Ingrid Helander (LmV) vilseleder om påstådda risker med mässling

24

En tänkt ovaccinerad familj på Järvafältet där många har starka naturliga immunförsvar [Temabild från Crestock.com]
En tänkt ovaccinerad familj på Järvafältet där många har starka naturliga immunförsvar [Temabild från Crestock.com]
ANALYS & DEBATT. När befarade och enorma intäktsförluster för industrin ligger i linje med det politiskt korrekta narrativet om vacciner som mirakelmedel upphör förmågan till kritisk granskning. Ingrid Helander på LäkemedelsVärlden visar prov på det när hon alarmistiskt skriver att rekordmånga har dött av mässling i Europa. NewsVoice söker och finner fem fel. 

Text: Torbjörn Sassersson

Ingrid Helander - Pressfoto: LäkemedelsVärlden
Ingrid Helander – Pressfoto: LäkemedelsVärlden

I sin artikel uttrycker tidningens chefredaktör Ingrid Helander fasa för att flera dödsfall skett i Europa och skulden ges till barnsjukdomen mässling, som för de äldre generationerna var en naturlig del av uppväxten. Du hade mässling och du fick stanna hemma några dagar. Därefter hade din kropp byggt upp ett livslångt immunförsvar mot sjukdomen.

Men i det nya vaccin-narrativet som tog rejäl fart för c:a 10 år sedan när läkemedelsindustrin beslutade om att massivt investera på vacciner började de vanliga barnsjukdomarna utmålas som stora världshot. Slarviga policyskribenter har sedan hakat på trenden. Vissa hoppas på att få jobb inom Big Pharma. Förutsättningarna finns. Helander har uppmärksammats av Pharma Industry (PI).

Läkemedelsindustrins intäkter åren 2001-2015

Big Pharma revenue 2001-2015
Revenue of the worldwide pharmaceutical market from 2001 to 2015 (in billion U.S. dollars)

Ingrid Helander har skrivit en ovetenskaplig skrämselartikel

Ingrid Helander skriver att antalet dödsfall i Europa på grund av mässling är rekordstort. Fram till mitten av augusti i 2017 hade 27 personer dött i sjukdomen, att jämföra med 13 personer under 2016.

“De flesta dödsfall, 20 stycken, har skett i Rumänien, tre i Italien och ett i vardera Bulgarien, Tyskland, Portugal och Frankrike.” – Ingrid Helander

LäkemedelsVärlden som enkom skriver om läkemedel och sjukdomar bör sätta högre krav på sina artiklar. Det finns i detta artikelexempel en rad omständigheter som tidningen inte redovisar. NewsVoice förklarar vilka.

  1. Artikeln i LäkemedelsVärlden uppger inte vilka omständigheter som var aktuella runt de påstådda dödsfall som skett. Var dessa individer tex redan sjuka i andra sjukdomar? Om de redan var sjuka i andra sjukdomar hur vet man säkert att dödsfallen inte skedde på grund av andra sjukdomar eller i kombination med mässling?
  2. Vi vet inte varför den etablerade vården misslyckades med att bota dessa patienter. Var vården dålig, skedde vårdmisstag?
  3. Ingrid Helander redovisar inte under vilka livsomständigheter som dödsfallen skedde. De flesta dödsfallen skedde i Rumänien, ett land som befinner sig i humanitär kris. Enligt Utrikespolitiska Institutet är levnadsförhållandena i Rumänien sämre än i de flesta andra europeiska länder.
    “När hela samhället och ekonomin skulle förändras under 1990-talet sjönk levnadsstandarden från en redan låg nivå. Trots förbättringar sedan millennieskiftet lever fortfarande många rumäner i fattigdom, särskilt på landsbygden.”  – Sociala förhållanden i Rumänien [backup]
  4. Exakt vilka var det som dog i Rumänien? Barn eller vuxna? Kan det uteslutas att det förmodligen mest handlade om individer i särskilt utsatta situationer?
  5. Ingrid Helander redovisar inte heller hur många av de som fått mässling redan var vaccinerad emot mässling. Enligt sajten Vaccin.me som kritiskt granskar vacciner förekommer så kallad atypisk mässling hos de som redan vaccinerats och den formen av mässling kan vara farlig.

“Efter exponering för naturlig mässling fick ett  stort antal människor som vaccinerats med kmv atypisk mässling, en autoimmun sjukdom som består av mycket hög feber, ovanliga utslag, lunginflammation och  ödem i lungan.”Vaccin.me

Rapporten från den europeiska folkhälsomyndigheten kan läsas på ett annat sätt.

I Italien har fram till mitten på augusti i år 4220 fall av mässling dokumenterats vilket betyder att dessa barn eller vuxna nu utvecklat fullgott skydd som är betydligt bättre än det svaga skydd som mässlingsvaccin i bästa fall kan ge. Siffran i Rumänien var 6834 mässlingsfall. Uppgifterna kommer från rapporten: “Epidemiological update: Measles – monitoring European outbreaks, 25 August 2017” framtagen av den europeiska folkhälsomyndigheten, ECDC.

Vi kan vidare utläsa att endast 83 personer i Österrike fått mässling och att det inte skedde något dödsfall. I Danmark har rapporterats endast 4 fall och inget dödsfall. I Italien skedde 4220 fall och endast tre dödsfall, kring vilka omständigheterna inte är kända.

Järvafältet

Swisha Sassersson valfri summaIngrid Helander pekar ut Järvafältet som om det vore en riskzon. Hon nämner ett “utbrott” som var på endast 10 personer och inget dödsfall. Vaccinationstäckningen var där 70% för tvååringar, jämfört med cirka 95% i övriga Sverige, enligt Folkhälsomyndigheten. Vad vi därmed kan anta är att Järvafältet har utvecklat en procentuell högre, naturlig och starkare immunitet mot mässling än i resten av landet.

Ska risker med mässling diskuteras måste alla omständigheter redovisas annars blir en artikel som Ingrid Helanders blott en ovetenskaplig och skrämselbaserad reklamtext till nytta för vaccinationsindustrin.

Text: Torbjörn Sassersson

Läs mer: Vaccinindustrin betalar ut miljardbelopp till vaccinskadade

Relaterat

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

24 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
15 februari 2018 kl 21:34

Jessica Almenäs: Innan du trampar i klaveret en gång till borde du kanske se denna video….om du vågar!

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1908&v=vMJ6AaugP5w

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
29 januari 2018 kl 08:23

@ per,

I got your point. Dock anser jag att han är alldeles för obetydlig för att hamna där.

per
per
Gäst
29 januari 2018 kl 02:45

Öystein Rönne 28 Jan, 2018 at 13:19

Per Larsen.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
28 januari 2018 kl 21:46

Jag har tänkt att varje vecka utse “veckans skitstövel”.

Denna vecka 4 faller den föga smickrande titeln “veckans skitstövel” på Jessica Almenäs för hennes uttalande i Aftonbladet om vaccinering av barn och där hon kallar svenska föräldrar som inte vaccinerar sina barn för “idioter”.

https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/Xw6P2b/jessica-almenas-hangs-ut-i-vaccingrupp

Per Larsen
Per Larsen
Gäst
28 januari 2018 kl 21:20

@RED, aspelut NEJ, detta är en utmärkt regel. Spalterna i NV är redan översvämmad med mesar som söker sina likar, sålla än hårdare så att dessa kontaktsökande nollor inte får något som helst utrymme i NV.
Kom ihåg den store filosofen och skriftställarens ord: “Alla lyckliga familjer liknar varandra, men varje olycklig familj är olycklig på sitt eget sätt.” Trygghetsnarkomanernas livsloppshistorier är de tråkigaste man kan läsa, håll dem kort. Tolstoj har rätt, utmaningar och prövningar ger livet innehåll. Gruppen värdelösa smitare och navelskådare är bara till besvär, filtrera detta pack med transparens så att alla får en varningens signal från NV om deras eländiga existens.

Per Larsen
Per Larsen
Gäst
28 januari 2018 kl 18:06

@RED, regel 8: Använda kommentarsfältet som en social yta av typen Facebook. Kommentarsfältet är till för att sakligt diskutera vad den aktuella artikeln avhandlar. Kommentarer av typen: ”Åh vad bra skrivet. Det tycker jag också” kommer att raderas.
Dessvärre eller dess bättre utesluter denna regel alla former av samtycke, upprätthållande av denna kvalitetsregel har jag fått mycket skit för, men det är värt mer att hålla sig till regelverket.

Per Larsen
Per Larsen
Gäst
28 januari 2018 kl 18:02

@Erik, jag hoppas att det funkar för dig!

Erik
28 januari 2018 kl 16:09

Per Larsen: “Hur förhåller sig ”starka naturliga immunförsvar” till ”autoimmuna sjukdomar”?

Genom att individerna inte uppvisar samma beteendestörningar som du gör 🙂

Människor som har ”starka naturliga immunförsvar” drabbas inte av autoimmuna sjukdomar, då det i sig är ett tecken på just ett svagt immunförsvar!
Elementärt, Dr Watson!

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
28 januari 2018 kl 13:19

Jaha då var det dags att uppdatera den föga smickrande listan på vad jag är övertygad om, är av Big Pharma köpta vaccinationsivrare.
Denna gång är det Jessica Almenäs som med ett stort leende hoppar rätt in i fläkten (ju större leende desto mer ersättning?). Och i så fall har Jessica fått en rejäl hacka. Se själva i denna länk från Aftonbladet:
https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/Xw6P2b/jessica-almenas-hangs-ut-i-vaccingrupp

Mig veterligen har Jessica inga djupare medicinska kunskaper, men är såklart en bra PR-person med sin bakgrund, vilket ju är synnerligen viktigt för Big Pharma när de ju saknar sakliga argument för att tjäna blodspengar på att bedra svenska folket. Och för den någorlunda intelligenta betraktaren framgår detta tydligt då Jessica inte med en enda stavelse i denna intervju ger något som helst medicinsk argument för vaccination!

Notera också att hon ena stunden tycker att folk ska “inspireras” att vaccinera sig och sina barn, och andra stunden förordar tvångsvaccinering??? Jag menar, vill man ha tvångsvaccinering så behöver man ju inte “övertyga” om att det skulle vara förträffligt att vaccinera sina barn!

Hon är heller inte särskilt blyg när hon tycker att man ska utnyttja de sociala mediekanaler som finns för att just “inspirera” att vaccinera. Tråkigt då för henne att Newsvoice finns, och synnerligen klantigt att när man jobbar som programledare kalla svenska föräldrar som inte vill vaccinera sina barn för citat, “idioter”. Jag tror inte att det direkt stärker hennes attraktion hos MSM som just programledare. Jag skulle iaf direkt byta kanal om hon skulle dyka upp i min tv-ruta.

Som kuriosa kan man i inslaget också notera hur obekväm hennes sällskap verkar vara. Stackare!

Den tidigare listan på vad jag anser är köpta vaccinationsförespråkare uppdateras och ser nu ut så här:
– Ingrid Helander
– Sofia Arkelsten
– Sara Backman Prytz
– Jessica Almenäs

Har någon fler förslag på kandidater till denna “skammens lista” ovan, så tipsa gärna mig så ska jag uppdatera den.

Per Larsen
Per Larsen
Gäst
28 januari 2018 kl 10:18

Tack för svaret, det anses förhålla sig mellan ”starka naturliga immunförsvar” och”autoimmuna sjukdomar” på så vis att det första är ett och med verkligheten överensstämmande uttryck men det sistnämnda uttrycket är fel eftersom det första är sant. Ett ”starkt naturligt immunförsvar” kan inte vara elakt och angripa den egna kroppen.
Vad skall begreppet ”autoimmuna sjukdomar” bli i framtiden, redaktören måst medge att människor som får den diagnosen idag trots allt kan vara lite kranka?
Håller helt med Red. att begreppen borde ändras radikalt. Själva språkbruket är missledande anser jag, ord som angrepp och försvar kan få oss att tänka i speltermer som schack eller varför inte krigsspel. Det är biologiska processer mer lik brödets jäsning än slagfältens strategier vi diskuterar.
Jag håller med om att Ingrid Helander skall ge fan i Järvafältet och människorna där om hon inte har något positivt att komma med.

per
per
Gäst
28 januari 2018 kl 01:10

Apropå Torbjörn Sassersson red. 27 Jan, 2018 at 21:17

Den som vill skyddar sig ytterligare mot mässlingen och andra virussjukdomar genom att inta extra näring. Till exempel är tillskott av animaliskt A-vitamin, retinol, bra vid mässlingen, framförallt för den som lider av taskig näringsstatus. C-vitamin i höga och många doser utspridda över dagen är verksamt mot mässlingen, röda hund, vattkoppor, kikhosta och så vidare.

Att dricka färska, hemtillverkade grönsaksjuicer är bra. Man kan också ta multivitamin-mineraltillskott av hög kvalitet – ekologiska whole food-kosttillskott eller pulver av vegetabilier tas lätt upp av kroppen https://newsvoice.se/2016/09/03/kosttillskott-naturliga-och-artificiella/

Även olika örter hjälper vid virussjukdomar.

Homeopati kan användas för att förbereda immunförsvaret på aktuellt virus. När mässlingen går, till exempel, gäller Morbillinum D30.

Per Larsen
Per Larsen
Gäst
27 januari 2018 kl 13:19

En fråga till redaktören: “starka naturliga immunförsvar” vad är det för sorts immunförsvar? Hur förhåller sig “starka naturliga immunförsvar” till “autoimmuna sjukdomar”?
Du skriver att “Fotot i artikeln ovan är en TEMATISK bild på en tänkt ovaccinerad familj på Järvafältet” annars liknar det mest omslagsbilden på en reklamfolder från Jehovas vittnen. Vad är det du vill påstå med bilden och artikeln?

Kenneth Thorberg
Kenneth Thorberg
Gäst
27 januari 2018 kl 07:44

@ Per Larsen

#GossipVoice har slagit till igen. Mer förvirrad än nånsin.

Per Larsen
Per Larsen
Gäst
27 januari 2018 kl 00:47

“Du hade mässling och du fick stanna hemma några dagar. Därefter hade din kropp byggt upp ett livslångt immunförsvar mot sjukdomen.” En riktig hälsokur att få mässlingen enligt NV. Sjukdomar beskrivs som naturliga och bra för immunförsvaret, så var det förr, minsann, då var allt bättre. Men detta har NV ingen aning om.
Nej NV, det är inte sant, undernäring, smittor och bristsjukdomar och tär på barnens hälsa. Här finns en länk till information om mässling; https://sv.wikipedia.org/wiki/M%C3%A4ssling.
Barnsjukdomar tar sin del av det hälsokapital vi föds med, senare i livet kan brist på detta kapitalet orsaka en livsloppsberättelse fylld av sjukdomar och en tidig död. Även kommande generationer drabbas av en degenererad arvsmassa.
Det är bättre att vara rik och frisk än sjuk och fattig, förr vara det bara de rika och de sina som unnades bra vård, medicin och vaccin. Det är därför dessa släkter lever längre och är friskare, de rika alltså! En anrik, helst rik, släkt är det bästa ungdomselixiret.
Det är inte någon adel precis som NV skriver för, det är de vanliga. Självskattning av den egna hälsan är helt säkert lika överdriven som tron på den egna intelligensen. Om inte livslängden skall kortas än mer i Sverige, om inte kroniska sjukdomar skall bli ett normaltillstånd så måste de breda folklagren få en bättre hälsoprofil.
Därför är det de framgångsrika människornas recept på en bra hälsa vi bör följa. En något så när begåvad människa ratar Snakeoil, kvacksalvare och undergörare. Det borde alla göra men det är svårt att övertyga en viss grupp människor om de framtida hälsovinster de kan få om de agerar rätt nu. Många tar istället en överdos av vitamintabletter varje dag, en slurk kranvatten förpackad i en undergörande flaska eller väljer någon ensidig kostplan som en flykt undan tanken på den förestående ohälsan och död vi är predestinerade för. Det spelar ingen roll att ni hytter med näven åt vara sig verkligheten eller vaccinet.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
21 januari 2018 kl 12:20

Jag ska väl i rimlighetens namn lägga till att vilsna vaccinationspropagerare också kan ha sin propagandagrund i personliga lojalitetsband. Någon släkting eller någon person man känner väl inom Big Pharma.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
21 januari 2018 kl 09:19

Precis som Torbjörn C skriver så är hon med all säkerhet köpt. Det finns individer som är dumma, de som är jättedumma och så de som är köpta. Särskilt när det rör sig om individer som har en publik och/eller medicinsk bakgrund och argumenterar dummare är jättedumt så är de med all sannolikhet köpta. All logik talar för att det är så.

Listan på, vad jag är övertygad om, köpta vaccinationspropagerare blir längre och längre, här är några:
– Ingrid Helander
– Sofia Arkelsten
– Sara Backman Prytz

Det ska bli spännande att se hur många fler som mot ersättning frivilligt och stolt ställer sig vid skampålen, och t.o.m. gärna riskerar bidra till att driva svenska folket mot en medicinsk avgrund vad gäller vaccinationer i allmänhet och mässlingsvaccination i synnerhet.

Och är man dessutom beredd att skrämma folket med döden så får man troligen en extra hög ersättning från Big Pharma.

Torbjörn C
Gäst
7 september 2017 kl 14:14

Hon är förmodligen ‘köpt’ av läkemedelsindustrin, sålt sin själ för pengar och prestige. Sådana här personer med titlar, samt rör sig i ‘rätt’ kretsar, ser ofta ner på de som är prostituerade/ lever längre ner på den sociala trappstegen.

Ändå är det sådana som denna “Professor” som är de riktiga hororna i sammanhanget. För övrigt kan nämnas att det kryllar av såna här ‘skräp-akademiker’ som i sin pretentiösa självbild tror att de har något av vikt att tillföra.

Folk(oftast materialistisk medelklass) är i regel imponerade av titlar och fina adresser, de är lätta byten för manipulerande och skrämselpropaganda.

Att det finns kvinnor och flickor som av tragiska omständigheter måste sälja sin kropp är för jävligt och beklagligt, man kan inte se ner på dessa personer, MEN att sälja sin SJÄL för pengar och prestige…
Det är Riktig Prostitution!!!

Jag skulle verkligen vilja höra hennes reflektioner på dödsbädden…

☆Truth ☆Honour ☆Respect

Savalle
Savalle
Gäst
6 september 2017 kl 16:00

Att ge bort en professorstitel har blivit ett sätt för etablissemanget att belöna de som “säger rätt saker”, alltså en muta i förväg. Därför kan vi inte lita på den så kallade vetenskapen längre. Vi måste prova allt själva och se om det stämmer och om det .finns motsägelser.

Vad har hänt på kort tid med vårt samhälle?

Sven.
Sven.
Gäst
6 september 2017 kl 00:43

Man måste nog vara professor för att vara så dum!

per
per
Gäst
5 september 2017 kl 16:42

Man skall ju också diskutera alla de metoder utanför läkemedelsindustrins/skolmedicinens ramar som förebygger, lindrar och botar mässling och andra hälsobringande virussmittor.

Det är vansinne att vaccinera mot bland annat barnsjukdomar eftersom dessa under goda näringsmässiga förhållanden ökar hälsan hos den smittade för resten av livet.

Dessutom är vacciner i sig en av de viktigaste orsakerna till sjukdom som vi känner till.