#me too

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 17 oktober 2017
- Torbjörn Sassersson

Året var 1979, jag hade haft framgång med ett inslag i Häftig fredag och skulle pitcha en ny idé för TV-redaktionen. Då säger en av deras kvinnliga redaktionsmedlemmar, kanske jämnårig med mig. “Jag litar inte på män med ditt utseende”. Hon ansåg att jag såg för bra ut för att kunna vara seriös. Jag vet inte om detta går under #me too men nog kändes det djävligt kränkande. En senare incident bara för några år sedan utspelade sig på ett galleri där en kvinna bar sig väldigt märkligt åt. Jo det kändes som en mental våldtäkt. Så låt oss i jämställdhetens namn ha klart för oss att detta är inte ett ensidigt problem.
Jag har på nära håll sett hur pojkar kan drabbas av flickors och kvinnors övergrepp. Med detta sagt råder det ingen tvekan om att majoriteten av kränkningar och fysiska övergrepp mellan vuxna torde härstamma från män.
Börje Peratt

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *