Donald Trump fortsätter bekämpa trafficking

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 13 juli 2017
- NewsVoice redaktion
Donald Trump - Foto: Skidmore, Wikimedia

Donald Trump har i skuggan av de medier som öppet hatar Trump arbetat intensivt med att komma till rätta med mänsklig trafficking i USA. Under flera månader har i USA 1000-tals personer gripits, vilka är inblandade i trafficking och organiserad pedofili, tack vare detta initiativ.

Igår meddelade Trump via Vita Husets hemsida:

Donald Trump bekämpar trafficking
Trump from Donald Trump Twitter

My Administration is focused on ending the horrific practice of human trafficking, and the three bills the House of Representatives passed today are important steps forward.

Since taking office, I have met with courageous survivors, non-profit groups, and faith leaders who are devoting tremendous energy to raising awareness about human trafficking.

I am hopeful that the Senate will take up and pass these three bills as soon as possible and I look forward to my continued work with the Congress on this important issue.”

Källa

White House Press Office (12 juli 2017): Statement from President Donald J. Trump on the Passage of H.R. 2664, H.R. 2480, and H.R. 2200


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Kenneth. Jag tror snarare sparvhök. Det som är bra med en nemesis är att man håller sig alert.

  “Nemesis (grekiska Νέμεσις) är i grekisk mytologi vedergällningens, företrädesvis den straffande vedergällningens eller hämndens gudinna. Hon framställdes som en sträng, allvarlig jungfru, ofta bevingad, med sänkt, självprövande blick. Hennes attribut var väsentligen svärd och gissel.” – Wikipedia

 • @ Sassersson

  Om nu denne fågel ( fiskmås ? ) försökt krossa dig som medial figur anser jag det som väldigt storsint av dig att kalla honom din vän. Inga alfahanne-fasoner där inte !!

 • Med en viss försiktighet kan det vara bra för alla inblandade herrar (Jan, Per, Börje, Dan) att veta att jag känner er alla mer eller mindre och att ni är mina vänner. Hoppas ni kan hålla sams även under Julen trots att ni alla är alfahanar. Jag har bara träffat Larhammar ett par gånger. Han ville krossa mig som medial figur. När jag såg in i hans ögon såg jag en fågel så jag tror att detta är hans första reinkarnation som människa.

 • Se där, så kryper då till slut Per Larsen fram från sin gömda plats under stenen, nu skall det verkligen bli intressant och se hur denna etablissemangets och Larhammars främste vapendragare tror sig kunna mäta sin intellektuella kraft. Du kunde inte hålla dig längre, eller hur Per Larsen?

  Om jag börjar bakifrån i ditt inlägg så talar du om trovärdighet och spelregler, bra sagt Per Larsen, från någon vilken tycks besatt av att försvara etablissemanget och dess smutsiga hantlangare (läs tex Larhammar).

  Jag har läst dina inlägg/kommentarer under lång tid och dina attacker på dem vilka ifrågasätter Larhammar, och jag lyckades till slut locka fram dig ur din dolda håla. Spännande utmaning att med samma medel som du själv använder få ta mig an dina attacker.

  Du nämner att det alltid är frågan om ett givande och ett tagande, dvs att man alltid behöver kompromissa. Din egen vilja att kompromissa verkar inte vara den fyr i mörkret som kan leda oss andra från olyckan att gå på samma grund som själv står så hårt fast på.

  När Du avrättar oliktänkande i frågan om tex Erik Enby och dennes alternativa uppfattning och ständigt hänvisar till att vi alla måste ställa upp på den traditionella medicinens villkor och dess förespråkare typ Larhammar, då går du Big Pharmas ärenden.

  Du har m a o inte för ett ögonblick “diskuterat den framkonstruerade åsikten” (ditt eget uttryck), inte ens för egen del heller “format” den åsikten det minsta.

  Du intar på grumliga grunder alltid en försvarande attityd för etablissemanget och dess korrupta hejdukar såsom att du själv stod på någon intresseorganisations hemliga lönelista.

  Det vore ju ytterst intressant att få läsa vad Du närmare menar med en “framkonstruerad åsikt”.

  Är det när Larhammar som den betalde legoknekt åt Big Pharma han är, begår sina karaktärsmord på en hedervärd läkare som Erik Enby vars uppsåt verkar vara att vilja föra tex cancerfrågans lösning framåt??

  Dina åsikter må möjligen vara dina egna men de är då misstänkt lika de vilka förs fram av den veritabla här av Big Pharma “soldater” vars syfte det är att krossa all alternativ medicin.

  Utan att citera dig så har du på senare tid tvingats ner till den vegetativa nivå där du hör hemma, dvs när man som Du måste slå olika individers uppfattning i huvudet med argument som att Larhammars formella utbildning och ev status i samhället är skäl för att andra inte skall ha rätt och ge uttryck för en egen uppfattning, ja du Per Larsen då har man nått ned på en intellektuell nivå fullt i klass med tex Agneta Karlssons (statssekreterare åt Socialminister Annika Strandhäll).

  Du kanske finns med på samma lönelista som Agneta Karlsson med ett förflutet (2006 – 2011) som Chef för Samhällskontakter vid Glaxo Smith Kline (GSK)??

  Åtminstone torgför du uppfattningar på ett sätt som gör dig skäligen misstänkt att gå industriella intressens ärenden, men som jag alltid brukar säga ingen skall hängas ohörd. Du är oskyldig intill dess att motsatsen bevisats.

 • @Jan Norberg vevar individualismens stolta tokfana som byfånarna har gjort i generationer före honom, uppfyllt av sina egna visioner vältrar han sig i ödmjukhetens, psykopatins och valfrihetens verbala lustgård. Den egna åsikten påstås vara guld värd!
  Den egna åsikten är guld värd om(!) man kan få var fjärde amerikan att rösta på den åsikten, alla miljarderna ger en fingervisning om dugligheten hos mannen och åsikten.
  Norberg kvalificerar sig antagligen inte i den ligan alls men i den serien han spelar i, precis som de flesta av oss andra, måste människor skapa koalitioner för att göra sin röst hörd. Man kan ta ställning till den framkonstruerade åsikten, diskutera den och kanske forma den lite grann. Sedan måste man välja, det är ett givande och tagande, den som förnekar detta spel står utanför.
  Lär dig spelreglerna Nollberg eller skaffa dig tio miljarder och sextio miljoner röster, så spelar du kanske på trovärdighetens planhalva.

 • @ Jan Norberg:

  Jag har aldrig använt uttrycket att jag vet bäst. Jag har däremot sagt att jag anser att Trump är en fullblodspsykopat och att jag förundras över att en majoritet av amerikanska folket väljer en sådan till president. Hade det varit i Sverige hade jag sagt samma sak om svenskarna. Vilket jag ibland också gör. Exempelvis att en stor del av svenskarna är hjärntvättade.

  Veta bäst och veta bäst, du låter som en tolvåring.

  Jag har heller aldrig skrivit att min uppfattning skulle vara grundad på att det är en vedertagen uppfattning. Det är du som anklagar mig för det i din förra kommentar om mig, har du glömt det?. Mina uppfattningar är synnerligen välgrundade.

  Tråkigt att du har lagt dig till med en så nedlåtande ton, den tyder på en stor osäkerhet på dig själv. Jag om någon saknar helt rädsla att uttrycka min åsikt även om jag så skulle vara ensam om den, så det kortet behöver du inte dra, då riskerar du att bli pinsam.

  Jag märker att du försöker tillintetgöra mig på samma sätt som du försökte igår med Börje Peratt, vilket jag iofs också räknade med. Men glöm det, lägg ner, det kommer du aldrig att lyckas med!

  Detta blir det sista jag skriver till dig i detta ämne och kanske för den delen för alltid. Sorry, men jag har lite svårt för intellektuellt flintskalliga individer.

  PS. Har du läst mitt boktips än? DS.

 • Min bäste Öystein, det jag alltid reagerar mot är när svenskar i allmänhet alltid skall ge uttryck för att de vet bättre än vad tex genomsnittsamerikanen vet och/eller tycker.

  Om det nu är din och andras uppfattning att den amerikanska valmanskåren är så otroligt korkad att de i fria och demokratiska val röstar fram Trump så tar du, som så många andra, din utgångspunkt i från övertygelsen att vi i Sverige alltid vet bäst.

  Respektera varje lands val av sina ledare, lika väl som vi måste acceptera att den svenska valmanskåren fortfarande till stor del är fast i sin övertygelse att sossarna är rätt val för Sverige så måste vi kunna kritisera de olika politikerna för den politik de står för.

  Men att framföra synpunkter på dessa utländska ledares mentala hälsa och om de är psykopater eller ej är bara ett utslag av den så typiska svenska mentaliteten att vi alltid vet vad som är bäst för alla andra.

  Om en uppfattning är vedertagen eller ej borde inte ligga som grund för så många människors uppfattning att en sådan uppfattning är rätt eller ej. Varför bildar vi oss inte en egen uppfattning som vi dessutom vågar framföra i olika forum??

  Att torgföra en alldeles egen uppfattning utan att snegla på vad som är vedertaget eller ej tyder, enligt min uppfattning, på att man vågar tänka och tycka alldeles själv.

  Att ha ödmjukheten att själv värdera tex politiska uppfattningar gör att man själv bildar sig en egen åsikt som man är beredd att stå för även om den inte är vedertagen.

  Det är alltid mycket lättare att ansluta sig till vad andra tycker i olika frågor och därför instämma i andras uppfattningar som sina egna, hur svårt är det på en skala??

  Åsiktsbildningen är och skall alltid vara helt fri, men är den det i dagens pk-samhälle??

  Väldigt många av oss väger tyvärr alltid in ev konsekvenser av att ha en avvikande uppfattning, inte särskilt bra för den fria åsiktsbildningen om du frågar mig.

  Jag är övertygad om att Du också många ggr bär på en egen uppfattning som du väldigt gärna skulle vilja ge luft åt, men du som så många andra väger alltid in hur denna din uppfattning skulle uppfattas av andra innan du sätter fingrarna på tangentbordet.

  Bara om vi alla vågar tänka och tycka själva skapar vi med våra olika åsikter en yttrandefrihet baserad på äkta åsiktsfrihet.

  Fördjupa gärna dina utläggningar och visa att du är beredd att ta risken att andra har till dig avvikande uppfattningar.

  Hoppas att du uppfattar detta som konkreta råd så att vi framledes kan utbyta åsikter utan att alltid först överväga vad andra har tyckt i frågan.

 • De i den djupa staten är inga dumhuvuden som många här tycks tro ibland. Visst visste de vad de gjorde när de valde Trump i stället för Killary. Framförallt nu när allt mer graverande uppgifter kommer fram om varför Killary aldrig kunde bli president. Tänk vad skickligt av den djupa staten att få så många “alternativare” att tro på Trump som en President av folket? Jovisst jag gick själv på denne charlatan i början men som vanligt klickar det till så fattar man det fantastiska spel som framförallt Bankoligarker spelar med oss som spelbrickor.

 • @ Jan Norberg,

  Visst brukar “The big apple” avse just NY som du säger, men min tanke var att det skulle läsas symboliskt.

  Varför skulle jag inte kunna ha de insikter jag har för??? Det finns oerhört många fler som delar mina insikter, och de är inte speciellt sensationella eller . Och visst är jag av en “annan” uppfattning som du skriver. Att presidenten alltid har haft ansvaret för “kärnvapenkoderna” i årtionden är såklart ingen nyhet, så där behöver du inte raljera. En av skillnaderna är att Kennedy inte var psykopat (troligtvis inte). Trump däremot kan ingen med bara ett uns av kunskap om psykopati, missa att han är en fullblodspsykopat. Åtskilliga psykiatriker i USA har dessutom ställt den diagnosen på honom. Eller som du själv säger,”..//..den vedertagna uppfattningen//..). Kanske mer korrekt uttryckt – den för många vedertagna uppfattningen. Och ibland är det så, att den vedertagna uppfattningen är den korrekta.

  Psykopater har såklart rätt att leva de också, men att rösta fram en psykopat till att ha det exekutiva ansvaret för hela USA är hårresande. Då du eventuellt saknar kunskap om hur en psykopat ofta beter sig och hur du lär dig känna igen en sådan kan jag rekommendera följande lättlästa e-bok:

  https://www.bokus.com/bok/9789127122604/lar-kanna-psykopaten/

  Att det kan ha undgått dig var jag själv står i uppfattning i mina kommentarer kan jag bara beklaga. Jag har aldrig fått den signalen från någon annan än dig. Övriga kommentarer kanske är överflödiga!??

 • Som en kommentar till ovanstående kan förstås att en kortare livslängd är önskvärd hos vissa. Och brandväggar mellan generationerna.

 • I dessa sammanhang kan det vara bra att återanvända ordet “Egregore” = gruppsinne närmast.
  Denna pedofilring som nu håller på att krackelera är ett ondskans egregor. Och ett mer högfrekvent egregor tränger sig fram. Emotioner kan översättas som frekvenser. Mod står över lömskhet(feghet).
  Följer man utvecklingen i USA så kan man skönja att skiftet har att göra med livslängd – que?
  Jo, den stora imperialisten USA har haft väldigt mycket folk “in the know” som numera närmar sig livets avslut vid ca 80+.
  Generaler och höjdare av olika slag har fått in så mycken jämförande data, att man upptäcker sina gamla synder såsom inblandning i politiska renkor, krigsspel, miljösabotage etc, att kontraktsbrottet för livets egregor “överlev” som man har brutit emot nu slår det tillbaka.
  Ex. en pensionerad general sitter och ser sina barnbarns barn leka och stoja, och hans egna handlingar att bomba Vietnam gör sig påminda. Den snytingen är inte att leka med. Därför börjar sanningar läcka lite varstans för att lindra sig från ånger (repent). Bikten har sin förklaring.
  Nu finns det figurer på topp som är så själsligt kompakta att de inte har förmågan eller modet se sina synder, utan hellre ser allt förstört än att tala ut. Man kan endast se ett problem över att avstånd och är man problemet finns inget avstånd.
  Som väl är är de ganska få och deras egregor som lögneligen inplanterats medelst MSM i “fårskocken” tappar kraft med rasande takt.
  Alt media är sanningen närmare!

 • Bästa Öystein, du skriver:

  “Att det är det amerikanska folket som valt honom säger också en hel del hur det står till ”over there”. The big apple skulle jag hellre vilja kalla ”the rotten apple”.

  Om vi börjar med en kanske inte alltför viktig detalj, The Big Apple brukar normalt beteckna New York och inte hela USA.

  Vad får dig och anse att Du från din en aning isolerade situation skulle ha sådana insikter att Du kan sätta dig till doms över en stor del av den amerikanska befolkningen??

  Att en president i USA alltid har haft tillgång till “kärnvapenkoderna” som du så måleriskt uttrycker det är ingen direkt nyhet, så har det varit många årtionden.

  Att tex JFK pga av sovjetiska provokationer spelade ett högt spel betr Kuba i början av 60-talet anses i dag inte som något vilket skulle rättfärdiga svenska amatörtyckare att klassificera honom som “psykopat”, eller är du av annan uppfattning Öystein??

  Du kommenterar gärna och ofta här på Newsvoice utan att själv ge uttryck för så särskilt många egna och hyggligt underbyggda uppfattningar, du framstår som kommentarsfältets mysfarbror och Dr Feelgood.

  I fallet med Trump så återger du endast vad Du uppfattar som den vedertagna uppfattningen av Trump, kan du inte ist försöka framställa en egen och underbyggd uppfattning så att du inte ständigt bara upprepar vad andra anser??

 • @ Jan Norberg: Jag tillhör däremot inte de besvikna över att Donald Trump inte lyckats så väl. Däremot har jag hela tiden varit djupt oroad över att en psykopat som Donald Trump kan väljas fram till president i en demokrati som väl USA ska anses vara. Detta faktum överskuggar allt annat i sammanhanget som man kan ha en uppfattning om.

  Att det är det amerikanska folket som valt honom säger också en hel del hur det står till “over there”. The big apple skulle jag hellre vilja kalla “the rotten apple”.

  Bortsett från USA´s interna problem så har väl världsfreden sedan kalla krigets dagar aldrig varit mer hotad. Och med dagens vapenarsenaler pratar vi om att på nolltid tillintetgöra hela länder.

  Att en psykopat sitter med kärnvapenkoderna är verkligen skrämmande. Tänk ändå att människosläktet inte lärt sig något av historien.

  Att i denna situation diskutera vallöften känns en aning naivt.

 • Jag hör numera till de besvikna, dvs de vilka inte anser att Trump lyckats särskilt väl i sitt Presidentskap, men vad man än anser om Trump så försöker han trots motgångarna åtminstone leverera sina vallöften så gott det nu går i den amerikanska media turbulensen. Att vara så aktivt motarbetad av MSM som han varit alltsedan han kungjorde sin kandidatur så har han tvingats slåss mot de väderkvarnar som deep state och MSM utgjort, resultatet har därför blivit lidande.

  Politik är att vilja sade visst någon framstående svensk socialdemokrat för många år sedan, och viljan hos Trump är det minsann inget fel på. Förvisso kan man ha uppfattningar om hans politik, person och hans sk approach men han är vald i en demokrati.

  Det medieklimat som råder i Sverige och USA har sina likheter, dvs MSM i båda länderna försöker styra den politiska agendan och röstar då resp lands valmanskår fram “fel” regering eller president så accepterar inte MSM detta.

  Precis som i Sverige är MSM dominerad av miljömupparna och extremvänstern, de och en majoritet av de skattefinansierade offentliga tjänstemännen gör därför tillsammans allt som står i deras makt för att aktivt motarbeta majoritetens val av sina demokratiskt valda politiska representanter.

  I denna executive order så visar i alla fall Trump att han verkligen avser att försöka uppfylla ett av sina vallöften, om än något urvattnat i mitt tycke.

  I Sverige är vi minsann inte vana vid att politiker ens försöker uppfylla sina vallöften, vi räknar iskallt med att politiker säger i princip vad som helst innan valen för att sedan glatt och utan minsta darr på manschetten i rask takt överge sina löften.

  Varför finner vi oss i detta??

  Att Trump dessutom valt att utmana MSM är åtminstone jag själv imponerad av, som mycket annat som kommer från USA så lär det nog förr eller senare också vara en trend som etablerar sig i Sverige. Vi kan ju i alla fall hoppas. Jag är förhoppningsvis inte ensam om att drömma om den dagen då en svensk politiker rätar på gummiryggen och slår tillbaka mot MSM på det sätt Trump gör.

  Det vore en fröjd och se reaktionerna runt om på de dominerande MSM redaktionerna i Sverige när en svensk politiker inte hukar för den aktivism som 99 % av MSM dagligen utsätter dem för.

  Newsvoice och andra alternativa media kanaler har därför allt att tjäna på att stå upp för en balanserad rapportering där man lämnar till sina läsare att själva bilda sig sina resp uppfattningar, och där man slipper få dessa påfrestande sk expert kommentarer från agenda drivna journalister inom MSM.

  Att ständigt få över sig MSM journalisternas tolkningar av vad som sägs i den politiska debatten är ett otyg som vi gemensamt måste försöka sätta stopp för.

  Vi kan som självständiga individer tänka själva och ge uttryck för våra egna tolkningar, eller har vi blivit så rädda och/eller hjärntvättade att vi inte längre vågar ta en debatt där vi står upp för vår egen och högst personliga uppfattning?

  Personligen tror jag att det var just Trumps rättframma och ganska konfrontativa stil som gick hem hos en majoritet av de amerikanska väljarna, alla gillar vi väl en sk underdog som alla försöker prata skit om?

  Dvs valet av Trump var till stor del ett proteströstande mot etablissemanget och MSM, kan vi hoppas på något sådant i nästa års svenska val??

 • Ursäkta mig men finns det fortfarande någon kvar som tror att “the Donald” är en av folket? I så fall kan jag säga att han är en bluff/följare/skådespelare/marionette som övriga 44 presidenter. Och till Åke i Sörmland vill jag säga att din Donald skålar ihop med “deep state” och resten av härskarna. Och Åke, om du tror att du får reda på nått av tidningar så kan jag berätta att du inte får det. 99,9% av vad som händer bestäms bakom stängda dörrar. Herregud! Beställ lite böcker om Kabbala, etymologi och numerologi istället. Ett tips till. Meditera.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *