Micael Bydén anmäld för högförräderi – Ger bort Sverige till USA

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 8 september 2017
- NewsVoice redaktion
Micael Bydén - Pressfoto: Forsvarsmakten.se
Micael Bydén - Pressfoto: Forsvarsmakten.se
Micael Bydén – Pressfoto: Forsvarsmakten.se

NOTERAT. Kommunistiska Partiets ordförande Robert Mathiasson har polisanmält ÖB Micael Bydén för högförräderi med motiveringen att han verkar för att Sverige ska bli beroende av utländsk makt och därmed ökar risken för att Sverige ska dras in i ett krig.

Utspelet kommer med anledning av att Sverige ska delta i den mycket stora krigsövningen Aurora som startar den 11 september 2017, den största militärövningen i Sverige sedan kalla kriget. Personen som står bakom anmälan är Kommunistiska Partiets ordförande Robert Mathiasson. Anmälan gäller även Bydéns föregångare tidigare ÖB Sverker Göranson.

Robert Mathiasson säger att det är tydligt hur dessa herrar verkat för att Sverige ska ställas i beroende av utländsk makt och att de har med utländskt bistånd framkallat fara för att riket ska dras in i krig eller andra fientligheter.

Mathiasson hänvisar till svensk lag som gör Micael Bydén och Sverker Göranson skyldiga till högförräderi.

Robert Mathiasson - Foto: Proletären,   Wikimedia
Robert Mathiasson – Foto: Proletären, Wikimedia

”Både Bydén och Göransson har starka kopplingar till USA:s militär och krigsindustrin, och det finns all anledning att misstänka att de inte arbetar med Sveriges bästa för ögonen och därför polisanmäler jag dem”, säger Robert Mathiasson till Proletären.

”Innan valet 2014 skrev Göranson under värdlandsavtalet med Nato, utan någon debatt i den folkvalda riksdagen. Nu ska Bydén testa avtalet i praktiken genom en krigsövning som på ett farligt sätt ökar spänningarna i Sveriges närhet och öppnar upp vårt land för Donald Trumps militära styrkor”.

Läs mer om Aurora i NewsVoice: Krigsövningen Aurora 17 – Två versioner av samma övning

Text: NewsVoice

Källa: Kommunisterna polisanmäler ÖB Micael Bydén för högförräderi

Robert Mathiasson polisanmäler ÖB Micael Bydén - Foto: Proletaären
Robert Mathiasson polisanmäler ÖB Micael Bydén – Foto: Proletären


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq