Påven Franciscus varnar för att Satan är mer intelligent än du

publicerad 21 december 2017
- Lasse Malmgren
Påve Franciscus, 2015 - Foto: Casa Rosada, Argentina, Wikimedia ommons
Påve Franciscus, 2015 - Foto: Casa Rosada, Argentina, Wikimedia ommons
Påve Franciscus, 2015 – Foto: Casa Rosada, Argentina, Wikimedia ommons

DEBATT. Påve Franciscus tror att Djävulen är en verklig person, rapporterar The Telegraph. Franciscus gick nyligen ut med en varning om att Djävulen är intelligentare än oss vanliga dödliga, så det är det klokt att inte argumentera med honom. Han hävdar att Djävulen inte är en metafor, utan någon på riktigt som verkligen har mörka krafter.

Påven talade med en katolsk TV-kanal, vilt gestikulerade med händerna för att få fram sin poäng, när sa att Satan är ond och inte som en dimma eller dröm. Han är inte något diffust utan en riktig person. Han fortsatte med att säga att folk inte bör ingå i en konversation med Satan, för de skulle i så fall gå vilse. Djävulen är mycket mer intelligent än vanliga dödliga och påven fortsatte med att säga att Satan skulle kunde vända oss vanliga dödliga upp och ner, samt få våra huvudet att rotera.

”Han är ond, han är inte som en dimma. Han är inte en diffus sak, han är en verklig person. Man får inte prata med Satan, om du börjar prata med Satan, så är du förlorad. Han är mer intelligent än oss”.

Påve Franciscus sa vidare att Satan alltid är artig och det är ett av hans manér och tydligen har han tidigare pratat med präster och biskopar och det är så djävulen kan komma att tränga in i våra sinnen och om vi inte inser vad som händer med oss, i sinom tid, slutar det alltid illa och det är därför viktigt att be Satan gå iväg. Ungefär så förklarade Franciscus.

Ibland visar sig Satan som en ängel.

“In 2013, during an address to crowds of faithful in St Peter’s Square, he said the Devil often appears “disguised as an angel, and slyly speaks his word to us.”” – The Telegraph

Cloud computing

Den amerikanska psykiatrikern Scott Peck (1936-2005) meste känd för att ha skrivit boken ”The Road Less Traveled”, publicerad 1978 (Den smala vägen) samt “People of the lie” hävdar att han vet att djävulen existerar ty han har mött honom själv, som han beskriver i boken: ”Lögnens folk”.

Vad tror du? Existerar Djävulen som en äkta varelse? Är kanske Satan ett malware på slags webbserver i “molnet” som alla kan få kontakt med i Sinnet?

Text: Lennart Malmgren

Wikipedia: Satan, även Den lede, Den onde, Djävulen, Hin onde, Fan, Beelzebub, Lucifer, är det ondas furste i tillvaron. Då andemakterna tänks såsom farliga övermänskliga väsen, finns alltid möjligheten för att de skall bli uppfattade som företrädesvis goda eller onda makter. All folktro känner andar, som är mer fruktade än vänliga

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq