Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Fest – förvandlad till dynghög

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 6 augusti 2017
- Torbjörn Sassersson


Fester med alkohol kan gå lite hur som helst. Och exakt vad som hänt med många berusade inblandade är nog ganska omöjligt att klara ut. Säkert är att en del kan haverera och bete sig illa åt.
Och jag vet att även mycket närstående kan göra så fel att man förlorar varandra på grund av dylika som man anser vara oförlåtliga handlingar.
På fylleslag kan således vad som helst hända och skulle man se hur man själv och andra beter sig så skulle man nog inte skratta.
Min kära hustru som är nykterist tyckte sällan att hon hade kul på fester med mycket alkohol under våra tidiga år.
Hon har också återgett en del beteenden som vittnar om att med alkohol riskerar folk tappa både omdöme och känslan för respekt.
Jag kan här återge en del händelser där andra betett sig långt ifrån acceptabelt. Och det kan jag göra utifrån att jag själv varit nykter. Det har bäring på karlar som plötsligt förvandlas från vuxna civiliserade män till omogna klumpedunser.
På 1990-talet spelade vi veteranhockey-SM och vi mötte ett lag med en fd landslagsspelare. Jag spelade liksom den nämnda motståndaren centerforward och tog i stort sett alla tekningar. Han valde i frustrationen att vid en tekning sikta mot min nedre tekningshand och bröt nästan lillfingret (höger) på mig. Senare på kvällen var det bankett och han mötte mig i sin vita kostym med utsträckt hand. Min högra hand var lindad vilket han såg på långt håll. Men den utsträckta handen var inte för att hälsa istället tog han ett stadigt grepp om mina kulor. Det var naturligtvis en gest som vittnar om bristfällig karaktär vilket han redan visat. Så visst den sortens rednecks finns även i Sverige
I långt mer vuxen ålder var vi ett gäng vänner och bekanta som provade öl under många år. Sista övningen blev ett abrupt slut på dessa övningar då initiativtagaren och min gode vän plötsligt i sitt tidigt berusade tillstånd började prata om vem som hade störst kuk och föreslog mätning. Vi var trots allt stadgade män i 50 års åldern. Hur kommer det sig att en god vän plötsligt visar upp ett nytt ansikte och förfaller till ett apbeteende? I detta fall spelade nog alkoholen en avgörande roll. Men bakom det hela finns något annat, något som inte står rätt till. Ja av den ölprovningen blev intet. Folk lämnade och det blev slutet på detta nätverk.
Så konsekvenserna av bristande ölsinne kan bli mer eller mindre katastrofalt.
Men och det är ett stort men. Om man inte har varit med på en privat fest så finns ingen som helst anledning att uttala sig om vad som eventuellt har hänt där. Det är upp till de inblandade att reda ut vad som är vad. Alla andra bör således inse att hörsägen är liktydigt med skvaller och mynnar ut i skitsnack.
Här visar inlägg om Borg i mediedreven och på sociala medier upp ett innehåll som inte ens duger i dynghögen.
Så oavsett vad som hänt och vem som gjort vad, om du inte var där. Varför uttala dig dömande om det?
Börje Peratt


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq