Ingrid Helander (LmV) vilseleder om påstådda risker med mässling

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 5 september 2017
- Torbjörn Sassersson
Basinkomst och Existenslinjen ger oss starkare familjer och rikare sociala nätverk

En tänkt ovaccinerad familj på Järvafältet där många har starka naturliga immunförsvar [Temabild från Crestock.com]
En tänkt ovaccinerad familj på Järvafältet där många har starka naturliga immunförsvar [Temabild från Crestock.com]
ANALYS & DEBATT. När befarade och enorma intäktsförluster för industrin ligger i linje med det politiskt korrekta narrativet om vacciner som mirakelmedel upphör förmågan till kritisk granskning. Ingrid Helander på LäkemedelsVärlden visar prov på det när hon alarmistiskt skriver att rekordmånga har dött av mässling i Europa. NewsVoice söker och finner fem fel. 

Text: Torbjörn Sassersson

Ingrid Helander - Pressfoto: LäkemedelsVärlden
Ingrid Helander – Pressfoto: LäkemedelsVärlden

I sin artikel uttrycker tidningens chefredaktör Ingrid Helander fasa för att flera dödsfall skett i Europa och skulden ges till barnsjukdomen mässling, som för de äldre generationerna var en naturlig del av uppväxten. Du hade mässling och du fick stanna hemma några dagar. Därefter hade din kropp byggt upp ett livslångt immunförsvar mot sjukdomen.

Men i det nya vaccin-narrativet som tog rejäl fart för c:a 10 år sedan när läkemedelsindustrin beslutade om att massivt investera på vacciner började de vanliga barnsjukdomarna utmålas som stora världshot. Slarviga policyskribenter har sedan hakat på trenden. Vissa hoppas på att få jobb inom Big Pharma. Förutsättningarna finns. Helander har uppmärksammats av Pharma Industry (PI).

Läkemedelsindustrins intäkter åren 2001-2015

Big Pharma revenue 2001-2015
Revenue of the worldwide pharmaceutical market from 2001 to 2015 (in billion U.S. dollars)

Ingrid Helander har skrivit en ovetenskaplig skrämselartikel

Ingrid Helander skriver att antalet dödsfall i Europa på grund av mässling är rekordstort. Fram till mitten av augusti i 2017 hade 27 personer dött i sjukdomen, att jämföra med 13 personer under 2016.

ArcanumSkolan 2024

“De flesta dödsfall, 20 stycken, har skett i Rumänien, tre i Italien och ett i vardera Bulgarien, Tyskland, Portugal och Frankrike.” – Ingrid Helander

LäkemedelsVärlden som enkom skriver om läkemedel och sjukdomar bör sätta högre krav på sina artiklar. Det finns i detta artikelexempel en rad omständigheter som tidningen inte redovisar. NewsVoice förklarar vilka.

 1. Artikeln i LäkemedelsVärlden uppger inte vilka omständigheter som var aktuella runt de påstådda dödsfall som skett. Var dessa individer tex redan sjuka i andra sjukdomar? Om de redan var sjuka i andra sjukdomar hur vet man säkert att dödsfallen inte skedde på grund av andra sjukdomar eller i kombination med mässling?
 2. Vi vet inte varför den etablerade vården misslyckades med att bota dessa patienter. Var vården dålig, skedde vårdmisstag?
 3. Ingrid Helander redovisar inte under vilka livsomständigheter som dödsfallen skedde. De flesta dödsfallen skedde i Rumänien, ett land som befinner sig i humanitär kris. Enligt Utrikespolitiska Institutet är levnadsförhållandena i Rumänien sämre än i de flesta andra europeiska länder.
  “När hela samhället och ekonomin skulle förändras under 1990-talet sjönk levnadsstandarden från en redan låg nivå. Trots förbättringar sedan millennieskiftet lever fortfarande många rumäner i fattigdom, särskilt på landsbygden.”  – Sociala förhållanden i Rumänien [backup]
 4. Exakt vilka var det som dog i Rumänien? Barn eller vuxna? Kan det uteslutas att det förmodligen mest handlade om individer i särskilt utsatta situationer?
 5. Ingrid Helander redovisar inte heller hur många av de som fått mässling redan var vaccinerad emot mässling. Enligt sajten Vaccin.me som kritiskt granskar vacciner förekommer så kallad atypisk mässling hos de som redan vaccinerats och den formen av mässling kan vara farlig.

“Efter exponering för naturlig mässling fick ett  stort antal människor som vaccinerats med kmv atypisk mässling, en autoimmun sjukdom som består av mycket hög feber, ovanliga utslag, lunginflammation och  ödem i lungan.”Vaccin.me

Rapporten från den europeiska folkhälsomyndigheten kan läsas på ett annat sätt.

I Italien har fram till mitten på augusti i år 4220 fall av mässling dokumenterats vilket betyder att dessa barn eller vuxna nu utvecklat fullgott skydd som är betydligt bättre än det svaga skydd som mässlingsvaccin i bästa fall kan ge. Siffran i Rumänien var 6834 mässlingsfall. Uppgifterna kommer från rapporten: “Epidemiological update: Measles – monitoring European outbreaks, 25 August 2017” framtagen av den europeiska folkhälsomyndigheten, ECDC.

Vi kan vidare utläsa att endast 83 personer i Österrike fått mässling och att det inte skedde något dödsfall. I Danmark har rapporterats endast 4 fall och inget dödsfall. I Italien skedde 4220 fall och endast tre dödsfall, kring vilka omständigheterna inte är kända.

Järvafältet

Swisha Sassersson valfri summaIngrid Helander pekar ut Järvafältet som om det vore en riskzon. Hon nämner ett “utbrott” som var på endast 10 personer och inget dödsfall. Vaccinationstäckningen var där 70% för tvååringar, jämfört med cirka 95% i övriga Sverige, enligt Folkhälsomyndigheten. Vad vi därmed kan anta är att Järvafältet har utvecklat en procentuell högre, naturlig och starkare immunitet mot mässling än i resten av landet.

Ska risker med mässling diskuteras måste alla omständigheter redovisas annars blir en artikel som Ingrid Helanders blott en ovetenskaplig och skrämselbaserad reklamtext till nytta för vaccinationsindustrin.

Text: Torbjörn Sassersson

Läs mer: Vaccinindustrin betalar ut miljardbelopp till vaccinskadade

Relaterat

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • @RED, aspelut NEJ, detta är en utmärkt regel. Spalterna i NV är redan översvämmad med mesar som söker sina likar, sålla än hårdare så att dessa kontaktsökande nollor inte får något som helst utrymme i NV.
  Kom ihåg den store filosofen och skriftställarens ord: “Alla lyckliga familjer liknar varandra, men varje olycklig familj är olycklig på sitt eget sätt.” Trygghetsnarkomanernas livsloppshistorier är de tråkigaste man kan läsa, håll dem kort. Tolstoj har rätt, utmaningar och prövningar ger livet innehåll. Gruppen värdelösa smitare och navelskådare är bara till besvär, filtrera detta pack med transparens så att alla får en varningens signal från NV om deras eländiga existens.

 • @RED, regel 8: Använda kommentarsfältet som en social yta av typen Facebook. Kommentarsfältet är till för att sakligt diskutera vad den aktuella artikeln avhandlar. Kommentarer av typen: ”Åh vad bra skrivet. Det tycker jag också” kommer att raderas.
  Dessvärre eller dess bättre utesluter denna regel alla former av samtycke, upprätthållande av denna kvalitetsregel har jag fått mycket skit för, men det är värt mer att hålla sig till regelverket.

 • Per Larsen: “Hur förhåller sig ”starka naturliga immunförsvar” till ”autoimmuna sjukdomar”?

  Genom att individerna inte uppvisar samma beteendestörningar som du gör 🙂

  Människor som har ”starka naturliga immunförsvar” drabbas inte av autoimmuna sjukdomar, då det i sig är ett tecken på just ett svagt immunförsvar!
  Elementärt, Dr Watson!

 • Jaha då var det dags att uppdatera den föga smickrande listan på vad jag är övertygad om, är av Big Pharma köpta vaccinationsivrare.
  Denna gång är det Jessica Almenäs som med ett stort leende hoppar rätt in i fläkten (ju större leende desto mer ersättning?). Och i så fall har Jessica fått en rejäl hacka. Se själva i denna länk från Aftonbladet:
  https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/Xw6P2b/jessica-almenas-hangs-ut-i-vaccingrupp

  Mig veterligen har Jessica inga djupare medicinska kunskaper, men är såklart en bra PR-person med sin bakgrund, vilket ju är synnerligen viktigt för Big Pharma när de ju saknar sakliga argument för att tjäna blodspengar på att bedra svenska folket. Och för den någorlunda intelligenta betraktaren framgår detta tydligt då Jessica inte med en enda stavelse i denna intervju ger något som helst medicinsk argument för vaccination!

  Notera också att hon ena stunden tycker att folk ska “inspireras” att vaccinera sig och sina barn, och andra stunden förordar tvångsvaccinering??? Jag menar, vill man ha tvångsvaccinering så behöver man ju inte “övertyga” om att det skulle vara förträffligt att vaccinera sina barn!

  Hon är heller inte särskilt blyg när hon tycker att man ska utnyttja de sociala mediekanaler som finns för att just “inspirera” att vaccinera. Tråkigt då för henne att Newsvoice finns, och synnerligen klantigt att när man jobbar som programledare kalla svenska föräldrar som inte vill vaccinera sina barn för citat, “idioter”. Jag tror inte att det direkt stärker hennes attraktion hos MSM som just programledare. Jag skulle iaf direkt byta kanal om hon skulle dyka upp i min tv-ruta.

  Som kuriosa kan man i inslaget också notera hur obekväm hennes sällskap verkar vara. Stackare!

  Den tidigare listan på vad jag anser är köpta vaccinationsförespråkare uppdateras och ser nu ut så här:
  – Ingrid Helander
  – Sofia Arkelsten
  – Sara Backman Prytz
  – Jessica Almenäs

  Har någon fler förslag på kandidater till denna “skammens lista” ovan, så tipsa gärna mig så ska jag uppdatera den.

 • Tack för svaret, det anses förhålla sig mellan ”starka naturliga immunförsvar” och”autoimmuna sjukdomar” på så vis att det första är ett och med verkligheten överensstämmande uttryck men det sistnämnda uttrycket är fel eftersom det första är sant. Ett ”starkt naturligt immunförsvar” kan inte vara elakt och angripa den egna kroppen.
  Vad skall begreppet ”autoimmuna sjukdomar” bli i framtiden, redaktören måst medge att människor som får den diagnosen idag trots allt kan vara lite kranka?
  Håller helt med Red. att begreppen borde ändras radikalt. Själva språkbruket är missledande anser jag, ord som angrepp och försvar kan få oss att tänka i speltermer som schack eller varför inte krigsspel. Det är biologiska processer mer lik brödets jäsning än slagfältens strategier vi diskuterar.
  Jag håller med om att Ingrid Helander skall ge fan i Järvafältet och människorna där om hon inte har något positivt att komma med.

 • Apropå Torbjörn Sassersson red. 27 Jan, 2018 at 21:17

  Den som vill skyddar sig ytterligare mot mässlingen och andra virussjukdomar genom att inta extra näring. Till exempel är tillskott av animaliskt A-vitamin, retinol, bra vid mässlingen, framförallt för den som lider av taskig näringsstatus. C-vitamin i höga och många doser utspridda över dagen är verksamt mot mässlingen, röda hund, vattkoppor, kikhosta och så vidare.

  Att dricka färska, hemtillverkade grönsaksjuicer är bra. Man kan också ta multivitamin-mineraltillskott av hög kvalitet – ekologiska whole food-kosttillskott eller pulver av vegetabilier tas lätt upp av kroppen https://newsvoice.se/2016/09/03/kosttillskott-naturliga-och-artificiella/

  Även olika örter hjälper vid virussjukdomar.

  Homeopati kan användas för att förbereda immunförsvaret på aktuellt virus. När mässlingen går, till exempel, gäller Morbillinum D30.

 • Per Larsen (13:19).

  ”Starka naturliga immunförsvar” syftar på kroppens naturliga immunförsvar, de du föds med och det som utvecklas under hela livet av naturen och INTE tack vare vacciner.

  Vaccinerna verkar snarare skada immunförsvaret eller “platta till det” som en läkare sa till mig. Njurläkaren dr Susanne Humphries brukar säga att immunförsvaret består inte endast av blott antikroppar, som Big Pharma vill få oss att tro. Immunförsvaret är ett helt system med många aktiva komponenter. Vacciner kan i bästa fall stimulera uppkomsten av halvsvaga antikroppar med bäst före datum (eftersom alla hela tiden ska omvaccineras regelbundet).

  Du frågar: “Hur förhåller sig ”starka naturliga immunförsvar” till ”autoimmuna sjukdomar”?”

  Jag tror begreppet autoimmuna sjukdomar kommer att förändras radikalt. I framtiden tror jag begreppet inte används speciellt mycket och om det görs det på ett annat sätt än idag. Nu beskrivs autoimmuna sjukdomar som kroppens egenhet att attackera sig själv. Då blir lösningen kortison. Jag tror dock att kroppen inte alls attackerar sig själv utan att den angriper infektioner genom inflammation där inflammationen är själva stridszonen mellan angriparen (bakterier, virus) och immunförsvaret.

  Jag tror att en naturligt fungerande kropp med ett starkt immunförsvar aldrig attackerar sig själv.

  Jag kan hålla med om att foto ser arrangerat och det beror på att det ÄR arrangerat. Utöver det tycker jag fotot representerar en tänkt familj på Järvafältet.

  Jag vill med debattartikeln fronta den pro-vaccinpropaganda som samhället hela tiden utsätts för. Ingrid Helander pekar ut Järvafältet som om det vore en riskzon. Mellan raderna antyder hon att människor där är både okunniga och potentiella smitthärdar, dvs faror för samhället. Jag tycker den bilden är förvillande.

  Ett sätt att fronta det narrativet är att visa på att man lika gärna kan tolka situationen som att många på Järvafältet snarare har starkare immunförsvar än den övriga söndervaccinerade populationen. Mässlingen är inte och har aldrig varit farlig för individer med starka naturliga immunförsvar. Endast de med försvagade kroppar löper större risker att skadas av mässlingen. De som är friska närde får mässling utvecklar starkare immunförsvar. Det är mycket som händer i kroppen när den utvecklar sitt immunförsvar genom en normal infektion av tex mässling, mycket mer än att enbart utveckla antikroppar som räcker hela livet.

 • En fråga till redaktören: “starka naturliga immunförsvar” vad är det för sorts immunförsvar? Hur förhåller sig “starka naturliga immunförsvar” till “autoimmuna sjukdomar”?
  Du skriver att “Fotot i artikeln ovan är en TEMATISK bild på en tänkt ovaccinerad familj på Järvafältet” annars liknar det mest omslagsbilden på en reklamfolder från Jehovas vittnen. Vad är det du vill påstå med bilden och artikeln?

 • “Du hade mässling och du fick stanna hemma några dagar. Därefter hade din kropp byggt upp ett livslångt immunförsvar mot sjukdomen.” En riktig hälsokur att få mässlingen enligt NV. Sjukdomar beskrivs som naturliga och bra för immunförsvaret, så var det förr, minsann, då var allt bättre. Men detta har NV ingen aning om.
  Nej NV, det är inte sant, undernäring, smittor och bristsjukdomar och tär på barnens hälsa. Här finns en länk till information om mässling; https://sv.wikipedia.org/wiki/M%C3%A4ssling.
  Barnsjukdomar tar sin del av det hälsokapital vi föds med, senare i livet kan brist på detta kapitalet orsaka en livsloppsberättelse fylld av sjukdomar och en tidig död. Även kommande generationer drabbas av en degenererad arvsmassa.
  Det är bättre att vara rik och frisk än sjuk och fattig, förr vara det bara de rika och de sina som unnades bra vård, medicin och vaccin. Det är därför dessa släkter lever längre och är friskare, de rika alltså! En anrik, helst rik, släkt är det bästa ungdomselixiret.
  Det är inte någon adel precis som NV skriver för, det är de vanliga. Självskattning av den egna hälsan är helt säkert lika överdriven som tron på den egna intelligensen. Om inte livslängden skall kortas än mer i Sverige, om inte kroniska sjukdomar skall bli ett normaltillstånd så måste de breda folklagren få en bättre hälsoprofil.
  Därför är det de framgångsrika människornas recept på en bra hälsa vi bör följa. En något så när begåvad människa ratar Snakeoil, kvacksalvare och undergörare. Det borde alla göra men det är svårt att övertyga en viss grupp människor om de framtida hälsovinster de kan få om de agerar rätt nu. Många tar istället en överdos av vitamintabletter varje dag, en slurk kranvatten förpackad i en undergörande flaska eller väljer någon ensidig kostplan som en flykt undan tanken på den förestående ohälsan och död vi är predestinerade för. Det spelar ingen roll att ni hytter med näven åt vara sig verkligheten eller vaccinet.

 • Jag ska väl i rimlighetens namn lägga till att vilsna vaccinationspropagerare också kan ha sin propagandagrund i personliga lojalitetsband. Någon släkting eller någon person man känner väl inom Big Pharma.

 • Precis som Torbjörn C skriver så är hon med all säkerhet köpt. Det finns individer som är dumma, de som är jättedumma och så de som är köpta. Särskilt när det rör sig om individer som har en publik och/eller medicinsk bakgrund och argumenterar dummare är jättedumt så är de med all sannolikhet köpta. All logik talar för att det är så.

  Listan på, vad jag är övertygad om, köpta vaccinationspropagerare blir längre och längre, här är några:
  – Ingrid Helander
  – Sofia Arkelsten
  – Sara Backman Prytz

  Det ska bli spännande att se hur många fler som mot ersättning frivilligt och stolt ställer sig vid skampålen, och t.o.m. gärna riskerar bidra till att driva svenska folket mot en medicinsk avgrund vad gäller vaccinationer i allmänhet och mässlingsvaccination i synnerhet.

  Och är man dessutom beredd att skrämma folket med döden så får man troligen en extra hög ersättning från Big Pharma.

 • OBS. Fotot i artikeln ovan är en TEMATISK bild på en tänkt ovaccinerad familj på Järvafältet där många har starka naturliga immunförsvar. Bild inköpt från Crestock.com. Hur vet man att människor på Järvafältet har starka naturliga immunförsvar? Svaret är att denna grupp är i mindre omfattning vaccinerade. Studie visar att ovaccinerade personer är friskare.

  Referenser:

  DN (2017-03-14): ”Alltför många barn är ovaccinerade”

  ”I Rinkeby är vaccinationsgraden låg och personalen på barnavårdscentralen arbetar intensivt med att informera föräldrar för att få fler att vaccinera sina barn.

  – För många barn är ovaccinerade, och när fall dyker upp är det stor risk att de blir smittade, säger barnsjuksköterskan Johanna Mellblom på Rinkeby barnavårdscentral.”

  https://www.dn.se/sthlm/alltfor-manga-barn-ar-ovaccinerade/

  ETC (2017-03-31): Hälsoexperter: ”Fel att lagstifta om vaccinering”

  ”…Järvafältet där vaccinationstäckningen är under 70 procent i vissa områden.”

  https://www.etc.se/inrikes/halsoexperter-fel-att-lagstifta-om-vaccinering

  (Den provaccinska artikeln berättar inte om alla fall där vaccinerade personer fått sjukdomen de vaccinerats mot)

  Childres Medical Research Center (nov 20, 2017): Vaccinated vs. Unvaccinated: Mawson Homeschooled Study Reveals Who is Sicker

  ”Vaccinated children were over four-fold more likely to be diagnosed on the Autism Spectrum (OR 4.3)

  *Vaccinated children were 30-fold more likely to be diagnosed with allergic rhinitis (hay fever) than non-vaccinated children

  * Vaccinated children were 22-fold more likely to require an allergy medication than unvaccinated children

  etc”

  http://info.cmsri.org/the-driven-researcher-blog/vaccinated-vs.-unvaccinated-guess-who-is-sicker

 • Hon är förmodligen ‘köpt’ av läkemedelsindustrin, sålt sin själ för pengar och prestige. Sådana här personer med titlar, samt rör sig i ‘rätt’ kretsar, ser ofta ner på de som är prostituerade/ lever längre ner på den sociala trappstegen.

  Ändå är det sådana som denna “Professor” som är de riktiga hororna i sammanhanget. För övrigt kan nämnas att det kryllar av såna här ‘skräp-akademiker’ som i sin pretentiösa självbild tror att de har något av vikt att tillföra.

  Folk(oftast materialistisk medelklass) är i regel imponerade av titlar och fina adresser, de är lätta byten för manipulerande och skrämselpropaganda.

  Att det finns kvinnor och flickor som av tragiska omständigheter måste sälja sin kropp är för jävligt och beklagligt, man kan inte se ner på dessa personer, MEN att sälja sin SJÄL för pengar och prestige…
  Det är Riktig Prostitution!!!

  Jag skulle verkligen vilja höra hennes reflektioner på dödsbädden…

  ☆Truth ☆Honour ☆Respect

 • Att ge bort en professorstitel har blivit ett sätt för etablissemanget att belöna de som “säger rätt saker”, alltså en muta i förväg. Därför kan vi inte lita på den så kallade vetenskapen längre. Vi måste prova allt själva och se om det stämmer och om det .finns motsägelser.

  Vad har hänt på kort tid med vårt samhälle?

 • Man skall ju också diskutera alla de metoder utanför läkemedelsindustrins/skolmedicinens ramar som förebygger, lindrar och botar mässling och andra hälsobringande virussmittor.

  Det är vansinne att vaccinera mot bland annat barnsjukdomar eftersom dessa under goda näringsmässiga förhållanden ökar hälsan hos den smittade för resten av livet.

  Dessutom är vacciner i sig en av de viktigaste orsakerna till sjukdom som vi känner till.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *