Dr Erik Enby: Sannolikt att psoriasis kan förkorta ditt liv med 20 år

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 16 september 2017
- NewsVoice redaktion
Plack-Psoriasis - Foto: James Heilman (MD), Wikimedia

"Plack-Psoriasis

Dr Erik Enby varnar för att dolda infektioner kan förkorta ditt liv med 20 år. Han anser tex att psoriasis är en svampinfektion och om sjukdomen endast symptombehandlas med kortison får infektionen härja fritt i huden och blodet. Svampen psoriasis växer främst mellan hudcellerna, säger Enby till NewsVoice. Stöd för sina teser finner han inom zoologi och nya internationella studier.

Text: Erik Enby

Om de symptomdämpande terapierna blir allt verksammare, så torde det leda till att forskningen på själva sjukdomsprocesserna kommer att avta mer och mer. Det blir lättare och lättare för läkarna att arbeta med de kroniskt sjuka som alltmer invaderas av infektionsväxten, men utan symptom.

Läs mer: Dr Erik Enbys ordination botar min psoriasis – Arbetshypotes svamp

Dr Erik Enby
Dr Erik Enby

Symptomdämpning kan alltså leda till att man kan ta det lugnt med att undersöka om den mikrobiologiska växten i vävnader och kroppsvätskor hos kroniskt sjuka är orsak till olika former av kronicitet, vilket jag förmodar att den är.

Det hävdas att livslängden avtar i samband med alla former av infektionsanslag. Får man psoriasis (en svampinfektion) när man är 30 år, så kan man ha denna ”ofarliga” ” sjukdom länge, men man blir inte 100 år utan man dör när man är 75-80 år. Man förlorar alltså 20 år av sitt liv. Detta gäller många andra sjukdomstillstånd.


Studier på fåglar visar att milda infektioner förkortar livslängden. Dessa ofta dolda infektioner kan minska ner livslängden hos fåglar med en tredjedel jämfört med friska fåglar.


Sådana infektioner tycks även snabba på åldrandet. Biologiprofessorn Dennis Hasselquist vid Lunds universitet är en källa.

Medicinens sätt att ta hand om kroniskt sjuka är mycket bakslug och allt är mycket skickligt skött så att ingen skall märka det dolda bedrägeriet eller hur man mycket ofta bedriver verksamheten inom sjukvården.

Text: Erik Enby

Läs mer om psoriasis i NewsVoice

Erik Enby (1937-) är en svensk medicine licentiat och specialist inom geriatric som har uppmärksammats för hans studier att beskriva den mikrobiella situationen i blod vid olika sjukdomstillstånd. Detta ansågs länge kontroversiellt, men i maj 2015 publicerade ett internationellt forskarteam forskningsresultat som ger stöd för Enby. Läs mer om Erik Enby på Vetapedia


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Lennart Fröderberg 17 Sep, 2017 at 18:03

  Free of Disease, som du hänvisar till, är ju jätteintressant, har aldrig läst den tidigare. Tack för tipset.

  Per

 • För mig är det självklart att det är svamp som ligger under ytan och som ger symtom bl.a. i form av psoriasis. Skulle vilja att NV på något sätt uppmärksammar intravenös c-vitamin behandling, IVC, och skapar en debatt kring varför det inte är mer tillgängligt inom svensk sjukvård.

  Finns mig veterligen inget som är mer kostnadseffektivt och väl fungerande i förhållande till nackdelarna än intravenös c-vitamin behandling.

  Är personligen helt övertygad om att exempelvis psoriasis, hjärt/kärl problematik samt olika tumörtillväxter relativt enkelt skulle gå tillbaka genom nyttjandet av IVC behandling 2-3 ggr per vecka under några månaders behandling beroende på grad av symtom. Ett 3 timmars dropp per ggn med 60-80gr askorbat lösning. 1gr / kg kroppsvikt.

  Det är ju enkelt att verifiera eftersom symtomet, t.ex. psoriasis utväxterna, går tillbaka när livsmiljön för svampen i huden / vävnaden försämras. Ph ökar genom den ökade syresättningen och skapandet av väteperoxid som sker när vitamin c omvandlas i kroppen.

  Läs gärna mer om intravenös c-vitamin behandling här:

  http://www.freeofdisease.com/intravenous-vitamin-c-a-cancer-killer-the-fda-wants-banned/

 • Det är uppbyggeligt att notera att Erik Enbys forskning börjar vinna acceptans och att fler forskare är inne på samma väg när det gäller att förstå orsaken till många sjukdomar. Heder till alla som hjälpt till att Erik Enby liv och gärning fått komma till offentligheten.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *