Ryssland påverkade inte resultatet vid USA-valet – Homeland-sekreterare

publicerad 23 juni 2017
- av Torbjörn Sassersson red.
Jeh Johnson, 2017 - Foto: Public domain
Jeh Johnson,   2017 - Foto: Public domain
Jeh Johnson, 2017 – Foto: Public domain

NOTERAT. Det finns inga bevis för att den ryska regeringen utförde cyberintrång med syftet att påverka det amerikanska valsystemet under USA-valet 2016. Det sa Jeh Johnson den tidigare sekreteraren för amerikanska “Department Homeland Security” under ed. “I know of no evidence that through cyber intrusion, votes were altered or suppressed in some way”.

Text: Torbjörn Sassersson | Källa: C Span

I den amerikanska House Intelligence Committee pågår omfattande “hearings” för att utreda om och hur det amerikansk valet utsattes för främmande makters cyberintrång. Fokus är dock hela tiden på Ryssland.

Flera av de utfrågade påpekar att det finns en historia av ryska cyberintrång mot USA som land sedan många år, precis som andra länder också genomför det. Frågan är om det finns bevis att just Ryssland attackerat själva valsystemet. Nej, säger alltså Jeh Johnson.


Att sedan även USA har en historia av att utföra cyberintrång på andra länder tas inte upp eftersom det inte är ämnet för utfrågningarna. Det är värt att påpeka att många länder i världen kontinuerligt utför cyberintrång på varandra.


Ett större sammanhang

Det finns starka krafter i görningen inom det amerikanska etablissemanget som försöker göra gällande, av politiska skäl, att Ryssland är det stora problemet eftersom Washington har kommit långt med att militärisera Europa med amerikanska styrkor för att kunna konfrontera Ryssland i förebyggande syfte eller till och med med syfte att direkt angripa Ryssland.

Bilden av ett livsfarligt Ryssland måste upprätthållas inför omvärlden och inför den amerikanska opinionen för att försvara en upptrappning av det andra kalla kriget och för att försvara alla eventuella direkta militära handlingar i framtiden.


Gå till 15 minuter och 20 sekunder för att se Johnsons uttalande om bevis.

Text: Torbjörn Sassersson


Så här kan du stötta Newsvoice

  • Aj aj aj, vilka dumsnutar som tror att deras lögner fortfarande går hem efter alla deras tidigare lögner om hur de bekämpar IS och hur de aldrig någonsin begått något fel! 🙂

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *