och sorg, för både den inhemska befolkningen och de genuina invandrare som ju berikar de länder de lämnat sina hemländer för på alla möjliga, ofta fantastiska, sätt: mat & dryck, musik & film, konst, journalistik(!), i sjukvården, på företag, på högskolor & universitet, etc…

 • När MSM skriver om hatmedier antar jag att de skulle betrakta denna video som ett exempel. Själv skulle jag hellre kalla detta för argmedia eller “den arga reportern” (Joseph Paul Watson) ungefär som TV-serierna “Den arga snickaren” (Anders Öfvergård) eller “Den arga kocken” (Gordon Ramsay ). Att vara arg när man lagar mat eller snickrar verkar vara onödigt, men att vara arg när man kritiserar bullshit i media är mer adekvat, eller hur?

 • Om jag förstår saken rätt så är dessa territoriella “no-go zoner” oftast styrda av klaner vilka fungerar ungefär som maffian gör. När olika klaner gör anspråk på samma område så blir resultatet konflikt vilken kommer lösas med maktutövande d.v.s. våld eller hot om våld. Den som ger information till polis eller andra utomstående kan räkna med bestraffning, kanske I form av skott i benet eller t.o.m. bli dödad.
  Föreställer mig en hierarki, kanske en boss i toppen, men definitivt ett klanråd bestående av äldre manliga individer vilka styr och lägger upp strategin. En metod är att rekrytera ungdomar, helst under femton år, att elda bilar och storma allt vad man bedömmer som symboler för oppositionen.
  Drivkraften torde vara makt där inkomster från knark, rån, stölder, utpressning, beskydd etc är viktigt, men även att bevara sin kulturella, “superiora”, identitet där bl.a. ägandet av kvinnans heder ingår.

  Resultatet blir att autonomen får en kuvad population som inte törs göra annat än vad som är sanktionerat från klanledningen, dessutom, ju mer förljugen statsapparaten visar sig vara desto mer rättfärdigar detta klansystemets status quo.
  Att penetrera ett sånt här system är nog i princip omöjligt, iallafall med något så när humana metoder, att infiltrera fungerar inte heller, ertappas någon som polisinfiltratör i dessa miljöer, så innebär det stor sannolikhet för dödligt påskjutande.
  Att man från etablissemangets sida kontrar med att klistra racist-nazist-fascist etiketter på alla som är kritiska till invandringspolitiken hjälper klanerna att styra och rättfärdiga sina autonoma smådömmen.

  Till viss del kan man beundra dessa människor, de planerar och gör organiserat motstånd, bildar autonoma domäner och har sina egna rättssystem, men när det drabbar utomstående med en kall vind av osäkerhet och rädsla är det inte lika roligt längre.
  Som David Icke visat är den övergripande metoden “action-reaction-solution” och vi börjar närma oss solution stadiet. Lösningen är fler poliser, mer militär, inskränkta friheter i form av lagar, fler i fängslat förvar, höjda straff, borttagande av kontanter, färre butiker, sämre service, fler fattiga etc. etc.
  Så, det är inte förren s.k. inhumana metoder införs av styret, d.v.s. sådant som förändrad immigrationspolitik, massiva landsförvisningar och indragna bidrag som en förändring kan ske, men det är förmodligen redan försent, landet tycks vara förlorat och tyvärr verkar vi gå mot en totalitär polisstat där matrixen håller på att kollapsa för att bli ersatt av en brutal realpolitik.
  Haken är bara den, att det krävs folk i uniform för att genomdriva och underhålla ett sådant system, om man inte finner tillräckligt antal lydiga och villiga att ta på sig detta så kommer korthuset sannolikt falla samman.

 • Nå, stödjer ni Tulsi Gabbards förslag att USA skall sluta finansiera terrorgrupperna i Syrien så kan strömmarna minska av människor vars barn kommer att bli de nästa att ta över Rinkeby, fast i större antal.

  https://www.youtube.com/watch?v=Tu0VcUoxOv8

  Sätt press på Trump-administrationen och skapa rättvisa baserad på fakta.
  Uppmana vidare medie- och artisteliten att lyssna på den lille döde pojkens kvinnliga släkting (minns någon pojken?) och rikta offentliga meddelanden via Twitter till sittande president.

  #supportTulsibill
  #Tulsi4presiden2020
  eller vad ni nu vill använda för smaskiga teckenkombinationer. Det tar slut 2017.

 • Problemet beror sannolikt på en kombination av olika saker. Dels invandringen av sektmedlemmar som indoktrinerats, men även den medvetna EU-politiken som går ut på att en hög andel människor ska vara arbetslösa eller döljas i förnedrande “åtgärder”. Detta skapar förtvivlan vilket kan leda till sekterism eller drogproblem för att fly verkligheten.

  Kombinerat med stöttande av sekterism och tillgången på den, även via social media, skapas då lätt människor som blir en del av fascistiska terrororganisationer. Svenskar kan också drabbas. https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2016/06/08/religios-sekterism-det-muslimska-brodraskapets-hemliga-program-oversatt-till-svenska/

  Det är således sannolikt flera parametrar som inverkar. Fler poliser och mer bevakning kommer sannolikt inte lösa så mycket mer. Det verkar i stort sett vara bortkastade svenska skattepengar. Islamisterna kan slå till närsomhelst varsomhelst oavsett hur många poliser man har. Bättre att lösa problemet vid källan ingenjörsmässigt.

  Stoppa inflödet av asylanter tvärt. Asyl får sökas på ambassader och konsulat utomlands. Påbörja återvandringen av icke-flyktingar, ankarbarn och kriminella invandrare. Stoppa anhöriginvandringen. Gå ur EU. Dela på jobben för att sänka arbetslösheten. Förbjud segregering genom att förbjuda att svenskar blir färre än 90% i något område.

  Svenskar ska ges förtur i förortsområden, invandrare ska ges förtur i andra områden där det finns ett överskott av svenskar i jämförelse. Vräkning vid störande beteenden mot svenskar eller invandrare. Förbjud extrema sekter i Svergie. Gör fascistiska skrifter som hetsar mot, eller vill trycka ned otrogna, olagliga. Förbjud sekt-skolor. Förbjud bärandet av religiösa symboler.

  “Religionsfrihet” ska även innebära rätten till frihet från religion. Det ska bli extremt olagligt att locka någon till en religion eller drog eller stoltsera med innehav av den och det ska leda till permanent utvisning. Varje individ ska känna tryggheten i att välja sin egen tro. Varje barn skall ges ett smörgåsbord med olika religioner inkl. ateism och pastafarianism.

 • “Chang Frick säger att oroligheterna i Rinkeby delvis beror på de sociala förhållandena i området, men det är även en följd av flyktingmottagandet, en kombination alltså.”

  “…oroligheterna i Rinkeby delvis beror på de sociala förhållandena i området”:
  En synnerligen lågbegåvad tillika utsliten pk-kommentar — vanligen kompletterad med ordet “socioekonomisk” i samma mening — avsedd att ge “berörda individer” ANSVARSFRIHET för dessas kriminella gärningar samt konvertera dem till OFFER för bl.a. “yttre omständigheter”, “utanförskap” och “rasism”.
  Det är en lek med ord i avsikt att skuldbelägga landets etniskt Svenska medborgare för allt dessa “berörda individer” ställt/ställer till med — ingenting annat.
  “Sociala förhållanden” skapas nämligen av samtliga i ett område boende individer — det är summan av samtliga där boendes mentala kapacitet, anpassningsförmåga, kulturtillhörighet, rättspatos och moraluppfattning. Bara för att nämna några faktorer — det finns flera…

  “…men det är även en följd av flyktingmottagandet”:
  Det finns INGA “flyktingar” i Sverige! Rätten till den av FN noggrant specificerade klassificeringen “flykting” raderas i samma ögonblick en individ passerar fler än två (2) nationsgränser, från hemlandet räknat.
  Möjligen är det “flyktingar” från RÄTTVISAN i ngt annat land Chang Frick avser, vilket då betydligt bättre kan förklara det rådande “sociala förhållandet” i artikelns bostadsområde….

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *