Stefan Mudry: “Flytta till trygga Panama innan nästa finanskrasch”

publicerad 17 augusti 2017
- Extern skribent
Panama - Kollage: Crestock.com

Panama - Kollage: Crestock.com

“År 2008 bestämde jag mig för att leta efter en alternativ plats att bo på eftersom jag tror att samhällssystemets kollaps kommer att nå förödande proportioner i västvärlden”. Det skriver Stefan Mudry som erbjuder möjligheter för individer och familjer som vill emigrera till ett säkrare ställe. År 2008 var det en stor finansiell krasch. Snart kan nästa komma.

Tyskland, landet jag kommer ifrån och resten av Centraleuropa, som är tätbefolkat, var inte acceptabelt för mig för en fristad. Jag valde Panama, som jag kände till väldigt bra eftersom jag hade varit involverad i ett skogsplanteringsprojekt där sedan 2006.

Panama erbjuder perfekta förutsättningar och är ett av de få val som emigranter numera har, eftersom Sydostasien är mycket överbefolkade och terrorism blivit ett allvarligt och växande hot i den regionen.

Stefan Mudry med sin son - privat foto
Stefan Mudry med sin son – privat foto

År 2010 köpte jag marken för Finca Bayano-projektet. Idag skapar vi där en “överlevnadsförsäkring” i en osäker framtid. Vi bygger en liten by där religion inte spelar någon roll och politiskt extrema åsikter inte är representerade. Så småningom kommer målet om självförsörjning att uppnås.

Finca Bayano (8 ° 06’N – 81 ° 20’W) ligger drygt 32 mil väster om Panama City på en höjd av 1,600 meter över havet. Omkring 100 personer kommer att bo på ett området av 75 hektar. Det finns tillräckliga mängder vatten. Regionen är glesbefolkad och det finns inga tropiska sjukdomar. Föroreningar från industrianläggningar eller kraftverk finns inte i denna del av Panama. Det finns också inga aktiva vulkaner och det har inte skett några stora jordskakningar under de senaste decennierna.

Vad bör förbättras i det ekonomiska systemet som bara kan hållas vid liv annat genom att trycka mer pengar? Att betala skulder med skulder är att fylla hål med hål. Det är för sent att lösa problemen och därför är den ekonomiska kraschen oundviklig. Se till att finna ett långsiktigt och tryggare boende i Panama.

Besök: Finca Bayano

Text: Stefan Mudry | Hela denna artikel är en annons


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *