UAP-fenomenet väcker vår barnatro

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 22 december 2017
- NewsVoice redaktion
Picard i "Star Trek First Contact" från 1996
Picard i "Star Trek First Contact" från 1996
Picard i “Star Trek First Contact” från 1996 – Startrek.com

Per Langkilde-LarsenBåde i NewsVoice och MSM grasserar ämnet UFO-fenomenet igen, temat har återuppstått med uttryck som Pentagon, Intel och hot mot den nationella säkerheten, men avslöjandet om Pentagons UFO program är troligtvis ett bedrägeri, tror Per Larsen, ett knep för att dölja någon annan utgift.

Försnillning, svinn och oredovisade utgifter har fått ett eget projektnamn vars berättigande knappast ifrågasätts så länge man inte överdriver “kostnaderna”. Det har hänt förr, Iran Contras skandalen är ett exempel, och det kommer att hända igen. Syftet kan vara ont eller gott men för det mesta beror det på ren dumhet

Varför går vi på detta?

NewsVoice om Pentagons UFO-observationer
Pentagon medger hemlig AAV-enhet och ”To The Stars Academy” bryter ny mark

Vi jagar kunskap och finner den, men med all ny kunskap är det som mytens Hydra, varje gång huvudet huggs av växer två nya fram. En ny kunskap ställer flera frågor men ger bara ett svar. En känsla av vanmakt kan upplevas inför detta sisyfosarbete, närmast stolliga beteende som vårt omhuldade intellekt ger upphov till. Hoppet om ett intellekt med högre prestationsförmågan vaknar när utomjordingar kommer på tal.

Tanken på att vi kan vara ensamma i universum är nästan omöjlig att ens filosofera över, vi är uppväxta med en himmel full av religionens änglar, sagornas tomtar och troll och alla pekar diskret mot vår samtids science fiction figurer. Även om vi inte kan se dem, änglarna, trollen, tomtarna och ET med sin familj i fjärran galax så vet vi vem de är och vad de gör. Barnatrons grepp om oss är stark, vi kan inte släppa fantasierna.

Sen så är de så mycket smartare än oss och de har allt vad vi behöver! Nu vaknar girigheten också.

I rymden kan ingen höra dig skrika

Extraterrestriellt liv väcker upp vår fantasi, ger oss hopp och vi drömmer om vilka gåvor dessa itentiter från rymden kan skänka mänskligheten eller åtminstone oss själva som individ? Vad kan de ha i sin ägo? Vad kan vi erbjuda utomjordingarna i utbyte för deras dyrgripar? Eller kanske gör vi som Prometheus och stjäl deras åtråvärda rariteter?

De är som sagt smarta de där rymdgubbarna, de visar sig aldrig för någon, men det låter vi oss inte luras av.

Människors mångfald till trots finns det knappast två individer som är exakt lika, enäggstvillingar bortser jag ifrån. Att det skulle finnas en liknande civilisation som vår är fullständigt otroligt. Det finns knappast en evolution med samma resultat som vår här på jorden eller någon annanstans vare sig i evigheten eller i oändlighetens universum. Om inget annat kan påvisa extraterrestriellt liv så är vår universella ensamhet ett faktum. “Parallella universum” har dagen till ära parkerats mellan “Carpe Diem” och “Mindfulness”.

I strid med tiden

Vårt vurmande för utdöende arter i djurvärlden är ett känt fenomen, tusentals människor kämpar för orangutangerna, valarnas och örnarnas bestånd. Vi förklarar gärna utdöda arter med miljö, klimat och kometers skoningslösa våld. Det är dramatik i dessa förklaringar och hög mytfaktor. De fungerar dåligt eller inte alls på samtiden.

Tusentals arter dör ut varje år och det behövs inte något matematiskt snille för att inse att människan är en art på jorden som i likhet med många andra arter kommer att dö ut. Vi kan förstå att djurarter har en tid på jorden men inte den egna artens förutbestämda resa.

Vetenskapens Hämnd

Telomerer visar cellernas livslängd begränsning, och hittar någon markören för artens livslängd så kan det revolutionera hela mänskligheten.

Vi får kanske veta att vi har avverkat halva vår tid som art, det hade påverkat oss i första hand rent filosofiskt och på sikt förändrat allt inom politik, religion och kultur, men om vi hade avverkat 85 till 90 %  av vår tid som art skulle de stora förändringar inträffa. Framtiden skulle skifta från tristgrå till nattsvart.

Barn är inte rädda för tomten

Kanske bär hela mänskligheten på denna vetskap, med en undertryckt ångest och en tyst överenskommelse att inte nämna något om denna den egna artens undergång. Vad skulle barnen säga om de fick reda på att vi verkligen är helt ensamma och utan vänner?

Låt dom ha sin barnatro! God Jul!

Text: Per L. Larsen


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • @PG, ordet cybernetik kommer ifrån grekiskan, betyder rorsman, den som styr. Cybernetik var benämningen på datorteknik före 1960.
  Elektronisk styrning av apparater var det som avsågs, Ryssland var långt framme i med teknik tills Stalin sa att det var inget att satsa på.
  Min favoritfilosof Georg Henrik von Wright höll ett ett tal på Norsk Data på 70-talet där han framförde sina farhågor för att det inte bara var maskinerna som blev styrda i en framtid utan även människans arbetsuppgifter mer och skall komma att dikteras av datorerna.
  Vad menar du att experimenten går ut på?

 • @PG. Det du beskriver är väl något liknande “Project Blue-Beam” där de kan frammana hologram på himlen. Det finns en hel del youtube-klipp på det där med allt i från “Jesus in the sky” till svävande städer och däremellan ryms nog ett och annat UFO.

 • Det går att framkalla skenbart supersnabb ja tom skenbar överljushastighet genom att skicka iväg en serie bilder i olika riktningar som när de träffar mörka föremål lyser upp dem och ger intryck att vara ett enda föremål i transversell rörelse.
  När det rör sig om radar finns det ytterligare möjligheter. Usa använder regelmässigt metoder som manipulerar fiendens radar och därför kan helt enkelt falsk data genereras om en sändare med snabb elektronik blandar sig in i den ordinarie radarreflexen.
  Per Larsen har rätt i att de döljer andra saker men jag vet inte om han vill veta av mitt förslag, nämligen att Usa sen länge nyttjar Ufo-myten för att maskera att dom bedriver hemlig cybernetisk forskning på civilbefolkningen. Har ni ngn gång sett sf-serien Stargate kan ni ha lagt märke till att utomjordingarna där tillskrivs möjligheter att styra deltagarnas tankar.

 • Låt säga att dessa UFO:n är verkliga, men det är ju ingenting som säger att de är från någon annan planet. Det kan lika väl vara någon teknik de hemlighåller för den arma pöbeln. Men om universum och vår galax fungerar som presenterat. Så är vår galax 10 000 ljusår tjock och 100 000 ljusår bred. Skulle någon/något kunna ta sig hit från en avlägsen del av vår galax måste de kunna röra på sig snabbare än ljuset eller så får de ha en evighetslång livstid. Men varför skulle vi tro på att universum fungerar som presenterat när det är helt uppenbart att de ljuger och undanhåller mänsklighetens verkliga ursprung. Jag tror inte på enzymer som i ursoppan blev encelliga organismer, fisk, ödla, apa, missing link och så vi. Då är nog fan tomten mer trolig.

 • Det är ju inte bara trovärdiga vittnesmål, ofta flera samtidigt, som det handlar om utan även tekniska data. Frågan är varför en radar, en FLIR eller en kamera skulle ha behovet av att “tro” på okända föremål som rör sig i enorma hastigheter, gör extrema manövrar eller dyker upp och försvinner i intet.

  Om det mot förmodan bara skulle handla om vädringsbalkonger som gör dessa fantastiska manövrar vore det i sig Big News.

  Är dessa vädringsbalkonger fjärrstyrda, har de piloter, vad har de för propulsion, vad är syftet med att de flyger? Är de ryska? Utgör de ett hot mot NATO?

  De kan ju inte vara fake news eftersom nyheten om dem pushades ut via Washington Post, CNN, New York Times, BBC, DN, SVT och SvD och källorna utgörs av CIA, Pentagon, DIA.

  Jag tror de största problemet med dessa vädringsbalkonger är om de har piloter som är oansvariga newag’are, som röker gräs och att det är anledningen till att de far kors och tvärs.

 • Att tro att vi skulle vara ensamma i detta oändliga (eller åtminstone ofattbart stora) universum är för mig en märklig tro. Vad baserar den sig på? Ett behov av att låta förnuftig och “intelligent”? Eller är det gamla religiösa föreställningar om människan som Gud skapade till sin avbild och att det då inte skulle kunna finnas intelligent liv på fler ställen? Eller är det just föreställningen att “de” besöker oss som inte verkar vettig? Om detta vet heller inte jag något. Men, att döma av alla tusentals vittnen som trätt fram så verkar det allt finnas någon form av farkoster som besöker oss. Domstolar dömer folk till både fängelse och i vissa länder till döden baserat på vittnesmål. Detta ifrågasätts inte så mycket utan accepteras utav de allra flesta. Vad gör vittnesmål om dessa farkoster mindre trovärdiga? (under förutsättning att det är ett trovärdigt vittne förstås.)

 • “Det finns knappast en evolution med samma resultat som vår här på jorden eller någon annanstans vare sig i evigheten eller i oändlighetens universum”.

  Det beror på hur man närmar sig något så självklart och enkelt samtidigt så svårbegripligt som kardinalitet. Om universum är oändlig, har den alltså en början eller ett slut men aldrig bäggedera. I något som är oändlig ryms oändligheten, men oändligheten kan också vara oändligt litet men i vart fall ha samma kardinalitet som någon som är ändligt stort. Alltså: talen mellan 1 och 2 kan vi dela upp oändligt många gånger med decimaler. Jämför en naturligt tallinje med start 0, 1, 2, 3, 4 osv i all oändlighet. Bägge dessa taleserier har samma kardinalitet = är lika stora men den mindre rymmer nästan ingenting (dock oändlig) i medan den andra är oändligt, oändligt mycket större. Om vi antar att universum är oändligt men samtidigt innehåller alla tal, blir resultatet att universum inte bara kan husera en jord exakt likt vår, utan dessutom oändligt många planeter som är exakta kopior.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *