Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

43%

43.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 25/4 kl 13:45.

NASA kan inte sluta tro att det kan finnas bakterier i universum

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 1 december 2017
- NewsVoice redaktion
Ken Farley - Foto: NASA

NOTERAT. NASA:s projekt “Mars 2020” ska använda en uppdaterad version av marsbilen Curiosity Mars för att skrubba planetens terräng efter livsformer. NASA-forskaren Ken Farley tror att bevis kan hittas som avgör om det finns liv i universum, skriver Independent.

I vanlig ordning ska NASA leta efter bakterier och om de hittas vet människan att hon inte är ensam i universum. Bakterier kan till och med hittas på ett saltkorn.

“The rover is expected to look for signs of life from specimens as tiny as a grain of salt.”

Ken Farley - Foto: NASA
Ken Farley – Foto: NASA

Forskarna tror även att Curiosity-rover’n ska klara av att borra små hål i stenar, skriver Techcrunch.com som också är upphetsade över NASA:s nya idéer.

NASA har meddelat sedan 1958, då NASA bildades, att det kan finnas bakterier i universum.

Ingen bakterie har ännu hittats.

Text: NewsVoice


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq