James Corbett: Vi måste sluta normalisera människorobotar

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 4 december 2017
- NewsVoice redaktion
Sofia human AI robot

“Sophia the robot is not a “she.” But if the powers-that-shouldn’t-be get their way we will soon be marrying our sex robots and having fewer babies than ever. It’s time to put the brakes on this crazy train.” – James Corbett

Source: Corbett Report

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Jag läser inte veckotidningar, men kan inte undgå vare sig omslagen till dem eller till DVD:er. Jag har noterat att omslagen i allt högre grad speglar kvinnor såsom tom- och blankögda objekt. Att de är photoshopade är en sak, men jag menar här att många med berått mod framställs allt mer dockliknande.

  Kolla själva i tidningshyllorna vid kassorna när ni ändå väntar på er tur – ifall alla inte robotifierat shoppingturen och scannat varorna… 😉

 • Herr Gustavsson,

  Vem är du som skall bedöma vilkas gener skall gå vidare? Vilka individer är varda att reproduceras och inte. Hitler hade åsikter om detta, ja. Rasbiologin eller genavel verkar fascinera många vetenskapselitister.

  Vetenskap är en undersökningsmetod. Hitler och diverse psykopater genom historien har sin betydelse. Utan dess påverkan sker ingen utveckling. Rasbiologi var då tidensvetenskap som idag kallas för genetik. Denna dyrkan till vetenskap som förespråkas med en vriden elitistisk moralisering har lett till just etniska rensningar.

  Men visst det kan ligga något i det du skriver angående sex med robotar – att de som är så dumma så de inte ha behov av en äkta relation kommer inte att föra vidare sina gener. Jag kan nästan godkänna det. 🙂

  Fröken!

 • Vissa individer, fru/fröken Tormanoff, personifierar anledningen till att man kanske bör ha sex med en robot istället för med en människa, Det är helt enkelt bättre så för mänskligheten på lång sikt rent genetiskt, då kopior av dessa individer inte skulle vara till minsta nytta för någon, inte ens för dem själva.

  För att klargöra vad jag menar kan vi ta det punkt för punkt.

  1. Vad ska vi med människor till som inte ens med fakta vid handen inser att lögnmedier eller annan lögnaktig sekterism programmerar deras vilja och att de därför INTE är “fria” så länge de betraktar dessa lögner?

  Det är klart som korvspad att människor programmeras ofrivilligt av lögnmedier och i andra sekter. Men vad ska vi med gener till som inte ens ser igenom den lögnerna, ens med fakta vid handen? En sådan människa kan ju inte ens styra sig själv, fastän de fått verktygen till det.

  Vad ska vi med människor som begår argumentationsfel och bygger halmgubbar mot andra människor och ex. påstår att de vill “chippa de som överlever” eller att de vill “ersätta de ostyrbara jävlarna med robottar”, när de faktiskt alls inte påstått det? Vad ska vi med dem till?

  2. Vad som är etiskt och perverst bygger på värdeomdömen och är oftast kulturellt betingat och visst påverkar det våra relationer. Det finns mycket kultur och sekterism som jag uppfattar som extremt kokobängo, men det är som sagt ett eget värdeomdöme.

  3. Det är i min mening intelligent att tjäna samhället och att älska och hjälpa sina medmänniskor även om alla inte kan bidra på olika sätt eller kanske inte behövs. Intelligens består inte av IQ allena. Hitler hade ex. högt IQ, men kan naturligtvis inte anses vara intelligent efter det att Hitlertyskland låg i ruiner.

  Det är dessutom ovetenskapligt att påstå att påstå att något existerar för att det behövs, men ok, om vi drar konsekvensen av det så betyder det att du anser att Hitler och de massmord han skapade behövdes för att han existerade? …

 • Martin Gustavsson kan aldrig sluta imponera mig med sin människosyn. 🙂 Du är som en frisk fläkt (eller en fläkt iaf) bland alla kommentarer som var och en kommer med något klokt.

  1. Människan har fått något som heter frivilja och intuition just för att inte kunna programmeras. Det finns nog många mäktiga psykopater som så gärna vill det, så att de har kommit på liksom du att man KAN JU INTE! Därför skall vi ersätta de ostyrbara jävlarna med robottar och chippa de som överlever.

  2. Ingen etik i att ha sex med robotar? Finns det etik enligt dig vad det gäller sex? Och du tror att det perversa utvecklingen i samhället inte påverkar folks relationer?

  3. En människa behöver inte vara särskild intelligent för att tjäna samhället eller älska och hjälpa sina medmänniskor. Alla kan bidra på olika sätt och behövs. Annars skulle inte dessa individer finnas.

 • Fördelen med en robot är att den kan programmeras till altruism och vara till nytta för mänskligheten. Detta är betydligt svårare att åstadkomma hos människor och kräver oftast mycket hög intelligens hos individen, vilket innebär emotionell friskhet och förmågan att tänka långsiktigt

  Hur roboten programmeras hänger givetvis på ägaren och programmeraren, således inser jag den rimligaste åtgärden är att vi tillsammans äger alla robotar gemensamt i framtiden och att vi scannar alla människors hjärnor för att upptäcka psykopater i syfte att kunna förhindra robotiserade olyckor.

  Den rent moraliska biten vad gäller sex med robotar har jag inga personliga problem med och ser det snarare som en slags avancerad onani eller en fetisch som påminner om dagens användande av dildos och lösvaginor, vilket knappast påverkar naturliga parbildningar.

  Dagens moderna kvinnor väljer dessutom själva huruvida de skaffar barn eller ej. Robotar påverkar inte den detaljen det minsta.

 • “Vi har även fjärrstyrda transhumanistiska robotar i regering och riksdag.” De är en majoritet på Sveriges myndighetskontor med. Har inget emot att ersätta dem med robotar. Då kan man inte förvänta sig mer… vilket man nu gör, alldeles förgäves.

 • “Vi måste sluta normalisera människorobotar”,
  Eller se människan som robot. Den tendensen finns hos arbetsgivare som själva inte förstår tekniken – att teknikerna skall vara som robotar, som man kan byta ut. Två olika människor med samma tekniska bakgrund är inte lika som robotar som kan bytas ut. Det nya trenden är så kallade “flexibla arbetsplatser”. Du får en ny plats varje i dag i kontorslandskapet. Förbjudet att personifiera arbetsplats med bilder på nära och kära, maskot eller annat som har symboliskt men dock stor betydelse i människors liv. Att tro man kan byta ut människor med varandra varandra. Alla vet att det inte fungerar och skapar bara stress.

 • J. Corbett är jättebra! Transhumanism och hi-tech utvecklingen kriticeras för lite.

  Tanken med sex-robottar är att man skall slippa all emotionell koppling – tårar, förtroende, förspel, pratande… men frågan är när den som väljer robot som partner i sängen – vad är det de njuter av när en motreaktion inte finns eller att den är förprogrammerat? Det blir intressant om det slår igenom för de mest trendiga kommer att vara de största förlorarna i framtiden.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *