Statusrapport – Rörigt Brasilien är utsatt för ekonomisk krigföring

publicerad 19 maj 2017
- Hans Berggren
Michel Temer - Foto: Beto Barata, Agência Brasil. Licens: CC BY 3.0 BR, Wikimedia Commons
Michel Temer - Foto: Beto Barata, Agência Brasil. Licens: CC BY 3.0 BR, Wikimedia Commons
Michel Temer – Foto: Beto Barata, Agência Brasil. Licens: CC BY 3.0 BR, Wikimedia Commons
Hans Berggren mars 2015 - eget verk
Hans Berggren mars 2015 – eget verk

SYDAMERIKA. Nyligen framträdde kuppresidenten i TV – Michel Temer – och meddelade att han inte tänker avgå utan försvara sig mot allt elakt förtal. Bakgrunden är bland mycket annat att han spelats in när han förklarade att man måste fortsätta betala pengar för fängslade fd talmannen och kuppmakaren Eduardo Cunhas tystnad.

Kumpanen Aécio Neves som vägrade erkänna sig som förlorare efter Dilma Rousseffs valseger 2014 har avsatts som senator och hans syster Andrea sitter inlåst hos federala polisen. Vi får se vad som händer de närmaste dagarna.

Brasilien är utsatt för ekonomisk krigföring på alla områden. Liksom alla nationalstater idag. Det får inte bli en stark industrination. Stater är helt enkelt i vägen för den kapitalets diktatur som kallas nyliberalism, NWO eller Satans triumf.

BRICS var droppen för bankirerna och måste stoppas innan något så vansinnigt som guldmyntfot återinförs och hela deras affärsidé, att trolla fram pengar i form av andras skulder, havererar. Och internet som har krossat deras sanningsmonopol måste naturligtvis också stöpas om så att det passar kapitalet. The show must go on, som de säger.

Idag är det fredag, då brukar anti-PT-propagandan vara som hetast. Så det är möjligt att det släpps en mediabomb mot Dilma eller Lula idag. Fulmedia och Lava-Jato gör allt för att en lägenhet som Lula aldrig har ägt ska smälla högre som “brott” än t ex Aécio Neves miljardstölder och kokainaffärer … medan Temer blånekar och krampaktigt klamrar sig kvar några dar till. Alltså fortsatt mera cirkus och mindre bröd. Precis som kapitalet vill ha det.

Text: Hans Berggren

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: Brasliien