Minnesstund för Bechir Rabani – Förenaren av polariteter

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 18 december 2017
- Torbjörn Sassersson red.
Bechir Rabani 17 dec 2017 - Foto: Vaken.se (med tillstånd av Vaken)
Minnesstund för Bechir Rabani 17 dec 2017 - Foto: Vaken.se
Minnesstund för Bechir Rabani 17 dec 2017 – Foto: Vaken.se

LEDARE. Efter att Bechir Rabani, hans familj, vänner och följare drabbats av hans plötsliga bortgång samlades människor i flera städer i Sverige för att hedra hans minne den 17 december.

Bechir var en sann medmänniska som förenade polariteter och som fann sitt eget sätt att verka för öppenhet, sanning och överbryggande. Han var en man som försökte hela den dikotomi som plågar Sverige. Bechir hade därför vänner inom alla grupper: höger, vänster, mitt emellan och bortom höger-vänsterneurosen. 

Bechir har av näthatare, varav flera kallar sig journalister inom MSM, kallats för högerextremist. Det är en förbannad lögn som medvetet spridits för att försöka sabotera hans goda rykte. Bechir Rabani var palestinier som förstod hur konflikter, som ingen behöver, skadar oss. Det enda “hat” som Bechir uttryckte var en hans vrede mot maktmissbruk och förtryckare. Bechir hade aldrig behövt engagera sig för Sverige, men han gjorde det ändå.

Många har drabbats av samma epitet bland oss som försöker hela polariteter och dikotomier som åtskiljer människor från varandra, såsom olika ideologier, religiösa åskådningar, åsikter och etniciteter. Tino Sanandaji har några tänkvärda ord om falska antirasister: 

“Det finns också ett hat, dold i hjärtat på många antirasister, som avslöjas så fort det sker friktion med individer med en annan etnisk bakgrund. Mobbare med personliga problem dras ofta till anti-rasism för en legitim ursäkt att trycka till andra”.

De som försöker misskreditera Bechir – även efter hans död – skadar det arbete som förenar människor och helar vårt samhälle.

En person som deltog under minnesstunden i Stockholm skriver till NewsVoice:

“Att samlas här idag är vår plikt för han var vår främsta broder i arbetet med att avslöja korruption och brottslighet i samhällets maktstrukturer. Ingen har hittills tagit arbetet så långt fram och förbättrat metoderna så bra som Bechir gjorde. Han var verkligen “nästa” nivå av sanningssökande.

Hans frånfälle kommer att leda till ett positivt martyrskap där han blir en god förebild för kommande sanningssökare. Den 15:e december blir för alltid Bechirs dag. Med stor sannolikhet kommer många andra projekt startas i hans namn.”

När jag upptäckte Bechir fick jag förnyat hopp i mitt eget arbete. Vi hann aldrig träffas, men vi hade kontakt över nätet, senast några dagar innan hans bortgång. Bechirs arbete måste fortsätta och fler seriösa måste träda fram och ta tag i våra svenska bekymmer. Ett sätt är att besöka maktfullkomliga mobbare med kamera och mikrofon för att rapportera. Ett annat sätt är att bara ringa beslutsfattare, ställa svåra frågor och kräva ärliga svar. Ett tredje sätt är att bygga det nya bortom debatten.

“Out beyond ideas of wrongdoing and rightdoing there is a field.
I’ll meet you there.” – Rumi

Text: Torbjörn Sassersson, redaktör newsVoice

Minnesstund för Bechir Rabani 17 dec 2017 - Foto: Vaken.se
Minnesstund för Bechir Rabani 17 dec 2017 – Foto: Vaken.se
Minnesstund för Bechir Rabani 17 dec 2017 - Foto: Vaken.se
Minnesstund för Bechir Rabani 17 dec 2017 – Foto: Vaken.se

Relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Ivan Björn: Applåder för det du skriver! Håller med till 100%. Att Robert Aschberg är ett enda stort skämt kan ju vem som helst som har något innanför pannbenet se, så han är egentligen inte värd att alls kommentera mer. Men en annan mer intressant fråga är: hur kan det komma sig att han får ett sådant utrymme??? Det är uppenbart att han har en hållhake som är effektiv.

 • Aschberg säger i video: ”Jag tar gärna upp resonemanget med den som söker upp mig… osv. Varför inte?”

  Ja du Robert, hur kan vi veta att du verkligen menar vad du säger? På en annan tråd skriver frilansande journalist Börje Peratt följande: ” Angående Aschberg har vi försökt få honom att ställa upp på intervju och den första kontakten var redan sommaren 2015. Då han sade ja men drog senare tillbaka detta.”

  Min åsikt är att Börje Peratt är en ärlig journalist med ärliga avsikter för att göra samhället bättre, ändå avböjde du att prata med Börje!
  Börje Peratt gör en videodokumentär om doktor Enby som programmet Insider gjorde intrång hos utan lov. Trotts vädjan från doktor Enby ville inte Insider journalister avlägsnas från platsen.

  Du drog också in respektlös hos Åsa Westerberg på hennes arbetsplats. Sedan klippte du ner den ”intervju” med henne och publicerade det som passar dina syften! Kallar du detta journalistik?

  Genom ditt uttalande nedan —
  ”Respekten är inte stor för media i högerextrema kretsar”
  — visar du att du inte hyser någon respekt alls för vanliga medborgare. Eller menar du att vi alla som inte hyser respekt för media är högerextremister?

  Det du anklagar Bechir för är din spegel. Det är om dig själv du pratar. Det man ser i andra som en brist – det är man själv.

  Tack Robert att du presenterade dig på ett sådant förträffligt sätt.

 • @Sassersson,

  Jag har spridit denna video redan när den kom till vänner och bekanta och gjort en sarkastisk beteende analys. 😉 Jag förstod att Bechir gav sig på honom för att han är en psykopat av den typen som även mindre socialkompetenta kan genomskåda. Sådana gör ju bort sig själva. Svårare med psykopater som Reinfeldt som har 100% självkontroll. Jag är fortfarande förundrad att det svenska folket kan sitta och njuta av hur Aschberg mobbar folk i sina program och dessutom förskingrar skattepengar. Att en palestinier är död i Sverige för att han skulle avslöja grova bedrägerier som ett judisk släkt har sysslat med i generationer, det är antisemitism enligt massmedia och ingen är bjuden att försvara eller balansera debatten i palestinierns försvar. Yet a majority of swedes believe they have freedom of speech and democracy. Amen!

 • Erik: visst är det så. Det finns många anonyma ynkryggar på Flaschback. Dock avser jag inte att tillhöra det sällskapet och av den anledningen är jag inte anonym här på Newsvoice. Och jag finns inte registrerad på Flaschback.

  Och angående Aschbergs kommentar är den ju ett skämt, fast det inser han eller redaktionen tydligen inte. Han var ju tvungen att gå ut och säga något och här fick han ju stå oemotsagd och dra sin vals. Vilket skämt, och inte stärker det direkt trovärdigheten hos MSM (i detta fallet Aftonbladet). Borde vara pinsamt för Robert.

 • “Polisen har varit där och tittat sig omkring”, säger polisen. Låter som om de gjorde det ganska så förstrött …

 • Öystein Rönne: Angående flashback som varande anonymt forum: vad hindrar att etablissemangsföreträdare själva skriver antisemitiska inlägg? Ingenting. Vad hindrar feminister att skriva kvinnofientliga inlägg för att få fart på en opinion för att tysta kritiken mot feminismen? Ingenting. Anonymitet kan ju användas hur som helst.

 • Sverige har en lång erfarenhet av att göra sig av med obekväma personer (genom olika metoder) och detta är satt i system. Ryktesspridning är en av sätten med vilket man arbetar. Expo och VOF är bara en modern och förfinad fortsättning av sätten med vilken makten arbetar. Jag rekommenderar alla att läsa följande bok.

  Svenska koncentrationsläger i tredje rikets skugga

  https://www.bokus.com/bok/9789127419179/svenska-koncentrationslager-i-tredje-rikets-skugga/

  Vi har ofta lätt att kritisera det sätt på vilket andra länder hanterar fångar, både ur rättssynpunkt och rent humanitärt. I denna bok lyfter författarna Tobias Berglund och Niclas Sennerteg fram en hantering av fångar i Sverige under den tid som Tage Erlander var statssekreterare som vi i dag anser vara fullständigt oacceptabel. Oskyldiga personer sattes utan rättegång i läger som i vissa fall kunde jämföras med koncentrationsläger.

  Här ett exempel på VOF mobbningsmetoder:

  Tyvärr slutade intresset för vetenskap strax efter alternativmedicinarnas titlar. Ett exempel på detta var att det i ett stånd såldes boken Tro, dogmer och biologi –hur vårt undermedvetna styr våra gener. Som någon med bakgrund inom det epigenetiska fältet blev jag givetvis intresserad. Den trevliga försäljaren berättade att Bruce M Lipton som skrivit boken hade kommit fram till att när man blir sjuk så beror det på att ens tankar har påverkat en viss sjukdomsgen att aktivera sig.

  Slutligen kan man läsa Henning Vittes artikel som bekräftar elimineringsmetoderna i Sverige:

  Tradition i Sverige att mörda dissidenter i smyg, låtsas sjukdom, olycka eller självmord

  http://whitetv.se/sv/historiefoerfalskning/33/2006.html

  Ingen som skulle kunna ändra en uppfattning hos den breda folkmassan går säker och ju mer man är känd och ju fler lyssnar på ens argument desto obekvämare blir man för makten!

 • @Pål,

  Cernovich video är suverän! Fler bör se den.

  Angående Nazism, så är Zionism exakt samma. Alla former av elitistisk ideologi även kommunism (prolätärens diktatur) bygger på att eliminera oliktänkande och stämpla dem som farliga.

 • Torbjörn, Pål och Stella: Bra sammanfattat och bra slutsats. Själv står jag för vad jag skrivit tidigare och när jag kommer hem från St Petersburg till Arlanda i morgon 16.00 kommer jag att starta upp mitt arbete för att dokumentera alla falskheter i “systemet” som Bechir så bra beskrev. Alla krafter kommer att behövas.

 • @Jasmine,

  Bechir hade kontakt med flera tusen människor på facebook och diverse sociala medier. Jag som har jobbat med data grafik kan tillverka en såda falsk chatt på 15 min där namn och bild kan kopieras och klistras beroende på vem du vill skall smutskastas. Så enligt mig är screenshots ingen bevis.

  Sidan ”inte rasist men” är en av de mest motbjudande lågstående och anklagande tillsammans med kvällstidningarna. Lägg märke att ingenstans där får folk ställa frågor, kommentera, prata med skribenter eller säga sin version. Aftonbladet bjöd in Aschberg att smutskasta en död hjälte som folk hyllar, men ingen bjöds in till försvar av Bechir Rabani. Är inte det normalt att göra det?
  Många av hans nära vänner påstår att det tillverkas falska fb-profiler (Bechir hade flera) och chattar för att dämpa effekten av hans kamp. Du vet att när någon som honom dör under mysiska förhållanden blir det liv och reaktioner. Det vill inte psykopaterna som han kämpade emot. Det är därför otroligt viktigt för vänstern och dess medier att smutskasta honom. För att dra en jämförelse – varför korsfästes Jesus? Han sade till folk älska varandra och betala inte skatt till makten. Historien upprepas.

 • Klokt och fint sagt om Bechir Torbjörn. Tycker själv hans tidigare åsikter är svåra att hantera men är förståeliga med tanke på hans bakgrund. Som du säger, man är inte mer än människa som lär sig för varje dag och tur är väl det. Det han sa på senare tid är medvetet och saker som resonerar.

  Denna film är intressant i sammanhanget. När en nazist talar är det nästan så jag stänger av som en ryggmärgsreaktion men härdar ut och jag förstår av min reaktion vad Mike Cernovich vill säga med filmen. Vi måste kunna få tala om allt och vi måste ge alla en chans att utvecklas genom samtal och dialog. https://youtu.be/wQyCx92jzx8

 • Jasmine. Har inte hört talas om denna historia tidigare. Tråkig utveckling. Det verkar som om Bechir ville henne väl och att det sedan gick överstyr. Att CBD-olja används mot cancer är ett faktum och så sker i flera länder utom i Sverige förstås. Tydligen var det något som fick Bechir att härskna till i slutet av kontakten. Det framgick inte tydligt vad eller missade jag något? Är kommunikationen komplett? Narrativet i redogörelsen är skrivet till nackdel för Bechir. Bias? Vad är det som denna historia saknar?

 • @Torbjörn

  Bechir var autentisk. Inte många är autentiska. Autentiska människor skyr inga medel. Autentiska människor är endast trogna sin själsliga bestämning. Illusionsparadigmets representanter hatar autentiska människor. Jag är en själv, så jag vet. Nasafysikern Tom (Thomas Campbell) har svaret på alla frågor enligt min mening.

 • Jag håller fullständigt med Stella i hennes analys med tillägg att även om ett gift var inblandat så går dessa gifter inte att spåra vid obduktion. Eftersom detta hände på natten tror jag mera på så kallade skalärvapen. Det är just på natten när människokroppen är i vila som sådana metoder används mot ett adresserat mål.
  (https://ivansblogg.com/2017/04/08/att-skydda-sig-mot-personangrepp-med-skalarvapen/ )
  Jag tror inte att obduktionen skulle tillföra någonting och vi vet inte heller om läkarna som skulle undersöka ett sådant fall är med i samma klubb som makten.

  Mina påståenden är inte tagna ur luften. Jag har läst flera böcker i ämnet, eller sett flera artiklar där man handlar helt emot all sund förnuft och resultatet blir väl anpassade utsagor.

  Även Hennings Vittes artikel: Tradition i Sverige att mörda dissidenter i smyg, låtsas sjukdom, olycka eller självmord

  är väl passande i sammanhangnet: http://whitetv.se/sv/historiefoerfalskning/33/2006.html

  Vad beträffar Torbjörns analys av Bechir eller oss utländska svenskar så har han fullständigt rätt. Jag vill tillägga till detta att kunskapen och världsbild är beroende av två saker. Egen erfarenhet och insamling av olika åsikter/kunskaper som man speglar mot sitt inre där samlade intryck sitter sen tidens begynnelse.

  Därmed blir kunskapen något flytande/föränderlig som ändras hela tiden.
  Statiska övertygelser uppstår av tre orsaker.

  1 som kontroll av människors åsikter där en viss åsikt propageras, prioriteras och pådyvlas – helst alla ska tro på det.

  2 Egen insats i en viss världsåskådning där mycket arbete och prestige är nedlagd.

  3 Samhällssystem som med pengarnas och lånens hjälp låser människorna i en viss position. Då är individen mera benägen att leta efter åsikter som stärker hans/hennes erkända ställning i samhället så att låneåtaganden kan uppfyllas.

  Personligen försöker jag läsa all information som intresserar mig utan att försvara min världsbild för att den kan alltid förändras med nyvunna kunskaper…
  Ingen kunskap är värt att man ska hålla fast vid den krampaktig utan att släppa in nytt ljus och nya argument.

 • Logik:

  En person blir av människomassorna starkt misstänkt för anstiftan till mord, alternativt mord.

  Om denna person skulle vara oskyldig till dessa misstankar, varför begär då denna person inte själv att polisen genomför en en omfattande utredning?

  Den som är ärlig behöver inte frukta ljuset.

 • [Kommentaren har utökats kl 11:51]

  Finn. Tack för länken till Expo.

  http://expo.se/2017/mannen-bakom-hatkampanj-mot-journalister-sprider-judehat-och-hyllar-nazister_7301.html

  Här är min analys av Bechir.

  Flera av Bechirs uttalanden är naturligtvis personliga självmord i dagens Debattsverige. Jag skulle avråda honom från samtliga. Men det är hans åsikter och även om jag inte håller med om dem, som Expo så duktigt samlat ihop, måste han få ha dessa åsikter. Varje person är en process i förändring till skillnad från den bild som Expo och andra mobbare vill visa upp, att en person är något statiskt, en felaktig åsikt (eller faktauppgift) enligt Expo och personen är dömd för evigt.

  Bechir verkar ha varit en dynamisk person. Han rörde sig mellan olika tankemiljöer. Han var emotionellt lagd. Allt han utryckte kanske inte var 100% genomtänkt. Han var helt enkelt en känslomänniska till skillnad från många välprogrammerade duktiga svenska robotar som saknar intelligenta operativsystem.

  Bechir verkade testa olika tankesystem, fakta, uppgifter, åsikter och rykten. Och han uttryckte dem efterhand som han testade dem. Han var levande, djärv och emotionell, men även mental, omedelbar och alltid uppriktig.

  Sverige är ett förtryckarsamhälle där alla underställts ett kollektivt konformativt tänkande och beteende. De flesta människor som kommer hit till Sverige lider svårt av detta mentala/emotionella klimat. Jag har säkert talat med 100-tals utlänningar som alla beskriver hur de vantrivs [inte materiellt, teknologiskt, standradmässigt], och de tvingar sig själva att anpassa sig [själsligt].

  Bechir är ett fenomen, en manifestation, mot detta förtryckarsamhälle medan Expo är en manifestation av piskan som ska hålla alla på plats med mottot: Passa in eller passa dig.

  Det livsfarliga i Sverige är den kognitiva dissonansen hos svenska beslutsfattare och i media, politikers beslutsoförmögenhet, det konformativa tänkandets helvete, svenskarnas ängslighet och falsk omtanke om andra kulturer förklädd som antirasism.

  Min poäng är att Bechir INTE var ett samhällsproblem utan en frisk fläkt och en utomkulturell gåva till Sverige.

  (Dessa är mina observationer och åsikter, felaktiga eller korrekta.)

 • “Torbjörn Sassersson red. 18 Dec, 2017 at 20:10
  Polisen: vi utreder inte Bechir Rabanis död”

  Att Svensk Polis — vid INTERNATIONELL jämförelse — utmärker sig genom att snart leda JUMBO-ligan när det gäller antalet anmälda ouppklarade brott är inte särskilt svårt att förstå.
  Polisprofessorn Leif GW Persson har vid ett otal tillfällen genom åren presenterat skandalösa siffror över den Svenska polisens “effektivitet” — och den trenden eskalerar, i fel riktning dock. Senast var visst antalet uppklarade brott nere på ca 15%(!!!) — som jämförelse kan nämnas att Polisen i New York löser ÖVER 90%.

  NÄR får Sverige en fungerande Polis, vilken tar sin PRIMÄRA uppgift på allvar — den att SKYDDA och BEVAKA nationens medborgare, vilka dessutom betalar polisernas löner?!!?
  Är inne på mitt sjunde decennium och kan inte minnas mig ha upplevt ett så OTRYGGT Sverige som nu — och det blir oroväckande snabbt bara än värre!!

 • Torbjörn, det du skriver här ovanför är exakt samma tankar som gått runt i mitt huvud. Senaste dagarna har varit/känts lite surrealistiska. Från att ha haft diverse “konspirationsidéer” eller ska man kalla det konspirations-misstankar till att det känns som om man befinner sig i en liten biroll i en dålig film eller något. Tankarna snurrar på högvarv….sömnlöshet m.m.
  Heder och ära åt Dig och Newsvoice som belyser Bechir Rabani, hans gärning och hans mycket tragiska för tidiga bortgång.
  Jag personligen har mina tankar klara kring vad som hänt. Det finns allt för många saker som pekar åt ett håll. Böcker skulle kunna skrivas om detta känns det som….
  Våra motståndare försöker så klart att vara smarta och spelar ut kortet “galna konspirationsteoretiker som tuggar fradga och tillverkar foliehattar”. Klart att de gör. Så länge de kan övertyga runt hälften av befolkningen så kommer de att ha ett maktövertag kvar…men, jag är säker på att skaran som lyssnar och tror blint på msm är en krympande skara.
  Torbjörn och Newsvoice fortsätt Erat viktiga och eminenta arbete!
  Tillsammans är vi många, tillsammans är vi starka. Detta var ett av Bechirs största mål, att vi, folket skulle enas och se och avslöja maktens herrar och damer. Att vi skulle förstå att vi tillsammans kan ha en exakt lika mäktig röst som dem. Om vi står tillsammans.
  Vila i frid bäste Bechir Rabani, Du var älskad och beundrad av tusentals. Kanske tiotusentals.

 • . Efter att ha tagit del av ABs Lena Mellins och andras på ABs skriverier i ärendet så är det de som i sitt narrativ använder sig av CIA-fabricerade ord som konspirationsteori, Andra etiketter de klistrar på Bechr är högerextrem. etc.
  Allt för att slippa sakfrågan. Man försöker istället misstänka budbäraren.
  Istället borde vi ta till oss vad Bechir verkligen stod för: (Tack Kjell Holmsten för att du gör dokument lättillgänliga)
  https://lassewilhelmson.wordpress.com/2016/04/30/bechir-rabani-intervjuas-av-lasse-wilhelmson/

  Läser man det med nogranhet så står ABs uppgifter fram som rena falsarierna.

  Låt istället Bechirs ord i intervjun tjäna som ett manifest för vår kamp för en demokratisk värld i Gottsunda, Helsingborg, Sverige, Palestina, Syrien, Afrika , ja hela vår värld.

  Ingemar Ljungqvist, ibland etiketterad som konspirationsteortiker

 • Jag håller med dig Torbjörn. På psykologispråk brukar man kalla det för projektion. Man projicerar sitt eget hat till någon annan i stället för att anklaga sig själv.

  Jag håller även med Stella och anser själv att Bechir blev mördad. Jag har kommit fram till det genom att titta på hans senaste historik samt genom att titta på olika sannolikheter. Jag har ganska gedigen erfarenhet av att jobba med riskanalyser, sannolikhetskalkyler och olycksutredningar från mitt tidigare jobb som säkerhetschef under 10 år.

  Genom att beräkna sannolikheter kan man ibland komma väldigt nära sanningen. I fallet Bechir bedömmer jag att sannolikheten är oerhört hög för att han blivit mördad om dödsorsaken var en hjärtinfarkt. Hur ser då siffrorna i botten ut som gör att jag kan säga så? Jo, studera själva länken nedan som är Socialstyrelsens statistik över hjärtinfarkter i Sverige:
  http://www.socialstyrelsen.se/publikationer2017/2017-10-23

  I statistiken ovan framgår att det totala antalet hjärtinfarkter för män i Sverige år 2016 var ca 16 000 personer. Men antalet män i HELA SVERIGE i åldern 30-34 år som avlidit i hjärtinfarkt är bara 3 personer!! Alltså 3 på 16 000. Till det måste också läggas faktorn när på året det skedde och varför om möjligt. I fallet Bechir blev han varnad och vad jag förstått också hotad samma vecka han dog.

  Alltså blir beräkningen av sannolikheten för att det var en naturlig död: 3 på 16 000 delat på 52 veckor. Slutsumman kan ni nog räkna ut själva.

  Detta är orsaken till att jag hävdar att Bechir Rabani blivit utsatt för ett politiskt mord i Sverige 2017.

 • Öystein Rönne. När jag läser Aftonbladets artiklar slås jag av den hårda attityden och cementerande uppfattningen som de har om sina “motståndare”.

  Hur tänker Aftonbladets skribenter och Aschberg när de antyder att det är fel att en medborgarjournalist knackar på en dörr för att ställa frågor när Aftonbladet sysslat med det i decennier?

  Jag minns när Aschberg tex besökte TV-mediet Jörgen Gustafsson vid hans hem. Aschberg ringde på oannonserat och Jörgen tog motvilligt emot Aschbergs ledande frågor. Precis som Fabian Fjälling (GS) när Expressen kom oannonserat.

  Och vad är problemet med att Bechir rapporterade att han inte fick fatt på någon av de han sökte? Det finns exempel på att tex Ashberg gnällt i TV på att han inte fått tag på de han sökt. Har han inte då antytt att de är fega när de inte vågat möta hans kamerateam? Minns jag fel?

  Aftonbladets skribent skriver att Bechir hyllat NMR, men ger inget bevis för det. Är det någon som har referens på att Bechir hyllat NMR? Ge mig gärna en länk. Vad menar Aftonbladet med “hylla”? Hade NMR kanske rätt i någon enskild sakfråga? Jag vet inte.

  Om jag känner Bechir rätt var han en person som kunde ge den rätt som har skäl att få den utmärkelsen. Bechir struntade i vilket läger sanning dök upp.

  Det är tydligt att Aftonbladet och Expressens folk inte tål konkurrens om narrativet. Alltså måste de krossa de som de hatar så mycket genom att kalla de som de hatar för hatare.

 • Jag kan tala bara för mig själv och min egen slutsats och det gör jag utan tvekan:
  1. Mord. Gift som framkallar hjärtinfarkt hos en helt frisk stark ung man. Obduktion omöjlig då polisen vägrar utreda brott. Men videon från 1973 angående CIAs vapen är om inte annat enda logiska förklaring.
  2. Anledning till mordet: avslöjande av förskingring av skattemedel via privata bolag och finansiella brott gällande stöld och vapenhandel under flera generationer inom samma familj – Aschberg.
  3. Bevis: Inspelat mordhot – audio.
  Inte behöver man vara Einstein för att koppla ihop allt. Det är bara att följa senaste videon med Bechir Rabani på youtube. Tur att han har vänner som delar materialet han har spelat in och som kämpar för att publicera det. Att vänta från rättvisa från staten eller MSM är något naivt. Kalla det spekulationer och konspirationer, jag kallar det för en logisk sanning om konsekvenserna av att bekämpa och avslöja maktmissbruk och korruption. Tänk att han skulle bli en Jesus figur, men det kostar att vara modig. Må han vila i frid. Även om vi har bråkat en hel del om mod, hat, islam och religion, så är jag jätte ledsen för hans skull. Beklagar sorgen!

 • Jaha, då har iaf Aftonbladet insett det klumpiga i att försöka tiga ihjäl Bechir Rabanis död, och har nu börjat rappportera om saken. Robert Aschberg verkar synnerligen tagen och plågad av att tvingas kommentera det hela. Han intervjuas av en annan MSM-individ. Det är som att en blind leder en annan blind.
  Bra försök, men detta kommer inte bli lätt för er, för…..det kommer mera.
  https://tv.aftonbladet.se/abtv/articles/236560
  https://www.aftonbladet.se/nyheter/krim/a/J1JdqP/konspirationsteorier-sprids–efter-33-arige-mannens-dod
  https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/p6AavV/darfor-sprider-hogerextrema-sajter-logner

 • Så fort jag hör talas om ovilliga o ointresserade poliser kommer jag att tänka på en Dylan-text från mitten av 60-talet : “…the cops don´t need you , and man , they expect the same”.

 • @Sven Lindnäs
  Länken fungerar https://crystalklart.wordpress.com/

  Jag måste säga att jag aldrig trodde att någon, som jag inte känner alls, skulle göra så stort avtryck på mig som Bechir gjorde. Det var så kraftfullt att jag kände mig tvungen att närvara vid minnesstunden i går i hbg och visa min heder åt honom. Det var det minsta jag kunde göra. Det var mycket sorg bland närvarande men jag kände även oerhört mycket medmänsklig värme, där alla kunde samlas och hedra Bechir oavset vilka vi var.

 • Många fler än vad folk hör och ser vet vem Bechir Rabani var. Många fler har hört att han var död. Det är viktigt för de som var nära honom och delar samma kamp att fortsätta den och berätta varför den modige palestinske journalisten dog. Hans kamp var mot den korrumperade makten, för det fria ordet. All ära till redaktionen för uppmärksamheten om Bechirs bortgång och alla skelett i garderoben som familjen Aschberg döljer.

 • Det var verkligen fina ord från dig Torbjörn. Likadant var den intervju som Lasse Wilhelmsson gjort med Bechir verkligen talande. Finns på 86:e inlägget på Bechir nyheten i kommentar av Kjell Holmsten.
  Jag tycker vi hedrar Bachir s minne finast genom att fortsåtta att vid där hans kamp slutade. med samma oräddhet och gåpåaranda – och förenat med kärlek till andra medmänniskor.

  Ingemar Ljungqvist

 • Tack för din kloka och välformulerade text. Det var en fin minnesstund för Bechir. Jag är tacksam för att du även fotograferade min textade lapp bland blommor och ljus och la ut den här på Newsvoice. Jag hoppas att de som kan gör skärmdumpar eller skriver ut det som var en del av Bechirs alltför korta livsverk som finns i alla fall en så länge på hans Blogg Crystalklart. https://crystalklart.wordpress.com/

 • Je suis Bechir Rabani & Me too –

  Tänk om man hade dom knapparna att trycka på då blir Bechirs verkan i jordelivet inte förgäves.

  Hans G Eriksson alias “Liten tuva”

 • Otroligt fint och bra sammanfattat Torbjörn av Bechir Rabanis storhet och gärning. Detta har fått även mig att med betydligt större kraft och engagemang arbeta vidare i hans anda och med hans synnerligen effektiva metoder. Näthatarnas och de konfliktsökande individernas tid är förbi. Den modellen är passé.

  Jag är övertygad om att Bechir lyckats få en mycket stor befolkningsmassa att få upp ögonen för “det stora bedrägeriet”. Tack Bechir, du har lyckats ge en massa medborgare i detta land inspiration att jobba vidare med denna goda sak!

  Tack också alla MSM, eran tystnad har nog lyckats övertyga de mest skeptiska tvivlare om hur falskt systemet är! Ni visar med er “tystnad” att alla i det falska systemet håller varandra om ryggen – ingen ska få komma och avslöja sanningen för folket. Tyvärr har eran hållning varit för er kontraproduktiv. Men jag förstår desperationen, vad skulle ni göra? – oavsett vilket, så sitter nu alla sanningssägare med alla trumf på handen. Och ni MSM, – ni sitter med Svarte Petter!

  Öystein Rönne från ett julfint St Petersburg.

 • Genom att framhäva Bechir Rabanis storhet i engagemanget för att skapa sann frihet för hela folket kan många människor komma att ta del i denna livsviktiga uppgift.

 • Mycket hedersvärd Torbjörn att skriva en artikel enbart för Bechir som har blivit martyr. Det är en stor förlust för oss all uppvakna som kämpar för att väcka folket ur sin Törnrosa sömn. Tack Torbjörn för de fina orderna.
  Vila i fred Bechir.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *