Doklam-platån – Risk för krig mellan Indien och Kina inom en månad

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 8 augusti 2017
- NewsVoice redaktion
Krisen på Doklam-platån mellan Kina, Buthan och Indien, 2017 - Foto: Dailythanthi.com
Krisen på Doklam-platån mellan Kina, Buthan och Indien, 2017 - Foto: Dailythanthi.com
Krisen på Doklam-platån mellan Kina, Buthan och Indien, 2017 – Foto: Dailythanthi.com
Marcus Gullberg, selfie
Marcus Gullberg, selfie

ANALYS. Den 6:e augusti 2017 publicerade India Today ett scenario framtaget av den brittisk-indiska medlemmen i överhuset, Meghnad Desai, där den problematiska konflikten på Doklam-platån mellan Indien och Kina trappas upp inom en månad och leder till ett fullskaligt krig på flera fronter längs Himalaya och ned till Sydkinesiska sjön.

Marcus Gullberg tar ut svängarna i denna geostrategiska analys och teori om vad som kan ske under hösten 2017. Har han rätt? Kan följande scenario utspela sig och finns det, trots all skepticism, bakomliggande konspiratoriska krafter som styr världens gång? 

Text: Marcus Gullberg

Den sjunde augusti skriver China Daily att Kina kommer att inleda en begränsad militär attack mot indierna i det omstridda området inom två veckor och att de kommer att förvarna indierna innan attacken sker. Indien kommer naturligtvis inte att ge upp Doklam frivilligt och då är risken överhängande för ett världskrig. Kineserna räknar naturligtvis med att deras pakistanska allierade kommer att sätta dolkstöten i ryggen på indierna när de är upptagna med kineserna.

Meghnad Desai räknar med att USA kommer att komma till Indiens hjälp. Kina har i sydkinesiska sjön – tvärtemot andra länders vilja – anlagt en artificiell ö med en militär flygbas på.

Bakgrund till konflikten på Doklam-platån

Konflikten på Doklam-platån startade den 18 juni 2017 när kineserna började anlägga en väg på ett omstritt område som både Bhutan och kineserna gör anspråk på och som därför varit en ”no-go zone” under många år. Bhutan har historiskt sett varit Indiens allierade och Indien reagerade blixtsnabbt på Bhutans begäran om hjälp och skickade in trupper för att kasta ut kinesernas vägbyggare.


Kina hävdar att Indien har intagit kinesiskt territorium och hotar med en militär attack inom två veckor. Ordkriget har trappats upp vecka efter vecka och ingen sida vill ge vika.


Indierna kräver att bägge sidor retirerar och att situationen återgår till den tidigare – innan vägbygget startade och ingen nation hade närvaro i området. Kineserna å sin sida kräver en ensidig reträtt av indierna utan några löften om att stoppa vägbygget.

Läs mer: SR: Indien och Kina i militärt dödläge

Vägbygget är naturligtvis en viktig sak för kinesernas projekt som kallas ”sidenvägen” och som i slutändan skall ge Kina en bättre logistik till Europa för sin enorma varuexport. Indierna å sin sida hävdar att om kineserna får grepp om platån kommer Indien inte att kunna försvara sina norra provinser av geografiska skäl. Objektivt gör kineserna fel i att bygga en väg på detta territorium utan att förankra det hos sina grannstater, men det bryr de sig inte Kina om.

Ursäkten för globalisternas världskrig – asiater vill inte tappa ansiktet

Varför kan då inte kineserna dra sig tillbaka och inleda förhandlingar med indierna om sitt vägbygge? Det går inte eftersom bägge sidors media har trissat upp tonen till en nivå som gör det närmast omöjligt att undvika en väpnad konflikt. Till exempel har kinesisk media skrutit om hur ”den kinesiska folkarmén kan förinta indierna” medan indierna sagt att de skall ge kineserna en “blodig näsa”. Det låter som dåliga skämt, men media över hela världen vill till varje pris starta detta tredje världskrig under 2017. MSM ropar krig och det är världens folk som får betala priset när globalisterna försöker ta kontrollen.

Gnistan är tänd

Många av NV:s läsare känner till hur MSM har tryckt på för en fullskalig konflikt mellan USA och Ryssland under de senaste åren. Det verkar som om den konflikten bara är en bricka i spelet som skall få världen att antändas i ett större världskrig. Vi har konflikter i Östeuropa, Indien, Nordkorea, Mellanöstern och i Sydkinesiska sjön just nu och Kina spelar en huvudroll som den nya supermakten.

På den religiösa scenen försöker nu Israel ta kontrollen över Tempelberget för att kunna bygga det tredje templet för sin ”Messias”. Intet ont anande araber arbetar just nu under jord med att förstärka fundamentet till det tredje templet. Samtidigt ropar religiösa ledare på en världsregering och en världsreligion. Superbankern James Warburg:

“We shall have world government,whether or not we like it. The question is only whether world government will be achieved by consentor by conquest.” …

Den marxistiska världsstaten byggs
Skiss: Den marxistiska världsstaten byggs upp genom kontrollerade konflikter.

Målet: En ny “sovjetisk” superstat

Nu verkar det vara bestämt att världsregeringen skall skapas med hjälp av militärt våld. De två militära sidorna kommer att innehålla Indien-USA-Japan-NATO samt Kina-Ryssland-Nordkorea-Vietnam. Jag förutsätter att globalisterna redan har gjort upp om resultatet av konflikten i förväg och allt detta är bara en charad för att utpressa världen innan man blixtsnabbt inför en världsdiktatur med Kina på toppen. Var säkra på att Kina kommer att spela huvudrollen i världsregeringen med Israel som världens spirituella maktcentrum, vilket vissa anser har förutspåtts i uråldriga profetior.

Samtidigt kommer naturligtvis hela ekonomin att omdanas med ett kontantfritt samhälle och en världsvaluta. The Economist skrev i en artikel från 1988 att världen2018 måste  göra sig redo för ”Phoenix”, en ny världsvalutan, och det verkar som om den planen kan förverkligas om kriget kommer nu.

Det är möjligt att all egendom förstatligas på en gång (åtminstone all belånad egendom i första steget). Med tanke på det valda namnet – Phoenix – så ser det ju ut som om ett större krig innebär slutet på vår nuvarande era och därefter skall den nya eran födas med den kommunistiska superstaten.

På detta sätt kan en kommande världsregering i framtiden kontrollera varje medborgares ekonomiska transaktioner och på det sättet blockera “olydiga” medborgare genom att stoppa deras möjligheter att köpa varor och tjänster. Att 2017-2018 också är eldtuppens (eldtuppen brukar associeras med Phoenix) år i den kinesiska kalendern gör situationen allt mer ödesmättad.

Varför är det så tyst i västlig MSM?

Man kan undra varför det är så tyst i vår MSM om den kinesiska-indiska konflikten. Vi tror inte att vår MSM är oinformerade om läget eftersom de har tillgång till internet. Snarare tror jag att de vill skapa en maximal chockeffekt när kriget väl kommer. Folket skall inte ha en chans att förbereda sig utan de kommer blint att följa sin högsta Guds instruktioner – den marxistiska staten – när paniken sätter in.

Kom ihåg att samtidigt som detta sker i Asien har en ”tyst statskupp” skett i USA där Trump har förlorat mycket makt till Kongress och Senat. Kongressen införde sanktionerna mot Ryssland helt emot sin presidents vilja, vilket är unikt. Trump kapitulerade och skrev under på sanktionerna. Där finns två avgörande tweets från Trump på sistone:

26/7: “IN AMERICA WE DON’T WORSHIP GOVERNMENT – WE WORSHIP GOD!”

3/8: ”Our relationship with Russia is at an all-time & very dangerous low. You can thank Congress, the same people that can’t even give us HCare!”

I sitt första tweet ovan talade Trump om bakgrunden till ett tredje världskrig – att världens folk öppet skall tvingas dyrka staten och dess globalistiska representanter som sin högsta Gud framöver. Allting är upplagt för att skylla allt lidande i det framtida världskriget på galna politiker (tex Trump som skall bli deras primära syndabock), falska religioner och demokrati. Det är världsdiktatur med kommunist-Kina som modellstat och en ny luciferiansk världsreligion som gäller för att kunna få fred över hela jorden.

Konsekvensanalys Sverige

Vad kan då svensken göra om det värsta inträffar? Personligen tror jag att man bör vara medveten om den uppenbara svältrisken i Sverige pga svaga beredskapslager och ett dåligt klimat. Det kommer att ta någon vecka utan matimport och sedan kommer det att driva runt hungriga människor på gatorna. Samtidigt bör man inse de uppenbara säkerhetsriskerna i våra städer. Jag tror att lokalt samarbete och enighet mellan nära och kära kommer att bli helt avgörande i ett sådant läge. Landsbygden kommer att bli den naturliga geografiska vinnaren.

Var finns hoppet?  

På det spirituella planet sägs det att de vidskepliga luciferianska globalisterna följer profetiorna slaviskt eftersom profetiorna förutspår deras antikristliga världsregering. De tror att de kommer att belönas för att de har förstört jorden och därmed tvingar hit sin ”Messias”. Det finns en lång rad profetior som indikerar 2017 som det ”stora året” när den ”Messianska eran” skall födas och tex stjärntecknen kring den 23 september 2017.

Som alla andra födslar sägs den bli smärtsam och den sägs börja med ett blixtsnabbt världskrig som stoppas på ett mirakulöst sätt av Skaparen när allt hopp är ute.

Globalisterna tror att de är gudar som styr över världens händelser, men är det sant? De dolda historierna om globalisternas dekadenta livsstil och ockulta perversioner har också fått allt större spridning på internet vilket inte minskar sannolikheten för att de vill attackera världen snarast möjligt.

Säkerligen är allt detta otänkbara saker för många, men det kanske delvis beror på de senaste 60 årens marxistiska indoktrinering av folket där MSM med hjälp av staten tagit en närmast total kontroll över våra föreställningar. MSM kan svärta ned vilken person som helst på en dag genom ryktesspridning och det är detta vapen som de flesta människor fruktar.

Se gärna en kort videoserie som visar på hur de marxistiska och globalistiska ledarna i tysthet har lyckats ta över hela världen via indoktrinering och subversion. Det otänkbara verkar allt mer tänkbart för varje dag som går.

Text: Marcus Gullberg


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • “Intressant” artikel, och ämne att följa. Bhutan begärde indisk hjälp med trupper och fick det. Nu har Kina “enligt nätet” kontrat med att skicka en muta på 8-9 miljarder kr till Bhutans ledarskikt – med “finfina lån” och “direktinvesteringar” (angrepp). Vägen kan snart vara vidöppen för destruktion av dessa sårbara och fantastiska plaster i Kashmir och Himalaya.

  I artikeln står om “det spirituella planet” – jag utgår från att Marcus egentligen avsåg “andliga” – för det finns ingen anknytning till spirituell avseende “kunna uttrycka sig på ett kvickt och elegant sätt”, eller till “spiritism.

  Angående det med den 23 september och “profetior. Man säger “inget nytt under solen”, “som ovan så nedan”, mfl sanningssägande talesätt. Jag tänker att vi liksom färdas genom en tid, som när vi vaknar efter en natts sömn så har vi passerat ett dygn på denna väg/tunnel, sedan vi vaknade gången innan… – vi går genom denna dimension”, eller det “tillstånd” som kallas tid, istället för att tiden går. Nu för tiden vet vi inget längre, men förr stod man närmare sanningen, och de såg saker och ting klart – de visste om att det var inget nytt under solen, och att allt upprepas – för man har det i sig, vi kommer ur det. Så när det var solförmörkelse för att par dagar sedan i ett stråk tvärs över USA, så passerade detta smala band sju platser som alla hette Salem. Otroligt.

  2024 kommer en ny liknade solförmörkelse, och den får en annan bana över USA. Den punkt där den bana korsar denna eclips bana som just var, vad heter denna punkt? Tydligen Salem Street. Så man har alltid vetat… man gömmer undan det inom sällskapen, och man har bränt och förstört det mesta av gammal insikt. Inget uppe i himlen förändras, alla “stjärnor” är där de alltid varit, ingen “parallax” – hejdå bigbang. Målningar i grottor som sägs vara 40000 år visar att ingenting förändrats – det är “fixed stars”, planeterna är “wandering stars”.

  Så man har vetat det “bakåt” och visste då också “framåt” – det är samma sak – att profetera avr uppgiften för ledare och kejsare – de som är bra på det kan kallas en “Messenger/Messias”. En messenger kan leda andra genom att förutsäga det som är från bakåtveta. Leda något för-ut, från akterut/bakåt.Allt finns där uppe – som ovan, Den enda VET-enskapen är astrologi – för> pro — phet/vet (profetia). Det är allt som är om “profetior”. Hela Nya testamentet är astrologi/astroteologi – vissa kristna (=pseudo kristna) inser att det som står i Uppenbarelseboken 12:1-2, angående den 23 september, är en berättelse som är i himlen, bland stjärnor och konstellationer, såsom jungfrun/Virgo, “där syntes en kvinna…” osv, samtidigt som de drar ut vissa stycken ur dessa bibelverser och vill förlägga det till vårt plan, och till utspelad historia bland karaktärer och platser. De som gör så har inget förstått. Videon är ett exempel på det..

  Denna händelse den 23 sep. är inte unik, och det är inget speciellt alls. Det som dock finns nu, som det ibland sker, är att Jupiter är med i bilden. Jupiter, eller Bibelns Peter, Peter… den rock/sten vilken kyrkan byggs. Ju/you- peter. Pseudokristna ger sin ära och vördnad till en svart sten, jämför stenen i Mecka.

  Förr sa man alltid att Jupiter var Kungen däruppe, King of planets. Nu den 21 september kommer den ut ur magen på Jungfrun/Virgo, efter att ha varit där i 9,5 månad. Se bild:
  https://i.ytimg.com/vi/_1y_hLqVXf4/maxresdefault.jpg

  Kungen/sonen föds. Det enda som man kan befara är att eliten kommer att utnyttja en sådan här händelse för att vilseleda, vi har tex project Bluebeam, som handlar om det.

  I Vatikanen är statystenen på Peter/Jupiter nästan förstörd av tillbedjares dregglande: http://www.whale.to/c/church17.jpg

  “…you are Peter, and on you I will build My Church….”

  Kyrkan bygger den på Ju-peter och på Satan/Saturnus och Mariadyrkan. Folk reser från hela världen för att tillbe Jupiter i Vatikanen. Detta är ursprunglig kristendom (paganism). Pseudokristna och andra New Agare är under Vatikanens häl.

 • 15 kineser gjorde intrång på ett annat ställe i Himalaya igår men drevs tillbaka av en mur av indiska soldater. Det slutade med stenkastning och slagsmål. Inga vapen användes. Temperaturen stiger hela tiden.

  http://www.dailyprogress.com/news/world/wire/china-india-soldiers-hurl-stones-at-another-in-kashmir/article_e32f2af8-e81b-5921-8d33-e685670309c6.html

  På tal om profetiornas betydelse och den nuvarande konflikten på Tempelberget, läs Knesset-medlemmen Glicks uttalande häromdagen:

  “We don’t want to harm the Muslims, on the contrary… when I see a Muslim praying at the Temple Mount it fills my heart with great joy. It shows me the fulfillment of the prophecies of our prophets.”

  http://www.timesofisrael.com/likud-mk-holds-protest-office-at-temple-mount-gate/

 • Och politiken följer helt emotionella fixerade tillstånd. Sök emotionella skalor.
  Politiken blir då vertikal med många fraktioner, istället för höger/vänster, som har det gemensamma att de är våldsbenägna. Dessa två tar till vapen mot varandra, medan de övriga sällan har annans kroppsliga död som mål.
  Förenklat kan skalan se ut som: sanna liberaler, konservativa, inget engagemang, antagonistisk, fientlig(höger/vänster, apati, kroppsligt död.
  Särfall: Samt långt nere i beräknande psykotiskt tillstånd, symbolism(materialism), selotism, sexism, perversion, patologisk lögn. (Banksters)

 • En annan aspekt på profetior, som dyker upp i varjehanda texter, kan vara att det ordet “profetia” helt enkelt är ett kodord för “program”. Hur gömmer man en hemlighet? Jo, helt i öppen dager! Man trixar lite med orden och folk tittar åt fel håll.
  Sammanhållande signalsystem skapas medelst olika stjärnkonstellationer för händelsers koordination. Om alla banksters vet att när månen och solen etc. står si och så, gör vi gemensamt ditt och datt.

 • Martin, jag tror att du är något intressant på spåren om meditation och att nå sin egen upplysning. Samma tro finns i Asien att man genom att följa vissa livsregler och att jobba på sin kropp och tankar kan nå upplysning medan man lever som människa. Man tror i kinesisk mytologi på att människor ursprungligen var Gudar som inkarnerade på jorden med uppdrag att fullfölja – https://i.pinimg.com/originals/a4/d5/f6/a4d5f67f6dadeceeeaa3da7bcd762440.jpg . Idag ser vi hur en sådan metod, Falun Gong, är Kina-kommunisternas ärkefiende. Jag känner till lite om det eftersom jag själv utövar Falun Gong.

  Jag tror att du har rätt i att slutet på denna eran kommer att innebära en kort tid av “kommunistisk” världsregering fast med omoraliska härskare som Marx sa. Vad gäller Marx tror jag att du misstar dig om kommunismens goda avsikter. Kommunisterna dödade alltid eliten i nationerna, tex intellektuella, rika, mäktiga etc – för att själva ta makt och rikedomar åt sin egen härskarklass – de superrika och dess torpeder. Hemligheten är att de superrika bankirerna sponsrade alla kommunistiska revolutioner för att sedan berika sig själva. T.ex. Rotschild mutade kriminella(“useful idiots”) element till att mörda borgarna i Paris 1871 och att samtidigt skydda Rotschilds egna hus. Efteråt köpte Rotschild 3000 hus i Paris för en spottstyver: “Buy when there´s blood in the streets.”

  Gällande Marx ett par citat:
  Kompisen Engels om Marx: “A black man from Trier [Marx’s birthplace], a remarkable monster….; the wicked fist is clenched, he rages without ceasing, as if ten thousand devils had caught him by the hair.”

  Marx om härskarklassen: “The materialist doctrine concerning the changing of circumstances and upbringing forgets that circumstances are changed by men and that it is essential to educate the educator himself. This doctrine must, therefore, divide society into two parts, one of which is superior to society.”

  Kommunismen har ett dolt syfte – att skapa en liten härskarklass(“Gud-klassen”) samt en slavklass som saknar ras, religion, kön, nationalitet, religion, rättigheter, traditioner, familj, kultur etc och till slut ser ut som monster(se BBC om evolution). Kort sagt en icke-tänkande, icke-mänsklig slavklass av robotar som skall fungera som slavar åt eliten. För att lyckas söndrade och härskade man över alla länder genom att skapa klasskamp, könskamp, religionskamp, höger-vänster-kamp etc, tog makten över penningproduktionen(varför allierade sig alla kommunister med kapitalistländernas centralbanker?!) samt hjärntvättade hela världen via total makt över media, utbildning etc. En övergångsperiod med “skolboksvetenskap” som ny religion, ateism samt materialism för att hålla folk upptagna med meningslösa saker var nödvändig – den är nu i princip slut. Med detta i åtanke tror jag att jag bättre förstår syftet med modern kultur.

  Kommunism var en lömsk plan av en liten grupp kriminella och mäktiga män som förvillat miljarder människor till att glömma att det finns en bortglömd detalj i kommunism – det är härskarna som är “staten”… Lenin körde 2 st Rolls Royce från Tsaren och skickade miljoner till sitt konto i Schweiz. En kriminell precis som Stalin och Mao och samtliga andra kommunistledare. https://smarthistories.files.wordpress.com/2016/06/lenin-car1.jpg

  Slavmodellen fanns sen länge i Tibet – som alla bolsjeviker, nazister, demokratier förtjust dyrkat. Boktips: Theodor Illion: “In Secret Tibet” och “Darkness Over Tibet”.

  PS: Som en liten parentes kan nämnas att Marx spionerade på revolutionärer(!) åt Österrikes hemliga polis, två av hans barn samt en svärson begick självmord, tre av hans barn dog av undernäring, hans husa och fru var gravida i en tvårummare samtidigt med Marx – allt medan Marx söp, vägrade jobba en enda dag, var rasist, spekulerade bort sina pengar på kapitalistbörsen(!) och ständigt tiggde pengar av superrika marxister samt hoppades på att släktingarna skulle dö snabbt så att han fick ärva dem. Frun gick inte på hans begravning.

  Läs mer om Marx liv och tro här: http://www.hourofthetime.com/1-LF/Hour_Of_The_Time_08122012-Marx_and_Satan.pdf

 • Konflikten eskalerade just ett par snäpp ytterligare med Indiens, USAs och EUs anti-dumping-tullar mot Kina i veckan samt dagens utspel från kinesisk sida om att vi står på randen till ett krig som kan leda vart som helst:

  http://www.thenorthlines.com/shock-china-india-imposes-anti-dumping-duty-93-chinese-products/

  http://www.scmp.com/news/china/diplomacy-defence/article/2106493/china-and-india-brink-armed-conflict-hopes-resolution

  Det verkar som om allt fler nationer allierar sig mot kineserna. Kanske de västliga politikerna har insett faran i att bli totalt överkörda.

 • Den moralfilosofiskt skolade Karl Marx har förutspått det som sker i sin bok Kapitalet. Vi närmar oss slutet på den omoraliska kriminella monopolkapitalismen. Det är endast då som Karl Marx tror att världskommunismen blir möjlig. Jag tror att han hade rätt.

  Personligen tror jag endast att världskommunismen blir möjlig genom att människor mediterar rikligt likt Jesus, Tomas tvivlaren och Buddha och därigenom finner frid, medkänsla och upplysthet och blir till gudomliga varelser som har respekt för balans med naturen och olika folks rätt att existera i balans i sina egna nationer.

  Jesus blev upplyst och omdefinierade gudsbegreppet. Han sade att han var guds son och att alla kunde bli söner eller döttrar till denna nya goda gud som avsevärt skiljer sig från definitionen av Demiurgen.

  Den gode mannen Jesus korsfästes och gjordes heligare än alla andra av efterföljarna, men varför bestämde de religiösa att Jesus var en speciell man, när alla i varje ögonblick kan agera likt Jesus och vara precis lika gudomliga i sin gärning?

  Varför vill vi inte se det gudomliga som finns i de allra flesta av oss? Alan Watts om Jesus-medvetandet

  …och varför vill ingen som fördömer kommunismen se det vackra som den faktiskt kan innehålla? Jo. Det bygger på rädsla. De rike är allra räddast och de vill inte att du ska undersöka vad kommunism faktiskt betyder.

  Hur bekämpar man rädslan? I meditation kan man erhålla både lugn och ett kosmiskt högre medvetande som utrotar rädslan. Man måste börja där. Meditationen är nyckeln till den högre moralen.

 • Ja, jag instämmer helt med Savalle, och det är ju i problemet som lösningen finns, d v s att det stundande haveriet drar upp korruptionen med rötterna och öppnar därmed upp för ett sanningsparadigm.

 • Sverige måste bevara sin neutralitet, satsa på egen matproduktion och egentillverkning av det som är väsentligt och stoppa massinvandringen och vi behöver en ärlig omtänksam politik som är fri från korruption och styrs av det svenska folkets intressen.

 • Tack Marcus!

  Orsak och verkan är nog för den som tänker 🙂

  Det sista stycket är nog svårast att svälja för många, och jag kände mig därför manad att dela med mig av texter skrivna av en svensk juridikprofessor – Jacob WF Sundberg – som jag nyligen “hittat” och vilken i marxistsveriges universitetsvärld var en “icke-person”. Med anledning av att hans analys “Tystnadsspiralen” så väl skulle ge tyngd åt ditt påstående i sista stycket, skrev jag ett utvidgande inlägg. I inlägget finns också en länk till hans belysande memoarer.

  http://www.autentopia.se/blogg/?p=6077

 • Landsförrädarna i regering och riksdag har målmedvetet utplånat vårt jordbruk, och därmed vår försörjning på livsmedel, allt med EU´s goda minne.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *