Forskare berättar om USA:s militära psykiska spionage och remote viewing

publicerad 16 oktober 2017
- Torbjörn Sassersson red.
Edwin May, 2017 - Foto: Jeffrey Mishlove
Edwin May forskar på remote viewing - Foto: Jeffrey Mishlove
Bild: Edwin May, 2016 – Foto: Jeffrey Mishlove, Thinkingallowed.com

NOTERAT. Forskaren Edwin May, som specialiserat sig på att forska på och utveckla militära tillämpningar på remote viewing, kommer till Sverige för att redovisa sakläget. Han säger att människans har paranormala egenskaper och att forskningen i världen ger fullt stöd för den uppfattningen. 

Text: Torbjörn Sassersson

USA har sedan 1970-talet utvecklat den mentala tekniken “remote viewing” som kompletterande metod för att utöva spionage mot andra länder. Forskning och utveckling gick i slutskedet under arbetsnamnet Stargate Project och den genomfördes vid Stanford Research Institute (numera SRI International), idag ett av världens största forskningsinstitut.

Källor uppger att när Stargateprojektet lades ned 1995 flyttade hela verksamheten in på NSA på Fort Meade i Maryland där spionmyndighetens huvudkontor ligger. Bilden som 1995 lades ut inför allmänheten var att projektet visserligen gav en del resultat, men att det även fanns brister. Narrativet skapades av CIA genom att den kända skeptikern Ray Hyman fick förkasta den positiva bedömning som sammanställts av Jessica Utts, en professor i statistik.

Jessica Utts menade opartiskt redan 1995 att det var bortom alla tvivel att “psychic functioning” är en realitet. Hon kom fram till det enbart genom att studera statistiken. Hennes rapport “An Assessment Of The Evidence For Psychic Functioning” kan laddas ned från CIA:s hemsida. Rättshavererande skeptiker har däremot både innan och efter 1995 försökt att med alla medel förkasta forskningens resultat på extrasensorisk perception (ESP), den funktion i människans Sinne och hjärna, som möjliggör “remote viewing”, populärt kallad  “fjärrsyn” på svenska.

Oändliga debatter om sanningen om människans “övernaturliga” kapacitet har under åren sett dagens ljus. Spaltmeter med böcker både för och emot ESP har under decennier av informationskrigföring skrivits.

Skeptikernas mål har hela tiden varit att ingjuta maximalt tvivel runt ESP. Taktiken har alltid handlat att ifrågasätta alla positiva resultat om att ESP existerar, ifrågasätta trovärdigheten hos alla forskare som forskar på ESP och ifrågasätta alla journalister, intellektuella och medborgare som förmedlar positiva forskningsresultat eller som anser att frågan helt sonika är avgjord, att människan faktiskt har paranormala egenskaper och att vi måste acceptera det som en antropogen kulturyttring.

Lyft debatten om remote viewing och det paranormala till en högre nivå

Hela den infekterade debatten har varit fokuserad på huruvida människan har paranormala egenskaper eller inte, men mycket litet har handlat om vad det betyder för samhället att människan är paranormal. Den internationella vetenskapliga forskningen visar trots allt att ESP är en realitet. Skeptikerna bedriver inte några seriösa vetenskapliga studier över huvudtaget utan sysslar mest med cirkusartade tävlingar av typen “One Million Dollar Challenge” i USA eller svenska Humanisternas “Kristallkulan”, båda med syftet att opinionsbilda emot uppfattningen att människan är “psychic”. Debatten har inte heller handlat om att förklara varför det är så extremt viktigt för vissa aktörer i samhället att motverka “tron” på det övernaturliga och människans inre kapacitet.

Forskaren Edwin May

Forskaren Edwin May som specialiserat sig på att forska på och utveckla civila och militära tillämpningar på remote viewing kommer till Sverige i oktober 2017 för att redovisa sakläget.

May föreläser i Göteborg (23 okt och Stockholm (21 okt). Edwin May är en forskare som för länge sedan lämnat stadiet då ESP:s realitet fortfarande var en debatt. Istället har han sedan 1970-talet utvecklat tillämpningar på uppdrag av TIC (The Intelligence Community) i USA. Därav finansiering från CIA och amerikanska kongressen under långa tidsrymder.

Edwin May kanske kan besvara dessa två brännande frågor under sina besök i Sverige:

 • Vad betyder det för samhället att människan är paranormal?
 • Varför det är så extremt viktigt för vissa stora aktörer i samhället att motverka “tron” på det övernaturliga? Vilka motiv ligger bakom deras nolltolerans?

Text: Torbjörn Sassersson

Relaterat och källor

USA’s Psychic Spy Program with Edwin C. May

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Om man ser till basics i detta, att en ande, själ, etc är en enhet utan massa, tid eller energi, men kan skapa energi faller allt detta på plats. Om jag som ande i en ingentinghet beslutar att mitt eget universum nu skall vara som si och så…… OK, allt bra men förbannat tråkigt, att sitta ensam och göra samma ska hela tiden. Lite slumpmässighet vore kul. Finns ett annat universum med snarlika fysiska principer vi kan blanda in här i mitt det andra universumet ovetandes? Locka in annan själ i ditt universum och lek med denne utan dess kunskap om ditt universum och nu är kul minsann.
  Lek med tanken! Att stirra sig blind på en struktur som hjärnan är en återvändsgränd. IQ = komposthög.

 • Tog del av seminariet. Mycket intressant. Publiken verkade redan praktisera detta i mångt och mycket men det var kul att få en inblick i hur denna professor tänkte och vad hans (som han sade) uppdrag med StarGate-projektet var…

 • Det glädjer mig att ämnen som dessa blir mera ‘mainstream’, människors nyfikenhet har ökat gällande psykiska förmågor.
  Jag föddes medial, trodde alla såg och kände precis som jag, men ack vad jag bedrog mig…

  Jag ställde “konstiga” frågor redan i grundskolan, blev idiotförklarad många gånger. Det var först som ung vuxen jag träffade likasinnade. Det var i samband med att jag flyttade från småstaden till Stockholm i slutet av 80-talet.

  Jag träffade ett gäng som kallade sina sammankomster ‘Nya Visioner’ och vi höll till i en källarlokal på Kungsholmen(om jag minns rätt). Där fanns representanter från alla möjliga andliga/esoteriska bakgrunder.
  En av deltagarna(en kvinna) hade varit ansvarig för Shirley MacLaine’s Sverigebesök då hon träffade Ambres under en kanalisering.

  Jag träffade andra UFO vittnen samt s k ‘contactees’, varav en av dem tog mig under sina vingar. Hon hade växt upp i bergen i Sydamerika och Ufo:s var vardagsmat för henne.
  En otäck händelse minns jag: en yngre kvinnlig deltagare öppnade upp sin kundalini för tidigt, hon var inte andligt mogen ännu. Hon såg mer än hon var beredd på, bl a reptil-liknande varelser.
  Hon var i ett chocktillstånd, kritvit i ansiktet och onåbar(jag hörde hon tog sitt liv ett par veckor senare), men hon beskrev för en manlig vän vad hon såg i ett yrande tillstånd.

  Remote viewing är heller inget konstigt, en del har tränat upp förmågan(dock, vissa har en större fallenhet för den).

  Ps: om någon känner eller känner igen sig gällande ‘Nya Visioner’- gruppen, skicka gärna mail till: yaya@saintly.com
  M v h Torbjörn

 • Andreas
  Tro aldrig på Cias ärliga uppsåt. När dom tycks avslöja ngt så är det för att dölja något annat.

 • CIA letade synska människor ibland krigsveteraner som haft Nära Döden Upplevelse, (NDU) eftersom människor som haft NDU oftare än Svenssons ha övernaturliga gåvor efteråt.

 • Conny
  Varför tror du att en amerikan ur eliten vill berätta för allmänheten om det?
  För att han månar om din andliga utveckling eller för ngt helt annat?
  Jag tror att det tvärtemot vad du tror är just därför att han och hans överordnade vill leka Gud medelst teknologi och maskera det bakom en mystik som man lurar i allmänheten.

 • Intressant!
  Självklart vill inte den styrande eliten att människan skall komma underfund med att hon besitter förmågor och är så mycket mer och större än bara en kropp eftersom detta skulle göra människan mer levande och därmed svårkontrolllerad.
  För all de som är intresserade av andlig utveckling så finns det oerhörda mängder med litteratur som stöder tesen att människan har ofantligt fler och större förmågor än man hittills trott.
  Att man vill mörka eller hindra kunskap om andlighet kan och har förmodligen också en anledning i vår i hög omfattning teknokratiska värld där tekniken hela tiden är Gud och uppfattningen som hela tiden förodas, att tekniken skall rädda oss alla genom Artificiell Intelligens och galna idéer om att koppla ihop människors hjärnor med datorer. Allt detta och mycket annan teknologi syftar endast till att få oss mer beroende av prylar utanför oss själa istället för att inse att vi själva kan ha kontroll över våra liv.

 • Skulle man lära sig sånt här i våra skolor skulle det finnas någon vits med att gå dit. Som det är nu måste man bara syssla med att tvätta barnen från smutsen när de kommit hem. Varenda dag. Statspropagandan dräller ur dem när de kommer hem, WIFI-strålad och propagandaproppad.
  Skulle vara mycket kul att gå på denna föreläsning!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *