Återlämna vad bankiren Olof Aschberg stal från Ryssland!

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 16 december 2017
- NewsVoice redaktion
Olof Aschberg - Wikipedia, Public Domain
Olof Aschberg - Wikipedia, Public Domain
Olof Aschberg – Wikipedia, Public Domain

DEBATT & HISTORIA. År 2017 är nästan tillända och det var nästan att vi glömde bort att det nu är 100 år sedan en av världens största stölder ägde rum. Det gick till så här: den av bankirer finansierade statskupp som ägde rum i Ryssland under oktober 1917, och som felaktigt benämns revolution, gav omedelbart en mycket god avkastning till statskuppens finansiärer.

De inströmmande våldsverkarna, varav ett trettiotal tog vägen över Sverige i sällskap med Vladimir Lenin, lade genast beslag på den Ryska statens guldreserv, som var ett resultat av miljoner fattiga ryssars arbete. Det rörde sig om 500 ton guld med statens stämpel.


Guldet stals och kom under de närmaste åren att skeppas över till Stockholm där bankiren Olof Aschberg tog emot tackorna med öppna armar. Olof Aschberg, som också kallas ” den röde bankiren ” är farfar till Robert Aschberg.


 

Det var alltså stulet guld med en stämpel som hamnade i Stockholm. För att bort stämpeln gjorde man som kriminella i alla tider har gjort – man smälte ner guldet och stämplade om det. Var det sedan hamnade kan vi bara gissa. Det enda vi vet är att det inte kom den ryska befolkningen tillgodo.

Det var inte bara guld som stals

Nationalmuseum i Stockholm förvaras 275 ryska ikoner som samme Olof Aschberg tog med sig från sin ”revolutionsresa” till Ryssland och donerade till Nationalmuseet. Det var kaos i Ryssland vid den här tiden och begynnande inbördeskrig i ett land där kyrkans Ikoner hade ett ofantligt religiöst värde. Hur kunde då Olof Aschberg röva med sig några hundra föremål som för djupt kristna människor hade oerhört värde.

Situationen för de kristna vid den här tiden i Ryssland var katastrofalal. Vid slutet av år 1919 hade ca: 60000 församlingspräster mördats. I nr.1 av Perms stiftstidning 1919 publicerades en lista på präster och munkar i stiftet som dödats av bolsjevikerna. Efter varje namn anges dödssättet; dränkt, genomborrad av bajonetter, ihjälslagen med gevärskolv, skjuten och nedfryst, nedhuggen med sablar.

ArcanumSkolan 2024

Som brott angavs att den döde hade predikat i kyrkan eller ringt i kyrkklockorna, men också vägrat att slåss i röda armen. Samtidigt revs kloster och kyrkor och förövarna sålde vad som kunde säljas av stöldgodset, alltså häleri.

Olof Aschberg skriver i sina memoarer att han handlat ikoner och andra dyrbarheter på loppmarknader. Om detta säger frilansskribenten Gunnel Wahlström ( Svd 30 maj 2003):

”Med en västerlännings uppfattning av begreppet äganderätt vill jag påstå att ikoner av den storlek och kvalitet som Aschberg överlämnade till Nationalmuseet måste ha utsatts för brottshantering innan de friställdes och hamnade på loppmarknaden. Ordet häleri torde vara adekvat i sammanhanget.”

Sedan fortsätter Gunnel Wahlström att kraftfullt påpeka:

”Heliga ikoner som vördats av Rysslands kristna och som stulits från kyrkor och kloster under revolution och inbördeskrig, hör inte hemma på något svenskt museum utan ska i likhet med annat stöldgods återlämnas till sin rättmätige ägare, I detta fall den Ryska Ortodoxa Kyrkan.”

Undertecknad håller helt med Gunnel Wahlström i detta. Och det kan vara extra motiverat i dessa dagar då man runt om i Ryssland bygger nya kyrkor. Tänk att få smycka dessa med klenoder som rövades bort under den tid då bolsjevikerna hade dragit för gardinen och förbjödit solen att lysa över Ryssland. Och allt guldet som stals under samma tid – det borde väl vara angeläget för Olof Aschbergs ättlingar att arbeta för att det återvänder till Ryssland.

Text: Hans Myrebro

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • All debatt dödas genom att [raderat] har gjort sig oberörbara. Berättelsen om förintelsen är central i detta. Men vi måste söka sanningen.

  “Det finns en undersökning under andra världskriget som nästan är unik i sin ärlighet och objektivitet, tre volymer från Internationella Rödakorskommittén om sin verksamhet under andra världskriget, Geneve, 1948. Denna kompletterar två tidigare verk: ”Documents sur I’activité du CICR en faveur des civils detenus dans les camps de concentration en Allemagne 1939- 1945 (Geneva, 1946)”, och ”Inter Arma Caritas: the Work of the ICRC during the Second World War (Geneva, 1947).””

  http://friasidor.is/eu-kommissionen-europa-for-vitt/

  Denna artikel tar upp olika epitet, som används flitigt idag.
  http://friasidor.is/epiteten-som-dodar-debatten/

 • @#notometoo,

  Ingen har tolkningsmonopol på bibeln. Texten är rätt manipulerat under åren. Man behöver en hel del kompletterande kunskaper för att se helheten och kunna tolka den.

 • Att vara en “jude” är bara en slags titel, det har aldrig vart en folkgrupp i det yttre. Det gäller att FÖRSTÅ tex Bibeln – vilket ingen här synes göra, för om man läser den som en historiebok, då är man inte med på banan. De som gör det saknar fullständigt andlig förståelse och de har inget med ursprunglig eller esoterisk insikt av “heliga texter” att göra.
  Judar, eller det begreppet, tjänar mer bakomliggande krafter som rollen av”scape goat”, eller som en fasad av “tjänare”.

 • @Erik,

  De etniska kopplingarna till Aschberg är mindre intressanta, men mycket arv få i generna så makt ich förmögenhet som dessutom är stulen och gör i arv skall granskas.

  Angående Aschbergs och vänstern kritik mot ”etablissemanget”, så finns inga individer med okontrollerade åsiker högt uppe i maktkorriorerna. De som man inte kan kontrollera – de eliminerar man. Därför är Aschberg, adeln och dess medier så rädda att sanningen om kummunism och dess kopplingar till både Wallstreet och judendom skall avslöjas.

  Lenin — ‘The best way to control the opposition is to lead it ourselves.’

  Jag berättade för en jude en gång:
  ”Visste du att Rothchilds via Wallstreet finansierade Hitler för att få er att fly till Israel i kaoset där det behövdes flera juda för att senare rättfärdigastatens existens?”

  ”No. There are not many who can think that step further but it makes sense”. Det var svaret jag fick. Även om människan blev ledsen så var hen inte det minsta förvånad. Det var ingen hysteri om antisemitism eller att ifrågasätta sentensen.

  Aschberg sade i Aftonbladet att all for av kritik och avslöjande är påståenden utan källor, men det stämmer inte. Jag kan rada upp avhandlingar från vetenskapsauktoriteter, dokumentärer, länkar till bolagsinformation, gamla dokument och religösa böcker, intervjuer med forskare, med judiska vittnen… någon på Aftonbladet som vill läsa och ägna några år av sitt liv till denna ofantliga manipulation vi lever i?

 • Jaha – så Aschberg, Stina och Ulf Ekman definieras som *begåvade* jaha.

  De tillhör det zionistiska globala revolutionära nätverket som använder sin grupptillhörighet som vapen för att förinta alla fria ursprungsfolk så de ska plundras, förslavas eller dö.

  Olika talanger har olika arbetsuppgifter i detta.

 • Kan avslöja att underslutet av 70-talet drev en bekant till mig, vad ska man kalla det, hemliga celler där man anordnade utbildning eller föredrag; skit samma med var i vart fall många unga begåvade människor som: Svullo, Aschberg, Stina Lundberg Dabrowski men även Livets Ords före detta ledare Ulf Ekman. Min poäng är att vi behöver inte betona etnicitet och vad en förfäder gjort rår man inte för, men Aschberg måste kunna granskas och kritiseras precis som Aschberg själv ung och arg kritiserade etablissemanget. Det är ju så att varje ny ung generation alltid kritiserar den äldre generationen.

 • @Radera om du inte kan bemöta,

  Man kan låta bli den judiske kopplingen till familjen Aschberg för dem som tycker att det är fantatsiskt att kalla Einstein och Freud judar, men fruktansvärd att kalla Marx och Aschberg judar. Om vi låter bli att kolla urpsunget på alla fifflare och bankier så skall de finansiella kopplingarna till brott räcka till för att folk skall kräva rättvisa. Är det inte så? Spelar det roll om en psykopat är jude eller inte? Brott måste vara straffbart oavsett utsprung? Ursprung kan användas i undersökningsprocessen. En psykopat kan vara vit, svart, svensk, kvinna, kort, lång, indisk… etc

  @Marcus Gullberg,

  Mycket bra citat från Uppenbarelseboken!

  Det finns ett enormt obehag bland judar angående hela det Nya Testamentet då det avslöjar och varnar om Babylon. Jag har försökt få svar från judar angående deras relation till kristendomen som enligt dagens mediamått kan nog ses också som antisemitisk, men angående Babylonska kulten till Satan möts jag med tystnad. När judarna börjar stå för sanningen, kanske sluttar folk att misstänka och stämpla dem. Avslöjandet om satanismen inom judendomen som har sina rötter i Babylon måste komma inifrån. Det gamla testamentet är närmast identisk med Toran och det är judarnas historia. Anledningen att de 12 israeliska klanen spreds jorden runt och Israel föll tusentals år sedan var att deras störste kung Solomon tillbed de Sataniska gudarna från Babylon och svek den moral som anses vara rätt (Gud i Bibeln och Toran). Den Sataniska kulten består av Is (Isis eller kvinnliga kraften också Ischtar), Baal (manliga guden och fadern), Moloch, Mammon (välståndets gud) och flera till och dessa gudar än även närvarande i det vanliga judendomen. Den babyloniska kulten handlar om att skapa penningsillusioner och manipulationer på psykologisk nivå. Historien har dokumenterat väl många infiltrationsfall och denna enorma makt inom finans som vissa familjer har. Deras hänsynslösa sätt att bedra finaniellt hela nationer är en tradition som har tyvärr överlevt genom åren via en sekt inom judendomen. Den är så mäktig, så att det räcker med en sektmedlem i ett politisk parti för att ändra riktning på alla andra i människoflocket. För att man skall kunna förstå detta måste man läsa både historia om banker och penning, religion och statsmakt, samt hur infiltration fungerar. Utan den informationen sitter folk och viftar med antisemit och konspirationsflaggan utan förstånd, men bevisen är över allt.

  Jag vill också tydliggöra att det är skillnad mellan Kabbalah och Satanism. Både begreppen finns inom judendomen. Det ena är kunskap – det andra en religös kult som man missnrukar kunskapen med.

 • Hej på er alla!
  Jag brukar följa de olika trådarna här inne på NW, mycket bra kommentarer på det som skrivs, men ibland blir jag lite förvirrad, lite rädd…det är mycket som lyfts upp nu i dessa tider, det är liksom, det som varit “fastbränt” nu blötlagts och simmar upp till ytan, det är bra och kanske inte så bra alla gånger heller, det ska tagas om hand med varsamhet, inte kategoriseras, titta gärna på det som kommer upp, men “äcklas” inte av det, ge det inte näring att förvandlas till “en illaluktande sörja”…som detta med Aschberg, visst vore det bra om de anhöriga tog sitt förnuft tillfånga och lämna det tillbaka det de stulit, men vår egen stat Sverige, som tog ifrån oss våra pensionspengar för några årtionden sedan, där är det likadant, vem hoppas inte att det kommer att försvinna ur minnet på folk? Jag är en “gammal tant”, har sett så mycket skit, ursäkta uttrycket, så mycket inom affärsvärlden när det gäller korruption etc, så man orkar snart inte se mer…det är bara pengar som är maktredskapen idag, pengar till vapen, pengar till förstörelse av vår natur, såsom födoämnen, får vi se våra barnbarn växa upp friska tro? En värld att leva tryggt i är väl något att verkligen arbeta för, istället för att utse, “raser”, olika tillhörighet i religioner, etc, vi är människor, och faktiskt mer än människor, vi är varelser som kan väldigt mycket! Att skapa fred! Alla har vi ett ansvar att förvalta det vi har fått från “högre makter”, att använda våra fina verktyg, såsom ödmjukhet, respekt, känslan av att vilja hjälpa, istället för att “stjälpa…istället för att uppvigla det som är dåligt.
  Kanske inte detta hör hemma riktigt på denna tråden, isåfall, ta bort det eller flytta det, där det passar bättre. GOD JUL o GOTT NYTT ÅR!, till er alla här inne.
  Kerstin Carlsson.

 • Så hamnar debatten precis vad jag misstänkte att den skulle landa förr eller senare. Alla samlade strävanden från sociala medier, hemsidor, nättidningar, politiska föreningar samt alla dessa medborgarjournalister kamp mot NWO, globaliseringen, etablissemang vad man nu vill kalla de inflytelserika folkskiktet med makt, gör om samma misstag om och om igen, som enbart leder till att dem dels förstärker den sittande makten (som de säger sig vilja försvaga) samt dels framstår som splittrade och ingen fattar någonting. Man blir så trött.

  Det enda som är av vikt är att granska är metoden, teknik, tillvägagångssätt eller taktiken som med planmässighet alltid lyckas nå sitt mål. Det man skall granska är enbart kommunikationen – hur används kommunikationen för att manipulera kommunikationen, med en på förhand given vinnare. Studerar man metoderna som makten använder i sin kommunikation framträder alltid samma mönster. Skit i hudfärg, religion, etnisk tillhörighet eller kön.

  Jag har inget namn på denna metod, så jag blottlägger här själva upplägget här. Spelet är upplagt att förtala den part som hotar maktställningen.

  A (förövare)
  B (offer)
  C (domare/bedömare/tolkare)
  D (opinion – det kollektiva bevarade minnet)

  Steg 1.)
  A klarlägger B – alla starka och svaga sidor. A Slår till mot Bs allra svagaste punkt, i en speciell utsatt position (timing).
  Steg 2.)
  I samma ögonblick som A attackerar B, framför A exakt samma anklagelse mot B som A själv har tillfogad B. På samma sätt som A har haft tid och resurser att planera sin attacken mot Bs svagaste punkt (i en speciell utsatt position – timing) har omvänt B inte haft tid eller resurser, då B inte har förstått A intentioner från början.

  Dessutom kan
  1.) A kan ha manipulerat C sedan tidigare att B är inte att lita på.
  2.) C är har ett gemensamt intresse att tillfoga A skada.
  3.) C är neutral.

  B är nu satt i ett tvåfrontskrig. Dels måste B hantera skadan som A har tillfogat B. Dels måste B försvara sig mot As angrepp (som är identiskt med Bs egen skada). Då B tvingas försvara sig mot As angrepp hindrar detta B att samla support (empati) för den egna skada. En skadad B har sämre förmåga att kunna mobilisera att effektivt försvar. Bara misstanken om att: ”varför skulle C tro på vad B framför? Allt B kan framföra till sitt försvar (i den bästa av alla världar är C är neutral) är: ”det var A som attackerade mig, inte tvärt om”. Varför skulle C tro på A? Den part som anklagar (A) håller alltid i taktpinnen och tvingar därför alltid B till försvar från As egna attacker. Tiden som B egentligen skulle behöva läggas på att samlade resurser och support (empati) tvingas nu B istället lägga på försvaret mot A attacker. Detta medför att B hamnar i försvagat affektivt tillstånd och handlar irrationellt (hat). Det faktumet i sig försvagar Bs försvar och Ds uppfattning kommer att bli att B är förövaren – sett till sitt sätt som B uppför sig (i affekt) på grunda av bristande support för den egen skadan.

  Om alla istället med en röst dekonstruerar maktens manipulativa kommunikation, måste till sist medierna rapportera om vad de sociala medierna (alternativa medier) rapporterar om. På så sätt kan vi tvinga de etablerande medierna att rapportera om sina egen manipulativa kommunikation (få den stämplad som ond) och då bryter man ner dess makt.

 • Det är tystnaden om vad som skrämde judarna till att bli revolutionärer och revolutionsfinansiärer som är problemet. Det är inte lögn att judar är mkt kraftigt överrepresenterade bland dem som deltog men varför?
  Jo därför att Britterna sen ett århundrade tillbaka och utan att judarnas vetskap hade byggt upp judehatet till nya nivåer för att dels skapa en buffertstat i Palestina som vapen mot de dåvarande rivalerna Frankrike och Ryssland. Och dels för att förhindra judarna och kontinentens Europeer att samarbeta. Det är tystnaden om Britternas agerande som gör att många ärligen tror att judarna var den oprovocerat vållande parten.
  Houston Stewart Chamberlain och hans mer kände kusin Neville inledde inte Britternas komplott, men fullbordade den. Under 1800-talet slet Britterna via ombud sönder Europa i upprorsstämningar vilket av moderna historiker beskrivs felaktigt som folkliga uppror. Britternas hand syns inte i de texter som folk utgår från. Nordfront har en legitim uppgift, att skydda en hotad folkgrupp, men nazismens världsbild är ett blindspår. Nazismen var en kult helt framskapad av Britterna med syfte att dels se Tyskland och Ryssland förblöda och dels köra bort konkurrenskraftiga judar till Usa och förhindra att Tyskland växte förbi England genom fredlig produktivitet.

 • Radera om du inte vill bemöta.. 18 Dec, 2017 at 14:02

  Ursäkta att jag lägger mig i det språkliga. Nästan alla, journalister, politiker, experter i media och kändisar skriver och säger det här uttrycket fel idag:

  Fel: “Vill bara tillägga att jag är helt övertygad om att Torbjörn hyser vare sig några rasistiska eller antisemitiska åsikter,…”.

  Rätt: “Vill bara tillägga att jag är helt övertygad om att Torbjörn inte hyser vare sig några rasistiska eller antisemitiska åsikter,…”.

  Ett annat språkfel, som Annie Lööf är duktig på, är “Både…, men också…”, som i “Jag tycker om både äpplen, men också päron.” Det heter “Både…och…”, som i “Jag tycker om både äpplen och päron”.

  Framför allt journalistkåren och dagens politiker, med sitt inflytande på hur människor talar och skriver, är idag i hög grad skyldiga till, att svenskan förflackas och förlorar sin logik. Inte skall vi väl låta dem förstöra vårt språk. också?

  • Håller med. Likaså hör man ofta, att det sägs: “ju och ju”, där det riktiga att säga är “ju och desto”.

 • @Radera om du inte vill bemöta..

  Tack. Nu förstår jag dig bättre.

  “Att alternativrörelsen har ett problem med antisemitiska element är ingen hemlighet”

  Håller med om detta och det stör mig. Jag tror delvis det är medvetet av element som inte är alternativa alls för att strypa debatt. M a o det är inte alternativrörelsens fel. Flertalet har hjärtat på rätt sida. Men skulle önska att fler tog avstånd från dylika förvirrade tankar. Mest för att mota Olle i grind.

 • @Pål: Ja, som Torbjörn skrev så har han varit tvungen att radera flera judefientliga kommentarer redan. Dessa pekar i samma riktning, även om de med naiv tolkning kan sägas inte vilja koppla något negativt till judenheten. Varför är just judendom i Aschbergs släkt relevant kan man fråga sig? Har du något svar på det Pål. Varför trycks det särskilt på detta faktum på nazistiska sidor som Nordfront och NMR.

  Att alternativrörelsen har ett problem med antisemitiska element är ingen hemlighet. Man måste var otroligt naiv om man vill tolka detta som en ”kritik av staten israel/sionism”. Ingen annanstans trycks det så mycket på spår av judendom i blodet som i denna rörelse. Det krävs faktiskt en självsanering i all anständighet.

  Vill bara tillägga att jag är helt övertygad om att Torbjörn hyser vare sig några rasistiska eller antisemitiska åsikter, men man får för den skull inte blunda för vilka åsikter som lyser igenom i flera kommentarer.

 • Låt oss inte falla ned i fällan att kritisera judar här!

  Skilj på de som är verkliga judar och de som kallar sig judar men endast utnyttjar de vanliga judarnas historiska lidande för egen vinning men inte alls praktiserar eller tror på judendomen och inte heller är semiter. Det finns en liten, liten grupp människor på Wall Street och i London etc som kallar sig judar och som ropar antisemit så fort någon kritiserar dem. Men var de inte med och finansierade Hitler, Lenin, Stalin och Mao? Dessa bankirer var definitivt aldrig i närheten av Auschwitz.

  Skilj på en person och deras “stämpel”. Allt som räknas är handlingarna, inte orden. Vi har lärt oss att det finns gott om bedragare i världen så vad helst folk kallar sig är ganska ointressant. Att vara jude är samma sak som att vara modern svensk (med alla etniska ursprung som finns) idag. Där finns en del likheter gällande kultur mellan olika svenskar och mellan olika judar men det är allt. Judarna är heller ingen ras. 90% av judarna sägs vara icke-semiter.

  Ett relaterat problem beskrivs i Bibeln där de som kallar sig judar men egentligen är satanister utpekas som framtidens förlorare:
  Revelation 3:9:
  “Behold, I will make those of the synagogue of Satan who say that they are Jews and are not, but lie—behold, I will make them come and bow down before your feet, and they will learn that I have loved you.”

  Intressant bakgrund med kopplingar mellan Aschberg och Goebbels samt hans son(Sven Aschberg) som fick 340 miljoner franc (cirka 500 miljoner SEK som Robert lär ha ärvt) i skadestånd(!) av franska staten:

  https://trolljagarna.wordpress.com/robert-aschberg-arvtagare-till-ondskan/

  Man ser i artikeln att Aschberg vistades i New York (med Wall Street-bankirerna?) under resten av kriget. Var i kontakt med båda sidorna under kriget och ville göra affärer med alla. Fick ett gigantiskt skadestånd för sina ryska krigsbyten av franska staten….. Vem styr franska staten?….

 • Slängar som ”judesläkten Aschberg” och att Aschberg tillhör ”det utvalda folket” tjänar inget annat syfte än att peka på det judiska familjegenerna, trots att Robert Aschberg aldrig definierat sig som jude, eller praktiserat någon judisk tro.

 • Judehat är absolut inte tillåtet precis som annat hat inte är tillåtet mot någon folkgrupp eller person. Vilka kommentarer är uttryck för judehat? Meddela så att dessa kan tas bort. Flera kommentarer av den karaktren har redan raderats innan de ens publicerats. / red

 • Det är verkligen skamligt att se att judehatet får grassera oförblommerat i kommentarerna. Något som hade varit otänkbart i Newsvoice bara för ett anta år sedan…

 • Ivan Björn 17 Dec, 2017 at 11:21

  Henning Witte har information om Wallenberg på sin hemsida. Hans intervjuer i ämnet med författaren till Sanningen om Kreuger-kraschen, Nikola Majstrovic, är, milt uttryckt, intressanta.

  Dessa hittas enklast genom vanlig googling av intervjuns titeln tillsammans med hemsidans namn, whitetv.se. Se dem i rätt ordning:

  1. 80 År efter Kreugermordet (mars 2012)
  2. Kreugermordet början till lösning av Raoul Wallenberg Gåtan (juni 2012)
  3. Bästa Ivar Kreuger boken någonsin av Nikola Majstrovic (mars 2014)
  4. SVT:s Wallenbergs del 1 ljuger om Kreugermordet, som vanligt (juni 2015)
  5. Bonnier ville sälja koncernen till Hitler 1940 (september 2016)

  Mer information i ämnet finns att hitta på whitetv.se, bland annat här:

  http://whitetv.se/sv/kreugermordet/1677-nikola-majstrovic-pa-bokmaessan-om-ivar-kreuger-den-stoerste-svensken-i-modern-tid.html

 • I.o.m. att dessa stölder handlar om tiden kring kommunismens födelse skulle jag vilja uppmärksamma följande böcker:

  Nikola Majstrovic på bokmässan om Ivar Kreuger, den störste svensken i modern tid

  http://whitetv.se/sv/kreugermordet/1677-nikola-majstrovic-pa-bokmaessan-om-ivar-kreuger-den-stoerste-svensken-i-modern-tid.html

  Jüri Lina skrev många läsvärda böcker som denna

  Jüri Linas ögonöppnande bok VÄRLDSBYGGARNAS BEDRÄGERI: FRIMURARNAS DOLDA HISTORIA i 3. uppl

  http://whitetv.se/sv/historiefoerfalskning/33/1936.html

 • @Öystein Rönne Varför skall jag som svensk skämmas? Vad jag vet så tillhör Aschberg de utvalda folket och så var även till stora delar Bolsjevikerna.

 • @Karl,

  Kommunisterna konfiskerade och förstatligade det egna befolkningens egendom också, så att ”ryssarna” som är idag rätt plundrade och demolerade skall betala för vad kommunist-maffian gjorde är något märkligt. I Artikeln är en enskild individ skyldig för brott. De som medverkat och stulit, speciellt när det gäller sådana mängder skall fram, men att skuldbelägga ”ryssarna”, ”judarna” eller ”tyskarna” kollektivt skall man akta sig för. Det är inte korrekt, tycker jag. Men det finns säkert någon rysk oligark som äger något de inte bör äga. I så fall är det den personen som skall stå till svars och ens närmsta krets.

 • Hur kan vissa svenskar känna skuld, som ett kollektiv, gentemot någon annan nation?
  Om vissa Svenskar vunnit på att plundra/motsvarande, så är det väl för tusan DESSA som har en skuld?!
  Är detta en slug psykning av blåögda godhjärtade svenskar för att få många att känna skuld, med de uppenbara syftet att kunna kräma ut mer pengar ur många nu levande svenskar.
  Och om det är någon som skall återlämna guld/ikoner till Ryssland, vilket någon rätteligen skall, så är det väl för tusan [raderat] Arselberg.

 • Vilken utmärkt möjlighet för Sverige att vid varje statsbesök i Ryssland successivt återlämna stöldgodset till de religiösa ryssarna och kanske få tillgång till utmärkt rysk teknologi som de ändå inte kommer behöva vid klockringningar och predikningar i prakt och rökelse. 🙂

 • För den kristne med bakgrund på den östra sidan Berlinmuren är denna artikel stor. Hoppas det väcker intresse utan att övriga svenskar får skuldkänslor. Nu skrivs historieböckerna om för den som är informationshungrig. Tystnaden om kommunismens tyrani och dess koplingar till adel och bankirer från väst har varit tabu. Historieböckerna är antigen tomma eller fulla med lögner. Miljoner människors lidande och tragiska historier har försvunnit i tystnad och vår version möts med total resistens i väst. Må flera som denna skribent våga skrivai ämnet för att folk skall öppna ögonen, sedan få var och en leta sig till sanningen. Vi som växte upp i en diktatur ser dagligen genom propagandan och en utveckling som tar ifrån västvärldens alla former av individuella friheter. Att välja tv-kanal eller mellan trump och hillary är inte frihet. Men många vill tro det.

  http://www.freepdf.info/index.php?post/Sutton-Antony-Cyril-Wall-Street-and-the-bolshevik-revolution

  https://youtu.be/RD_cJXOjYl8

 • Ja detta är väl vad Robban borde ägna sig åt, tvätta sin farfars smutsiga byk och jobba för att ikonerna återlämnas till dess rättmätiga ägare Ryssland! Fan vad man skäms att vara svensk ibland!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *