Botaniker: cyanobakteriernas gift kan orsaka ALS en dödlig nervsjukdom

publicerad 29 juni 2017
- av Torbjörn Sassersson red.
Paul Alan Cox - Foto: Nu Skin Americas
Paul Alan Cox - Foto: Nu Skin Americas
Paul Alan Cox – Foto: Nu Skin Americas

ALS (Amyotrofisk lateralsklerose) är en dödlig nervsjukdom som förstör de motoriska nervcellerna i ryggmärg, hjärnstam och den motoriska delen av hjärnbarken. Så här långt har ingen kommit på en effektiv behandling för ALS, men en som arbetat på en lösning är botanikern Alan Cox. Hans vetenskapliga forskning fokuserar på att finna nya mediciner genom att studera hälso- och sjukdomsmönster hos urbefolkningar.

Text: Birthe Storaker | Översättning: Torbjörn Sassersson, redaktör, TV-Helse.se

Paul Cox och hans kollegor har rest utvalda ställen i världen på jakt efter sjukdomen ALS orsak. Studier av befolkningsgrupper i världen med hög förekomst av Amyotrofisk lateralsklerose ledde dem till cyanobakterier. Bakterien finns i en typ av alger som förorenar insjöar, reservoarer och annan vattenförsörjning där bakterierna producerar BMAA (beta-Methylamino-L-alanine) ett nervgift som kan utlösa en deformering av proteinsammansättningen i hjärnans proteiner.

Läs hela artikeln på TV-Helse.se


Så här kan du stötta Newsvoice

 • [Denna pseudonym är inte Stella Tormanoff. Pseudonymen använder följande alias: Stella, Just Stella, enstella, En allmänt kallad stella, Saga. Pseudonym byter ständigt IP-nummer, uppger falska e-postadresser och länkar till egna sajter/konton som är tomma eller inte existerar. / NewsVoice]

  Kan även rekommendera ” Hjärnans Långa Liv” av Dharma Sing Khalsa. I boken behandlas metoder att stoppa/förebygga Alzheimers, och metoden fungerar för övrigt bar även till utmattning / utbrändhet, depression och en uppföljare till boken finns även om en liknande metod för smärta ( fibromyalgi) som jag har pga en reumatisk sjukdom och långvarig stress och mig har detta hjälpt.
  Det handlar om att återställa hjärnans biokemiska balans så att hjärnan kan kommunicera korrekt med organ, körtlar etc och på så vis återställs kroppens balans.

 • Eftersom intermittent Fasta (IF) fungerar mot Alzheimer’s kan det antagligen fungera bra mot detta också.
  IF uppreglerar imuunsystemet, klart visat av professor Valter Longo. USC.
  Funktionen verkar vara dels genom ökad autophagy och dels genom ökad stamcellproduktion som sker under fasta, vilket ger nettoresultat “nybyggnation efter utrensning” när fastan ersätts helst med växtgiftfri mat i ätcyklerna, om man vill bygga upp en mer permanent hälsa, alltså.
  Förstärkning av fastans effekt fås genom bl.a resveratrol och niacin, bia hormesis.
  Läs boken “Stop the clock” för mer information. Finns ej på Svenska men i Kindleformat.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *