Diskutera Peter Hulqvists perspektiv på Zapad 17 och Aurora 17

publicerad 11 september 2017
- av NewsVoice
Peter Hultqvist - Foto: Frankie Fouganthin, Wikimedia, CC BY-SA 4.0
Aftonbladet TV samtalar med Peter Hultqvist om Ryssland och militärövningen Aurora 2017
Aftonbladet TV samtalar med Peter Hultqvist om Ryssland och militärövningen Aurora 2017

DEBATT. Eftersom Aftonbladet TV inte tillåter debatt i samband med att AB sänder ett samtal mellan Robert Aschberg och försvarsminister Peter Hultqvist öppnar NewsVoice för allmänheten att diskutera Hultqvists perspektiv och åsikter på Rysslands militärövning Zapad 17 och västs militärövning Aurora 17. 

Den enda person i studion som ställer kritiska frågor är Aschbergs medarbetare (namn?).

Se samtalet och återkom till NewsVoice

Relaterat

 


Så här kan du stötta Newsvoice

 • Saxat ur Veteranstodays kommentarer:
  Eduardo September 17, 2017 at 3:22 pm
  Who pays for war crimes? The victims!
  In this world based on fraud, deceit and false religions “war crimes” are acceptable and ordinary human life don’t matter at all. Slaves are trained by a shekel hungry authority since 2 1/2 thousand years and they design or provide victims for war crimes. How to trial a war criminal if the international court or any “domestic law” of sovereign Nations is based and directed by the same authority and at the same time is being responsible for the crimes to be trialled? The Nuremberg trials were the first fake worldwide Reality TV show being followed by many others of the same producer.
  Anybody wanting to arrest war criminals today start with the defence minister in your own country before moving on arresting all other bought and professional politicians glued to their seats in parliament.
  Good Luck!!!!
  https://www.veteranstoday.com/2017/09/17/neo-zapad-war-games-the-russians-are-not-coming/
  Marcus Gullberg har kommenterad att det är bara BS att Ryssland skulle kosta på sig ett storanfall mot någon runt sina gränser. Sanningen är mycket billigare!

 • “Power tends to corrupt and absolute power corrupts absolutely” (Lord Acton)

  Sveriges ledare är övermäktiga och rapande övergödda.

  Resultatet? Det hade Lord Acton för mer än hundra år sedan!

  Storbanker och storindustri mästrar Sveriges statsledning likt franska gäss. Korruptionen och pengaklinget i statsapparaten är öronbedövande.

  Minister betyder tjänare. En minister ska tjäna sitt folk – inte bankirer och miljardärer.

  Tänk om Tage Erlander, hade sett den här intervjun med ministern Hultqvist, jag undrar vad han hade sagt. Det var en klok politiker som ville folkets bästa och han var helt emot att kärnvapen skulle få finnas på svenskt territorium.

  Det behövs en riktig gräsrotsrörelse i Sverige för att råda bot på allt det sjuka som har infekterat statledningen.

 • att tro att Putin skulle starta ett krig i Europa är ju rena tramset. Förvisso försvara sig men starta never. Det skulle ju lämna hela ryska Asien oförsvarat näst intill. Skulle Kina eller Kazakstan kunna motstå den frestelsn? Ryssland skulle bli tvungna att använda mini-nukes på egen mark.

 • Problemet med Aurora och NATO är att det går inte ut på att försvara Sverige utan som i alla andra NATO-fall USA eller deras intressen. Det är USA som vill att Sverige skall vara medlem i NATO för att det gynnar dem. De har inget intresse av att gynna Sverige men det borde den svenska regeringen och senska myndigheter ha eftersom Sverige betalar deras lön. Man kan inte arbeta för ABB och gynna General Electrics men man kan tydligen arbeta för Sverige och gynna USA.

 • Nu har ju den ryska övningen inga 100.000 soldater som påstås utan 12.700. Hur vet man att Hultqvist ljuger? Han öppnar truten…Vid det här laget borde väl de flesta förstå att Hultqvist, som umgås med McCain inte har alla hästar i hagen…

 • Jag anser att det finns noll hot från Ryssland mot Sverige, det som händer i Urkaina och Krim har helt andra orsaker, då dom har en historia som före detta Sovjet republik. Baltikum är med i Nato, det tycker jag räcker bra, varför öka på trycket mot Ryssland ? Ryssarna är livrädda för Nato, skulle aldrig på världskartan göra nåt mot dom baltiska länderna.

 • Hultqvist i farten och ljuger. Det är 7 länder, SVERIGE INKLUDERAT som ska observera Zapad. Han är väl ledsen för att han inte får köra deras tanks också.

 • Snart är jag beredd att skriva till Putin och be honom att rädda Sverige från Löfven/Hultqvist. Dessa två stjäl mitt liv och min egendom och dom anstränger sig inte överhuvudtaget för att hålla tjuvarna borta.

 • Om Peter Hultqvist ville värna fred måste han värna fredliga relationer med Ryssland och inte den fientliga provocerande hållning gentemot Ryssland som han och Försvarsmaktens Gd har nu i samarbete med en militär stormakt som har för vana att starta krig med hjälp av false flags och lögn (ex Irak 2003). Hultqvist framstår som en marionett och sviker svenska folket när han nu utsätter oss för helt onödiga risker med provokativa militärövningar mot ett land (Ryssland) som hela tiden och ideligen (till skillnad från Hultqvist) uttalar sin önskan om fredliga relationer och ekonomisk handel med Europa och andra länder. SE https://www.svtplay.se/putin-enligt-oliver-stone
  Avgår Hultqvist, du är inte kompetent och har inte vårt förtroende (har du ens lyssnat till intervjuerna med Putin?)

 • Få se nu… Sverige (yta 447 435 km²) har 10 miljoner invånare och Aurora genomförs med ca 20 000 soldater.
  Ryssland (yta 17 100 000 km²) har ca 144 miljoner invånare och Zapad genomförs med ca 100 000 soldater.
  Vem överdriver sin storlek på övningen?
  Och varför har det självständiga och neutrala Sverige inget militärt samarbete med t ex Ryssland/Kina också? Vore det inte bättre att samarbeta med bägge sidor, just in case?
  I övrigt tycker jag det är märkligt hur man som journalist (om man nu ska kalla Aschberg för journalist) inte ställer frågor av verkligt värde, utan i stället tillåter Hultqvist att sitta i lugn och ro och framföra så mycket skräp att jag storknar?

 • HAN LJUGER JU!!!!!
  Vitryssland har bjudit in allt relevant till övningen. Ryssland har militärattachéer inbjudna till exekutionsfasen. Vad mer vill dom ha? En plats som skytt i en stridsvagn eller pilot i ett stridsflygplan?
  Övningsplanerna är alltid hemligstämplade, även till Aurora. Den är även hemlig för allmänheten. Vissa delar är dock öppna för allmän beskådan och detsamma gäller för Zapad.

  Bara trams och propagada här från Hultqvist.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *